Tillbaka??

I morgon blir det tillbaka till verkligheten för Isabell.. Undra hur det kommer gå efter att varit hemma i nästan en hel vecka.. Tur det är en kort dag iaf..
Ska bli skönt med helg och en lugn helg dessutom.. Nästa vecka kommer bli riktigt tuff för mig.. Nationella prov hela veckan.. Sen veckan efter ska de rättas.. puha mig..
EAS_load_fif("bse_iframe_ad", "/ham.html", "http://ad1.emediate.dk/eas?cu=16379&url="+encodeURIComponent(window.location)+";cre=mu;js=y;target=_blank", 0, 0);

Fel håll!!

Det är väl inte meningen att man ska bli sämre när man är hemma och kurerar sig?? En dunderförkyld Isabell har nu även drabbats av feber!! Stackars mammas liten..
I morgon ställer farmor upp och passar Isabell.. Det tackar vi för.. Det är inte lätt när man dras mellan två världar.. När man är hemma har man ångest och känner stress inför jobbet och när man jobbar har man skuldkänslor och känner stress mot sitt barn.. Det är verkligen inte lätt.. Men Isabell måste få gå först.. Samtidigt som jag har ett ansvar på mitt jobb.. :-/

EAS_load_fif("bse_iframe_ad2", "/ham.html", "http://ad1.emediate.dk/eas?cu=20094&url="+encodeURIComponent(window.location)+";cre=mu;js=y;target=_blank", 0, 0);

Let´s deal.. Presentkort hos Lekmer

Let´s deal har nu ett nytt erbjudande att köpa en värdecheck på 500 för endast 239kr.. Toppen i mina ögon.. Jag har givetvis köpt ett.. Vill du också handla billiga leksaker/inredning så klicka på bilden för att komma till dealen.. =)
 

Vård av barn

Ja då har man för första gången testat på det där med Vård av barn.. VAB.. Jag vill faktiskt börja med att ge en ros till Försäkringskassan som har skapat appen Mina sidor!! Det var ju sjukt smidigt att anmäla VAB.. Gillas skarpt!! Ett extra plus i kanten är ju att man slipper skicka in VAB lappen från förskolan..

Vad ska jag och skrutt hitta på idag då?? Jo vi ska bara ta det lugnt och njuta av varandra!!!

Mardröm???

Undra om Isabell har mardrömmar om förskolan.. Hon ligger i sin säng och sover och jag ligger i sovrummet.. Då hör jag hur hon säger Mamma med ledsen ton.. Men när jag går in till henne sover hon sött.. Stackarn.. Lik sin far och snackar i sömne.. Ni som känner henne vet att hon aldrig håller tyst.. Inte ens om nätterna längre.. ;-)

Utan barnvagn!!!!!!

Shit hur ska detta gå?? Tanken slog mig precis!!!!! Ärligt talat är jag orolig!!!!!! Jo i morgon ska jag och Heidi ha en heldag på emporia.. BF!!!! (Barnfritt!!!!) Det innebär också att barnvagnen stannar hemma.. Hur gör man då??? Då menar jag de rent praktiska sakerna.. Vart lägger jag jackan?? Kan ju inte gå en heldag inomhus i vinterjacka.. Nä men den kan jag ju lägga i bilen..
Men vart ska jag då ha bilnyckeln, mobil och plånbok??? Vanligtvis extraknäcker skötväskan som handväska.. Nu måste jag ha en vanlig väska med mig.. Och eftersom jag numera är ovan att bära runt en handväska så kommer den bara att vara i vägen.. Gillar inte alls idén med handväska längre!!!

Fördelen med Emporia är ju att de har smidiga shoppingvagnar.. Ni vet sådana som de har på flygplatsen.. Perfekt tänkte jag!! En sådan ska vi ha!!!!

Men!!!!! Då dyker ju samma gamla vanliga problem upp!!! Då är man tvingad att åka hiss mellan våningarna.. Det var ju lite av charmen att Isabell inte skulle följs med!!..

Så slutsats av detta??? Jag.har stora problem och bör nog söka hjälp!!!
(Tur att Emporia även erbjuder personlig shopper) :-P
Nä men får nog bli tunn jacka med fickor eller lämna jackan i bilen och dras med handväska!!!! ;-)

Sådana livsfrågor kan störa en god natts sömn.. Hoppas nu jag kan sova för Heidi har laddat i tre år för denna dag!!!!! Dagen kommer ju självklart att inledas med en frulledate på EspressoHouse.. :-D

Mumsigt värre..

Jag var jättesliten på pizza idag men min karl kände inte likadant. Hmm. Sen fick jag ett nytt sug.. PLANKA!! Det var Daniel inte sen på att haka på!! Så gott det var!!! mumsfilibabba!!!!


När det sen var dags för skruttan att dricka välling gick vi lite utanför ramarna.. ;-) När hon skulle pussa Daniel godnatt visade och berättade hon klart och tydligt att hon ville sitta i soffan och dricka vällingen.. Tja varför inte.. Det var även dags för godnattsången på Disney junior lämpligt nog.. :-)Det där med kommunikation är verkligen spännande.. Det känns som att Isabell lär sig nya ord varje dag.. Hon härmar jättemycket.. Hon har även börjat använda massa verb.. Byta, tvätta, sitta, gå, titta.. mfl. Ibland blir det nästan två ordsmeningar. Pappa Brumm.. Ja det är verkligen spännande att följa utvecklingen på de små..

Dunder...

Efter en vecka av gråt och tårar på förskolan är det äntligen helg.. Tyvärr har dagisbacillerna följt med hem.. En dunderförkyld och kinkig tjej är vad vi har och att underhålla idag.. Hon ska bli road av dammtrasan och dammsugaren.. För det är verkligen på tiden att städa ut änglarnas tofflor under säng och i hörn..

FREDAG!!!!

Denna dag är såå välkommen.. Hämtade en hes och snorig tjej på förskolan... Hej var snabb med att vinka och säga hej då till fröknarna.. Själv fick jag en stor, blöt, slibbig puss.. Det är nog först när jag blev mamma som jag faktiskt tycker om dessa pussar.. haha Hade nån sagt till mig för några år sedan att jag skulle uppskatta en sådan puss hade jag inte trott dem haha..

Helgen innehåller liten blandad kompott.. Badminton med frulle på lördag och trädgårdsfix.. Söndagen är det big shopping för mig och Heidi.. Längtar!!!!

Nej dags att laga middag!!!

Trevlig helg alla!!

En omställning

Ja det har ju inte gått helt smärtfritt i veckan.. Men vi kämpar på alla tre!!! Det märks mycket på Isabell att vi har nya rutiner.. Hon har blivit mycket mer mammig igen och vill gärna bekräfta att både jag och pappa finns i närheten.. Att sova en natt i sin egen säng är inte att tala om.. 
Vi lägger henne i hennes säng men nån timme senare vaknar hon och enda sättet att lugna henne är att låta henne sova hos oss.. Vi känner även att det är självklart att hon ska få göra det. Behöver hon den tryggheten så ska hon självklart få det.. Som vår BVC sköterska sa.. "Det finns inga tonåringar som sover i föräldrarnas säng" ;) Det som kan vara lite jobbigt dock är att hon sover lite oroligt och det påverkar ju såklart vår sömn också.. Men det är en tid nu som vi måste ta oss igenom.. Det är bara en fas hoppas jag.. 
 
Idag hade jag dock hoppats på lite sovmorgon men det tyckte inte skruttan.. haha Så upp i ottan och börja men morgonrutiner.. I vanliga fall får Isabell välling innan förskolan för att bottna med något innan hon får frukost på förskolan.. Den brukar hon dricka i soffan som en mysig stund.. Men idag tänkte jag att vi lika väl kunde äta en riktig frukost så att jag vet att hon får i sig.. Men vad tror ni hon säger då?? Jo "Macka" "sitta"  och så pekar hon på soffan.. Nej du skruttan.. Så roligt ska vi inte ha det.. Men där ser man hur snabbt de lär sig nya rutiner.. Vi har ju ätit frukost i köket varje dag fram tills denna vecka och idag när vi skulle göra det igen så ville hon hellre den nya rutinen.. =)
 
Nej dags att åka till förskola och jobb.. Tjingeling.. 

På egna ben!!!

Idag fick Isabell erövrar förskolan på egenhand... Det gick långt över förväntan.. Att stiga upp innan tuppen fått av sig nattmössan var inga problem särskilt när man blev serverad frukost på sängen i form av välling.. Hon var beredd att vända sig om och sova vidare men lite pussar och mys så var kläderna på..
Lämningen var lite tuff för en mammas hjärta.. En tår ville smyga sig fram men jag lyckades tygla den.. Isabell fällde mest tyck synd om mig tårar och slutade ganska snabbt efter att jag lämnat rummet..

Dock hade hon kommit på sig några gånger under dagen att hon saknade mamma å pappa.. Helt naturligt i mina ögon.. :-)

När jag kom för att hämta henne möttes jag av en glad och stolt tjej som lekte med lera...

Nu på kvällskvisten lyser trötthetens stjärnor i ögonen på henne.. Men innan sängen blev det badibad..Ressugen!!!

Jag är så otroligt ressugen så det är helt galet!!! Jag vill ha sol, bad och värme!! Men när jag kollar på resor så går det ju inte ens att lösa.. Hur hittar folk sina resor?? Jag önskar tips på billiga bra resemål!!!!

Oroligt hjärta

En mammas oroliga hjärta är nu stillat.. Jag har fått se verksamheten med egna ögon och fått svar på mina frågor..


Idag har jag även känt att Isabell har blivit uppmärksammad av personalen.. Isabell valde till och med självmant att sitta i en av fröknarnas knä..

Nu sover hon gott på en madrass sen när hon vaknat ska vi gå hem och hålla helg..

Inskolning dag 5

Ja idag är det sista dagen på inskolningen.. På måndag är det dags att stå på egna ben.. Idag får pappa stanna hemma och jag följa med lillskruttan.. Det ska bli spännande att se hur det fungerar där.. Håll tummarna att jag blir positivt överraskad och inte får mina farhågor bekräftade.

Ikväll är det åter igen dags för den numera traditionella AW med Helena.. Jag hoppas att deras vin är av bättre kvalitet denna gång så att man slipper den jobbiga huvudvärken och bakfyllan dagen efter.. ;P Eller så får vi helt enkelt hålla oss till MAX två glas.. haha.. =)

Bloggtorka

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om.. Känner att jag inte har tid och ork att blogga.. På jobbet springer dagarna fram då de går i 120... Men måste säga att jag trivs jättebra uppe på högstadiet.. :-)
Inskolningen av Isabell känns tyvärr inte lika bra... Jag hoppas att det bara är jag som nojar och att det är en bättre verksamhet än vad de ger sken av.. Så för att ta reda på det så kommer jag att vara med hela dagen på fredag.. Jag lovade mig själv att inte bli en dryg förälder men just nu känns det som att de behöver lite eld i röven!!!!!

Gottegrisen bakade med pappa... :-)

Inskolning dag 1

Idag vad första dagen för inskolning för lilla Isabell.. Denna förskola har en sk. föräldraaktiv inskolning, vilket betyder att Daniel ska vara med hela veckan från 9-15.. Ja å deras inskolning är bara en vecka..

Idag var alltså första dagen och det gick väl hmm.. ja vad ska man säga.. Det var som att gå upp till öppna förskolan.

Deras tanke är att Daniel ska sysselsätta och ta hand om Isabell hela tiden och inte som vanligt att en personal tar hand om henne och föräldern backar. Detta gör, enligt dem, att Isabell blir trygg i miljön och aktiviteterna.

Det som jag tycker är konstigt är att vi aldrig ska lämna henne själv på förskolan förrän inskolningen är slut.. Men hur ska hon då veta att hon ska vara där själv, utan mamma och pappa???

Jag måste säga att jag fasar för måndag när jag ska lämna henne!!! Men det är bara till att bita ihop och åka där ifrån... :`(

Är det nån som har erfarenhet av denna typ av inskolning???

Dagen D...

En helg går så fort!!!! varför är inte helgerna längre?? tre dagar vore perfekt!!!
I morgon är det dags för Isabell att ta det stora klivet in i rutinvärlden... Förskolan är ett faktum!!! I morgon blir det mjukstart mellan 9-11..

Det är även återbesiktning på bvc.. Men nu bör hon ha tjockat på sig lite iaf.. Annat vore konstigt..

Även en ny vecka jobb väntar för mig.. Måste säga att jag trivs superbra med eleverna.. Superhärliga.. Ser fram emot att jobba med dem under våren...

Nu ska vi snart se så ska det låta..

FREDAG!!!

Just denna dag har jag längtat till hela veckan!!! Det har varit en tuff start med SÅÅ mycket jobb.. Nu väntar en lugn kväll!!! Så välbehövd...

vänja mig..

Detta kan jag nog vänja mig vid.. Idag när jag kom hem så var hemmet städat och en tvärättsmeny lagad!! Min man och dotter skämmer bort mig. :-P
På jobbet flyter det på i rask takt. Jag börjar komma in i lärarrollen även som högstadielärare.. Jag är även imponerad över mig själv när det kommer till teckenspråker.. Jag har ju knappt använt det på 1,5 åren ändå så fanns det gömt nånstans och var bara att plocka fram när jag steg innanför dörrarna.. :-)

Men oj va trött jag är på kvällarna.. Efter nattningen blir det soffan direkt..
Så ikväll väntar Sveriges mästerkock..

TRÖTT

Ååå så skönt att luta sig bakåt i soffan och andas!!!

Munkar

Då var julklappen invigd.. Mumsigt gott!!!!


ÅNGEST DELUXE!!!!

Snacka om söndagsångest!!!! i morgon är det alltså dags att återgå till verkligheten!!! Ljuva mammalediga livet går i minnet blott... Har varit en helt underbar tid som jag njutit av till sin fullo..
I morgon börjar en ny del i våra lov.. Daniel ska vara hemma med skrutt en vecka för att sen inskola henne nästa vecka..

Nej nu ska jag grädda munkar!!!

Parmiddag

Igår hade vi finbesök av Måns och Helena.. Menyn:Förrätt:Parmesansnacka med skagenröra Varmrätt:Baconlindad fläskfilé med ungspotatis Efterrätt (a la Måns och Helena)Chokladpanacotta med mousse

39.6

Usch va jobbigt det är att se sitt hjärta må dåligt.. Isabell har varit på strålande humör hela dagen och hjälpt mig med städningen. Jag tyckte hon kändes varm på eftermiddagen men det var ju jag med å hon var ju pigg och glad.. Gladare blev hon av mormor och morfars besök.. Sen kom pappa hem å hon blev först glad men sen började hon kinka mer och mer..
När jag väl tar tempen så visar den 39.6!!! Jag tar om den tre gånger bara för att vara säker. Stackarn!!! Från ingenstans!!! :-(

Bästa städhjälpen

Man ska lära sig tidigt att städa sitt rum.. :-)

Vinst nr 4

Idag fick jag hem min vinst från Lucky Little me. Silikonbakform i form av ett tåg..


Men det fanns även ett paket till.. Jag trodde det var napparna jag beställt.. Men icke då.. Det var en ny vinst.. Tydligen har jag vunnit i Bloss adventskalender.. :-) Hot salt scrub..
Då blir man glad..


Recept: Lätta Rågfrallor

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst

  • 5 dl kallt vatten

  • 1 msk honung

  • 1 msk olivolja

  • 2 tsk salt

  • 12 dl rågsikt

Gör så här:

1 Rör ut jäst i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen över natten.

2 Sätt ugnen på 225°C på morgonen.

3 Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.

Middagsplanerare

Nu när verkligheten står och knackar bakom knuten börjar jag tänka på hur jag ska hinna med alla praktiska saker som måste fungera i hushållet, städ, tvätt men främst matlagning..
Det är ju inte bara två vuxna som ska ha middag på kvällarna utan vi måste ju tänka främst på fröken löken.. Nu när jag går hemma har vi som rutin att äta middag runt fem.. Det vill vi gärna fortsätta med.. Men då krävs det förberedelser och planering..

Jag har därför försökt hitta en app eller program där man kan planera veckans eller månadens middagar kopplad till inköpslista.. Men jag hittar ingen.. :-( Vore ju så perfekt om jag och Daniel kunde synka den så att vi båda såg allt..

Nån som har ett tips eller idé på lösning??

BTW Tack alla för era fina tips till förskolestarten.. :-)

Nyårsbilder

Blev inte så många foton tagna på nyårsafton.. Men här kommer några..


Recept: Saffransnurror

 

ca 50st

Ingredienser

50g jäst

100g smör

5dl mjölk

250g Kesella kvarg

1 påse Saffran

1½ dl strösocker

½ tsk salt

ca 17 dl mjöl

 

Fyllning

50g smör

200g vit choklad

2 ägg

pärlsocker

 

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockret. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

 

Nyårsafton

En dag och kväll som blev lyckad trots alla motgångar!!
 
Redan när vi vaknade såg vi att våra planer regnat bort.. ÖSREGN och blåst.. Vem vill åka till stranden och grilla då?? Nej det fick bli plan B.. Speldag hemma hos syster istället.. Inte det lättaste dock med de små men det gick.. =)
 
Vi tog tid på oss och lagade supergo mat efter hand.. 
 
Kvällen flöt på och plötsligt var det midnatt och 2013 var här..
 
En mycket härlig och stillsam nyårsafton precis som vi vill ha det.. 
 
Ser fram emot ett nytt spännande år!!
 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments