HHär har ni ett praktexempel på vad vi behöver träna på. Aurora blir lite ivrig och stark när vi kommit igång i ökad trav och jag blir för hård i handen vilket resulterar i - bakom lod. Fina framben iallafall ;)

Här har vi ännu ett, fin form men jag bli lite för försiktig och glömmer rida vilket gör att rumpan lättar och överlivet hamnar framåt. Detta händer i både trav och galopp, men i galoppen behöver jag mer hjälp att komma ihåg de.

Överlag tycker jag att dagens träning för BM var bra! Såg inga jultomtar nånstans, ärlig i sin bjudning och lyssnade på hjälperna. Vi red mycket övergångar i alla gångarter och fokuserade på att hålla samma tempo i den förvända galoppen samt slutor. Sen såklart också på min sits som jag tidigare nämnde att jag kämpar med. Ibland blir Aurora faktiskt lat av sig, missförstå min inte, hon tappar aldrig energi men ibland försöker hon ta över styrningen gör bara det som behövs, så de gäller att ta kommandot direkt när man sitter upp. Annars blir hon lätt osäker och ibland stöddig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Aurora fastnar alltid så fint på bild, hon är verkligen så vacker. Jag och Louise valde att spela in försäljningsfilm i helgen. Jag red lördag men de gick bara inte, ingen harmoni eller nått samspel överhuvudtaget, vi har precis gått in i ännu en svacka.... Så vi switcha, jag stod bakom kameran istället. Fick några jätte fina bilder, filmerna var dock inte vidare... Är så svårt att filma och hålla fokus när man bara vill så och instruera eller titta.

Dagens pass var iallafall något bättre än lördagens, öppna några dörrar. Imorgon är de vila, vill verkligen bara rida nu. När jag löser ett problem vill jag bara lösa fler.

Likes

Comments

Känns verkligen som att våren börjar komma här nere, bara vägar har det varit ett tag nu. Men nu börjar solen och blommorna komma!! Man får en helt annan energi när de är bra väder vilket känns väldigt lägligt då de är ganska mycket i skolan just nu, har iallafall betat av 3 inlämningar bara på två dagar, heja mig!

Bestämde mig för att dra ut och springa lugna intervaller, känns så skönt att få komma ut igen. Speciellt utan att ha ont. Men de var bra längesedan nu, typ över 1 år jag tränade löpningen kontinuerligt.... hehe. Förhoppningsvis ska jag komma in i nått slags bra flow med livet.

Ha det fint!! Pusss

Likes

Comments

Louise och jag spenderade hela gårdagen hemma och i stallet. Städa igenom hela lägenheten och försökte organisera så gott det går. Svårt när de är så mycket som ska få plats på så lite utrymme. Vi har ju inte plats för en vanlig garderob på våra rum då vi har snetak, så alla mina kläder ryms just nu i en byrå plus min klädställning - tur jag har lite kläder.

Skrittade ut på Aurora i 1 1/2 timme, vilket var så mysigt. Pratade med mamma under tiden så tiden bara flög iväg. Men de var nog bara bra för henne att få vara ute så länge. Har bokat tid hos kiropraktor på Torsdag, upplever att hon sitter fast lite i vänster bogen. Får de om de går att reda ut då, förhoppningsvis.

pussspusss

Likes

Comments

Galet kär.

Likes

Comments

De tre senaste dagarna har det varit helt fantastiskt väder här, vilket gjort dagarna lite lättare att ta sig igenom. Vilket betyder att dagarna springer snabbt iväg, redan på lördag åker jag hem till hudik. Lite tråkigt att lämna aurora men hon är i goda händer hos Louise.

Imorgon åker klassen in till Malmö för att åka skridskor (<333!!) och sen gå på någon mässa(?). I allafall så ska de bli sjukt skönt att slippa skolan för en dag och komma bort från flyinge på en vardag. Sen äntligen!! Ska jag åka och träna, har måsta vila nu i två dagar för jag olyckligtvis knäckte den när jag styrde och ställde med vikterna på gymmet... får såå lätt ångest och blir mer sötsugen när jag inte tränar.

Hoppas ni haft en bra dag, pusss

Likes

Comments

Vilket klockrent pass de blev igår!!! Aurora var såå fin och lugn. Kände lite ångest inför att hoppa upp i sadeln eftersom hennes två framhovar har varit varma och där har även tempen skiljt. Tanken var först att bara skritta men hovarna var kalla när jag kom till ridhuset. Hoppade av flera gånger under passet bara för att vara helt helt säker.

Gjorde mycket lösgörande arbete som vanligt, sen även skolor i trav och galopp. Auroras vänstersida blir bitvis så stark, men också jätte fin när vi väl får till den. Måste vara mycket tydlig med innerskänkeln i tex vänster öppnan där hon i vanligs fall faller inåt. Älskar att ställa mig i stigbyglarna i galoppen. Bara för att hon ska få komma igång på rätt sätt. Alltså med ryggen och bakbenen. Annars upplever jag att galoppen blir mycket hackig, speciellt högergaloppen.

Hoppas ni haft en bra dag, pusss

Likes

Comments

Såhär har mina senaste veckor sett ut i bildformat.

Vi har vart inne i Lund ätit lunch, middag, shoppat. Fått 20 centimeter snö helt plötsligt i tisdags om jag inte minns fel. Men i övrigt har de varit sköna veckor som har gått såå fort, vilket känns kul eftersom vi får lov på fredag. Känns lite jobbigt att vi har lov två veckor innan alla andra hemma men så är de. Jag kommer förmodligen ta en tripp upp till Andreas iallafall, vi firar ju faktiskt två år 21 februari!!!!

Hoppas ni haft en bra dag, pusss

Likes

Comments

Våran helg har varit helt packad med saker att göra, herregud så mycket vi handlade. Men nu fem dagar senare har vi nästan installerat oss helt och hållet. Så skönt att komma bort från elevhemmet och få inreda så mycket. När vi fått nån slags ordning på allt så är tanken att ni ska få se. Det bästa av allt är att jag har 1 minut till stallet!!!

Hoppas ni haft en bra dag, pusss

Likes

Comments

Vecka 9 och tio är det dags för praktik och jag är såå (!!!!!) taggad. Ska verkligen bli kul att komma bort från Flyinge en stund. Dock är det inte klart med praktiken till 100% men förhoppningsvis vet jag mer nästa vecka. Den ska ju egentligen vara inne imorgon..... men de löser sig, som jag alltid säger.

Från SM

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw