Postad i: Vardag

Hej på er, nu har jag återigen inte bloggat på ett tag. Senaste inlägget var då jag tog mitt efterlängtade sommarlov, som för övrigt är hur skönt som helst!

Vad har ni haft får er den första tiden av ledighet? Jag har under veckorna inte haft för mig särskilt mycket då kompisar och pojkvän sommarjobbar och mitt jobb börjar inte förens 16 Juli haha... Men helgerna har än så länge varit packade med mycket roligt, vilket jag hoppas fortsätter framöver. Det är heller inte långt kvar tills jag åker bort till min sommarstuga i en vecka med två kompisar, det ska bli urmysigt och helt fantastiskt. Efterlängtat.

Ovanför ser ni några fina bilder från midsommarfirandet jag var på tillsammans med mina vänner, superkul och härligt. Dock hade vi inte vädret på våran sida, men det var absolut roligt ändå. Vad gjorde ni på midsommar? Umgicks ni med familjen eller vänner? Hade ni några speciella planer & hände det något extra roligt?


Kram /Ida


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Nu har jag äntligen tagit sommarlov med så fina människor, både gamla relationer som nyfunna! Första året på gymnasiet har varit så otroligt lärorikt, roligt men också utmanande. Jag har lärt känna många nya människor, inklusive mig själv. Jag har fått utmana mig själv till jag saker jag inte trodde jag kunde, till saker jag inte trodde jag skulle kunna uppnå. För att summera det hela har det varit fantastiskt och jag ser fram emot vad resten av gymnasietiden kommer att ge!

När tar ni sommarlov? Jag vet att det är rätt olika så kan vara roligt att veta. Jag önskar er alla hur som helst ett helt underbart sommarlov med bra väder och bra minnen.


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Intressen, Resemål

Angående att jag än inte berättat om min drömresa till Maldiverna är något av en besvikelse haha. Jag tror inte jag ens nämnt på bloggen att jag i Februari 2017 skulle resa dit.

Jag kan ju börja med att beskriva platsen med ett ord - paradis. Trots att vi hade otur med vädret och större delen av veckan bestod av monsunregn (trots torrperiod...) är det klart den vackraste och mest enastående plats jag någonsin skådat. Havslivet är ett för sig och att ha fått möjligheten att snorkla och se detta med egna ögon, det är sannerligen ett minne för livet! Vi fick också möjligheten att besöka en av öarna som är bebodda, den ön deras president föddes på, ni kan googla på vilken det var. Detta var en upplevelse jag är tacksam för att få ha varit med om, få se hur det är att leva under fattiga förhållanden och hur det gör för att klara av vardagen i ett land med de möjligheter och svårigheter de befinner sig i, verkligen en möjlighet som väckte många tankar. På ön fick man träffa många personer och barn som bodde där, de alla bar ett leende på läpparna och välkomnade oss hjärtligt. Tack så mycket, till er vill jag bara skänka en tanke av extra tacksamhet till!

Resan var ursprungligen en arbetsresa för min pappa och hans företag tillsammans med hans samarbetspartner, jag fick den otroliga möjligheten att få följa med. Detta är något jag verkligen är evigt tacksam för, en möjlighet för livet.

Vilken är eran drömresa? Vilket land som helst, vart vill du uppleva nya saker?


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er alla fina, mår ni bra? Jag mår otroligt bra, för imorgon tar jag sommarlov och firar att jag klarat av mitt första år på gymnasiet!

Bilderna ni ser ovan är från några riktigt fina dagar på senaste med mycket skratt, fina samtal och sena nätter med underbara människor jag är lyckligt lottad att ha i min närhet. Har ni någon speciell person ni gärna vill tacka en extra gång för deras närvaro?

Med tanke på att sommaren bokstavligen ligger runt hörnet för oss undrar jag, har ni några roliga planer? Ska ni jobba eller hitta på något annat roligt? Jag har mycket att se fram emot och att glädjas för. Jag ska ha många roliga kvällar med vänner på både festivaler och konserter, jag ska jobba i tre veckor genom min kommun vilket jag ser fram emot, sommarstugan öppnar upp för mig och mina vänner en vecka av sommaren för avslappning och fina kvällar på klipporna. Men det som glädjer mig mest är en planerad resa vid sommarens slut tillsammans med mitt hjärta och pojkvän, vi ska nämligen tillsammans med hans familj resa till Korfu, Grekland. Hur underbart som helst och jag längtar mer än någonsin till att få uppleva detta med honom och inte minst för att få åka utom Sveriges gränser.


Hoppas ni har det bra, eller en bättre fortsättning samt start på sommaren. Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er alla fina!

Har ni haft en bra dag? Det hoppas jag i vilket fall som helst. Men skulle det mot förmodan inte blivit en lika lyckad dag som du tänkt dig så önskar jag dig en god natts sömn och påminner om att det är en ny vacker dag imorgon.

Klockan är just nu 21:50 när jag sitter och skriver detta, jag blev just klar med en uppsats som skall vara inlämnad ikväll så det är verkligen en lättnad. Något annat som ger väldigt mycket positiv energi just nu är tanken på att det endast är 48 dagar kvar tills sommarlov. Så himla efterlängtat! Ska ni sommarjobba, vart isåfall? Om inte, vad är planerna för hur ni ska spendera era två månader?

På tal om något helt annat så befann jag mig i våran huvudstad de sista dagarna av påsklovet, vilken vacker stad. Det påminner mig också om att jag inte nämnt något om den nyliga terrorattacken som skedde. Det enda jag egentligen har att säga är att godheten vinner över allt i det långa loppet, med denna visad solidaritet och ödmjukhet mot varandra som Sverige visat behöver vi nog inte vara oroliga. Jag vill även skänka en extra tanke åt alla som förlorade någon nära eller bekant denna hemska dag, samt till alla er som befann sig på platsen när detta hände. Ni är modiga, allt kommer att bli bra. Om vi håller varandra i handen och inte släpper taget, så visar vi oss starkare än något annat. Kom ihåg att alltid ta hand om varandra.

Något jag kommit underfund med de senaste veckorna är min glädje för konst. Att måla, fotografera, film, skapande över lag. Jag har kommit på mig själv måla allt mer, och det gör så mycket. Det ger så mycket positiv energi, det ger en någon form av glädje som jag har svårt att beskriva. Nog att jag är en emotionell människa och har väldigt nära till att känna det mesta, så blir detta ett bra utlopp för det. Har ni något speciellt som ni håller kärt? En talang, hobby?

Jag tänkte försöka få ihop en ny Q&A, skulle det vara något ni vill ha? Skriv gärna eller gilla detta inlägg.

Det känns alltid väldigt bra när jag tar tag i bloggen och skriver ett inlägg, men ibland kommer livet och vissa saker hamnar lite efter haha. Jag hoppas jag kommer finna mer tid till detta nu.


Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej kära ni,

Jag tror absolut jag tar priset för sämsta uppdateringen på en blogg haha, men jag lovade mig själv att jag skulle blogga i perioder jag tyckte det var spännande och roligt, inte som en press av att "jag måste", det har vi tillräckligt med i vardagen.

Men hör upp alla kvinnor, för idag är det vår dag att hyllas lite extra! Denna dagen är så viktig att uppmärksamma av så många olika anledningar. En dag som skall påminna om kvinnorna i samhället, kampen för ett jämställt samhälle mellan män och kvinnor.

Att vara feminist, vad menas egentligen med det? Från min synvinkel är feminism en rörelse som politiskt engagerar sig för ett jämlikt och jämställt samhälle mellan de olika könen. Feminism backar kvinnors framgång i samhället och deras långa kamp mot machokulturen. För kvinnors rätt att kunna gå hem när natten tagit över dagen utan rädslan för att bli sexuellt ofredad eller våldtagen, att som kvinna inte stämplas som "hora" om man valt att ha sex med flera personer medans männen klassas som "kungar", att kvinnor som män ska kunna ha samma lön och istället bedömas efter deras egenskaper och ambition osv...

Kvinnor bör hålla samman. Heja kvinnor, heja jämställdheten mellan könen!


Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Om mig, Vardag

Hej kära ni,

Kanske dags för mig att berätta vart jag hållit hus. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska börja skriva detta på ett sätt som gör situationen rättvis och ärlig... Men min mamma har haft bröstcancer.

Min frånvaro beror på en tuff period inom min familj, och mitt huvud... Detta har tagit hårt på mig, men nu börjar jag sakta men säkert att resa mig upp och fortsätta framåt, även fast det tar lite tid. Men det måste väll vara okej?

Det hela började runt oktober när mamma testade sig om hon har genen för bröstcancer (min morfar har den, därför testade hon sig) och vi fick tillbaka beskedet med att hon hade den. Det var här hela resan började, det var som en känslovåg som slog emot en. Operationer i förebyggande syfte började att planeras och blev lagda runt Mars, många kontroller och prover gjordes... Vid en av alla dessa undersökningar och tester inför operationerna upptäckte man något i det högra bröstet som man tog prover på och utförde ultraljud. Det var bröstcancer som hade bildats där.

I detta skede började allt nästan på nytt, all väntan man gått igenom fick ett tidigare slutdatum då den första operationen blev tidigare lagd. Vi hade nu två veckor kvar tills dess, operationsdatumet blev den 24 Januari 2017.

Att lära sig leva en dag i taget, det var på något sätt en överlevnadsstrategi mot känslorna. Mer än så orkade man inte, en dag i taget.

Operationen gjordes, allt gick precis som det skulle, cancern är borta.

Det har nu gått snart 12 dagar sedan operationen, lyckan är obeskrivlig på så sätt att den första och största delen utav detta är gjord och att det gick så bra som det skulle. Just nu försöker man att smälta allt, försöker att samla känslorna. Man känner sig inte längre som sig själv, man känner sig på något sätt så förändrad, så vilsen och trött.

Detta har tagit mig hårt, men nu börjar jag sakta men säkert att resa mig upp och fortsätta framåt, även fast det tar lite tid. Men det måste väll vara okej? Allt kommer gå bra, vi klarar detta tillsammans.


Ta vara på varandra, nära och kära! Kram /Ida

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Om mig

Okej, då var den äntligen här… Min andra Q/A för denna blogg, det tog mig lite tid att få upp den men hade lite svårt att komma på frågor att svara på som skulle vara intressant för er att läsa om. Så hoppas detta blev bra, ta fram lite popcorn och valfri dryck så kör vi. Mina svar:

Q: Vilka länder skulle du i framtiden vilja resa till?

A: Tror aldrig jag nämnt detta i något inlägg eller liknande på bloggen, men min livs dröm är att få resa jorden runt. Vissa kommer tycka det är långsökt och vissa kommer tycka det är en omöjlig dröm. Men att få drömma är underbart och en dröm ska vara något att sträva efter, hur långsökt det än ibland kan verka. Har du en dröm så håll fast vid den, det är fantastiskt och inget fel med det överhuvudtaget. Det är drömmar som håller oss vid liv.

I vilket fall som helst så är min livslånga dröm att få ta mig jorden runt just av den anledningen att resa är det absolut bästa jag vet. Att få se och upptäcka en ny plats, kultur, mat, allt! Det ger mig en känsla i kroppen som inget annat någonsin kunnat göra för mig.

Q: Vet du vad du vill jobba med i framtiden, eller vad var anledningen till ditt gymnasieval?

A: Om man inte läst min tidigare Q/A så går jag ekonomi på gymnasiet. En linje jag valde för att den är väldigt bred och ger bra möjlighet till vidare-utbildning i framtiden när jag väljer att plugga på universitet. Sedan valde jag också denna linje för att jag är intresserad av just egenföretagande, inspirerat av min egen pappa som driver ett eget företag tillsammans med min farfar. Har själv ett jobb där som städerska så har fått se lite hur det fungerar att driva eget. Det krävs jobb, absolut. Men verkar också väldigt roligt och spännande.

Framtidsyrke är väll lite oklart men har absolut flera alternativ som jag kan tänka mig att bli som jag tycker verkar roligt och spännande. Det återstår att se.

Q: Hur träffades du och din pojkvän?

A: Har gjort ett inlägg tidigare kring detta där man kan läsa om honom och mig, men är man intresserad av att veta mer eller har några funderingar är det bara att kommentera så ska jag svara så gott jag kan!

Q: Om du hade 24h kvar att leva, vad skulle du då göra?

A: Om jag hade 24h kvar att leva skulle jag nog börja med att samla alla mina närmsta och berätta för dom vad mycket de betyder för mig och vad mycket jag älskar dom. Sedan hade jag nog tagit med dom på något riktigt roligt, någon bra aktivitet typ. Sedan avsluta med en otroligt mysig middag för att få det perfekta avslutet. Kanske så haha? Jag vet faktiskt inte.


Kram /Ida


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Min jävla mage.. Varför kan det inte bara sluta göra ont, även fast jag tar värktabletter så känner jag inte att smärtan försvinner. Har ni något tips för en typiskt ömmande mensmage? Skulle verkligen uppskattas, är inte van vid att det gör såhär ont.

Bortsett från min tid av månaden så har dagen varit bra, gympasset gick bra och de teoretiska lektionerna var helt okej dom också. Så skoldagen gick bra och som den skulle kan man säga haha. Men vill just nu bara hem, ta en dusch och mysa ner mig i sängen i väntan på min pojkvän som får komma och hålla om stackars mig haha. Så himla mysigt mitt i vardagen sådär.

Ska även försöka mig på att räkna lite matte hemma också så jag hänger med där, sedan också att jag kanske ska försöka hinna med en rejäl städning bland mitt smink (vilket är så otroligt välbehövligt just nu..) men också att lägga på ett nytt lager med brun utan sol för att känna mig i alla fall lite fräsch haha. Man gör vad man kan i svåra tider! ;) Brukar vanligtvis inte använda det men det händer någon gång ibland när jag vill känna mig lite brunare och finare.

Hur har eran dag varit? Hoppas den varit super för er alla. Nu är det bara kvällen som återstår av denna dag så vi får se till att göra det bästa och mysigaste av den också. <3

Jag checkar förmodligen in här lite senare med min ​Q/A​ om jag finner tiden. Skulle ni förresten vilja ha en Stockholms haul/Collective haul? Kommentera!!


Kram /Ida


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er, igår var inte den bästa dagen för min del och det är också anledningen till att det stod tomt här på bloggen.

Skoldagen var helt okej, det var bra lektioner osv.. Men jag mådde så himla dåligt. På grund av min mens hade jag en otrolig värk i både mage och huvud, senare på kvällen började jag känna mig väldigt illamående och nästan spyfärdig.. Usch varför måste det vara såhär! Aldrig känt av något liknande medan jag haft mens, bara lite magont men det går ju över.

Just nu i vilket fall sitter jag på bussen påväg in mot skolan, mår bättre idag men fortfarande inte riktigt bra. På schemat idag står egen träning på gym, engelska och matte. Så det blir en helt okej dag. Hur ser eran dag ut?

Ska försöka göra det bästa av dagen, sen ikväll kommer min pojkvän och sover hos mig vilket ska bli super mysigt. Som jag älskar den killen! <3

På lördag dessutom firat vi 11månader, tiden går så otroligt snabbt. Känns verkligen inte som det gått ett helt år. Men glad för detta år är jag verkligen.

Ha en jättefin och bra dag fina ni, ska försöka ha det jag med.


Kram /Ida

Likes

Comments