Tunga hjärtan var det som lämnade Grums i helgen för att de visste att det de hade upplevt var numera förbi. Det var inte utan att man hörde Joakim Berg i öronen som sjöng: Den sista gången sista gången vi sågs Sista sången sista sången du får.

På UKM prövade vi för första gången hur bandet fungerade på scenen (inte bra, men vi lärde oss ;) ) och från den dagen och framåt så fortsatte ett fantastiskt äventyr i fyra härliga år, men nu är hela kalaset finito, men det UKM har gett är mer än vad som någonsin går att sätta en prislapp på. Enorma erfarenheter, fantastiska möjligheter och en alldeles otrolig gemenskap och vänner för livet. Så när vi nu bugar ut som MaxiPack så kan vi bara säga att vi inte är klara med det här... inte riktigt än, men om ni ser oss nästa år så kommer vi ha andra roller och det känns precis lika fint det för man kommer inte till UKM för scenens skull, man kommer dit för människorna!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Tja, då var det äntligen dags för mig att skriva ett inlägg här. Som ni kanske har märkt har det varit tyst i skällan här ett tag. Inställda spelningar, uteblivna blogginlägg... tystnad. Var är P-Nut? 
Det har fallit på min lott att meddela att P-Nut har varit sjuk nu en längre tid. Då kanske ni undrar vad han är sjuk i. Well tillåt mig prestera mig; jag är Seth Wearing, jag är P-Nuts sjukdom och skymning. Ni kan även kalla mig vid mitt smeknamn: Depression. 

Varje dag, varje minut, suger jag likt en blodigel ut glädjen ur P-Nut. I hans öron viskar jag lögner, dag ut och dag in. Stund för stund kramar jag livet ur honom. Jag fängslar honom i sig själv, isolerar honom. Jag ser till att han inte går ut och träffar vänner, att han inte pratar med någon, inte åstadkommer något. Jag dödar alla hans ambitioner, stryper hans självförtroende och lämnar honom att slicka såren i mörkret, tyngden och ensamheten. Mig kan ni smutskasta och beskylla, jag är parasiten som dag för dag tar ännu en bit av den här människan, mig är det fritt fram att hata, skulden är min.
P-Nut vill inte att jag ska skriva det här inlägget för han skäms, men ni kan lita på mig, jag kan allting om självförakt för det finns inget dumt som jag inte redan har sagt. P-Nut vill inte ha några sympatier, bara få ursäkta sin lathet lite.
Den goda nyheten är att han blir starkare för varje dag och inom en månad eller så kommer han vara tillbaka hos er alla, until then: it won't give up it wants me dead

goddamn this noise inside my head

Likes

Comments

Gårdagen såg Magister Klisters 3e framträdande, men vem är denne eminente herre egentligen?
Magister Klister är definitionen av personen som klarat sig utan lärarlegitimationen. Han undkommer alltid systemets granskningar och fortsätter att korrumpera det svenska samhället med sin bristfälliga undervisning.
Inte nog med denna förskräckelsen, han är också en trubadur som skriver metareflekterande låtar om hur lätt det är att skriva låtar och om att man bör djävlas med någon vid namn Arvid när man åker skidor.
Magister Klister är också den sällan skymtade delen av MaxiPack som värnar om alla luggpoppare i samhället!
Magister Klister han är en satans mister!Likes

Comments

Ja tolvmanna slaget... eller snarare tvåmanna slaget. Återigen fann sig MaxiPack reducerade ner till endast två individer (P-Nut och DrDB) men det hindrade dem inte från att bjuda publiken på en blandning av olika MaxiPack låtar från vida håll såsom HookLam. Den nya eran signalerades av deras svarta kavajer och två nyare tyngre låtar. 
Detta hindrade dock inte att de gamla klassikerna framfördes i samma gamla aggressiva men humoristiska anda. Utspätt med materialet från HookLam vart det en dynamisk spelning som uppenbart visade att detta är Säsong 4, ett mer mångsidigt MaxiPack!

P.S. Läs nästa inlägg om Magister Klister om ni vill veta hur det går när MaxiPack reduceras ytterligare!

Likes

Comments

​Det var ungefär ett år sedan P-Nut och DrDB åkte buss smått berusade efter några öl på Heartbreak Hotel (O'Learys). Under bussfärden bestämde de sig lite skämtsamt för att anmäla sig till UKM Grums. Detta kunde vara en fristad efter att Seth Wearing och Chad Fuckface hade tagit över MaxiPack. 
P-Nut och DrDB som var professionella UKM:are anmälde sig som BadPojkarna och när de väl kom till Grums möttes de av en ganska liten lokal men det fanns fika i överflöd och själva scenområdet var en gammal konsertsal inte större än vardagsrummet i Järnslottet (eller Casa di P-Nut för den delen). Men de dansade runt i badbyxor och tyckte allting var väldigt trivsamt.
Hoppa framåt ett år och de återvände dit. Den här gången för att leverera lite mer musik och lite mindre dans. Mysfaktorn var på precis som förra året och konsertsalen lika mysig. En anslående konstutställning mötte ögonen över alla kakor som fanns i överflöd precis som förra året.
UKM Grums... ni må vara små men ni är som småkakor man får inte nog!

Likes

Comments

Ibland blir man irriterad. När det händer och man står på en scen framför en massa människor kan det inte bli ganska fult. Vi försökte inleda vårt set som HookLam, men efter två falskstarter och ljudproblem efter en väldigt långdragen soundcheck lessnade vi helt enkelt. Bytte till MaxiPack setlist och släppte ut den aggression vi behövde ventilera. Frustrerande miss som fick oss att gå över tiden så vi han inte heller spela färdigt vårt set. Vi beklagar att vi bjöd på ett gig under vår standard men det är svårt att leverera musik när det inte går att höra den musik man spelar ihop med tyvärr. Vi hoppas kunna återgälda det här med mer fokuserade framträdanden så småningom, t.ex. i Grums den 4:e mars, kom dit folket!

Likes

Comments

Så fortsatte Säsong 4 utav MaxiPack med ett gig i Deje nästan all respons vi har fått på det har varit positiv, förutom de få som vill att vi ska röja ännu lite mer. (Ta't lugnt, det kommer).
Frågan är dock vad får folk att gilla kaoset som tar plats så mycket på scen? För det är det som det är... kaos, inte genialitet.
För det första är det underhållande att titta på, sedan är musiken inte sådan man bör sitta ner och avnjuta, dock tenderar publiken att mesta dels sitta ner och avnjuta när kaoset utspelar sig framför deras ögon. Väldigt skumt, rör på er för fan!
För det andra kan det vara just det faktumet att så länge det sker på en scen kommer man undan med det mesta med ursäkten att det endast är showmanship.

Tredje, vi har kul och det syns och smittar av sig, man slår sig inte för bröstet och tar det för seriöst utan släpper loss även om mycket bottnar i att få släppa ut aggressioner så är det endast en plats att hämta energi ifrån, på scenen är det alltid kul, no matter how small

Likes

Comments

​Hejsan folket! Då var det dags för en prima nyhetsuppdatering här!
På fredag alltså den 17/2 drar vi i MaxiPack ut på en liten roadtrip, viktiga hålltider för er som vill få en skymt av oss innan vi drar vidare följer här nedanför:
15:00 i Casa di P-Nut, Säffle

16:00 någon okänd parkering i Karlstad

17:00 Kulturhuset i Deje (här kan ni även se oss på scen klockan 18:00, kom dit!)
20:00 (tyyyyyp) Kulturhuset, B-salen i Örebro! Här har ni chansen att se en alternativ uppsättning av HookLam på scen!

Då vet ni hur roadtrippen ser ut, två spelningar, en kväll, följ med oss ut på vägarna! Eller om ni bor i antingen Deje eller Örebro... kom ut för faaan!Likes

Comments

En kall januaridag för mer än tre år sedan kom en liten DrDB till ett stort järnslott. Det var kallt ute och DrDB knackade på den stora porten. Porten svängde upp av sig själv och DrDB klev in i hallen och fortsatte sedan uppför den ändlösa trappan. Efter en oändlighet hade passerat hade DrDB nåt änden av den ändlösa trappan. Framför honom bredde nu en lång (men inte ändlös) korridor ut sig. DrDB följde korridoren allra längst bort, där en dörr stod på glänt. Han klev in och fann sig chockad att finna att det redan befann sig en varelse i rummet: denna varelsen var P-Nut. 
De båda synade och dömde varandra, rykten säger att DrDB hade problem med P-Nuts gubbiga frisyr, P-Nut hade problem med att behöva dela sitt rum, men P-Nut svalde sin stolthet och lät DrDB ta den plats han förtjänade.
I järnslottet förflöt sedan dagarna utan att P-Nut och DrDB sade så mycket till varandra fram tills de fann en låt som skulle komma att föra dem samman, men om det får ni läsa i nästa avsnitt...

Likes

Comments

​Det var en varm, snöfri januarieftermiddag (vilket lika gärna kunde ha varit en aprildag #jagärmordetpåplaneten) då Lord Folger satte ner sina fötter på välbekant mark. Med P-Nut vid sin sida i Maximobilen gav han sig av med ett bestämt mål i sikte... 
Lord Folger ämnade återvända till järnslottet för att göra upp med de onda andarna, men väl där inne glömde Lord Folger sin quest och återgick istället till gamla vanor och började banka på skinnen från hans gamla slavar. Detta skrämde P-Nut som gömde sig men så småningom dök andarna upp och jagade återigen bort Lord Folger, men det var inte innan Lord Folger hade bankat ut tre låtar ur sig. 
P-Nut tog sedan med andarnas hjälp och greppade sin gitarr och sålunda har projektet med nya inspelningar av MaxiPack låtar påbörjats. 
Frågan som kvarstår nu är när Lord Folger kommer försöka återta järnslottet igen!

Likes

Comments