Hej, allihopa igår var jag på gymmet!! Vi körde lite av programmet men vi hade glömt vilka apparater och så, så det blev lite halv dant! Men vi gick på en zumba kurs sen! Jag tyckte det var kul och jag kan verkligen inte dansa så jag skratta åt mig själv liksom.. Man ser ju sig i spegeln ibland. Idag så skulle vi gymmat men jag ska vara med familjen istället. Sen nästa vecka kör jag hårt igen! 5 gånger i veckan tänker vi gå men eftersom att jag inte har tränat på 1 månad tänkte jag börja lite lugnt.. Jag tror det är bra än att bara köra på direkt?? Haha, nästa vecka kommer jag säkert gå varje dag men jag hade en bra tanke i alla fall :). Fick 0,5 på mitt historia prov och det var förväntat! Hann ju inte plugga och så för det men nu på måndag ska vi ha omprov... Tror ni jag hinner plugga? Nej, för jag ska på AFS läger i helgen! Så hann jag inte förklara för henne heller och hon ba "ta med dig ordbok" när jag fick provet... Jag har ingen och det är svårt att hitta spanska till svenska ordböcker här liksom! Det löser sig nog men inte till måndag..

Men hur går det annars då? Jo, jag har idag varit hos polisen för att skriva in mig. Missade då 2 lektioner och eftersom att jag kom försent så stirrade alla på mig när jag kom.. Att komma försent och senare på dagen är inte så vanligt här. Inte i Sverige egentligen men ja, jag har svårt att förklara på spanska för mina "kompisar" om vart jag varit. Men men, i klassen vill tydligen folk att lärarna ska välja mig vid frågor och uppläsning? Nej, tack säger jag men jag behöver ibland. Ekonomi läraren frågade mig om en läxa och jag hade inte gjort den så jag kollade på vad hon som satt bredvid mig hade svarat. Jag fick då men problemet är att de vill att man ska prata högt och jag fattade inte det, haha. Så läste jag sen högt så sa jag fel vid något ord och alla ba "respirar" i kör. Ganska kul, haha och efter det verkar det som om de vill att jag ska prata mer.. Hm, mindre kul men jag överlever!
Sen så har jag idag varit lite ledsen nu. Men det blir så ibland man saknar Sverige vissa dagar mer än andra. Och ibland håller saknaden i sig men man får fortsätta dagen och försöka underhålla sig. Det är verkligen vad jag rekommenderar att göra saker och komma ut ur huset! Med gymmet hoppas jag att när det blir jobbigt att jag kan gå dit och bara glömma, haha. Det låter lite fjantigt kanske men eftersom att jag inte blir bjuden på fest, så (väldigt synd så lär man känna många nya vänner) får gymmet och hundpromenader vara det jag roar mig med! Hemlängtan kommer och går men för det mesta har jag den inte. Men idag har jag det men mamman och jag ska till carrefour sen! Det blir kul och somsagt att göra saker underlättar för mig i alla fall.


Så jag fick också en pt som gav mig ett träningsschema! Utifrån det som står ska jag också gå på pass och zumba var ett han ville att jag skulle på! Så vi ska köra 2 pass per vecka och resten det här programmet då! Det blir kul och jag är förväntansfull över resultaten vi kanske får om vi kör som vi sagt liksom!

Bjuder på dessa bilder på mig själv, hihi..

Hoppas annars ni har det bra! Vi hörs nog snart igen,

Puss och kram Maya

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej, allihopa idag gick jag till skolan och fick tillbaka en läxa! Fick en 4 vilket är underkänt, haha men det var bra ändå... Skulle säkert fått en femma som är godkänt om jag gjort den som hon ville ha den! I min skola beror mycket på att man gör allt som läraren vill ha det.. Lite jobbigt men så får det vara och betygssystemet är helt annorlunda. 1-4 är du underkänd 5 godkänd 10 är som ett A! De där siffrorna i mitten är också bra men jag förstår inte riktigt vad de betyder då.. Har också haft examen i filosofi och historia! Gick inte så bra men jag märker att min spanska blivit bättre än då! Historia läraren sa att på fredag får man veta vad man fick på provet! Om man har fått 0-4 har man chans att göra om provet om man vill.. Jag fick antagligen 0 för jag hann inte plugga inför det men jag hinner inte heller plugga i helgen då det är läger med AFS. Hon ville inte ge idag för hon vill att man ska plugga i helgen för det där omprovat är då på måndag.. Snäll lärare och så.

Jag håller i alla fall på att fixa in mig på ett gym nu! Men oj, så krångligt det är men jag tror jag ska kunna gå idag och gymma! Ska gymma med en tjej från klassen och det ingår pass och väldigt mycket för cirka 250 kr! Per månad det känns som en ren lyx ska jag säga! Då har jag också råd med ridningen om jag skulle vilja börja på det igen. Men jag har varit mer intresserad av kickboxning men det skrev jag väl i mitt förra inlägg? I alla fall så flyter dagarna på men jag är inne i en jobbig period med allt. Jag är väldigt stressad för saker som händer i familjen och med skolan.. Egentligen kanske jag inte borde vara det men jag är det ändå av någon anledning. Det är ingen dans på rosor här men det trodde jag inte heller. Jag hoppades bara att det skulle kännas lite bättre än vad det gör just nu. Men vi får se hur det blir!


Pappa skickade de här bilderna på min katt Lukas! Åh, så jag saknar honom och min familj...

Bild på nästan hela gänget som jag var med i fredags! Riktigt härliga personer och det ska bli kul att träffa de nu i helgen igen!

Kommer uppdatera sen vad vi gjorde i lägret och så! Kanske också att uppdateringen i bloggen blir bättre vi får se,

Puss och kram Maya

Likes

Comments

I Spanien

Hej, allihopa nu är jag tillbaka i min håla här i Mostoles. Vi gjorde inget speciellt på min födelsedag det var som en vanlig dag bara... Hunden har också flyttat med nu och han är väldigt mysig! Jag gick ut med han idag och han drar inte lika mycket som tur är! Men jag försöker lära han att gå hyfsat bra i alla fall. I fredags så blev jag och en tjej firade för att vi hade fyllt år! Det var väldigt kul och mysigt, några tjejer från min klass kom också och det tyckte de var väldigt kul! Jag kom hem runt 12, halv 1 tror jag... Men men, det var kul! Familjen var uppe när jag kom och möte mig vid dörren, haha. Jag tycker det är synd att man inte kan öppna dörren från utsidan för de kanske ville sova liksom. Jag kom inte hem så sent i alla fall det var ju bra!


Jag och Gina som kommer från Norge!

Sen i lördags så var jag en gång till i Madrid! Men den här gången med två från kvällen innan. Det var kul och vi shoppade på Primark, pull and bear och någon annan liten affär. Vi köpte även kakor och de va så goda!! Jag ska nog tillbaka dit och köpa flera! De var nog en fransk affär men åh, så gott men dyrt! Det är ju vikten som bestämmer priset och kakorna är ju rätt stora... Sen gick vi till en plats som jag inte kommer ihåg vad det heter, tyvärr. Men jag ska visa bilder från det! Efter det fikade vi och åh, det var gott igenom! Det har blivit mycket söt saker för mig på sista tiden och jag har stora cravings också efter det! Om man känner mig så vet man att jag verkligen inte brukar gilla det! Är mer förtjust i frukt och bär liksom... Men men kanske blir jag som vanligt snart igen :). Kaffet som Laura beställde va så sjukt gott! cafe bon bon tror jag att den hette. Sen gofru och tortillas var sjukt gott! Jag tror de heter så men jag är dålig på namn, hehe.

Tror det hette något med "castilla" eller något sånt... Fint var det då! Bilden i mitten är på mig och tjejerna. Heinke, jag och Laura. Super snälla och roliga att vara med!

Här är bilderna på fikat! Tortillas con nata och gofru. Så det var typ som små pannkakor med grädde och min var en våffla med chocklad och grädde! Hennes hade också chocklad och så ser ni kaffet där! Extremt gott rekommenderar för de som gillar sötare kaffe. Bon bon cafe tror jag att det hette... Leta efter bon bon i menyn så går det nog bra!


Sen ska jag nog sluta på badminton och börja gymma istället med en tjej från klassen! Det finns olika pass man kan ta och jag är intresserad av "bodycombat" och "pilates". Jag ville egentligen gå på kickboxning men det finns inte en sån anläggning nära mig. Det finns på ett annat gym tror jag men vill helst gå med henne för det är roligare att vara två tycker jag. Det kostar 25 euro per månad men jag känner att det är okej faktiskt! Om allt ingår i det priset är det ju rätt bra om man jämför med Sverige?? Där kan det väl kosta 500-600 kr?? Är inte så insatt eftersom att jag brukade gymma hemma.. Här finns det inte rum för det tyvärr vilket känns lite trist men jag överlever.

Jag har också haft prov i Historia på 7 kapitel!! Jag hann inte plugga så mycket men svarade litegrann på frågorna.. Men tror jag missförstod de flesta helt ärligt. Mitt under provet så säger läraren "Maya" och jag tror hon tror att jag fuskar eller något men det hon säger är "nästa gång får du ha med dig en ordbok"... Jag bara nickar och fortsätter med provet men en ordbok hjälper nog inte mig... Jag hade behövt plugga mer för jag kunde ju inte svara, haha. Men sen är det grammatiken som är sjukt svår tycker jag men jag kanske ska ta en spanska kurs. Hade tänkt börja kolla på serier på spanska och sen läsa böcker på spanska, då kan jag se hur man böjer och så! Men jag gjorde också en ekonomi läxa där jag skulle skriva två olika avslut på pinochios historia... Jag fick att det gick okej även fast hon behövde rätta grammatiskt och så tyckte hon det var bra! Jag tror dock det blev en 0 men det gör inget, jag försökte! Jag känner att jag kan bara göra mitt bästa och jag hoppas de ser att jag försöker. Nu ska jag plugga filosofi för det är prov på det nu på tisdag.. På vad vet jag inte men man ska argumentera och analysera... Enkelt, vet ni... Om man vore spansk talande.

Men vi får höras hörni! Hoppas ni har det bra,

Kram Maya

Likes

Comments

I Spanien

Hejhej, allihopa just nu är jag i Ferrol för att packa ihop det sista av deras möbler! De hann inte fixa klart allt innan jag kom men det är helt okej. Familjen satte mig framför en film medan flyttgubbarna och dem fixar här i huset. Hunden har jag också träffat nu och den är så söt, men lite olydig kanske ;). Igår var vi till en strand som hette "los niños" tror jag och den var väldigt fin! Jag lägger in några bilder från den. Vi kom hit i fredags och då sov vi hos mammans mammas hus! Väldigt mysigt men kallt och huset var väldigt gammaldags om man kan säga så. Mammans mamma sa att jag alltid var välkommen till hennes hem, hur sött är inte det?

I lördags så var jag på bio och såg en film.. Den var på spanska och jag förstod lite men inte allt, haha. Allt är verkligen dubbat här och det är kanske därför deras engelska inte är den bästa. Men jag lärde mig ett nytt ord "sangre" som jag tror om jag förstod rätt betyder "blod". Det handlade om en pojke vars mamma var sjuk i cancer och hur ett monster kom och berättade historier för han... Den var väldigt fin så jag rekommenderar den. Men sorglig var den också så om du har enkelt för att gråta så kommer du nog göra det..Den heter "un monstruo viene a verme" och jag tror att den på engelska heter "a monster calls" men jag är inte säker.

Imorgon fyller jag år i alla fall! Jag känner inget speciellt för det och inte speciellt taggad heller.. Men jag kanske blir, vi får se! På onsdag ska jag på bio med några från klassen och se "no respiras" jag tror det är filmen "don't breathe". Den kommer nog också vara på spanska utan text men det är helt okej det! Hm, på fredag och lördag ska jag kanske sover över och ta en helix på lördagen. Men igen inget är bestämt för vi ska fira mig och en annans tjejs födelsedag också! Men hon fyllde år för ett tag sen, den fjärde oktober :). Men vad vi än gör blir det nog kul ;).

Förlåt, för en rörig text och att svenskan nog inte är den bästa i det här inlägget... Men jag skriver från mobilen och inte datorn så aa.. Jag orkar inte heller läsa igenom och rätta, hehe.. Hoppas att det inte är allt för hemskt bara :). Kanske skriver imorgon, vi får se! Men vi ska åka från Ferrol till Madrid och det tar kanske 7 timmar, så en händelserik dag kommer det nog inte bli. Men nu till det roliga... Bilderna!

Blir aldrig så bra på bild men denna är från resan till mormorn! Som bor i pontevedra och dessa små hus är tydligen något speciellt från Galicien. De användes förut för att skydda maten från råttorna.. Om jag förstod det rätt :)

Det här var en visning på militären i centrumet av Pontevedra! Det var intressant och sen tog jag en bild på ett hus bara. Jag tog inte så mycket bilder men nästa gång ska jag ha med mig min kamera! Behöver bara köpa en mindre väska så slipper jag ha den stora hela tiden, haha

Bilder på igår när vi var på stranden! Det var väldigt fint ❤️

Sen på kvällen åt vi den här pizzan och den var faktiskt god! Sen såg vi en en film... Men jag tyckte inte den var så bra, haha.

Nu har jag i alla fall varit här i en månad, hur sjukt? Känns som om jag har varit här mycket längre, haha. Hoppas ni andra har det bra i alla fall,

Kram Maya

Likes

Comments

I Spanien

Hejhej, allihopa idag stannade jag hemma från skolan! Jag har en sån sjukt jobbig huvudvärk och halsen har gjort ont också, men den är bättre dock! Jag skulle haft badminton igår men jag gick inte pågrund utav hur jag mådde :(. Men imorgon går jag till skolan och badminton oavsett om huvudet gör ont eller inte. Jag vet inte om det är för att jag dricker för lite, sover för lite osv. Om ni får huvudvärk snälla berätta vad det kan vara för och vad ni gör åt det! Behöver lite tips för annars vill de ta mig till doktorn.. Men jag tror inte direkt det behövs :). Med språket går det väl helt okej just nu känns det som om jag inte förstår något och inte kan prata heller. Men men det känns väl bättre snart igen kanske. På fredag åker vi till Galicien och kommer hem på tisdag eller onsdag! Hoppas på onsdag för jag vill gå på bio med några tjejer från klassen!! Hoppas, hoppas men annars får vi väl göra någonting någon annan dag. Jag fyller också år nästa tisdag! Vi får se hur det blir men kommer nog sakna alla lite extra då, haha.

Min fina mamma fyller också år idag och jag önskar att jag kunde vara där, hihi. Puss och kram älskade mamma vi ses snart igen och då ska du få en stor kram!

En ganska gullig bild på mig och mamma!

Ha det bra annars hörni! Förhoppningsvis ordnar sig allt med huvudvärken och så,

Kram Maya

Likes

Comments

I Spanien

​Hej, igår var värdfamiljen ute och åt middag med några från dotterns skola! Jag följde inte med för att jag var så trött och låg och sov när de gick... De kom hem vid halv 2 tror jag så ni förstår att jag hade sovit på restorangen, haha. Jag la mig runt 12 tror jag och jag åt två sandwich med grönsaker, ost och någon sås jag hittade. Supergott men nästa gång jag är ensam hemma vill jag laga något faktiskt.. Kanske pasta med pesto eller något sånt, haha. 

Idag gick jag och mamman till någon slags marknad eller loppis om de är samma sak. Det fanns kläder, smycken och frukter man kunde köpa! Det var väldigt varmt runt 33 grader eller något sånt. Vi gick 4 km vilket var så skönt eftersom att jag inte har kunnat träna här alls.. Haha, men börjar på badminton nu på tisdag och jag hoppas det går bra! Hm, inget mer har hänt och inget speciellt ska vi göra heller. Det blir en lugn helg och det är nog skönt :) för nästa vecka om jag har förstått det rätt så ska vi till... Galicien! För att hämta upp deras möbler och deras hund?? Hur kul! Sen har jag läxor som jag har försökt göra men det är svårt. Men det har blivit enklare och enklare. Det var bra att jag byte från "cultura cientifica"  till religion för den är så mycket enklare! Jag har gått igenom det mesta i Sverige så allt jag behöver lära mig är att kunna säga det på spanska. Men vi får höras snart igen, 

Puss å kram Maya 

Likes

Comments

I Spanien

Hej, i tisdags så var jag i Prinicipe Pio med den andra utbytesstudenten från Sverige! Det var super kul och jag fick hem ett par jeans, smink borttagning, en hoodie och en primer. Sen fikade vi på Dunkin Donuts vilket var så mysigt och super gott! Jag beställde en meny med iskaffe och en donut de fresa! Kaffet var det också super mycket socker i vilket jag gillade för jag är inte så förtjust i kaffe egentligen.. Men det var billigare att beställa en meny än var för sig. Det kostade 2,5 euro!! Jag tror det är billigare än i Sverige??? Ni som är i lilla Sverige får kommentera och berätta.

Sen dagen efter det var det onsdag och jag hade skola. Jag hade väldigt ont i huvudet så jag gick hem vid "recreo" som är en rast de har. Jag pratade med en super gullig tjej från "el cuarto" som är en årskurs under mig men vi är lika gamla. Jag ska försöka prata med henne igen när jag ser henne. Min tutor kommer till mig igår också och sa att jag måste börja prata mer spanska och så... Jag försöker men det är väldigt svårt att uttrycka sig så att de förstår. Oftast så tittar de på mig som ett frågetecken, haha. I skolan idag hade vi ett idrotts test när man skulle springa i 12 min så många varv man kunde. Jag sprang 6 varv för han sa att man skulle springa långsamt till mig... Sen skulle man mäta pulsen och då fick jag 10-15 eller nåt sånt och han ba "omöjligt". Men om han gjorde i 15 sekunder nedräkning så multiplicerar man väl det med 4? Då blir det 40 eller 60 pulsslag per min... Aja, oavsett så förstod inte han mig alls så klassen fick hjälpa mig... Jag föredrar när de pratar spanska för deras engelska kan vara svår att förstå. Tur att de flesta andra i alla fall pratar spanska med mig! Men det kan också vara för att de inte kan engelska så bra...

Dottern ska rida idag och jag ska med och fika med mamman typ. De vill också att jag ska rida men jag är inte så intresserad av det just nu. Jag ska i alla fall gå på badminton två gånger i veckan. Hoppas på hela mitt hjärta att jag får vänner där.

Sen har jag också lite beslutsångest om jag ska ta en intensiv kurs i spanska som är 5 dagar i veckan och ibland på helgen? Den är typ 2-3 timmar lång varje kväll... Jag vet inte hur jag skulle få ihop det med skolan? För den måste man väl också prioritera? Hjälp, mig gärna om ni har lite tips på hur jag kan göra och så. Det skulle verkligen betyda mycket! Annars har min v-pappa kollat in en annan spanska kurs som är mindre intensiv som också finns här i Mostoles... Den kanske skulle passa mig mer men jag vet inte. Intensiv kanske är bättre men aa, vi får se hur det blir. Den är så fall nu i oktober och jag tänker att man kanske kan få vänner där med?? De kanske också är runt min ålder så då blir det perfekt! Vi får se hur det blir men ge gärna mig era åsikter, tips och sådär :). Den intensiva kursen kostar tror jag runt 70-100 euro så det är ganska dyrt. Men man lär sig fortare språket tror jag om man går den..


Här är bilder från i tisdags när jag var vid Principe Pio gallerian! Den var stor men den var säkert liten för dem....

Men vi får höras, skickar massa pussar och kramar!


Likes

Comments

I Spanien

Hej, efter skolan i fredags skulle jag åka till Madrid för att gå på bio med några från AFS. Det blev inte riktigt bio för att ingen ville se "can´t breathe" och den gick vid 00.00 och vissa behövde åka tidigare. Sen blev det krångel med de andra filmerna som cafe society och bridget jone´s baby som det stod mellan. Vi bestämde oss i alla fall för att äta och gå till en park!! Vi åt smårätter typ men eftersom att jag hade ätit lunch innan (vid 4 om någon är intresserad) så var jag väldigt mätt. Men tog lite nachos och en supergod juice som jag inte kommer ihåg vad den heter nu. Sen så började vi gå mot parken där vi var ett tag och lyssnade på musik och lekte "ninja". Sen behövde vissa gå hem så vi började röra oss tillbaka mot "sol" för att kunna ta tågen där. Vi var också i Callao och andra ställen som jag inte vet namnen på, haha. Ska lägga upp lite bilder här nere och några kanske inte är tagna av mig men ja, njut! Jag åkte föresten kommunalt hem helt själv och fick fråga om hjälp och så på spanska! Kom hem runt halv 12 men det var bara kul.. Det är skönt att ha något att göra och att man inte bara är hemma.Här är några bilder från när vi promenerade till parken där vi var. Den längst till vänster är dock tagen från idag men den får vara med här ända!Igår så var det dags igen att åka in till Madrid men den här gången för shopping! Jag möte upp flera stycken men vissa gick på en rundtur runt Madrid istället. Vi andra gick till Primark och det var verkligen stort! Ungefär 5 våningar och jag var bara på ett! Där hittade jag mitt kära torrschampo inte i min favorit doft dock, men man får ta det man hittar helt enkelt! Jag köpte den och sen gick vi och träffade de andra för att äta lunch som alltså blev runt 3... Är fortfarande inte van vid mattiderna men det kommer väl kanske. Men jag åt ägg med pomfritt och skinka. Det var helt okej jag gillar inte ägg så mycket men ville ha den maträtten ändå. Portionerna är så stora här så jag orkar nästan aldrig äta upp! Enligt mig är en portion för två personer ibland.... Men, i alla fall sen så gick vi och fortsatte shoppa! Jag lyckades köpa ett till plagg från en affär jag aldrig hört talas om som heter "pimkie". Sen så hittade jag massa andra affärer som jag gärna vill köpa ifrån i framtiden, men just nu är jag på budget så jag får vänta lite... Kanske jag köper på tisdag från de lite dyrare affärerna vi får se. Då ska jag antagligen på shoppingen igen :). Men det var verkligen super kul att shoppa med Gina, Laura och Thea vi hade det verkligen så kul! Vi pratade om att ta en "helix" i örat ni vet där uppe liksom? Sök annars på google. Jag har alltid velat ta en sån och jag får för mina föräldrar i Sverige men vet inte hur familjen här i Spanien känner... Men tror det ska gå bra jag menar jag betalar själv och det är ju mitt öra, hihi.

Vi fikade också på Starbucks och ett annat café där jag beställde en supergod lemonad! Vi hade det verkligen så roligt och jag hoppas vi kan ses snart igen jag och tjejerna! Som jag skrev tidigare gick vi med flera men vi splittrades upp för de ville inte vara i affärerna så mycket som vi. Vi var ju där för att shoppa verkligen! Ska visa det jag köpte och lite så nu också, haha.

Här är bild på tröjan jag köpte! Den kostade 95 kr tror jag och det verkar vara bra kvalité också :). Här är också bilden på torrschampot jag köpte.. Jag tycker mer om cherry doften eller tropical men den här får duga! Mamma tycker om den i Sverige och mamman här ville prova den. Hon är lite skeptisk men vi får se kanske gillar hon den! Den här kostade runt 37 kr.

Här är bilden på mig och tjejerna! Bredvid mig är Laura och framför henne Gina och bredvid henne Thea! De är verkligen super snälla och roliga att vara med :). Där ser ni också min lemonad som var supergod! Om ni åker till Spanien måste ni köpa den men ska bara komma på vad stället hette först... Jag återkommer med vart ni ska gå :)

Hoppas annars ni har det superbra så hörs vi snart igen! Måste göra en historia läxa nu och kolla upp lite saker med matten bara.

Puss och kram Maya

Likes

Comments

I Spanien

Hej, idag började dagen att jag hade ont i huvudet och i magen. Jag tog en alvedon och hoppades att det skulle gå över. Alla som känner mig vet att jag aldrig får ont i huvudet så det här var annorlunda för mig, haha. Jag har sagt att jag har en "förkylning" men vet inte om det är det egentligen. Men men ibland får man bara köra på orden man har. Jag kom också försent för pappan hade råkat låsa dörren utifrån och då kan man inte öppna inifrån. Det var okej men jag kom ca 15 min försent och dörren var super trög att få upp och man måste alltid fråga om man får komma in. Jag fick komma in men nu ska de tydligen göra om att man inte får... Så, jag hoppas inte att dörren krånglar igen. Då måste man gå till ett bibliotek och vara där lika länge som lektionen. Känns ganska onödigt för man missar mer än vad man lär sig av misstaget... Men det är bara min åsikt :).

Jag gick i alla fall hem från skolan och har sovit lite. Det känns lite bättre i huvudet men ska försöka att vila mest idag. Ska också ta min macka som mamman gjorde iordning för mig snart. Tror det är bra att äta? Aja, det blir nog inte mer händelserikt här inte. Vi får höras snart igen,

Kram Maya

Likes

Comments

I Spanien

Hej, allihopa idag hade jag idrott och det var helt annorlunda från idrotten i Sverige. Är t.ex hinner man inte byta om eller duscha så man får komma i sina träningskläder... Som ni förstår vill alla inte då ta i och det blir mer laligt. På min skola skulle man springa två varv runt en basketplan och sen göra 30 squats, springa igen sen göra 15 armhävningar osv. Det var också så att det var en lagledare som utsågs eftersom att man blev indelad i två grupper som kommer finnas hela året då. De ska förklara och hålla koll så att allt görs typ... Såklart, så valdes "ledarna" på en sekund så där som om det bara var de som kunde vara det. Men, det gör inget för mig men tror det var en annan person som ville vara från min grupp... Sen när lektionen var klar i alla fall så gick vi till toaletterna och bytte tröja, haha. Jag hade med mig en body mist så att jag inte luktade så äckligt men de flesta bytte inte tröja.. Jag tog inte i så mycket så jag var okej men vissa andra var super svettiga. Men det var bra jobbat av dem! Det var väldigt varmt också men det blev varmare sen. Skönt att idrotten är inlagd som andra lektionen för det men synd för att man måste känna sig äcklig resten av dagen. 

Sen har jag börjat förstå mer av det lärarna säger men det går verkligen super segt när man måste ta anteckningar. Då får jag skriva av personen bredvid mig eller bara försöka lyssna. När jag skriver så missar jag super mycket och så har de andra skrivet ännu mera. Det kanske blir bättre senare men nu blir det en blandning av svenska och spanska i anteckningarna. Visa skriver ibland av mig men inte vet jag om det är så smart, haha. Tror att jag för det mesta förstår fel men jag försöker i alla fall. Tydligen hade någon elev i klassen sagt till min historia lärare att jag förstod allt men inte kunde prata så bra.... Det är inte så sant men jag får väl tacka personen för att det verkar som det. Vet inte vem det var som sa det dock... Sen kan de flesta mitt namn i klassen men jag kan verkligen inte deras. Känns inte pinsamt men ska försöka lära mig. Klassen är väldigt stor vi är runt 32 personer så vissa har behövt hoppa till parallellkassen när det finns två lärare för ett ämne. 


Så jag vet att vissa av mina läsare är intresserade av det jag har på mig, haha. Bilden till vänster hade jag på mig idag och bilden till höger i måndags. Jag passar inte riktigt in men det fungerar. Imorgon ska jag förhoppningsvis gå till ett köpcenter i Madrid!

Igår var det 28 grader när min lilla syster här skulle rida! Jag drog på mig shortsen och njöt, haha. I skolan vågar jag inte riktigt ha shorts för ingen verkar ha det! Men vi får se om det kanske ändras :).

Jag uppdaterar nog mer imorgon, nu ska jag kolla upp lite olika krig och så från historien... Jag tror jag har gått igenom det förut men när det är på spanska så vet jag inte. Ibland hör jag att hon säger "franska revolutionen" på spanska då.. Tror hon säger det i alla fall :D. Aja, vi får höras alla! Hoppas ni har det bra,

Kram Maya

Likes

Comments