Nu har vi kommit en bit på vägen. Vi har skapat oss en prioriteringslista... Vi har startat nytt i garderoben och vänt galgarna. . Vi har skaffat oss utkorgar.. Har du missat någon del hittar du hela serien under kategorin Organisera Mera.

Denna vecka tänkte jag vi skulle fokusera lite mer på köket.. För visst har köket en massa mörka gömmor.. Om inte kan du ta tillfället i akt att städa av alla skåp och lådor. ;)

Börja veckan med att se över vad det är du tycker mindre om i ditt kök.. Något du stör dig på eller som alltid är i vägen. Har du köksmaskiner framme som du inte använder? Har du saker framme som bara samlar damm? Behöver du rensa för att få bättre plats? Tänk igenom och hitta läsningar som fungerar för dig.. Se till att lösningen blir gjord denna vecka.

Checklista för veckan

  • Välj ut de skåp och lådor du vill prioritera denna vecka (du kan fortsätta nästa vecka med resten)
  • Ta ut innehåller från skåpen/lådorna
  • Gå igenom innehållet.. Rensa det som inte behövs, dubbletter, inte används.
  • Rena bänkytor från maskiner och föremål du inte använder dagligen. Hitta en plats i skåp och lådor alternativt på annan plats.
  • Städa av skåpen/lådorna.
  • Sätt tillbaka sakerna samtidigt som du skapar en struktur och grupperar dina föremål.
Organisera mera köket

I detta hem ska jag satsa på våra lådor där vi förvarar plastlådor, en där vi har bunkar och annat mög vi inte vet var vi ska ha... och en låda där vi har porslinsskålar och uppläggningsfat.. Här ska rensas massor.. För lådorna är överfulla men vi använder knappt hälften. Överfulla lådor är organisationens största fiende..

********************************************************************

Som jag skrev i inledningen till detta projekt så hittade jag inspiration till detta efter att ha läst Paulina Draganjas bok Organisera och förvara hemma - 1 projekt i veckan (adlink) Jag har alltså använt hennes bok som grund och inspiration men delar här med mig av mina tolkningar och behov. Boken har mycket mer än vad jag delar med mig av här så jag kan varmt rekommendera att du köper hennes om du vill gå på djupet och verkligen få ordning och reda i ditt hem..


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När jag hämtade Isabell och Alicia från skolan började de prata om blindtest av olika smaker om hur de ville testa typ barnmat, tandkräm och andra märkliga smaker.. Jag nappade såklart på deras idé och ordnade ett litet blindtest till dem.. Jag glömde dock tandkrämen när det väl var dags. 😉

Jag måste säga att jag var grymt imponerad av tjejerna som provade allt utan tveksamheter och allt svaldes utan problem.. Eller ja lite problem hade Alicia när hon fick i sig hamburgardressingen.. Hon klöktes och fick verkligen kämpa men hon klarade def!

De fick såklart inte titta sen skulle de gissa vad det var de åt.. Inte helt enkelt men roligt hade de..

De fick både goda och äckliga saker.. godis trots en måndag.. 😉 honung, soja, pärlsocker, senap, makaroner, mangosås och hamburgardressingen..

Nästa gång ska jag minsann inte vara lika snäll.. hehe..

Likes

Comments

Vilken dag!!! Den har gått i 120 och ändå har jag inte hunnit med många punkter på min lista..

Jag började dagen med ett nytt träningspass.. Puls/styrka tror jag det hette.. Det var som vanligt Malin (En bit hälsa) som höll i taktpinnen och hon var helt ärligt nära att ta livet av mig.. Vilket pass!! Det var kondition som heter duga.. Jag var helt slut efter passet och knall röd i huvudet.. Det lär kännas några dagar..

Väl hemma igen mötte jag Elin i dörren som även hon var taggad för att det var måndag och gympadags.. Men hennes gympa börjar ju först klockan fem.. Nu var klockan 10.00.. haha Men hon sprang upp och bytte till sina gympakläder. Sen dess har hon tjatat.. Är det inte gympa snart.. Men nu är det nära.. ;P

Annars har min stora utmaning idag bestått av tvätt tvätt och åter tvätt.. Dessa berg av tvätt tar ju aldrig slut.. Har bäddat rent i sängarna och då blir det ju en hel del tvätt..

Sen vid två var det dags att hämta Bell i skolan. Även Alicia fick följa med hem idag.. Så de har roat sig för fullt så vi har inte märkt av dem alls.. Eller jo ett litet bus gjorde vi tillsammans.. Men jag hinner inte skriva om det nu så det får bli efter gympan för nu behöver vi bege oss till gympan.. Tjingeling..

Likes

Comments

Idag har jag varit och sett Disney on ice med flickorna och min mamma.. Det blev en heldag men mycket trevligt..

Vi hade perfekta platser på andra raden på läktaren.. Men ingen satt på första raden däremot var parketten framför oss men de satt så lågt jämfört med oss så de störde egentligen inte.  Men tyvärr har inte alla föräldrar vett att dras med utan lät sina barn stå upp på sina stolar.  Det skapade problem för oss bakom.. Vi var ändå förskonade till viss del men inte de som satt bredvid oss.  När de sa till fick de bara till svar att deras barn inte såg.. Men det är väl inte vårt problem att de bokar parkettplats.. Sämsta platsen ju..

Förra året när vi såg Disney on ice var det bara frost men i år var det lite blandat.. Toystory, Lilla sjöjungfrun, Bilar och Frost.
Det var mycket som var bra men jag känner att vi sett detta nu och behöver inte se det igen nästa år..

Elin tyckte bäst om Frost och satt som förtrollad då.. 😍

En annan sak som jag kan irritera mig på är de hutlösa priserna de tar för tilltuggen på plats.. En påse popcorn 100kr 😱 Slush 130 kr och sockervadd 150 kr.. Vem betalar ens det??  Inte rimligt för fem öre.. Jag hade med tablettaskar till barnen som de var nöjda med.. 😉

Nu ska jag sluta klaga och njuta av kvällen med min man.. 💜

Likes

Comments

Nu känns det som att vi börjar komma in i rutiner igen fast att vi egentligen inte alls har det som vanligt här hemma.. Det är egentligen bara Isabell som har en rutin eftersom hon måste till skolan varje dag.. Vi andra tre har lite annorlunda rutiner och inte riktigt kommit in i det än.. Känns lite som att jullovet aldrig tagit slut.. Men vårterminen är i full gång och denna helg har även barnens simskola dragit igång.. Igår var jag med Elin och simmade. Idag var det Isabells tur.. Helgmornar är räddade.. 😂😂

Idag väntar Disney on ice för mig och flickorna.. Ja även min mamma följer med. Ska bli jättekul.. Hoppas den är lika bra som förra årets Frost.. Har du sett den?

Likes

Comments

Idag har vi varit flitiga på olika sätt.. Vi har bland annat pysslat lite.. Jag har länge velat testa barnens Shrink art,  även kallat krymparplast som de fick i adventskalendern.  Idag kom vi till skott..

Riktigt roligt och så fina färdiga produkter.. Nu har vi massa nya nyckelringar och prydnader på jackor och klämmor.. 👌👌

Har du provat det nån gång??  Gör det!!  Roligt pyssel för stora och små..

Likes

Comments

Denna dag blev inte direkt som planerad men blev bra ändå.. Hela familjen har varit samlad vilket givetvis har varit mysigt.. Vi har lekt och bygget lego och fixat.. Dagen gick så fort!!  Tycker inte vi hunnit med något men ändå mycket.

Fredag betyder ju även fredagsmys.. Först åt vi tacos, som halva svenska befolkningen sen blev det mys i soffan med lite godis.. Barnen köpte fredagsgodis på matöppet idag.. Men aldrig mer säger jag.. Det var så gammalt och hårt godis att det knappt gick att tugga.. Blä…

Nu ska jag fortsätta mysa med familjen..

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar för Odla.nu

När granen och stakarna åket ut tycker jag alltid det känns så tomt i fönsterkarmarna.. Därför börjar jag alltid att planera årets sommarskörd ganska så omgående.. Jag ser att även andra bloggare är på hugget och har börjat inventera sina fröer. Jag kan ju inte vara sämre.. Så idag har jag kollat över vad jag vill så och skörda i sommar..

För faktum är att det man vill skörda i sommar börjar bli hög tid att planera och så redan nu i februari mars.. Det är därför läge att passa på att handla hos Odla.nu just nu då de har fröfestival där de erbjuder 20-70% rabatt på alla fröer och dessutom fri frakt..

Jag älskar att odla gurkor så jag har givetvis beställt nya fröer. Sen tänkte jag även satsa på paprika , tomater och sallad i år.. Jag har några fröer kvar från förra året så vi får se om även de kommer i jord i år..

Stora gurkor från egen skörd

En liten gurka från förra årets skörd.. Vill du också få stora gurkor rekommenderar jag dig att handla dessa.

Likes

Comments

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar för nämnda företag


Jag tänkte ligga lite i framkant och beställa hem lite mat till nästa vecka eftersom det kan komma att bli lite tufft för mig att bära matkassar just nästa vecka.. Matkasse från City Gross är redan beställd.. Vi testade denna gång Billiga kassen och fick en rabatt på 100 kr så vi betalar 299 kr för fyra middagar för fyra personer.. Det är billigt det..

Sen skulle jag även passa på att nyttja ett erbjudande som Mat.se har just nu.. Med rabattkoden MAT2018 får nya kunder 175 kr att handla för.. Fri frakt om man handlar för 700 kr.. Perfekt läge tänker jag.. Men då möttes jag av meningen "Tyvärr vi levererar inte till ditt postnummer just nu".. Så typiskt.. Jag som tänkte fynda..

Men det kanske är andra som vill göra fynd så därför tipsar jag om det här.. Hoppas det är nån som uppskattar det och som har leverans till sitt postnummer.

mat.se rabattkod

Nån som har ett tips på annan bra sida där man kan få hemleverans på mat och med en bra rabattkod??

Likes

Comments

Idag har jag gjort något man absolut inte får och då är mina barn framme och rättar mig.. Framför allt var det Elin som var snabb med att kommentera och skvallra om mitt olydiga beteende.. ;P

Vad gjorde jag då?? Jo När vi skulle äta frukost i morse kollade jag snabbt min Pad för att kolla jobbmail.. Det fanns ett mail från min lärare på universitetet.. Slutuppgiften som jag slet med i julas var nu rättad och betygsatt.. Jag har aldrig mer tänkt, hoppats eller trott på något mer än godkänt och alltid strävat efter att just bli godkänd.. Jag vågar knappt titta för jag känner mig verkligen inte redo för en komplettering.. Men när jag läser mitt omdöme ser jag att det inte alls är tal om nån komplettering utan tvärtom.. Jag har fått ett fint VG på uppgiften.. Så jäkla gött!! Jag gjorde ett glädjeskutt av en ren reflex.. Tjohoo!!!

Men där sitter Elin och observerar mig och höjer pekfinger; Ajabaja mamma inte hoppa med iPaden i handen.. Detta var hon väldigt noga att tala om för mormor när hon ringde en stund senare. ;P


Efter att lämnat Isabell på skolan åkte jag och lillskrutt till Vellingeblomman där vi mötte upp Emmeli och Syster.. En mysig stund där vi var mer eller mindre ensamma på Vellingeblomman. Å jag kunde hålla mig från att köpa något..

Sen var det bara att åka hem och hämta Isabell på skolan igen. Tiden går fort när man har roligt..

Likes

Comments