View tracker

Onsdag: Louise hopptränade aurora, super duktiga. Aurora utvecklas så snabbt!!

Torsdag: 20 minuter i skritten

Fredag: en sväng ut i skogen och en avramling på galoppbanan... PS, hur snygga är inte lindorna och ländtäcket? Allt fyndad på loppis ;)

Lördag: aurora flyttades till sitt nya stall!!! Hon trivs sååå bra där!!
Söndag: vila

Måndag: skritttur/miljöträning
Tisdag: dressyrträning för Britt-Marie. Aurora kämpade på bra trots att hon tyckte att de var jobbigt med skolorna i traven. Galoppen börjar få ett mer flyt och enkla bytena börjar bli enkla :D börjar även bli mycket rundare i sin form och slappnar av mycket lättare. Tror faktiskt att mycket har att göra med dels flytten och hennes veckoupplägg. Känns positivt!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsvejs hörrni, har legat som en död fisk i två dagar nu. Haft så ont i magen, vaknat flera gånger varje natt. Helt slut. Men imorgon blir det ändring på de, ska till skolan imorgon. Bara två lektioner, sen ska Aurora gå hopplektion med Louise. Har en sjukt tråkigt vecka framför mig meeeen de är bara tre dagar och sen lååååång hel <3

Likes

Comments

View tracker

För mig är de väldigt viktigt med stadiga rutiner i stallet. Ger trygghet till hästarna och ordning för oss människor. I sånt stort stall jag står i just nu så är det strikta rutiner eftersom vi är så pass många människor och hästar.

Fordring och utsläpp 06.45 - Hö fodras först därefter kraft, under tiden de äter sätts eventuella täcken på. Och när de ätit upp kraften så går ungefär hälften ut.

Intag och lunchfodring 11.30 - Hö utfodras därefter tas förmiddagshästarna in. Kraften fodras ut och därefter tas eftermiddagshästarna ut.

Intag och eftermiddagsfodring 15.30 - Hö utfodras och hästarna tas in. Därefter utfodras kraft.

​Kvällsfodring 20.00 - ​Endast hö utfodras

Som ni kanske förstår så går de endast ute i 4 h per dag, alltså väldigt lite. Men de är en lösning som är gjord då de finns så få hagar till vårat stall. Just Aurora trivs ganska bra med att bara vara ute i 4 h, märks tydligt på henne när hon går runt i hagen, gnäggar och går till öppningen så fort hon ser en människa närma sig henne.

Likes

Comments

Enda sättet att få Aurora att få öronen framåt var att locka med löv....
Haft en super bra dag med en massa häst. Och ett SUPER pass på prinsessan, nöp mig själv i armen. SÅ FIN!!!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN FREDAG!
Aldrig känt mig så utmattad som jag gör just nu. Till och med fått feber. Innan allt de så red jag ett lösgörande pass på en nyklippt Aurora.

Första gången jag klippte och hon var hur snäll som helst. Men pågrund av krångel med klippmaskinen så vart de inte den allra finaste klippningen men huvudsaken att hon inte blir så svettig när vi går mot kallare tider.

Likes

Comments

Som ni kanske vet så är Aurora till salu vilket betyder att jag är ute efter en ny häst. Och om det är en sak som jag har lärt mig nu efter två ponnys är att de är så otroligt viktigt att de känns rätt. Tiptop som var min första ponny visste jag lixom inte alls vad jag skulle känna, och jag tackade ju absolut ja till vad som helst. Sen med Aurora så hade jag egentligen inte alls henne i åtanke när vi gick igenom vilka jag hade provridit. Aurora var absolut superfin men jag kände inget särskilt i kemin med henne. Men mamma sa att de såg ut som handen i handsken, så de blev hon. Vilket jag idag är så glad för.

Denna gång vill jag verkligen att de ska bli rätt. Men jag har silat igenom hastnet tusentals gånger utan vidare resultat. Kan de vara att jag är för kräsen? Jag vill ju att min nästa häst ska hjälpa mig att utvecklas i min ridning och faktiskt nå wow-känsla på hög nivå. Kanske jag är i drömmarnas land när jag säger att nästa hästen jag köper, ska vara min drömhäst.

Jag söker en häst med uttrycksfulla gångarter och ett tryck från bakbenen. En sportig modell, ni som har sett Aurora, ni vet vad jag menar ;) Och med ett bra temperament, de känner jag är en av de viktigaste sakerna nu när jag vill fortsätta på samma nivå fast på häst. Kunna byten, skolor och allt dedär. Samtidigt måste den kunna ridas ut, och hoppas eftersom jag kommer ha med den i utbildningen här på flyinge.

Det är extremt svårt dehär, men jag letar vidare.

Likes

Comments

Gaaaah, matig helg för att beskriva den enkelt. Käkade världens godaste pizza på ved. Har man vägarna förbi Lund så tycker jag absolut att man ska käka där, blir hungrig av att tänka på den...

Vi gick mest bara runt, kollade lite i butikerna innan de stängde. Sååå kallt men super mysigt!! Älskar våra trips till Lund, men de blir inte nå fler än på ett tag. Då jag ska hålla hårt i pengarna då en massa julklappar ska köpas in, såå kul. ÄLSKAR JUL!

Likes

Comments

Aldrig varit så förvånad som i onsdags när jag vaknade upp med snö utanför fönstret. Trodde inte för en sekund att de skulle komma snö inom de närmaste?? Jaja, mysigt är de i vartfall!!!

Likes

Comments

Första ridpasset idag sen lite mer än två veckor tillbaka. Aurora kändes lätt i handen, vilket tyder på att louise har gjort ett bra jobb med henne. Men lite seg, hade velat ha henne lite kvickare. Ska börja rida med sporrar nu och se hur de känns, ifall hon blir kvickare. Lekte lite, provade göra byte på henne vilket hon klarade galant på första försöket, mindre galant den andra gången...

Igår agerade aurora hoppponny med Louise på ryggen, gick superbra. Aurora verkade tycka att de var super kul men liiite läskigt när de blir riktiga hinder

Likes

Comments

Likes

Comments