Efter fyra dagar här i Göteborg är man hyfsat klar med staden och jag längtar verkligen hem till Caccini nu. shopping, spa vistelser och restaurangbesök på både bra och (katostrofalt) dåliga restauranger. Den katastrofalt dåliga middagen var igår då vi skulle äta en "sista kvälls" middag. vi fick hjälp av en tjej i receptionen och fick tips på ett par restauranger, som de alla var fullbokade. men vi fick sen ett bord på en italiensk resturang. till att börja med var förrätterna som ett skämt. havskräftorna kom ut i tomma skal, alltså kom i princip ingenting. även carpaccion kom ut fryst? när vi sa till om detta så hälsade kocken att "det skulle var så". När varmrätterna kom ut så fick jag en skaldjurs risotto med ris, två musslor och en halvskräfta, och det var exakt samma sak med pastorna som resten beställde. helt utan de handskalade räkorna det stog så tydligt om. men där och då fick vi nog och skickade ut resten för att istället gå vidare till en resturang som faktiskt går att äta ifrån. personalen skämdes själva när kocken stod ute köket och kastade saker omkring sig. ja, så vi kom där ifrån hungriga.

ja om vi ska lämna det smått hektiska restaurangbesöket så har vi haft en väldigt mysig tid fram tills dess.

det har inte blivit super mycket shopping under resan men jag har hunnit med två stora påsar från zara, en skjorta och en stickad tröja från gant och även lite små saker från olika affärer.

nu ska vi göra oss iordning för att ta vara på de sista timmarna.

kramar

Likes

Comments

SKÖRDEHOPPET 2015

Jag vet helt ärligt inte hur ord ska kunna förmedla känslan jag hade i helgen. Hur glad och stolt jag var går inte att beskriva. Min allra finaste kille och bästavän ställde upp som aldrig förut, och var lika sugen som jag på att ta vinsten. Vi tävlade i två dagar och på fredagen blev vi placerade som tvåa, då jag var en TIONDELS SEKUND ifrån att vinna. Förstår ni frustrationen? Det är iallafall något jag kan reta mig till döds på och jag har typ ångest över att jag inte tog in den lilla tiden på att öka galoppen efter sista hindret. Nu är det iallafall som det är och jag var super nöjd med den placeringen! Vi fick en rosett, placket och även ett par benskydd.
I LB klassen körde jag en revansch från den tidigare klassen drar snävare svängar än aldrig förr, och Caccini satsade som aldrig förr. Och vi gick upp i ledning, och vi höll den platsen ända till slutet! Glädje tårarna sprutade och att vinna på en tävling i Kalmar med många tävlande är ju faktiskt en väldigt stor sak. Med vinsttäcket på red vi in på prisutdelningen och Caccini vet i vanlig ordning att det är ärevarvet som väntar. Dessutom med han själv i täten. Wow, finns inte ord över känslan där och då. Hur mycket kärlek vi delar och hur extremt lyckligt lottad jag är över Att ha dem extremt ärliga och godhjärtade ponnyn. Han är mitt allt.

På söndagen tävlade jag bara i en klass där både han och jag var trötta. Han ställde upp så gott det gick men i en sväng fick jag inte riktgt med honom och vi fick ett stopp, helt och hållet mitt fel. Därför är jag ändå nöjd med klassen. Vi kom på en sjunde plats, vilket var utanför placering. Trots vad som hände var jag väldigt nöjd med våra prestationer över helgen och kan dessutom inte tacka resten av gänget nog som peppade varandra på plats. Ni är guld värda.

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme i Kalmar. Caccini är lika lugn och cool som vanligt och när vi kom fram till stallet igårkväll så blev han överlycklig och kände direkt igen sig. Vi står ju hos Carina, Som jag i somras tränade för. Så idag och imorgon ska jag träna för henne och lördag och söndag blir det meeting inne i Kalmar.
Nu blir det en trip runt stan och får se om vi hittar någon shopping eller liknande.
Vi hörs senare!
Kram

Likes

Comments

Eftersom jag nu på onsdag åker mot Kalmar med Caccini så ska allt planeras. Man blir lika förvånad varje gång hur mycket mat dom äter nu när man lägger ihop allt för fem dagar. Mycket skall packas och det är lika bra att börja i tid. Idag ska även alla schabrak och täcken tvättas upp så allt är i toppskick när vi är iväg. Vi är ju faktiskt dem enda från Gotland, och därför känns det ju ändå viktigt att visa framfötterna. Vi måste ju visa att Gotland faktiskt kan och att vi kommer med motstånd.
Önska mig lycka till, jag lär behöva det ahha💪

Likes

Comments

Wow, blir verkligen så himla glad. Trots att jag uppdaterat så otroligt lite de sista månaderna så hänger ni läsare kvar. Att jag fortfarande är topp fem här på Gotland känns faktiskt extremt roligt, och tar det som hyfsat betyg ändå. För något måste väl varit intressant när ni fortfarande är inne och läser? Jag ville egentligen bara tacka er, som fortfarande läser och vill ha mer. Ni som fortfarande skriver och berömmer och ger kritik. Det är guld värt, så ni vet!
Många kramar
Maxime

Likes

Comments

Om en vecka idag är jag påväg till Kalmar. Med Caccini i släpet och galet stora förväntningar inför de kommande dagarna. Onsdag, torsdag och fredag blir det hård träning för Carina och lördag söndag så är det ett meeting i Kalmar jag är med på. Jag har för höga förväntningar på både mig och Caccini och har nu börjat inse att jag får ta det som det kommer. Men prestationsångesten ligger på topp som i vanlig ordning, och jag tänker prestera.
Hoppas alla mår bra, trots att idag har varit en väldigt jobbig dag för mig.
Kramar

Likes

Comments

Frågan är nu hur man ska ställa dig till detta, ett stall i stan, rävhagen ridskola, har för några dagar sen konstaterat att en häst har smittats av kvarka. En sjukdom som helt enkelt kan börja med hosta och feber men sen kan utvecklas till betydligt värre än så. Många hästar dör varje år av det, och när en häst fått det sprider det sig otroligt fort. Från häst till häst, men vi människor bidrar ofta till att också sprida det vidare.
Och det här gör mig så himla orolig. Några dagar innan det kom ut till allmänheten, att det var misstänkt kvarka i rävhagen, var jag och hade privat dressyrlektion på den anläggningen. Jag har ju såklart Tempat Caccini och varit extremt uppmärksam på symtom men som tur är så har Caccini inte påverkats alls. En enorm lättnad. Rävhagens anläggning är ni nedslängd i minst tre veckor, vilket jag tycker är super bra. För helt ärligt så är det ingenting jag vill att mitt stall ska få behöva gå igenom. Snart är det Kalmar och massor av träning, och skogsturer är inplanerade och jag har verkligen ingen lust att behöva se min häst må dåligt. Så nu hoppas jag bara att det här försvinner så fort som möjligt och att det dessutom håller sig borta för alltid.

Likes

Comments

Lite små händelser som händer framöver. Lite planerat och många händelser får man planera in på vägen. Fler tävlingar kommer komma in på, och mycket mer kommer behövas planeras in.
Tycker det är underbart att ha saker att se fram emot, så därför skriver jag upp det såhär för alltid ha saker att sikta på.

Idag- fixa klänning till fredag + hämta upp paket från posten + hopplektion

Imorgon(fredag), fotas av marin svärd

Helgen (10/11) trimma hästarna

Helgen (17/18) tävla

Helgen (24/25) åker till Kalmar den 21 och tränar för Carina, tävlar sen meeting på helgen

Helgen (31/1) halloween i Göteborg
(NOVEMBER??)

Horse show- kolla upp datum

Thailand sportlovet + veckan efter det

Likes

Comments

​Ännu en undrbar helg avklarad och en ny vecka är påbörjad. men det är inte vad jag sa berätta om nu, utan det är om tävlingen i helgen

Jag tävlade två klasser, LC (90 cm) och LB ( 1meter). dagen började med att vara i stallet runt sju. pyssla och fixa ddet sista och till sist lasta på stjärnan i transporten. Tävlingen låg ute i sjonhem, så efter ungefär 30 minuter var vi framme påtävlingsplatsen. 

på framridningen kändes han lite trööt, vilket är helt förståeligt efterom pälssättningen nu på hösten tar så mycket på krafterna, men han försökt ändå och kämpade på bra. väl inne på banan var han också super fin, fortfarande lite trött och dessutom lite nonchalant på höjden vilket gjorde att jag behövde rida ihop honom betydligt mer än vad jag brukar. Han kämpade på bra, men det höll inte hela vägen vilket gjorde att vi fick ett, ​extremt irriterande, ​slarvpet vilket gav oss fyra fel.

i LB hade han piggnat på sig lite och var helt plötsligt super taggad, vilket såklart bara var bra!! så vi går in på banan med en extremt bra känsla och han överhoppar de tre första hinduerna så galet mycket, någon som tyckte det var väldigt roligt. banan bara flöt på och vi fick bra avstånd på alla. han var en stjärna även i omhoppningen och tog de svängar som jag planerad och han vänder ju på en femöring i vanlig ordning. näst sista hindret, en oxer, kommer vi bra mot på bra avstånd och bra fart och han helt enkelt lyfte inte tillräckligt på benen så bommen låg och vinglade i några sekunder, och såklart hade jag oturen med mig vilket gjorde att bommen föll ner, fyra helvetes fel. 

trots de extremt onödiga rivningarna i båda klasserna är jag nöjd med dagen. Han jobbade på bra och kämpade trots jag kände att han inte riktigt var sig själv. men som den superstjärnan han är ställer han såklart upp och gör det bästa av situationen, trots att det inte gick hela vägen idag

men vi kommer igen, det lovar jag.


Likes

Comments