Hej på er, längesedan va? ;)

Jag tänkte dela med mig av en ny favorit i min garderob som jag inhandlade i Stockholm för några dagar sedan. Det är en klar-blå blus ifrån butiken Zara. En av mina absolut favorit butiker, de har en stil som kan anses som klassisk men de har även många plagg som sticker ut och är riktigt häftiga. Jag beundrar de som vågar, vågar använda sig av mode för att uttrycka sig. Jag skulle själv vilja hitta fler "statement pieces", något som är jag fast en mer vågad sida haha. Jag köpte dessutom en fake-skinn kjol, så det är ett steg i rätt riktning haha. Har dock ingen bild på den tyvärr men den kommer likaså från Zara.

Jag ursäktar den dåliga bilden, min systemkamera har inte velat samarbeta på sistone vilket är anledningen till de få bilder som kommit upp på bloggen på sistone. Men jag ska försöka läsa problemet, det kanske inte är kamerans fel utan den som står bakom haha!

Vilka är era favorit butiker? Någon ni alltid lyckas fynda på?


Kram /Ida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er alla fina!

Har ni haft en bra dag? Det hoppas jag i vilket fall som helst. Men skulle det mot förmodan inte blivit en lika lyckad dag som du tänkt dig så önskar jag dig en god natts sömn och påminner om att det är en ny vacker dag imorgon.

Klockan är just nu 21:50 när jag sitter och skriver detta, jag blev just klar med en uppsats som skall vara inlämnad ikväll så det är verkligen en lättnad. Något annat som ger väldigt mycket positiv energi just nu är tanken på att det endast är 48 dagar kvar tills sommarlov. Så himla efterlängtat! Ska ni sommarjobba, vart isåfall? Om inte, vad är planerna för hur ni ska spendera era två månader?

På tal om något helt annat så befann jag mig i våran huvudstad de sista dagarna av påsklovet, vilken vacker stad. Det påminner mig också om att jag inte nämnt något om den nyliga terrorattacken som skedde. Det enda jag egentligen har att säga är att godheten vinner över allt i det långa loppet, med denna visad solidaritet och ödmjukhet mot varandra som Sverige visat behöver vi nog inte vara oroliga. Jag vill även skänka en extra tanke åt alla som förlorade någon nära eller bekant denna hemska dag, samt till alla er som befann sig på platsen när detta hände. Ni är modiga, allt kommer att bli bra. Om vi håller varandra i handen och inte släpper taget, så visar vi oss starkare än något annat. Kom ihåg att alltid ta hand om varandra.

Något jag kommit underfund med de senaste veckorna är min glädje för konst. Att måla, fotografera, film, skapande över lag. Jag har kommit på mig själv måla allt mer, och det gör så mycket. Det ger så mycket positiv energi, det ger en någon form av glädje som jag har svårt att beskriva. Nog att jag är en emotionell människa och har väldigt nära till att känna det mesta, så blir detta ett bra utlopp för det. Har ni något speciellt som ni håller kärt? En talang, hobby?

Jag tänkte försöka få ihop en ny Q&A, skulle det vara något ni vill ha? Skriv gärna eller gilla detta inlägg.

Det känns alltid väldigt bra när jag tar tag i bloggen och skriver ett inlägg, men ibland kommer livet och vissa saker hamnar lite efter haha. Jag hoppas jag kommer finna mer tid till detta nu.


Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram /Ida

Likes

Comments

Hej kära ni,

Jag tror absolut jag tar priset för sämsta uppdateringen på en blogg haha, men jag lovade mig själv att jag skulle blogga i perioder jag tyckte det var spännande och roligt, inte som en press av att "jag måste", det har vi tillräckligt med i vardagen.

Men hör upp alla kvinnor, för idag är det vår dag att hyllas lite extra! Denna dagen är så viktig att uppmärksamma av så många olika anledningar. En dag som skall påminna om kvinnorna i samhället, kampen för ett jämställt samhälle mellan män och kvinnor.

Att vara feminist, vad menas egentligen med det? Från min synvinkel är feminism en rörelse som politiskt engagerar sig för ett jämlikt och jämställt samhälle mellan de olika könen. Feminism backar kvinnors framgång i samhället och deras långa kamp mot machokulturen. För kvinnors rätt att kunna gå hem när natten tagit över dagen utan rädslan för att bli sexuellt ofredad eller våldtagen, att som kvinna inte stämplas som "hora" om man valt att ha sex med flera personer medans männen klassas som "kungar", att kvinnor som män ska kunna ha samma lön och istället bedömas efter deras egenskaper och ambition osv...

Kvinnor bör hålla samman. Heja kvinnor, heja jämställdheten mellan könen!


Kram /Ida

Likes

Comments

Hej kära ni,

Kanske dags för mig att berätta vart jag hållit hus. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska börja skriva detta på ett sätt som gör situationen rättvis och ärlig... Men min mamma har haft bröstcancer.

Min frånvaro beror på en tuff period inom min familj, och mitt huvud... Detta har tagit hårt på mig, men nu börjar jag sakta men säkert att resa mig upp och fortsätta framåt, även fast det tar lite tid. Men det måste väll vara okej?

Det hela började runt oktober när mamma testade sig om hon har genen för bröstcancer (min morfar har den, därför testade hon sig) och vi fick tillbaka beskedet med att hon hade den. Det var här hela resan började, det var som en känslovåg som slog emot en. Operationer i förebyggande syfte började att planeras och blev lagda runt Mars, många kontroller och prover gjordes... Vid en av alla dessa undersökningar och tester inför operationerna upptäckte man något i det högra bröstet som man tog prover på och utförde ultraljud. Det var bröstcancer som hade bildats där.

I detta skede började allt nästan på nytt, all väntan man gått igenom fick ett tidigare slutdatum då den första operationen blev tidigare lagd. Vi hade nu två veckor kvar tills dess, operationsdatumet blev den 24 Januari 2017.

Att lära sig leva en dag i taget, det var på något sätt en överlevnadsstrategi mot känslorna. Mer än så orkade man inte, en dag i taget.

Operationen gjordes, allt gick precis som det skulle, cancern är borta.

Det har nu gått snart 12 dagar sedan operationen, lyckan är obeskrivlig på så sätt att den första och största delen utav detta är gjord och att det gick så bra som det skulle. Just nu försöker man att smälta allt, försöker att samla känslorna. Man känner sig inte längre som sig själv, man känner sig på något sätt så förändrad, så vilsen och trött.

Detta har tagit mig hårt, men nu börjar jag sakta men säkert att resa mig upp och fortsätta framåt, även fast det tar lite tid. Men det måste väll vara okej? Allt kommer gå bra, vi klarar detta tillsammans.


Ta vara på varandra, nära och kära! Kram /Ida

Likes

Comments

Hej kära vänner,

Det var ett tag sedan sist jag skrev ett inlägg på denna blogg. Skillnaden från då till nu är att jag mår mycket bättre, saker och ting börjar finna sin plats medan vissa kanske faller undan. Men sådant är livet, det gäller bara att göra det bästa utav situationen man hamnat i.

Så vad har hänt sedan sist? Jo, jag och min pojkvän har firat ett år tillsammans, nu står vi inför ett år och snart två månader vilket är väldigt roligt. Jag har skrivit flera prov och kämpat mig genom skolan och lite jobb vid sidan av, jag har två resor inbokade (kommer inlägg om detta, äntligen!!!), första advent skedde idag och snart är det jul och nyår! En kort sammanfattning sedan sist haha. Hur har ni haft det sedan sist?

Att skriva är för mig på ett sätt som terapi, att få sätta ord på papper eller i detta fall på en blogg, att rita/måla för mig är att få sätta en känsla på ett papper. Jag är en person som många gånger behöver uttrycka mig på ett eller annat sätt, jag tror jag tappat det lite och ibland tappat mig själv. Dags att hitta fotfäste och stadigt röra mig i rätt riktning. Hur är ni som individer, låser ni er i er själva eller måste ni på ett eller annat sätt uttrycka er? Berätta!


Kram /Ida

Likes

Comments

... Lite så har jag känt nu, jag har en lite konstig känsla i min kropp som jag inte riktigt kan förklara, eller vart den kommer ifrån eller betyder. Hur ska man kunna hjälpa sig själv att må lite bättre om man inte vet vad problemet är?

Det är nästan lite som ett ångestfyllt ont i magen, men jag vet verkligen inte vart det kommer ifrån eller vad som fått mig att må såhär just nu. Det är inte att jag går runt hela dagarna och är ledsen, absolut inte. Men i vissa stunder av dagen känner jag bara den

Har ni känt liknande? Hur kan ni känna er i perioder och vet ni alltid orsaken?


Kram /Ida

Likes

Comments

Hur mycket man än tror att släppa taget om denna människa kommer göra gott, betyder inte alltid att det är enkelt. En person man alltid haft något extra med, i sunda och osunda relationer, någon man alltid haft där och delat så många minnen med. Och det tar tillslut slut, det finns inte mer.. Det är borta, kanske för det bättre, men inte alltid gör det saken lättare.

Man säger att alla ska ha en bästa vän, men faktum är.. Att jag har ingen, och ibland gör det riktigt ont i hjärtat att tänka på att denna inte finns där på samma sätt längre, nästan inte överhuvudtaget. Det gör ont.

Klart att det finns plats för någon annan där nu, men under tiden är det tomt och det gör väldigt ont. Man behöver en nära kompis i många situationer att kunna vända sig till, inte ens pojkvän om man nu har en. Utan en kompis, en vän, en speciell.

Gud så jag saknar det,

... och med detta inlägg ville jag säga, värna om era vänner och nära, tänk efter, visa kärlek.


Kram /Ida

Likes

Comments

Hej på er alla fina,

Har ni en bra kväll? Det hoppas jag av hela mitt hjärta, att den är riktigt mysig och underbar. Jag ligger just nu hemma hos min pojkvän i hans säng och fixar lite på bloggen medans han gör lite läxor som han måste få färdigt. Sen ska vi nog bara mysa ner oss och titta på en film eller serie.

En serie vi börjat titta på är Prison Break och den är ruggigt bra än så länge, riktigt spännande och fängslande. Vi har inte kommit särskilt långt än men kan redan nu rekommendera den, kan återkomma senare om vad jag tycker om den när jag kommit in i den mer och sett någon mer säsong.

Jag börjar få riktigt kli i fingrarna efter att resa igen, det drar i hela kroppen på mig och börjar bli kris nu haha. Nej men är riktigt sugen på att komma iväg på en resa igen bortom havet till något nytt land eller stad, bara få känna den känslan och se alla dessa nya saker. Det är det absolut bästa jag vet som jag nämnt tidigare, så vill försöka få till att familjen ska åka iväg på en mysig resa snart. Känner att det kan vara välbehövligt. ;)

Vart är erat drömresemål? Vart har ni varit någonstans sedan innan? Har ni tips?


Kram /Ida


Likes

Comments

Okej, då var den äntligen här… Min andra Q/A för denna blogg, det tog mig lite tid att få upp den men hade lite svårt att komma på frågor att svara på som skulle vara intressant för er att läsa om. Så hoppas detta blev bra, ta fram lite popcorn och valfri dryck så kör vi. Mina svar:

Q: Vilka länder skulle du i framtiden vilja resa till?

A: Tror aldrig jag nämnt detta i något inlägg eller liknande på bloggen, men min livs dröm är att få resa jorden runt. Vissa kommer tycka det är långsökt och vissa kommer tycka det är en omöjlig dröm. Men att få drömma är underbart och en dröm ska vara något att sträva efter, hur långsökt det än ibland kan verka. Har du en dröm så håll fast vid den, det är fantastiskt och inget fel med det överhuvudtaget. Det är drömmar som håller oss vid liv.

I vilket fall som helst så är min livslånga dröm att få ta mig jorden runt just av den anledningen att resa är det absolut bästa jag vet. Att få se och upptäcka en ny plats, kultur, mat, allt! Det ger mig en känsla i kroppen som inget annat någonsin kunnat göra för mig.

Q: Vet du vad du vill jobba med i framtiden, eller vad var anledningen till ditt gymnasieval?

A: Om man inte läst min tidigare Q/A så går jag ekonomi på gymnasiet. En linje jag valde för att den är väldigt bred och ger bra möjlighet till vidare-utbildning i framtiden när jag väljer att plugga på universitet. Sedan valde jag också denna linje för att jag är intresserad av just egenföretagande, inspirerat av min egen pappa som driver ett eget företag tillsammans med min farfar. Har själv ett jobb där som städerska så har fått se lite hur det fungerar att driva eget. Det krävs jobb, absolut. Men verkar också väldigt roligt och spännande.

Framtidsyrke är väll lite oklart men har absolut flera alternativ som jag kan tänka mig att bli som jag tycker verkar roligt och spännande. Det återstår att se.

Q: Hur träffades du och din pojkvän?

A: Har gjort ett inlägg tidigare kring detta där man kan läsa om honom och mig, men är man intresserad av att veta mer eller har några funderingar är det bara att kommentera så ska jag svara så gott jag kan!

Q: Om du hade 24h kvar att leva, vad skulle du då göra?

A: Om jag hade 24h kvar att leva skulle jag nog börja med att samla alla mina närmsta och berätta för dom vad mycket de betyder för mig och vad mycket jag älskar dom. Sedan hade jag nog tagit med dom på något riktigt roligt, någon bra aktivitet typ. Sedan avsluta med en otroligt mysig middag för att få det perfekta avslutet. Kanske så haha? Jag vet faktiskt inte.


Kram /Ida


Likes

Comments

Min jävla mage.. Varför kan det inte bara sluta göra ont, även fast jag tar värktabletter så känner jag inte att smärtan försvinner. Har ni något tips för en typiskt ömmande mensmage? Skulle verkligen uppskattas, är inte van vid att det gör såhär ont.

Bortsett från min tid av månaden så har dagen varit bra, gympasset gick bra och de teoretiska lektionerna var helt okej dom också. Så skoldagen gick bra och som den skulle kan man säga haha. Men vill just nu bara hem, ta en dusch och mysa ner mig i sängen i väntan på min pojkvän som får komma och hålla om stackars mig haha. Så himla mysigt mitt i vardagen sådär.

Ska även försöka mig på att räkna lite matte hemma också så jag hänger med där, sedan också att jag kanske ska försöka hinna med en rejäl städning bland mitt smink (vilket är så otroligt välbehövligt just nu..) men också att lägga på ett nytt lager med brun utan sol för att känna mig i alla fall lite fräsch haha. Man gör vad man kan i svåra tider! ;) Brukar vanligtvis inte använda det men det händer någon gång ibland när jag vill känna mig lite brunare och finare.

Hur har eran dag varit? Hoppas den varit super för er alla. Nu är det bara kvällen som återstår av denna dag så vi får se till att göra det bästa och mysigaste av den också. <3

Jag checkar förmodligen in här lite senare med min ​Q/A​ om jag finner tiden. Skulle ni förresten vilja ha en Stockholms haul/Collective haul? Kommentera!!


Kram /Ida


Likes

Comments