Ikväll är jag trött… Dagen tog mina krafter.. Varför det då undrar ni? 

Jo dagen började med ett hårt pass på gymmet i vanlig ordning.. Om inte ovanligt hårt.. Var ganska slut efteråt.. Men det var bara hem och sätta mig framför datorn och göra veckans moment i skolan.. En ganska massiv vecka med stora moment men jag måste erkänna att veckans ämne är mycket intressant och att skriva min text gick därför ganska lätt.. Det svåra var att begränsa den.. 🙈

När jag kände mig färdig för dagen körde jag och hämtade Isabell på skolan för att köra vidare till Trelleborg.. Elin följde med en kompis från förskolan hem idag så de lekte så det stod härliga till.. Perfekt att få lite egentid med Bell då.. Vi körde ner till Trelleborg för att simma lite på badhuset.. Jag har aldrig varit där tidigare så det var lite roligt.. Lite kallt i vattnet men ändå ok.. Vi var dock bara i 25 m bassängen.. Vi övade på att simma längder och andningsteknik.. En mysig stund.. 💜

Elin hade haft superkul hos sin kompis och somnade som en stock efter kvällens saga.. Hon kan verkligen somna på två röda sekunder..

Nu ska jag ta tag i tvätten som växer till stora berg.. Finns det något tråkigare??

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen har verkligen varit intensiv.. Först en fulltecknad dag på jobbet med aktiviteter för hela skolan..

Jag hann bara innanför dörren så var Elin ombytt och redo för sin gympa. Som hon har längtat.. Vi hoppade över förra veckan. Kan även säga att ledarna gått kurs nu och det märks skillnad.. Mycket mer strukturerat och roliga lekar som barnen gillar.. Tummen upp..

Jag har inte hunnit förbereda något inlägg till dagens utmaning men som tur är så här jag redan gjort ett inlägg om vad jag vill bli när jag blir stor tidigare.. Så du får läsa det inlägget istället.. 😉

Likes

Comments

Vad får mig att må bra? I dagens stressade samhälle krävs det nästan att man funderar över vad man själv behöver för att må bra. Vad behöver JAG??

Idag tänkte jag tipsa om vad jag tycker bidrar till en god hälsa.

1 Sömn är otroligt viktigt för mig. Jag behöver rikligt med sömn och skäms inte för att jag somnar tidigt om kvällarna..

2 Umgås med min familj ger mig energi.. Där vi tillsammans hittar på roligheter..

3 Den berömda egentiden tycker jag också är viktig för välbefinnandet.. Att bara få vara Lina är viktigt. Jag umgås med vänner och göra saker utanför hemmet ibland och även det ger mig energi..

4 Vård av äktenskap är också viktigt. Jag och Daniel försöker få till egentid tillsammans där vi kan fokusera på varandra som par. Det kan vara det lilla men ibland även det stora.. En myskväll hemma utan barn, middag på gästis eller en hotellnatt i annan stad.. Det gör mycket för vardagsromantiken.

5 Träning har blivit ett nytt måste för mig. Jag tränar minst två dagar i veckan och tycker det är så skönt och roligt.. Är faktiskt lite stolt över mig själv som har kommit igång trots att jag aldrig gillat träning..

6 Vi gillar mat i detta hus och gärna vällagad mat från grunden. Min man kan verkligen konsten att koka soppa på en spik. Grymt duktig hobbykock.. Ja jag är bortskämd med det..

Vad får DIG att må bra?

*******************************************************************************

Detta är en del av @missjennifer och @beckalindhe oktoberutmaning:

1. Mina 5 favoritinlägg hos andra (Länka inläggen)

2. Mina 10 senaste Instagrambilder

3. Bästa tipsen mot sockersug

4. 5 inspirerande Instagramkonton

5. Mina favoritbutiker inom inredning

6. Min favoritoutfit (bild)

7. Positiva förändringar jag gjort den senaste tiden

8. Gästinlägg av min partner/min vän/en familjemedlem där de berättar om något de har varit med om

9. Så förbättrar jag min självkänsla

10. Idag vill jag hylla… (en person på sociala medier med länk)

11. Detta är viktigt för mig när jag läser en blogg

12. Mina förebilder inom bloggvärlden

13. Det här har min blogg gett mig

14. Vad finns i min väska? (Bild)

15. Dina bästa tips för att må bra

16. Vad ville jag jobba med när jag var liten?(som vuxen)

17. Om jag fick möjlighet att göra en app vad skulle den då handla om?

18. Online shopping, vilka butiker beställer jag helst ifrån?

19. Låtar som ska spelas på ditt bröllop

20. 10 personliga saker om dig

21. Vad är din favorit dryck? Och varför?

22. Hur ser din drömpartner ut?

23. Dina 3 mest lästa inlägg

24. Ditt favorit land och varför?

25. 5 saker som gör dig arg

26. Dina morgon rutiner

27. Vilken är din favorit spellista på Spotify?

28. Dina favorit skönhetsprodukter

29. Nämn någon stor bloggare som du följer

30. Följer du några speciella program på tv? Vilka isf och vad får dig att följa dom?

31. Vad är det som gör att du tycker det är så roligt att blogga?

Likes

Comments

Detta inlägg är skrivet i samarbete* med Engelbert Strauss

Jag har en sak som jag inte har berättat för er.. Häromdagen överraskade min man mig med att ha handlat nya byxor till mig. Ja inte vilka byxor som helt utan ett par arbetsbyxor/mjukisbyxor/underställsbyxa.. En byxa som går att ha till det mesta med andra ord. En multibyxa skulle man kanske kunna säga.. Visst var det gulligt av honom.

Vet ni varför? Jo en anledning var nog för att vara snäll mot sin kära hustru men en annan anledning var nog även att han har tröttnat på mina ursäkter att jag inte har ordentliga kläder när vi ska fixa med renovering och trädgårdsfix. För jag kan med handen på hjärtat säga att jag tycker det är mycket roligare att handla "snygga" kläder än att handla praktiska kläder.. Håller ni inte med om det? Men då står man där när man sak ut och göra trädgårdsarbete i kläder som inte fyller funktionen som krävs.

Därför blev jag jätteglad att han tog tag i saken och köpte ett par byxor till mig.. Självklart hade jag dem på mig när jag gjorde vid trädäcket i förra helgen..

Men det jag saknar nu är en ordentlig jacka.. Det är ju inte direkt så att jag vill göra trädgårdsarbete i min kappa från VeroModa och för tillfället har jag ingen annan jacka.. Alltså stort behov av en ny jacka. Jag har fått lösa det med tjocktröjor men det håller inte i vinter..

Jag har dock hittat en 3 i 1 funktionsjacka från Engelbert Strauss som fyller de funktioner jag önskar. Det är en sportig funktionsjacka som är vindtät, vattentät och andningsaktiv tack vare dryplexx®-membran. Två fullvärdiga jackor som man kan använda både kombinerat och var för sig. Den finns både i Herr och Dammodell så man kan matcha med maken.

Den jackan gör sig även när man är ute och leker i detta höstrusk som vi befinner oss i just nu. Jag tänker även till vår skidsemester tror jag att denna jacka kan vara perfekt. Varm men som ändå andas.. Jag behöver verkligen nya skidkläder i vinter för de jag hade förra gången vi åkte känns lite slitna nu tyvärr..

Tror ni att Daniel har fattat vinken att jag behöver en ny jacka också??

*Ett sponsrat inlägg men mina egna åsikter

Likes

Comments

En mycket trevlig kväll börjar gå mot sitt slut.. Vi har tränat/dansat zumba, ätit god lunch, gått skattjakt, ätit eftermiddagsfika,haft mys på rummet,  Choklad och Lakritsprovning,  deltagit i slottskryss och ätit en supergod tre rätters meny.. Mer om de tre sista kommer i detta inlägg..

Ladies-weekend på Örenäs har verkligen levt upp till våra förväntningar om inte ännu mer.. Välorganiserat med bra innehåll och trevligt sällskap..

Vi deltog i choklad och Lakritsprovningen som hölls av Ann-Sofie Malmgren som är en av grundarna av Lakritsfabriken. Riktigt roligt att höra hennes historia och hur allt startade. Provningen var även den en trevlig upplevelse..

Vi fick även prova choklad från Skånes Tranås som är en av tre fabriker som gör choklad i Sverige.. Inte visste jag det när vi bodde på cykelavstånd till fabriken.. 🙈

Vi deltog även i ett slottskryss som gick ut på att svara på en massa frågor som  både fanns i krysset och som livesändes på scenen.. Vi löste det relativt snabbt och ledtråden gav oss en fråga vars svar vi skulle hitta på slottet.. Jag sprang snabbt upp till slottet och hittade det rätta svaret.  Modern som jag är så skickade jag svaret i ett sms till Sara och mamma.. Tyvärr gälldes inte det då jag var tvungen att springa tillbaka.. Men imponerande nog hade ingen tidigare kommit på att man kunde kommunicera via mobilen så det skulle skrivas in i reglerna till framtida tävlingar.. Så även denna gång kom vi på andra plats av 18 lag... Lite stolta ändå.. 😂

Sen var det dags för kvällens middag på slottet.. Himmelsk god.. 👌

Nu är man allt bra sliten.. Dags att krypa i sängs.. Natti natt.. 💜

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänk

Är du en väsk- eller fickmänniska?? Jag är nog egentligen en fickmänniska men har perioder där jag är beroende av väskor.. Det beror kanske på ytterkläderna förvisso och tiden med småbarn gjorde att man hade andra alternativ till väskor.. Men den tiden är över nu och väskan har åter blivit en viktig detalj när jag går utanför dörren..

Jag är så nöjd med min Malene Birger väska som jag fyndade på rean för ett tag sedan.. Såg nu att det var rea på den just nu också så även du kanske vill fynda dig en ny väska.. ;)

Vad har jag i min väska då???

Jag tycker det märks att jag är en flickmamma eller vad säger ni.. ;)

Klämmor, plånbok, gammalt kvitto, penna och såklart en uppäten klubba.. haha livet med barn verkar det som.. =)

*******************************************************************************

Detta är en del av @missjennifer och @beckalindhe oktoberutmaning:

1. Mina 5 favoritinlägg hos andra (Länka inläggen)

2. Mina 10 senaste Instagrambilder

3. Bästa tipsen mot sockersug

4. 5 inspirerande Instagramkonton

5. Mina favoritbutiker inom inredning

6. Min favoritoutfit (bild)

7. Positiva förändringar jag gjort den senaste tiden

8. Gästinlägg av min partner/min vän/en familjemedlem där de berättar om något de har varit med om

9. Så förbättrar jag min självkänsla

10. Idag vill jag hylla… (en person på sociala medier med länk)

11. Detta är viktigt för mig när jag läser en blogg

12. Mina förebilder inom bloggvärlden

13. Det här har min blogg gett mig

14. Vad finns i min väska? (Bild)

15. Dina bästa tips för att må bra

16. Vad ville jag jobba med när jag var liten?(som vuxen)

17. Om jag fick möjlighet att göra en app vad skulle den då handla om?

18. Online shopping, vilka butiker beställer jag helst ifrån?

19. Låtar som ska spelas på ditt bröllop

20. 10 personliga saker om dig

21. Vad är din favorit dryck? Och varför?

22. Hur ser din drömpartner ut?

23. Dina 3 mest lästa inlägg

24. Ditt favorit land och varför?

25. 5 saker som gör dig arg

26. Dina morgon rutiner

27. Vilken är din favorit spellista på Spotify?

28. Dina favorit skönhetsprodukter

29. Nämn någon stor bloggare som du följer

30. Följer du några speciella program på tv? Vilka isf och vad får dig att följa dom?

31. Vad är det som gör att du tycker det är så roligt att blogga?

Likes

Comments

Vi har precis avklarat dagens stora skattjakt.. Vi var totalt 17 lag som sprang runt på slottet för att hitta den rätta koden till skattkistan..

En spännande och klurig jakt där det gällde att hitta fyra siffror som var koden till låset på kistan..

Vi var lag nummer 3 att komma in.. När det väl var dags att öppna kistan var det lag nummer ett som fick börja öppna men de hade fel kombination.. Lag nummer 2 hade fått fram samma siffror som vi och tyvärr hann de före oss och vann kistan.. Vi hamnade därför på andra plats vilket kändes jättebra ändå.. Starkt team.. 😉

Nu skålar vi med lite bubbel innan nästa aktivitet som är choklad och lakritsprovning.. 👌

Likes

Comments

När jag började blogga på riktigt 2010 var det mest ett sätt att skriva ner tankar, funderingar och vad vi gjorde. Det var även starten på vår familj då mitt första inlägg var just om när jag tog ut mina P-stavar och vägen mot ett +. Det var dock inget jag skrev öppet men det finns indirekt med i bloggen..

Jag jag väntade Elin tog jag det stora beslutet att flytta över min blogg från blogg.se till Nouw.. Ett val jag aldrig ångrat även om jag många gånger kan känna mig less på nouw och deras klydd!! Men i takt med att jag flyttade bloggen började jag dessutom blogga mer aktivt och mer "professionellt".. Även om det är först senaste året som jag höjt ribban och faktisk skaffat mig en månadsinkomst på bloggen.

Numera är bloggen en del av mig.. Visst kan jag ha dagar då det känns tungt och inspirationen lyser med sin frånvaro men nedförsbacken kommer alltid igen.. Jag tycker min blogg är en enorm guldgruva där våra liv finns väl dokumenterade.. Det är en väldigt personlig blogg men ändå för privat. Även det har jag lärt mig med tiden att skilja på.. Vad vill jag sprida, vad vill jag behålla för oss själva??

Jag hoppas att mina barn kommer att uppskatta möjligheten att kunna gå tillbaka och läsa om sin uppväxt då den finns sen deras första dag i livet och noga dokumenterad med text och bilder.. Min första bok släng dig i väggen.. Mammas blogg är bättre.. =)

Min blogg betyder enormt mycket för mig och minnena den bär med sig..

Att jag dessutom fått en massa vänner längs vägen är fantastiskt. Dessutom har jag fått en massa nya kunskaper som jag har nytta av i olika sammanhang som inte bara är bloggrelaterat.

Något jag går och klurar på just nu är behovet av att uppdatera min header.. Men jag kommer inte på någon bra.. TIPS??? Vill du hjälpa mig??

*******************************************************************************

Detta är en del av @missjennifer och @beckalindhe oktoberutmaning:

1. Mina 5 favoritinlägg hos andra (Länka inläggen)

2. Mina 10 senaste Instagrambilder

3. Bästa tipsen mot sockersug

4. 5 inspirerande Instagramkonton

5. Mina favoritbutiker inom inredning

6. Min favoritoutfit (bild)

7. Positiva förändringar jag gjort den senaste tiden

8. Gästinlägg av min partner/min vän/en familjemedlem där de berättar om något de har varit med om

9. Så förbättrar jag min självkänsla

10. Idag vill jag hylla… (en person på sociala medier med länk)

11. Detta är viktigt för mig när jag läser en blogg

12. Mina förebilder inom bloggvärlden

13. Det här har min blogg gett mig

14. Vad finns i min väska? (Bild)

15. Dina bästa tips för att må bra

16. Vad ville jag jobba med när jag var liten?(som vuxen)

17. Om jag fick möjlighet att göra en app vad skulle den då handla om?

18. Online shopping, vilka butiker beställer jag helst ifrån?

19. Låtar som ska spelas på ditt bröllop

20. 10 personliga saker om dig

21. Vad är din favorit dryck? Och varför?

22. Hur ser din drömpartner ut?

23. Dina 3 mest lästa inlägg

24. Ditt favorit land och varför?

25. 5 saker som gör dig arg

26. Dina morgon rutiner

27. Vilken är din favorit spellista på Spotify?

28. Dina favorit skönhetsprodukter

29. Nämn någon stor bloggare som du följer

30. Följer du några speciella program på tv? Vilka isf och vad får dig att följa dom?

31. Vad är det som gör att du tycker det är så roligt att blogga?

Likes

Comments


Better Blogging Nouw