Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

HEJ! Jajamän jag lever fortfarande.

Jag har inte bara varit dålig på att uppdatera bloggen utan även väldigt dålig på att höra av mig till folk där hemma. Jag vill börja med att be om ursäkt om någon har upplevt att jag inte hört av mig eller att den känner sig bortglömd, men så är inte fallet! Jag har bara en miljon saker att fokusera på just nu. Tänkte ge en liten recap på vad som har hänt de senaste veckorna för er som är intresserade.

1. Jag har varit i Brighton i snart en månad, tiden går så sjukt fort.
2. Jag har hunnit bli sjuk två gånger sedan jag kom hit. Eller tre gånger om man räknar med mina bröstsmärtor som jag fick söka vård för. Fick något läskigt tryck under revbenen som inte ville försvinna så jag fick springa runt hela Brighton för att ta reda på hur jag skulle kunna få tag på en doktor, men det gick bra tillslut.
3. Jag och min vän/roomie Linnéa, har sprungit runt och försökt ordna alla praktiska saker. B.la. fixa engelskt bankkonto, nya telefonnummer, lokalisera oss i staden, fixa busskort, planerat inför vår flytt till nya lägenheten som för övrigt sker om EN VECKA!!! Vi åkte till och med till Ikea i Croydon för att hitta massa bra grejer som kommer att behövas.
4. Jag har köpt en ny säng.
5. Jag har druckit lite för mycket alkohol och ätit lite för mycket skräpmat.
6. Jag har träffat otroligt underbara och roliga människor från olika delar av Europa.
7. JAG HAR BÖRJAT SKOLAN!!! YAAAAS!

Skolan, BIMM, är typ det bästa som har hänt mig på länge. Det är extremt mycket eget ansvar och det blir vad man gör det till. Sammanlagt har vi ungefär 10 olika kurser varje vecka där ALLT handlar om musik på olika sätt. Lärarna är proffs som själva arbetar med musik på olika sätt, b.la. artister/låtskrivare/producenter/management osv. Sjukt inspirerande att ha en person som vet vad den pratar om framför sig.

Det är ständigt väldigt mycket snack om att skapa kontakter, lära känna folk och "visa upp sig"/"ta för sig" vilket stämmer. Jag känner dock en ganska stor press på mig just nu och ska försöka hitta min egen väg lite i det här. Allt är väldigt nytt och jag vet inte riktigt än vad jag vill få ut av skolan. MEN, jag håller dagligen på med musik vilket är det jag älskar mest i hela världen.

Just nu sitter jag och skriver på lite låtar och vi får se hur jag kommer att presentera dessa för er - det får framtiden avgöra.

Till mina vänner och familj där hemma:
Jag ÄLSKAR er så mycket. Ni är värda allt och tusen gånger om. Jag vet att jag är sämst på att höra av mig, men jag försöker verkligen. När jag kommer hem från skolan/långa dagar gör jag det allra nödvändigaste för att sedan gå och lägga mig. Jag är så sjukt utmattad och jag tror det är för att varje dag är en ny utmaning just nu. Det kommer att bli bättre, jag lovar!

Vi hörs!
Kärlek
/Killen i Brighton


Likes

Comments

Jag har lekt superhjälte alldeles för länge nu.

Ingen människa klarar av att ta på sig för mycket saker. Ingen människa klarar av att sätta upp orimliga mål som ändå kommer att brytas. Jag har alltid haft en känsla av odödlighet, att jag klarar allting. Men verkligheten har kommit ikapp mig. Jag har ont, varje dag. Jag har ont i magen när jag vaknar på morgonen. Alla måsten och alla krav slår mig hårt och trycker mig längre och längre ner för varje dag som går. Jag börjar dagen med att rabbla upp alla brister i mitt liv och vad jag måste göra för att komma dit jag vill och konstant sätter jag upp mål som jag vet att jag kommer att bryta, för de är helt jävla orimliga. Jag vill att allt ska gå så fort. Jag vill vara perfekt. Jag vill bli en person jag aldrig kommer att bli, men varför? Jag har aldrig frågat mig själv varför? Vad håller jag på med?

Jag kan inte leva mitt liv och känna mig tvungen att vara någon som jag inte är för att göra någon annan nöjd. Jag vägrar att leva mitt liv och ha ont i min kropp, känna smärta för varje steg jag tar för att jag inte bara kan sätta mig ner och vila någon gång. Jag vägrar behöva känna att jag måste vara överallt. Jag vägrar umgås med folk jag inte trivs med och jag vägrar låta någon annan sätta sig på mig och säga att jag inte räcker till eller att jag inte duger.

Min rygg bultar, mina ben värker, min mage vrider sig och mitt huvud skriker. Jag tänker inte längre ljuga för mig själv. Jag är inte odödlig och mitt liv kommer att ta slut en dag. Det dåliga slutar nu. Jag ska göra det här året till mitt bästa och jag ska bara tänka på mig själv.

Over and out,
Kärlek/
Killen i Brighton


Likes

Comments

Jag hade en diskussion häromkvällen med en klasskompis om hur många invånare det bor här i Brighton. Så typiskt mig att inte kolla upp sånt innan jag åker till ett ställe, alltså verkligen inte ha någon koll alls om vilken stad jag ska spendera ett år i. Jag vet knappt var Brighton ligger på kartan och jag har inte någon som helst koll på någonting om staden egentligen. Det gör hela den här upplevelsen mycket mer spännande tycker jag. Jag blir amazed varje dag av något nytt som jag inte hade någon aning om. I alla fall, min gissning var runt en miljon och hans gissning var runt hundratusen. Jag kan säga att hans gissning var lite mer rimlig. Anledningen till att jag gissade på runt en miljon var för att den här staden är så sjukt livfull. Det händer saker konstant och det känns som att folk aldrig sover här. Nu i efterhand inser jag dock att min gissning var lite väl ambitiös... :)

Har i alla fall varit på en del barer med open-mic de senaste dagarna, vilket innebär att det är osignade människor som uppträder med covers eller sina egenskrivna låtar. Det är sjukt inspirerande och nice att lyssna på alla som uppträder. Tror jag ska gå upp och köra själv snart, dock är jag inte helt bekväm bakom pianot då mina låtar endast innehåller massa reverb och konstiga ljud. Vi får se vad som händish!!!

Igår drack jag rödvin och åt choklad på stranden med Emma-Lisa, innan vi drog till en open-mic och träffade lite annat folk från skolan. Idag ska jag kolla på lite möbler med Linnéa, eftersom vi ska flytta in i en lägenhet den 11 oktober som ligger mycket närmre skolan. Vi insåg att det inte skulle fungera att bo hos vår värdfamilj då vi kommer behöva öva väldigt mycket och att vi bor waaaay toooo faaar awaaaay. Om ni har några bra tips på second-hand affärer i Brighton så slå en pling eller en liten kommentar.

Kärlek/
Killen i Brighton

Likes

Comments

Åtta dagar har gått och jag börjar nu smälta att jag är här. Har haft så otroligt mycket att fixa sen jag kom hit att jag inte hunnit känna efter hur jag mår eller vad jag känner. Jag känner mig ganska platt, som att jag svävar mellan saknad och förväntan. Finns nog inget ord som kan beskriva vad jag känner just nu. Jag mår bra, väldigt bra, men står samtidigt och trampar på samma ställe, jag vill ha mer hela tiden. Jag vill ha mer av staden, mer av allt som händer runt omkring och jag försöker samtidigt hänga med i svängarna och förstå vad som händer hemma I Sverige. Jag får väl försöka inse att jag är där jag är just nu och måste ta det lite lugnt helt enkelt. Jag ska bli bättre på att skriva om vad jag gör om dagarna, men det får bli när jag har mer energi.

Sammanfattningsvis har dagarna bestått av upptäcktsfärder, nya härliga människor, mat, bussresor och skönt häng. Jag har abstinens efter musik och jag ska sätta mig ner och låta inspirationen flöda så fort orken finns. God natt!

Kärlek
/Killen i Brighton

Likes

Comments

Något som vi alla människor har gemensamt är drömmar, eller hur? Finns det ens en enda människa på detta jordklot, som med handen på hjärtat, kan säga att den inte har några drömmar alls? Jag syftar inte på det vi drömmer på natten, utan det vi lever för, varje dag.

En dröm behöver inte vara något konkret. En dröm kan också vara en känsla man vill uppnå. Jag tror på att alla, oavsett vem man är, lever för att drömma. Det kan vara en liten grej som att drömma om att få äta sin favoriträtt snart igen, men också större saker som att få uppnå sitt drömyrke eller att få känna lycka eller att vara tillfreds med sitt liv och sin tillvaro.

Jag tror på att drömmar tar oss framåt. Jag tror på att vem som helst kan må bättre av att få drömma. Jag tror inte på att det finns någon som kan ge upp sina drömmar, för innerst inne kommer vi alltid att vara medvetna om vilka vi är och vart vi vill.

Därför sitter jag här, i en säng någonstans långt borta från min egen säng hemma i Sverige och lever det jag drömt om.

Nattfilosofi
Kärlek/
Killen i Brighton

Likes

Comments

Tjosan hejsan! Dag fem har nu passerat här i Brighton och jag är helt slut. Har äntligen skaffat mig ett fungerande kontantkort med surf så jag faktiskt kan leva ett normalt liv och få tag i folk, känns bra. Har börjat lära mig hitta riktigt bra i staden och bussnumren sitter som en smäck. Idag har vi gått mycket som vanligt och stannat vid ett crepe-ställe, ett smoothie-ställe och ett kaffeställe. Har köpt extremt mycket drycker idag. Jag tappade tyvärr bort lite saker idag också men skit händer och livet går vidare helt enkelt.

Imorgon ska jag sova lääääänge, handla mat och ta det lugnt för det behöver jag verkligen just nu. Fick något konstigt nervryck i benet när jag skulle hem idag, kändes som typ något gick av där inne. AJA!

Kärlek
/Killen i Brighton

Likes

Comments

Jag har inget mobilt internet och knappt tillgång till Wi-Fi här, men som ni kanske förstår så överlever jag ganska bra ändå. Detta land och denna stad borde finnas tillgängligt för alla i hela världen, skulle nog sluta med att ingen sitter med sin mobiltelefon 24/7. Skämt åsido. Jag har det väldigt bra här. Jag och Linnéa springer runt hela staden om dagarna och spenderar pengar på skräpmat och bussresor. Vi har bara varit här i några dagar men jag känner mig ändå på något sätt som hemma. Känns såklart fortfarande lite läskigt att vara ifrån sin trygghet hemma i Sverige, men vad gör det när man har Fish and Chips och pubar vid varje hörn? ;)

Nu ska jag snart sova, men först ska ni få lite bilder från dagen.

Kärlek
/Killen i Brighton

Likes

Comments