Header

Allmänt, Painted Prinz

Nu har lite mer än två veckor gått på Flyinge.

För det mesta trivs jag fortfarande bra, vissa dagar är bättre än andra. Igår var det ingen bra dag och jag var nästan redo att åka hem men idag har jag en känsla av att det kommer vara en bättre dag. Dels för att första SRGi träningen ska vara idag.

SRGi (SRG-idrottsprofilen) är en speciell profil som finns på Sveriges Ridgymnasium (SRG), denna profilen finns som motsvarighet för NIU på de skolor som ännu inte får ha NIU för att de inte har varit igång tillräckligt länge (?). SRGi innebär alltså en lite större satsning i sin gren (finns dressyr och hoppning, jag går hoppning), där vi får ett extra uppsuttet träningspass och ett extra teoripass i veckan, utöver den vanliga Naturbrukslinjen.

Jag hade en av de vanliga träningarna vi har i veckan för Petra (hon som ska ha hoppgruppen i SRGi) i onsdags och jag tyckte att hon verkade väldigt bra. Jag fick en bra känsla och hoppas och tror att det kommer bli jättebra att ha henne som tränare. Hon verkar väldigt intresserad, engagerad och kunnig!

Prinzen har krånglat lite inne i stallet de första dagarna då han inte alls tyckte att det var en bra idé att bara få vara ute halvdagar men sedan han fick en hagkompis och de fick gå ute heldagar så har han slappnat av. Han verkar faktiskt trivas riktigt bra nu. Han har blivit väldigt mysig och social, härligt ❤ Han går väldigt trevligt i ridningen, fortfarande lite bekväm när det blir jobbigt och jag verkligen kommer åt honom men det känns absolut som att vi är på rätt väg.

Nu ska jag ta mig i kragen och börja cykla till skolan, en cykeltur på ett par kilometer (?), tar endast några minuter och är vanligtvis inte så värst jobbigt men regniga dagar är det absolut inget roligt... Önska oss lycka till på träningen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Painted Prinz

Jag tänker faktiskt att jag ska prova att starta upp bloggen här igen. Jag har rensat bort lite gamla inlägg och tänker ge detta en chans.

En anledning till att detta sker nu är att jag nyligen flyttade till Skåne för att börja Sveriges Ridgymnasium på Flyinge. Nu bor jag alltså i Flyinge och studerar på SRG här.

Ganska mycket har hänt i livet, Crispie är såld, till en väldigt nära vän. Temmel är nyligen bestämt att hon ska få pensioneras, mamma kommer hålla igång henne någorlunda medans jag är här nere och när jag är hemma så kommer vi bara ha roligt. Kanske träna någon träning eller åka på någon Pay'n'jump men hon ska inte längre ha några "krav" på sig, bara en rolig och värdig ålderdom <3

Jag har också fått hem en ny häst, Painted Prinz eller "Prinzen". Ni kan läsa mer om honom till höger i bloggen.

Jag har bott i Flyinge i en vecka nu, stormtrivs här! Har träffat mycket nya människor och fått ta del av många nya rutiner men jag upplever att det har gått väldigt bra och jag trivs verkligen som fisken i vattnet. Känns verkligen som att jag har hittat rätt. Förhoppningsvis så håller känslan i sig!

I vilket fall som helst så kommer mamma och hon som äger stallet vi har hästarna i hemma, ner med Prinzen idag och han ska få bo in sig här nere innan våran första ridlektion här nere drar igång på måndag. Väldigt taggad!


Prinzen!

Likes

Comments

Allmänt

Hej och välkommen!

Jag heter, som ni ser, Maya. Jag har bloggat tidigare men provat runt lite olika bloggportaler. Den jag har gillat bäst hittills har faktiskt varit spotlife då den var ganska lätt att förstå. Nu provar jag alltså här och än så länge är jag väldigt positivt överraskad. Efter vad det ser ut på andra bloggar på Nouw så har jag alltid trott att det skulle vara jättekomplicerat men jag kommer faktiskt riktigt bra överens med hela upplägget. Jag gillar också dessa små "introduktions videos" som man kan se och lära sig ifrån, big thumbs up!

Jag är i vilket fall som helst väldigt taggad på att börja blogga igen och jag hoppas att jag klarar av att göra det ganska regelbundet!

Ni kan läsa om mig till vänster i bloggen, jag är ganska dålig på att beskriva mig själv så det är det bästa jag kan. Jag satsar i alla fall så mycket som jag kan på hästarna, inte alltid lätt då vi inte har de bästa ekonomiska förutsättningarna som man kan ha. Jag försöker alltid göra det bästa av situationen och är väldigt tacksam till de som hjälper och stöttar mig, speciellt min mamma.

Ni kan också läsa lite om hästarna men då till höger i bloggen.

Jag hoppas att ni tycker det verkar intressant och stannar kvar och läser! :)

Likes

Comments