Som mitt första inlägg på denna blogg vill jag börja med att skriva om mobbning. Det är en väldigt allvarlig sak. Jag har precis kollat på en film som handlar om nätmobbning. Så jag började tänka på vad mobbning är och varför det finns. Jag vill förmedla mina tankar och åsikter till er.

Jag vet faktiskt inte varför mobbning existerar. Jag vet att när man blir mobbad i skolan vill lärarna att man ska säga till dem att man blir mobbad så att dem kan ta hand om det. Men av min erfarenhet förändrar det inget. Jag har också blivit mobbad när jag var mindre. Lärarna sa till honom men han fortsatte bara. Man måste stå upp för sig själv, för att prata med lärarna hjälper inte. Inte för mig.

Det har kommit vuxna människor till skolan för att prata om mobbning. Men i deras historia som dem berättar om, är offret mobbaren. Ursäkta?! "Mobbarna är bara osäkra". Jag blir förbannad när jag hör det. Har inte ni också hört det så många gånger? Om hur "osäkra" alla mobbare är. Fy fan vilken lam ursäkt. Bara för att man är osäker betyder inte det att man får gå och trycka ner andra. Bara för att du går och mår dåligt ger det inte dig rätten att trycka ner någon som mår bra. Hur fan kan inte ni se det. Det finns ingen ursäkt till mobbning. Ingen. Grow up. Ni som mobbar andra, hur tänker ni? Allvarligt vad tänker ni på när ni vaknar på morgonen? Jag skulle inte kalla någon som mobbar osäker. Jag tänker inte kalla er något för att egentligen så förtjänar ni inte denna tid som jag och många andra lägger ner för att säga detta till er. Men vi måste för att oavsett hur många som säger detta så fortsätter mobbning att existera så vi måste fortsätta och fortsätta stå emot.

Jag har inte ens kommit in på nätmobbning än. Ni som håller på med nätmobbning är så.. jag vet inte vad jag ska kalla det. Jag vill sägs omoget och barnsligt men mobbning är alldeles för allvarligt för att kalla de som mobbar omogna. Jag tror allvarligt talat inte att ni förstår vad ni gör. Det produceras filmer p.g.a er. Det finna människor som lägger ner massa tid och pengar för att få fram detta budskap på ett mer verkligt sätt. En ganska ny serie faktiskt. 13 reasons why. Det är en serie som handlar om mobbning och vi alla vet ju hur den slutar..!
Cyberbully. En film som handlar om näthat. Vill inte spoila men det är ett väldigt starkt budskap där med.

Men det verkar inte spela någon roll för er. Det verkar inte spela någon roll hur många människor som försöker få fram detta budskap genom texter, filmer, böcker. Jag kommer aldrig förstå mig på mobbning. Men jag hoppas ni förstår mig och tänker extra mycket på vad ni säger och skriver. Allt man gör har konsekvenser..

Likes

Comments