I Spanien

Hej, alla det har blivit så att jag kommer avbryta mitt år av "familjeskäl". Som ni vet hade jag en tid när jag ville åka hem men ändå vara kvar? I alla fall är det klurigt att hamna i en sådan situation, det ända jag kan säga är att verkligen känna efter vad som är rätt för DIG. Jag har hörde många gånger under den tiden jag velade att "jag skulle ångra mig" "det är den enkla vägen" osv men vet ni vad? Ingen väg är enkel att ta och du kan ångra dig på båda hållen. T.ex varför stannade jag kvar? Varför lät jag mig själv må så dåligt? Ibland är det bäst att avsluta om det är dåligt en lång tid. Men såklart, det ingår upp och nedgångar och det är inte alltid lätt, inte hemma heller. Jag rekommenderar att kämpa tills ni verkligen känner att det inte går, tills ni känner att jag klarar inte mer och jag behöver åka hem. Det är modigt att våga sätta ner foten och stå upp för sig själv. Ni är modiga som åkt. Min resa kommer avslutas och jag är ledsen för det. Jag vill inte hem, men det blev så nu. Jag rekommenderar alla er att åka trots om det avslutas tidigare eller av andra anledningar. Du lär dig så mycket, du utvecklas så och du lär dig att förstå andra människor. Du får vänner över hela världen och du bildar band med värd familjen som med din egna familj. Det blir som din familj. Jag har haft tur med den biten men haft otur med annat också.

Jag vet inte vad jag vill komma hörni. Jag hoppas jag kan se tillbaka på min blogg om några år och inse vad det var jag gjorde. Det är tufft, jag ska inte ljuga för er. Men att ni tog er iväg visar att ni är starka och modiga. Vi kan göra allt, vi. Jag skickar styrkekramar till alla er som fortsätter era utbytesår, ska börja året, har en jobbig period, jag finns här för er oavsett vilken tidpunkt ni läser min blogg. Det är bara att skicka iväg ett mejl och fråga mig vad ni vill, prata om det ni vill, jag hjälper er gärna. Jag tror jag uppdaterar dagligen nu tills jag åker hem som jag gör på söndag. Sen efter det så kommer jag nog inte blogga mer på denna blogg. Detta var ändå min blogg som jag gjorde för min resa till Spanien. Kanske att jag skriver lite om hur det är att vara tillbaka, hur det känns osv. Men jag är inte säker nu. Men jag ska inte vara oärlig mot er. Jag är ledsen, arg och inte så glad för att jag ska hem. Det borde kanske vara annorlunda men det är inte det för mig.

Spanien kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag vill säga en sak bara, som kanske bara jag förstår men det är okej att ångra sig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I Spanien

Hej, alla i fredags drog jag till gymmet som jag oftast gör... Inga fester för mig eller så, hehe. Så var jag där och tränade i kanske 1 timme och sen åkte jag hem, åt och sov. Härligt sådär eller vad säger ni? I lördags i alla fall så gick jag ut med min kompis Gina! Vi kollade lite på kläder och jag köpte en tröja där det står "cheers, vacations forever" vilket jag tyckte var ett quote som passade in väldigt bra på mig. Sen så åt vi på donken och det var gott det med. Pengarna har jag inte i överflöd direkt så jag försöker att inte äta på de allra dyraste restaurangerna. Tröjan jag köpte kostade 40 kr eller 50 så det var bra! Affären som den är ifrån heter Bershka vilket är en utav mina favorit affärer här. Sen så drog vi på spontan bio Redención. Var bra faktiskt! Vi visste inte vad den skulle handla om, var en boxnings film. Inte romantisk som jag trodde att den skulle vara. Men gillade den faktiskt rätt mycket och blev sugen på att börja boxas igen.

Vi efter bion! Inspirerade, haha

Detta hade jag aldrig trott! Det sjukaste jag varit med om här film mässigt... Den kommer vara dubbad och det är nog ingen textning som gäller, hehe. Skulle gärna gå bara för att se den dubbad, så roligt, haha.

Vi skulle på ett Metro museum men när vi var där hade det stängts för en timme sen! Så surt men vi hade det roligt ändå. Blev ju spontan bio och sen skypeade jag med min vän från USA. Jag åt ingen middag heller för blev så mätt efter våra popcorn. Somnade kanske vid 3 inatt också, men det var värt det. Har börjat läsa shadowhunters nu på spanska och jag förstår det mesta. Så språket kommer verkligen hörni! Oroa er inte för det för man lär sig verkligen!

Men ska nog gå nu och bara mysa... Det är svinkallt också så det är mindre kul då. Det är faktiskt kallare här en i Sverige.. Tänk er det ni <3

Likes

Comments

I Spanien

Hej, allihopa idag är jag i skolan men ingen lärare är typ här!! De verkar vara i segovia och jag hoppas bara att engelska läraren och tico läraren är där med. Då kan jag bara dra hem helt enkelt. Det ska regna tydligen vilket känns mindre kul. Min banan gick sönder imorse men tog med den ändå men den har gått mer sönder i väskan.

Jag och Gina från Granada! Var så kul att umgås med henne. Hoppas bara att vi ses även efter vi är tillbaka från Spanien :). Men kan inte prata så mycket mer vi får höras efter skolan helt enkelt!

Puss och massa kramar ❤️

Likes

Comments

I Spanien

Hej, alla fina! Nu är jag tillbaka från Granada och jag hade det väldigt bra där. Vi har kollat på ett palats, ett badrum som araberna hade gjort, gatorna och shoppingen då och en katedral. Det var kul och roligt att umgås med alla mina vänner. Sen på söndag sov jag över hos Anna från min klass som är den andra utbytesstudenten och det blev bättre än vad jag trodde. Sen idag så såg jag beauty and the beast och tyckte den var bra men gillar ändå den tecknade mest. Sjöng även paints version av en av skönheten och odjuret låtar då, vilket mina vänner tyckte var väldigt kul... Hehe. Sen träffade jag en utav mina kompisar en snabbis som tyvärr ska åka hem :(. Känns väldigt trist då. Hm, i Granada bodde jag i ett "alberger" vandrarhem tror jag det är på svenska. Delade rum med 5 personer och första natten fick jag ligga mellan Thea och Gina, men andra sov jag med min kompis. För det kom in 2 andra så vi blev totalt 7 personer, och alla fick dela säng. Förutom en som sov själv, haha. Men men. Jag har köpt lite grejer en present som jag ska ha med mig hem. Men har fotat så ska visa bilderna.

Okej, lite suddig men såhär kunde gatorna se ut då! från första dagen

Okej, eh alla suddiga bilder hamnar här för jag orkar inte leta upp bättre... Kvalitets blogg sådär... Men det här är på en kyrka eller katedral som fanns där! Sen spelade den där killen på de där instrumenten vilket jag tyckte var väldigt häftigt! Lätt bra också.. (Det här är från min andra dag där vilket också var min sista)

Det här är från palatset! Längst till höger har vi själva palatset och i mitten utsikten från inne från, och sist bild på fiskar som fanns i en slags "pool" eller "damm".. De var helt stilla så trodde dem kanske inte levde men de gjorde det enligt alla andra då. De kände väl inget hot komma antar jag vilket var bra för mig då, annars skulle jag nog inte fått dem på bild. Från första dagen där eller aa jag räknar det som första för den första så åt vi bara mat och sov, alltså väldigt ointressant.

Detta är också från första dagen och det är en sak de gör innan påsk. Jag fick inte så bra bilder men tror (kan ha fel) men det är när Jesus dör och nästa parad så lever han då. Jag kommer skämmas så mycket om jag har fel nu, helt ärligt. Men det var fint de spred också någon slags rökelse och de gick med ljus, men det ser man inte i denna bild. Min kamera tar inte så bra bild i mörkret men jobbar på det.


Men hoppas ni alla haft en bra måndag! Eftersom att det var festivo så har jag faktiskt haft ledigt idag men imorgon är det skola igen, wohoo... Men vi hörs i alla fall, puss puss

Likes

Comments

I Spanien

Hej, alla nu måste jag lämna mitt hus om 15 min för att hinna till bussen, men måste göra färdigt en sak i ekonomin först. Alltså åååh, det ska höja betyget då och jag tror det behövs för det senaste provet jag hade. Måste ju få godkänt minst. Den ska in innan 2 idag så heja på mig! Mitt internet är nästan slut också!! Har sån otur. Min mobil laddare är lite sönder också, men i alla fall har jag med mig min systemkamera!!! WOhoooo, de bilderna kan jag till 100% förra över så vi får be för att jag tar bilder med den. Laddad och allt. Men nu måste jag fortsätta med mitt arbete i ekonomin då. Om jag inte ville jobba med djur skulle jag bli ekonomier för det är kul. Men vi hörs inte på några dagar nu! Men vi ses, massvis med pussar och kramar!

En bild repris på min bebis tror jag <3

Vi hörs nu alla! Ha en bra fredag, helg och måndag

Likes

Comments

I Spanien

Ska på en teater idag med familjen! Men minsta dottern ska vara med sina vänner men resten av oss går på den. Det är en teater under när Franco var i makten som jag förstått det. Kan bli intressant, men bra för mina historielektioner tror jag. Men för att byta samtalsämne vet jag inte om jag varit här 6 eller 7 månader? Alla säger olika så blir förvirrad jag med. Oavsett så fattas det alldeles för mycket, vill tillbaka nuu. I alla fall ska vi kanske få tillskott till familjen så oavsett om jag åker hem så blir det stora förändringar. Val på val som man brukar säga. Är också super hungrig men vet inte om jag ska ta något. Tror jag tar något nu, men ni kommer inte märka att jag lämnat.. Haha, när man försöker skämta i sina blogg inlägg ;). Tog en macka med jamön serrano och philadelhpia ost. Rätt gott, försökte förra över bilder men såklart gick det inte. Vad gör jag när jag är i Granada egentligen?? Det är liksom 1000 bilder på mobilen, men har ju min kamera! Kommer kämpa den för det blir liksom väldigt mörka färger och dålig balans om man inte ställer in rätt. Vilket tar mig 5 min ungefär. Men hmm, när jag kommer tillbaka till Sverige tänker jag börja på ett gym som har gruppträningar och så tänker jag rida också!! Det är min plan men sen om det går ihop med skolan och så... Det vet jag inte. Men jag har inte så mycket att berätta mer, har inte heller några bilder jag kan lägga upp :(. Det är det som gör mig mest ledsen för det blir så tråkigt att läsa tror jag. Så ni får bara massa gamla bilder. Jag är också alltid hungrig här. Det stör mig något så otroligt. Ska nog köra lite magövningar snart för har inte haft tid att gå till gymmet. Kanske går imorgon på morgonen då, men beror på. Vill inte se the 100 för jag närmar mig personens död. Vet att jag kommer bli arg och inte vilja titta mer. Jag blir bara för investerad i mina serier och i egentligen allt jag gör. Är både bra och dåligt! Men ska nog ta något mer att äta, träna magen då och sen vid halv 7 går vi till teatern., wohoo. Förhoppningsvis blir det pizza till middag! Hoppas på det i alla fall.

Bild på mig och min mamma innan jag åkte hit! Tror jag tog den för att ha lite bilder på oss.. Pappa han vill aldrig ta bilder med mig så har typ inga på han och mig. Vi är söta här då! 188 dagar i Spanien och 93 dagar kvar tills hemresan?? Sjukt.

Likes

Comments

I Spanien

Hej, allihopa imorgon åker jag till Granada... Hoppades på en annan plats men tyvärr inte. Åker till Granada då vilket blir kul och sen när när jag kommer hem så sover jag över hos Anna, för min familj är bortrest. Har haft examen vecka då och idag är sista proven. Har gått dåligt för mig men låt oss vara ärliga så är det ju för att min koncentration och motivation legat på noll. Sen började jag se the 100 och nu är jag på tredje säsongen men vill inte titta för vet att en person dör, och det är min favorit!! Sen dör personen också konstigt menar många och att personen borde dött på ett annat sätt... Tänker inte spoila för er men ååh, blir upprörd. Sen i alla fall kanske ni redan listat ut att jag inte vill va kvar här. Är så himla less på att känna så och det kan inte vara normalt. Fattas 4 månader men jag vill verkligen inte mer. Men får väl hålla ut. Tänker inte gå in på detaljer dock men nu ska jag snart gå till skolan. Börjar 10.20 med matte sen två timmar efter engelska. Bläää, sen ikväll teater och imorgon dra jag till Granada runt fyra på eftermiddagen Ingen skola har vi men vi måste ändå åka sent, så seeegt. Aja, vi hörs nog ikväll finisar, puss puss. Massvis med kramar

Likes

Comments

I Spanien

Hej, alla idag hade jag presentationen! Wihoo, äntligen är jag klar med den nästa är engelskan på onsdag. Prata utan stödord om en festival i Nigeria.. Roligt. I alla fall så gick det helt okej idag! Fick gå först vilket var så otroligt bra och för att ha gjort den själv och på spanska, tycker jag i alla fall att jag får en liten stjärna i kanten. Sen så har spanjorer en ganska dålig ovana och det är att de skrattar vid presentationer åt en, om man säger fel osv. Idag hade en tjej svårt att få fram orden vid en engelska presentation för att hon var så nervös, men så skrattade alla åt henne än att vara stöttande! Så otroligt dålig stil har de i min klass. Jag ska inte dra alla över en kam men jag har också upplevt detta rätt mycket men jag skakar bara av det. Jag försökte i alla fall le uppmuntrande mot henne men inte om det framgick! Men hoppas verkligen det, hon var så otroligt modig som försökte och jag hoppas läraren ger henne en ny chans, men kanske bara för honom eller så. I helgen var jag också på födelsedags lunch och han hade lagat kinesiskt vilket var gott. Gillade vårrullarna och dumplings. Sen så hade jag och B köpt en tröja och ett shot glass till honom med en tjur på! Haha, super rolig. Tröjan hade också en tjur på sig så det var tjur tema. Sen så träffade jag Gina på kvällen och åt middag med henne. Vi åt donken men trodde jag beställde cheeseburgare men hade beställt något annat. Billigt och bra var det i alla fall. Sen på söndag träffades vi igen och åt på llaollao vilket är ett frozen yoghurt ställe. Sen möte vi upp Thea!! Mysigt var det och kul! Sen så åkte jag hem för att fortsätta på min presentation som jag avslutade vid 1 ungefär... Sen vid halv 2 vaknade jag igen men hade då glömt att ta mitt piller... Lyckat. 

Det har ju gått några dagar sen jag började skriva detta inlägg och har faktiskt hunnit ha min presentation från engelskan! Hade den idag och det gick helt okej, glömde ta in en bild på "yams" så jag fick 9 istället för 10. Men det gör mig ingenting! Fick ju godkänt och jag hade min presentation i ungefär 10 min tror jag, lite mindre kanske. Han tyckte det var bra gjort i alla fall men han tycker min engelska är bättre en spanjorernas... Vilket kan stämma men de behöver bara våga prata och vilja lära sig engelska så kan de också bli som jag. Hehe, men nu förstår de litegrann hur det är för mig att prata spanska och så! De är inte så förstående så man får skaka bort det mesta av deras blickar osv. Men med tiden kanske de blir det... Men vem vet

Imorgon är det huelga alltså strejk. Jag går inte till skolan utan jag stödjer den medan jag sover eller är ute med kompisar, hehe. Man får tydligen inte demonstrera för om något händer täcker inte försäkringen mig så jag håller mig borta. Strejken är för skolsystemet de har i Spanien så galet är det ju inte. Sen nästa vecka är det bara examen vecka, alltså plugg, plugg och mer plugg måste göras... Men tror kanske inte jag pluggar så mycket men vem vet... Kanske får jag "feeling" och pluggar super mycket, men tror verkligen inte det. Idag ska jag nog till gymmet och sen så pluggar jag nog efter eller så. Imorgon har jag också varit här i 7 månader tror jag! Sjukt va? Vem hade trott det.

Men vi får höras alla, tar nog en siesta nu och så får vi se om jag kommer iväg till gymmet.. Förlåt, för att det inte finns bilder med i inlägget, vet att det år tråkigare att läsa men får inte upp de!! Återkommer när jag löst problemet men ni får ha det så bra tills dess! Massvis med pussar och kramar och grattis alla kvinnor för dagen i ära <3

Likes

Comments

I Spanien

Hej, alla skolan blir bara segare och segare. På måndag har jag en presentation i historia och han sa idag att man helst ska kunna det utan till... Men jag kör nog med stödord och så får vi väl se hur det går! Grejen är att jag inte kan improvisera för jag har inte orden för det, tyvärr. Eller kanske jag egentligen har, jag vet inte. Är också super, super, super hungrig men kan vara för att jag vet att jag måste lämna in en sak idag... Så försöker dra ut på det så länge jag kan för jag får inte till det. Men aja, imorgon ska jag på födelsedags middag men innan ska jag och Beth köpa en present till födelsedags barnet! Rätt segt att vara hemma en fredag men jag får stå ut. På söndag träffar jag kanske Gina och sen aa, på måndag är det redovisning då. Usch.

Men vi har en Facebook grupp jag och de andra utbytesstudenterna som åkte iväg från Sverige! Kan tipsa om att ha det då man kan prata om det man går igenom osv. Sen gjorde vi även en snapchat tillsammans där vi delar med oss av våran vardag 4 dagar :). Super roligt! Men det verkar inte bara vara jag som känner mig klär med hela året utan det finns fler. Vilket för mig var lite av en lättnad då alla andra här inte verkar vilja lämna Spanien någon gång. Och visst så förstår jag men jag känner verkligen inte det. Vilket på ett sätt känns väldigt synd för just nu känner jag mest att jag aldrig vill komma tillbaka nästan. Men sen igen det kanske ändrar sig... Har ju många fina personer jag lärt känna här som jag gärna, gärna träffar igen! Men det vore superkul ifall de hälsade på mig också <3. Men nu borde jag fortsätta hörni. Efter att ha ätit som en häst blev jag lite mätt nu, haha. Men de sa till mig här att man bränner kalorier när man pluggar? Jag visste inte det men det brukade alltid vara på mig om det eftersom att jag äter för "lite". Stämmer inte alls men här i Spanien äter man dock väldigt mycket och sent också. Men när jag tänker efter vill jag verkligen hem, men när jag kommer hem kommer jag sakna Spanien. Spanien kommer alltid ha en speciell plats i mig eftersom att jag har lärt mig så mycket och utvecklats också. Jag är så stolt över alla vi som åkt och även om vissa åkte hem tidigare så ändrar inte det någonting. För vi tog oss iväg och lämnade våra trygga hem för att hamna i en helt okänd plats. Där man inte känner någon, i vissa fall inte kan språket... Vi är modiga vi och jag önskar allt lycka till, till er som åker iväg! Som jag har sagt förut så skulle jag aldrig ta tillbaka mitt år trots hur det blev. Det finns bara så mycket bra i det dåliga.

Massvis med pussar och kramar! Har varit här i 175 dagar och fattas 106... Tiden flyger förbi men jag skulle inte ha något emot om min hemresa var redan imorgon.

Likes

Comments

I Spanien

Är så avundsjuk på er alla i Sverige som har sportlov!! Behöver också lov men det spanska skolsystemet vägrar ge mig det. Men i alla idag är jag piggare och jag orkar skriva om vad som hänt, vilket inte är mycket egentligen. Men i alla fall i lördags så var vi på cykling med AFS och det var väldigt kul! Jag trodde dock att jag skulle svettas ihjäl men det gjorde jag inte! Jag verkar vara i rätt bra form ;) kanske beror på gymmet, eller vad tror ni? Ändå har jag gått upp i vikt och äter som en häst men det ska ju tydligen vara bra när man tränar? Aja, vem bryr sig egentligen. Sen sov jag över hos min kompis Beth och det var roligt. Vi ses nog nu i helgen för att vi ska gå på en födelsedags lunch :). Sen idag ska jag nog gymma, äntligen! Jag ska ta mig iväg och köra. Jag missade zumban igår vilket gjorde mig lite ledsen för det är så kul!! Jag älskar att dansa men jag kan verkligen inte dansa, haha. Jag är som en pinne när jag kör, hehe. Men övning ger färdighet hoppas jag på. I alla fall är det kul och grym cardio!

Jag har också skickat massa träningskläder jag vill ha! Om någon vill köpa plaggen åt mig så går det superbra! Tänkte länka de här nere och så... Om någon av er skulle vara sugna på nya träningskläder! Jag har en jacka från märket och den är verkligen bra. Jag gillar den för den håller mig varm och jag tycker den är skön att ha när jag rider, den liksom håller värme men den "andas" så man blir liksom inte instängd... Om någon förstår vad jag menar.

Om ni klickar på bilderna kan ni komma till produkterna tror jag.. Det ska vara så men jag och tekniken fungerar inte alltid, haha. Oavsett så är bilderna tagna från Nelly.com och där hittar ni även produkterna då, sök bara på kari traa så kommer de upp. Har somsagt bara provat jackan och jag är inte sponsrad av märket (men jag önskar att jag var det). Ska göra ekonomi läxorna nu och så får vi väl höras! Hoppas jag kan dra till gymmet över hela mitt hjärta, hehe. Men nu ska jag köra intensivt så om ni försöker snapa mig eller så vet ni varför jag inte svarar.

Ha det bra alla så hörs vi!

Likes

Comments