Postad i: Vardag, Om mig

Lill-lördagen har hittills resulterat i jobb, jobb och lite mera jobb. Men fan va bra att jag tycker att det är så roligt som jag gör, jag älskar att se när hårt arbete lönar sig och bekräftas. Finns ingen känsla likt den. Ska belöna mig själv med en riktig spa kväll hemma, allt vad det innebär. Så mysigt!

Jag skrev i ett inlägg igår att jag har känt mig nerstämd på senaste, men idag har jag känt mig på något sätt lättare. Som om någon tyngd släppt från mina axlar, inte helt men känslan känns inte densamma som igår. För vem kan bestämma över mig, om inte jag. Ingen. Jag är den enda som erhåller makten över mig själv. Så skönt att ha kontrollen, det är så skönt att känna sig trygg i den punkten. Har ni den insikten? Eller hur ser ni på saken?


Kram /Ida

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Bilder från en vanlig höstdag fyllt med mys och tankar.Hej på er,

Idag har varit en helt vanlig tisdag, precis i sin ordning haha. Har hunnit med en dag i skolan och jobb efteråt, sen har jag legat parkerad i soffan. Är så fruktansvärt trött nu för tiden och det beror förmodligen på årstiden och vädret ute. Det blir snabbt mörkt ute, kylan drar sig allt närmare och skolan är i full gång. Hur brukar ni må när hösten närmar sig? Märker ni av något?

Jag längtar tills denna vecka är över, för nästa vecka har vi äntligen praktik vilket ska bli så oerhört skönt att komma ifrån skolan i någon vecka. Välbehövligt om inte annat, komma till en annan miljö med nya människor och intryck. Har känt mig så nerstämd på senaste och inte riktigt känt mig som mig så tror detta kan vara väldigt bra för mig med ombytet av miljö!


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Om mig

Inger med den franska stilen, älskar alltid att få komma hit. Det är en så inspirerande och lugn miljö. Vad kreativ hon är


Hej på er, hoppas att allt är bra med er! 


Jag sitter just nu i viloläge hos min mammas kompis Inger efter att ha vandrat runt i hennes underbara hem och källarvrå med fantastiskt fina möbler, möbler hon pysslar med själv genom att slipa och måla. Hennes största inspiration är ju det gamla Frankrike. Så otroligt roligt! Har ni någon speciell hobby som ger så mycket glädje som gamla möbler ger Inger haha?

Helgen har varit bra, endel plugg och spenderad tid med vänner. Relativt lugnt det vill säga.

Men något jag funderat på, som jag inte riktigt vet var jag står i tankebanan än. Är hur folk uppfattar varandra. Av så små obetydelsefulla ögonblick bildar människor uppfattningar gentemot varandra, även jag. Det kan ju både vara på gott och ont, men inte undra på att man hela tiden går på helspänn. Att man hela tiden funderar på vad andra tycker om en, hur man bör bete sig för att andra skall acceptera en. Men mitt i allt detta så är man allt annat än sig själv, man förlorar sin ursprungliga identitet. Därför är det så skönt när man väl träffar någon man verkligen uppskattar att spendera tid med, någon man faktiskt känner sig trygg med. Och så kommer tanken, vad tycker denne egentligen om mig? Då blir man istället rädd att förlora personen ur sin närhet. Och så är man igång igen... Förstår ni vad jag menar? Vad har ni för tankar kring detta?


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Min fina hund och mitt hjärta // saker som sannerligen gör en lycklig. Lite extra kärlek i vardagen.

Vardagen kan man simpelt säga rullar på som vanligt, och varför bryta den vanliga ordningen med regelbundna blogginlägg? Skämt åsido, ber jag återigen om ursäkt för mitt försvinnande haha. Finns inte lusten där ser jag ingen anledning till det.

Det har inte hänt något särskilt mer än att skolan har dragit igång i vanlig ordning. Både tråkigt att sommaren är över, men också skönt att återgå till rutiner och träffa kompisar igen. Någon härlig fika efter skolan och flera skratt om dagen. Inte ska man klaga. Hur har ni haft det på senaste?

Jag har tänkt mig att försöka ta tag i bloggandet igen men ska jag vara helt ärlig så är det tufft för mig på senaste att klara av att ha många bollar i luften. Jag är vanligtvis en väldigt driven och ambitiös person. Men efter allt som hänt inom min familj, och med min mamma (om du inte vet vad jag pratar om finns ett inlägg längre ner när jag kortfattat förklarar allt) har jag förändrats. Jag är mycket tröttare än innan, har svårt att fokusera och ta tag i saker. När jag frågar min kurator om problemen jag upplever, säger hon att för dom som har drabbats av cancer eller varit "omringad" av det, kan ta upp till tre år innan man har kommit över händelsen helt och börjar känna sig som sig själv igen. Om man någonsin blir det.

Jag tillåter mig själv att göra saker jag älskar mer, saker jag uppskattar. Detta är en av de sakerna. Hoppas bara att energin räcker till. Ta hand om er!


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er, nu har jag återigen inte bloggat på ett tag. Senaste inlägget var då jag tog mitt efterlängtade sommarlov, som för övrigt är hur skönt som helst!

Vad har ni haft får er den första tiden av ledighet? Jag har under veckorna inte haft för mig särskilt mycket då kompisar och pojkvän sommarjobbar och mitt jobb börjar inte förens 16 Juli haha... Men helgerna har än så länge varit packade med mycket roligt, vilket jag hoppas fortsätter framöver. Det är heller inte långt kvar tills jag åker bort till min sommarstuga i en vecka med två kompisar, det ska bli urmysigt och helt fantastiskt. Efterlängtat.

Ovanför ser ni några fina bilder från midsommarfirandet jag var på tillsammans med mina vänner, superkul och härligt. Dock hade vi inte vädret på våran sida, men det var absolut roligt ändå. Vad gjorde ni på midsommar? Umgicks ni med familjen eller vänner? Hade ni några speciella planer & hände det något extra roligt?


Kram /Ida


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Nu har jag äntligen tagit sommarlov med så fina människor, både gamla relationer som nyfunna! Första året på gymnasiet har varit så otroligt lärorikt, roligt men också utmanande. Jag har lärt känna många nya människor, inklusive mig själv. Jag har fått utmana mig själv till jag saker jag inte trodde jag kunde, till saker jag inte trodde jag skulle kunna uppnå. För att summera det hela har det varit fantastiskt och jag ser fram emot vad resten av gymnasietiden kommer att ge!

När tar ni sommarlov? Jag vet att det är rätt olika så kan vara roligt att veta. Jag önskar er alla hur som helst ett helt underbart sommarlov med bra väder och bra minnen.


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Intressen, Resemål

Angående att jag än inte berättat om min drömresa till Maldiverna är något av en besvikelse haha. Jag tror inte jag ens nämnt på bloggen att jag i Februari 2017 skulle resa dit.

Jag kan ju börja med att beskriva platsen med ett ord - paradis. Trots att vi hade otur med vädret och större delen av veckan bestod av monsunregn (trots torrperiod...) är det klart den vackraste och mest enastående plats jag någonsin skådat. Havslivet är ett för sig och att ha fått möjligheten att snorkla och se detta med egna ögon, det är sannerligen ett minne för livet! Vi fick också möjligheten att besöka en av öarna som är bebodda, den ön deras president föddes på, ni kan googla på vilken det var. Detta var en upplevelse jag är tacksam för att få ha varit med om, få se hur det är att leva under fattiga förhållanden och hur det gör för att klara av vardagen i ett land med de möjligheter och svårigheter de befinner sig i, verkligen en möjlighet som väckte många tankar. På ön fick man träffa många personer och barn som bodde där, de alla bar ett leende på läpparna och välkomnade oss hjärtligt. Tack så mycket, till er vill jag bara skänka en tanke av extra tacksamhet till!

Resan var ursprungligen en arbetsresa för min pappa och hans företag tillsammans med hans samarbetspartner, jag fick den otroliga möjligheten att få följa med. Detta är något jag verkligen är evigt tacksam för, en möjlighet för livet.

Vilken är eran drömresa? Vilket land som helst, vart vill du uppleva nya saker?


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er alla fina, mår ni bra? Jag mår otroligt bra, för imorgon tar jag sommarlov och firar att jag klarat av mitt första år på gymnasiet!

Bilderna ni ser ovan är från några riktigt fina dagar på senaste med mycket skratt, fina samtal och sena nätter med underbara människor jag är lyckligt lottad att ha i min närhet. Har ni någon speciell person ni gärna vill tacka en extra gång för deras närvaro?

Med tanke på att sommaren bokstavligen ligger runt hörnet för oss undrar jag, har ni några roliga planer? Ska ni jobba eller hitta på något annat roligt? Jag har mycket att se fram emot och att glädjas för. Jag ska ha många roliga kvällar med vänner på både festivaler och konserter, jag ska jobba i tre veckor genom min kommun vilket jag ser fram emot, sommarstugan öppnar upp för mig och mina vänner en vecka av sommaren för avslappning och fina kvällar på klipporna. Men det som glädjer mig mest är en planerad resa vid sommarens slut tillsammans med mitt hjärta och pojkvän, vi ska nämligen tillsammans med hans familj resa till Korfu, Grekland. Hur underbart som helst och jag längtar mer än någonsin till att få uppleva detta med honom och inte minst för att få åka utom Sveriges gränser.


Hoppas ni har det bra, eller en bättre fortsättning samt start på sommaren. Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er alla fina!

Har ni haft en bra dag? Det hoppas jag i vilket fall som helst. Men skulle det mot förmodan inte blivit en lika lyckad dag som du tänkt dig så önskar jag dig en god natts sömn och påminner om att det är en ny vacker dag imorgon.

Klockan är just nu 21:50 när jag sitter och skriver detta, jag blev just klar med en uppsats som skall vara inlämnad ikväll så det är verkligen en lättnad. Något annat som ger väldigt mycket positiv energi just nu är tanken på att det endast är 48 dagar kvar tills sommarlov. Så himla efterlängtat! Ska ni sommarjobba, vart isåfall? Om inte, vad är planerna för hur ni ska spendera era två månader?

På tal om något helt annat så befann jag mig i våran huvudstad de sista dagarna av påsklovet, vilken vacker stad. Det påminner mig också om att jag inte nämnt något om den nyliga terrorattacken som skedde. Det enda jag egentligen har att säga är att godheten vinner över allt i det långa loppet, med denna visad solidaritet och ödmjukhet mot varandra som Sverige visat behöver vi nog inte vara oroliga. Jag vill även skänka en extra tanke åt alla som förlorade någon nära eller bekant denna hemska dag, samt till alla er som befann sig på platsen när detta hände. Ni är modiga, allt kommer att bli bra. Om vi håller varandra i handen och inte släpper taget, så visar vi oss starkare än något annat. Kom ihåg att alltid ta hand om varandra.

Något jag kommit underfund med de senaste veckorna är min glädje för konst. Att måla, fotografera, film, skapande över lag. Jag har kommit på mig själv måla allt mer, och det gör så mycket. Det ger så mycket positiv energi, det ger en någon form av glädje som jag har svårt att beskriva. Nog att jag är en emotionell människa och har väldigt nära till att känna det mesta, så blir detta ett bra utlopp för det. Har ni något speciellt som ni håller kärt? En talang, hobby?

Jag tänkte försöka få ihop en ny Q&A, skulle det vara något ni vill ha? Skriv gärna eller gilla detta inlägg.

Det känns alltid väldigt bra när jag tar tag i bloggen och skriver ett inlägg, men ibland kommer livet och vissa saker hamnar lite efter haha. Jag hoppas jag kommer finna mer tid till detta nu.


Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej kära ni,

Jag tror absolut jag tar priset för sämsta uppdateringen på en blogg haha, men jag lovade mig själv att jag skulle blogga i perioder jag tyckte det var spännande och roligt, inte som en press av att "jag måste", det har vi tillräckligt med i vardagen.

Men hör upp alla kvinnor, för idag är det vår dag att hyllas lite extra! Denna dagen är så viktig att uppmärksamma av så många olika anledningar. En dag som skall påminna om kvinnorna i samhället, kampen för ett jämställt samhälle mellan män och kvinnor.

Att vara feminist, vad menas egentligen med det? Från min synvinkel är feminism en rörelse som politiskt engagerar sig för ett jämlikt och jämställt samhälle mellan de olika könen. Feminism backar kvinnors framgång i samhället och deras långa kamp mot machokulturen. För kvinnors rätt att kunna gå hem när natten tagit över dagen utan rädslan för att bli sexuellt ofredad eller våldtagen, att som kvinna inte stämplas som "hora" om man valt att ha sex med flera personer medans männen klassas som "kungar", att kvinnor som män ska kunna ha samma lön och istället bedömas efter deras egenskaper och ambition osv...

Kvinnor bör hålla samman. Heja kvinnor, heja jämställdheten mellan könen!


Kram /Ida

Likes

Comments