Header

Weekly goals

Glad tredje advent på er! ⭐️

Jag är SÅ seg idag. Igår hade jag fullt upp med jobb hela dagen, och senare på kvällen kom ett gäng kompisar hit för att dricka glubbel (bubbel+glögg, SÅ GOTT). Kvällen slutade ganska många flaskor vin och en tripp upp på stan senare. Det var en supermysig och rolig kväll, men idag har jag verkligen blivit varse hur länge sen det var jag var ute, herrejäklar, jag har varit ur spel och bara hängt i sängen ALL day 💤

Idag är det ju söndag, vilket betyder att det är dags att kolla hur det gått med mina weekly goals! 👏🏼

1. Få upp nya tjänster på min hemsida 💻
Yes! Igår fick jag äntligen upp dem efter mycket om och men. Jag har alltså tagit fram tre tjänster som jag säljer i mitt företag, och dessa ska såklart presenteras snyggt på hemsidan. När jag satte det här målet i söndags trodde jag att det skulle ta mig en halv dag ungefär att bli klar. Som jag bedrog mig...

Uppgiften växte sig liksom större och större ju mer jag gjorde. Jag skulle bara lägga in lite text och knappar, men det slutade med att jag gjorde om typ hela hemsidan Det är som när man köper en ny inredningsgrej och inser att all inredning man hade sen innan plötsligt ser jätteful ut. Och så plötsligt har man bytt ut allt i hela lägenheten, typ. Vet inte om det är en jättebra metafor, hehe, men nån kanske förstår vad jag menar.

2. Skriva ner mina mål för 2018 💫
Nja. I skrivande stund har jag tänkt mycket på dem, men inte formulerat eller skrivit ner dem. Men jag tänker faktiskt ägna någon timme åt det ikväll. Jag ska sätta mig ner med mitt finaste anteckningsblock, tända ljus, hälla upp en kopp kaffe, sätta på mysig musik och verkligen dyka ner i mig själv och alla mina förhoppningar och rädslor inför nästa år. Jag och J har bokat in ett litet framtidsmöte nästa vecka, när vi ska sätta upp gemensamma mål för 2018. Och då vill jag ha mina egna personliga mål klara för mig.

I veckan ska jag skriva ett inlägg om mina mål, och även skriva mer om det här med att sätta gemensamma mål med sin partner - och hur jag och J tänker kring det.

Nu ska jag rota fram min allra finaste anteckningsbok, vi hörs imorgon godingar! ⭐️​

Likes

Comments

Pepp, Inspiration

Happy glitterfredag hörni! ✨
Jag kör på min nya tradition och rockar fredagsglittret även denna vecka. Lite extra passande nu när det varit lucia och allt.

Jag har precis haft en mycket produktiv förmiddag. Jag har skrivit och skrivit och skrivit tjänstebeskrivningar till min hemsida - jag har ju ett veckomål att klara av innan jag kan ta helg! Jag har lite, lite kvar innan jag kan checka av det, heja mig! 💪🏾

Om jag blir klar med hemsidan i bra tid ska jag ge mig själv ledigt och lyxa till det (hehe, vem försöker jag lura?) med en fredagslöpis på gymmet innan det är dags att börja preppa för kvällens date night.

Hoppas att du också har en glittrig fredag och avslutar jobbveckan på topp! Heja dig! 👏🏼✨

Likes

Comments

Pepp, Entreprenörskap, Personlig utveckling

Hej på er! Hoppas att ni haft en fin dag! Idag har jag en fråga till er 💫

Efter min lilla livskris igår (nä, så illa var det såklart inte, men det kändes som det i stunden), så har jag funderat en hel del på vilka verktyg jag använder för att hålla mig fokuserad, motiverad och peppad, och vad det är som gör att jag når mina mål, när jag väl gör det.

Kontentan av dessa funderingar blev såklart, att makten ligger 100% hos mig själv. När en uppgift eller ett projekt går dåligt eller trögt, kan man skylla på tusen yttre faktorer. Men sanningen är ju den att det nästan alltid handlar om hur vi förbereder oss, hanterar och tänker kring de uppgifter vi tar oss an (eller får slängda på oss, sånt händer ju också). Det gäller helt enkelt att ge sig själv rätt förutsättningar för att lyckas - set yourself up for success! 🏆

Jag har under dagen skrivit ner ett gäng tips och verktyg som (oftast) funkar för mig, och som jag från och med nu ska gå tillbaka till när jag känner att jobbet eller livet i största allmänhet går trögt. Och jag tänkte att det vore en kul idé att göra en liten "mini-serie" här på bloggen på det här ämnet. Typ "5 sätt att ge sig själv rätt förutsättningar för att lyckas med vad man än tar sig för". (Okej, behöver kanske fnula på namnet lite till).

Vad tycker ni, vore det roligt att läsa om? ⭐️

Likes

Comments

Entreprenörskap, Tankar

Hej godingar, och glad lucia på er! Hur mår ni? ✨

Jag har haft en halvmärklig dag idag. Allt började bra imorse, Solveig väckte mig vid 07, så jag hade gott om tid att morna mig innan det var dags att sätta sig vid datorn och börja arbetsdagen. Men.

Jag kunde. inte. koncentrera mig. Det var liksom fysiskt omöjligt! Jag hade en tydlig bild av hur jag skulle lägga upp förmiddagen, det var inget svårt eller jobbigt som skulle göras, men ändå GICK DET BARA INTE.

Jag vet ju sedan innan att jag är queen of procrastination - men idag överträffade jag verkligen mig själv. Jag hade jobbet framför mig på datorn, det liksom STIRRADE på mig. Jag satte på podd efter podd trots att jag vet att jag inte kan skriva och lyssna på podd samtidigt. Sen skulle jag prompt lyssna på olika spellistor från 2009 och sjunga med jättehögt och jättefalskt. Sen var det bloggar jag glömt läsa, och Insta-stories som skulle ses (de försvinner ju efter 24 timmar!!). Till sist övergick det till ett märkligt stirr ut genom köksfönstret, medan klockan fortsatte ticka iväg och jag inte skrivit ett ord.

Det här fortsatte alltså exakt hela förmiddagen, typ till 13. Sen fick jag äntligen igång hjärnan, och har nu fått till ett par fokuserade jobbtimmar. Men alltså, hur svårt kan det vara? Jag blir rädd för mig själv när jag visar en så här total avsaknad av självdiciplin.

Hur brukar ni göra för att hitta och hålla fokus? Mina vanliga tips - att sätta på lugn fokusmusik, stäng av sociala medier och ge sig själv korta pauser varje timme, de var liksom som bortblåsta idag. Jag var så ofokuserad att jag inte ens kunde ta in att jag var ofokuserad. Så knäppt.

Nåja, nu är den här arbetsdagen slut och jag får ta nya fokuserade tag imorgon. Ikväll ska jag på luciamyskväll hos en kompis, vilket ska bli så mysigt! 💫

Likes

Comments

Inspiration

Det här med kalenderar och planners hörni! Jag vet att jag är långt ifrån ensam med att älska känslan av att öppna en helt ny, krispig kalender. Jag brukar alltid köpa en ny kalender vid årsskiftet, även om jag hittills alltid slutar skriva i den efter några månader. Kalendern jag köpte till 2017 hängde med i kanske 2 månader, sen glömde jag bort den. Men såklart ska jag göra ett nytt försök i år!

Från vänster: 1, 2, 3 här , 4 här, 5 här, 6, 7, 8 här

Ovan ser ni några av de många kalendrar jag är sugen på att klicka hem. Det finns ju SÅ HIMLA MÅNGA fina, så det är nästan omöjligt att välja ju! Vilken skulle ni välja? ✨

Likes

Comments

Entreprenörskap

God morgon på er! ✨ Idag tänkte jag börja dagen med att visa hur ett typisk arbetsdag kan se ut för mig som driver eget företag. Jag är själv en sjukt nyfiken person och tycker sånt här är så roligt att läsa om hos andra bloggar Jag hoppas att ni också tycker att det är kul att få lite inblick i hur en vanlig dag kan se ut för en entreprenör som jag!

Det finns ju inga "vanliga" jobbdagar i mitt liv just nu, men just idag ser mitt schema ut såhär:

07.30 Telefonmöte med kund
Det hör inte till vanligheterna att jag börjar jobba såhär tidigt, men när man är konsult måste man såklart anpassa sig efter kundens schema. I det här uppdraget jobbar jag med ett väldigt morgonpiggt gäng - då är det bara att hänga på! Ganska skönt också att komma igång tidigt (och telefonmöten KAN man ju faktiskt ha i sängen, hehe).

08.30 - 09.30 Morgonbestyr
Eftersom det första mötet är så tidigt tar jag tag i morgonstök, frukost, dusch osv. först efter att det är avklarat. Här blir det även en lite längre prommis med Solveig i den härliga snön som la sig över Örebro igår. Så mysigt!

10.00 Uppstartsmöte för ett kul projekt
I vår ska jag jobba som konsult i ett lite större projekt, och idag är det dags för ett första planeringsmöte, vilket ska bli riktigt spännande. Vi ska hålla hus på kundens kontor, så jag får lämna hemmets lugna vrå för några timmar - välbehövligt!

12.00 Lunch
Efter uppstartsmötet glider jag hem igen för att käka lunch.

13.00 - ca 17.00 Jobba med företagets hemsida
Efter lunch är det dags att ta tag i mitt veckomål #1 - att få upp mina new and improved tjänster på hemsidan. Det kan låta enkelt, men att få till allt snyggt med bild, text, responsivitet, design, knappar och länkar kan ta en halv evighet. FÖRHOPPNINGSVIS blir jag klar, om inte ska jag i alla fall komma en bra bit på vägen innan jag signar ut för dagen.

Så ser min jobbdag ut idag! Vad har ni för planer för dagen? ⭐️

Likes

Comments

Weekly goals

God morgon och glad måndag! 💫 Hur mår ni? Jag mår superbra! Nog kan det vara riktigt kämpigt att driva eget företag, men en av många positiva saker som hänt mig sedan jag blev företagare, är att jag börjat ÄLSKA måndagar. Det är så härligt att ha en helt tom vecka framför sig, att göra precis vad man vill med. Det är t.ex ett ypperligt tillfälle att sätta upp små peppiga mål för sig själv!

På grund av min lilla svacka är det några veckor sedan jag satte upp veckomål. Men nu är jag back on track och peppad till tusen på att fortsätta att ta mig, mitt företag och min vardag framåt och uppåt, vecka för vecka. Här kommer mina två största mål för veckan som kommer:

Det här med att paketera och formulera sina tjänster som företagare - det är inte så lätt. Samtidigt är det superviktigt för att kunna sälja. Just nu mina tjänster väldigt luddigt, allmänt och brett beskrivna. Jag kan och vill göra en massa olika saker, därför vill jag inte heller begränsa mig till bara ett eller två områden när jag beskriver vad jag kan hjälpa mina kunder med.

Men, jag har insett att jag behöver tänka om. Som kund vill man veta direkt vad man får. Därför har jag gjort massor av research för att hitta ett sätt att paketera några av mina tjänster. Jag har tagit fram tre olika "paket" som känns extra intressanta för mina kunder - och beskrivit dem vad gäller upplägg, innehåll och prissättning. Nu gäller det bara att få ut dem på hemsidan och i cyberspace också. Det blir mitt första mål den här veckan! Heja! 💪🏾

Nyår är ju egentligen bara ett hittepå. Det är ju egentligen inget som "börjar om", förutom i kalendern som vi konstruerat i våra egna huvuden. Jag vill hellre tänka, att livet startar om varje vecka, varje dag, varje timme. Vi har precis lika stor möjlighet att göra en livsförändring eller uppnå något fantastiskt, om vi börjar den 23 juni, som den 1 januari. Men, det är ju ändå något visst med nyåret, social konstruktion eller ej. Jag vill gärna gå in i 2018 peppad, målmedveten och med en tydlig riktning. Därför ska jag ägna den här veckan åt att skriva ner mina mål för året. Vad vill jag prioritera nästa år, vad är viktigaste för mig? Vilka konkreta saker vill jag uppnå? Hur vill jag må? Målen ska såklart skrivas ner, sättas upp på väggen och förhoppningsvis leda mig rätt i mina beslut och prioriteringar under året. Jag är så taggad på att göra 2018 till det bästa året hittills! ⭐️

Har ni några mål för den här veckan? 

Likes

Comments

Livet

Det har blivit dags att avrunda den här berg- och dalbaneveckan, och jag tänkte göra det med att ta er med på min mysiga söndag ✨

Dagen började med sovmorgon och gos, bara jag och Solveig eftersom J började jobba tidigt. Solveig sover ju med oss på nätterna, och det finns inget mysigare än att vakna av en liten varm och trött valp som kryper tätt intill och borrar in nosen vid ens hals. Världens gosigaste.

Efter en lååång sovmorgon vankades kaffe och julkalendern vid köksbordet. Såklart öppnades även dagens paket från min Rituals-kalender. Det innehöll ett minidoftljus som doftade supergott!

Sen piffade jag till mig lite, knäppte en snabb spegel-selfie och cyklade upp på stan där jag träffade min kompisdejt! Vi tog en sväng på julmarknaden som hålls här i Örebro varje söndag i december. Såklart köpte vi rykande glögg i pappmugg att värma oss med medan vi kikade runt i alla stånd med handgjorda tomtar, fårfällar, brända mandlar och annat juligt.

När det blev för kallt flydde vi in på ett café och köpte oss varsin vattnig men god chai latte och såklart varsin bulle att mumsa på medan vi pratade om allt möjligt. Kompisdejten var supertrevlig - är så glad att vi gjorde det ⭐️

Egentligen var tanken att jag och J skulle gå på O Helga Natt ikväll, en stor utomhuskonsert på Stortorget här i Örebro. Men tyvärr kände han sig lite krasslig, så det blev en hemmakväll istället. Vi har ätit mackor till middag och bara tagit det hur lugnt som helst. I skrivande stund sitter jag uppkrupen här i soffan för lite computer time. När jag publicerat det här inlägget ska jag försöka få lite jobb gjort, och kanske kika på ett avsnitt av någon serie innan det är läggdags.

Hoppas att ni också haft en fin dag! 💫

Likes

Comments

Hej på er och glad andra advent! ⭐️

Jag har haft en riktigt lugn morgon här hemma. J jobbar, så jag och Solveig har haft lägenheten för oss själva. Jag har precis kollat klart på dagens avsnitt av Julkalendern - så himla mysigt.

Jag tycker verkligen att Julkalendern är typ det bästa med julen - tror aldrig jag kommer växa ifrån det! Det spelar liksom inte nån roll om det är en bra handling eller inte, det är själva traditionen och känslan som är magisk. Såklart är det mysigast att gå upp tidigt, mysa ner sig i soffan med en lussebulle och titta när det sänds på TV. Men idag fick det bli en lite tråkigare variant - 11.00 i köket med en kopp kaffe.

I eftermiddag ska jag göra nåt jättekul! Och lite pirrigt. Jag ska på kompisdejt. Hur spännande?! 💫

Jag tycker verkligen att vi borde kompisdejta mera. Tänk va - vi har bara en partner åt gången (oftast i alla fall), medan vi kan ha HUR många fantastiska, kloka, roliga kompisar som helst. Ändå lägger vi ALLT krut på att hitta den där perfekta partnern. Vi raggar och dejtar och raggar och dejtar och blir ihop och tvekar och gör slut och dejtar igen. Men vänskapsrelationer, de ska liksom bara VARA där. Tänk om vi kunde obsessa lite mindre över att hitta vårt livs kärlek, och mer över att hitta vårt livs kompisar? En lite bättre balans däremellan skulle nog göra mångas liv rikare och härligare ⭐️

Så - som en stark förespråkare för kompisdejting ska jag idag iväg på en mysig dejt med en tjej jag aldrig träffat förut. Ska bli så jäklarns kul att hänga med och lära känna en ny person!

Nu är det inte långt kvar tills vi ska ses, så jag ska snart piffa till mig lite (man måste ju göra ett bra första intryck) och ge mig iväg. Wish me luck! 👊🏽

Likes

Comments

Pepp, Entreprenörskap, Livet, Stil

Hej på er, och happy friday! ✨

När jag stod och valde kläder imorse, var det nära att jag gled ner i mysbrallorna och den urtvättade hoodien, som så ofta de senaste veckorna. Men sen slog det mig att det är fredag och jag är pigg och pepp. Då kan man ju inte dra på sig några sunkiga mjukisar. Jag tror att det man har på sig och den effort man lägger på "ytan", påverkar insidan väldigt mycket. För mig är liksom mysisar den ultimata signalen till min hjärna att "Okej, seg, ofokuserad dag i soffan incoming, idag blir inga barn gjorda, lika bra att signa ut redan nu". Så jag bestämde mig för att lägga ner mysbyxorna i lådan igen, och istället plocka fram min...

...glitter-komono! Det är klart att jag ska glittra till den här dagen lite extra, även fast jag bara ska hänga på hemma-kontoret. Mera fredagsglitter åt folket!

Även om jag sitter och casually fake-jobb-posar på den här bilden, så har jag fått en hel del gjort under förmiddagen. I eftermiddag ligger fokus på att uppdatera min hemsida med nya, kul tjänster som jag hoppas ska bli en succé. Och dricka massa kaffe och lyssna på Så Mycket Bättre-låtar. Så bra fredag ändå!

Hoppas att ni också har en fin, glittrig fredag (kimono eller ej), och att ni ser fram emot en härlig helg. Min helg kommer vara en salig blandning av familjehäng, sopkörande och adventsmys. Här är mina planer:

Ikväll: Lugn kväll med J. Kanske att vi gör en standard och åker ut till mina föräldrar för fredagsmys.

Imorgon: På förmiddagen blir det jobbarbyxorna på. Då ska nämligen jag, J och min lillebror flytta ungefär 1 ton skräp och gamla grejer som vi rensat ur vårt förråd. En del ska skänkas, och en del får åka direkt till tippen. Inte världens roligaste lördagssyssla direkt, men det ska det bli skönt att få det gjort. Feng Shui liksom.
Senare på kvällen blir det familjemiddag med Jonas familj som är här i Örebro på besök

Söndag: På söndag ska jag försöka balansera upp familjehänget med lite välbehövlig kompis-tid. Är sugen på att strosa runt på stan, dricka chai latte ur pappersmugg och kanske köpa en julklapp eller två. Och så är det ju andra advent, så mysigt. På kvällen blir förmodligen lite planering inför veckan också, alltid skönt att ha sina to do-listor redo när måndagen drar igång!

Vad ska ni göra i helgen? ⭐️

Likes

Comments