Godmorgon…
Då var fredagen äntligen här..  En trevlig helg väntar.. 👌👌
Men innan dess ska jag jobba några timmar..

Jag måste bara dela med mig.. Ja risk för skryt 😂 men jag blev så stolt.. Lilltjejen blir bara större och större.. Jag hinner inte med i svängarna.. 😉 Härom månaden lärde sig Elin att skriva sitt namn.. I och med det kom även intresset för bokstäver och att skriva… Hon skriver hela tiden olika små lappar men det är främst Elin hon skriver på dessa lappar. 😉
Men så såg jag på en av lapparna hade hon till och med skrivit med små bokstäver… N:et är inte helt lätt att få till varken i stora eller lilla alfabetet men träning ger färdighet..

Nu är det hög tid att väcka barn och fånga fredagen.. Tjingeling..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag kan slita mitt hår över er ibland men det slutar alltid med att jag faller som en fura då jag älskar er till månen och tillbaka..

Ni två får helt enkelt symbolisera TVÅ i min fotoutmaning...


*****************************************************************************************************

Detta är en del av Maxarnas fotoutmaning

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Smartphoto.se

Julen närmar sig med stora steg.. Du kanske går i julklappstankar redan nu.. Du kanske har börjat, nästan klar eller inte ens tänkt tanken men oavsett kommer julen med stora kliv och innan vi vet ordet av det så är julen och tomten här.. Därför tänkte jag idag tipsa om några olika julklappar som alltid blir uppskattade.. FOTOGRAFIER!!! Jag lovar det slår aldrig fel!!!

I juletid är faktiskt den tid på året som jag framkallar flest bilder.. Inte bara till mig själv men även till andra. Foto är ett sätt att bevara minnen håller ni inte med om det??

På vilka olika sätt kan vi bevara dessa bilder och minnen då??

Jo min absoluta favorit är att göra en FOTOBOK.. Tänk dig en bok som du fyller med enbart dina egna bilder och små texter till varje bild.. Då har du något som du kan minnas tillbaka i men även dina vänner som kommer på besök kommer att vilja titta i dessa böcker.. Jag pratar av erfarenhet..

Jag har många olika fotoböcker..

Båda barnen har fotoböcker över sin uppväxt.. En bok för varje år. Detta startade jag med när de låg i magen. Så första boken handlade innehåller främst magbilder och har blivit som en gravidbok där jag la in Ultraljud, minneslappar från förlossningen och sådant. Allt som har med graviditeten att göra. Sen har det fortsatt med en ny bok varje år. De börjar med deras födelsedag och slutar strax innan nästa födelsedag tar vid. Varje jul får de sina böcker i julklapp.. En perfekt julklapp.


Men jag har även gjort över resor vi gjort.. Mer om dessa böcker kan du läsa om i hur jag förevigar mina minnen.

Har vi även gjort resan med andra så kan det vara en trevlig julklapp att ge bort till personer som varit med på resan..

Ett år, när modell för en dag var populärt gjorde jag en fotobok över vårt besök och gav i julklapp till min mamma och syster som också var med där.. Detta är verkligen ett kanonbra sätt att använda bilderna vi tog där. Annars hade de bara legat i en fil på datorn som vi aldrig hade sett på..


Det går helt enkelt att skapa en fotobok över alla bilder och minnen man har. Det är bara att skapa.. Det är ingen konst att skapa böckerna då Smartphoto har enkla verktyg som guidar dig i ditt skapande. Du kan välja mellan en uppsjö av olika design för din bok allt för att göra den så personlig som möjligt.

Ett annat sätt att sprida sina bilder är att skapa en fotokalender eller fotoalmanacka. Det ger vi varje år till mina och barnens mor- och farföräldrar. Det kan vara 12 månaders kalender med 12 bilder per år eller en almanacka där förstasidan är med personlig bild på barnen eller familjen vad det nu kan vara.. Nu ska jag dock inte avslöja för mycket för vem vet i år kanske vi slutar med denna tradition.. ;P (fast då hade det nog blivit ramaskri tror jag.. )

En annan sak som jag också brukar göra är att skicka julkort.. Då tar jag bilder på barnen och sen skapar julkort som släkt och vänner får hem i brevlådan.. Alltid uppskattat.. Årets kort är redan klart men jag vill ju inte spoila något så ni får se en bild från förra året..

Likes

Comments

I år har jag verkligen blivit firad på min födelsedag.. Superduper tack till er alla som har ringt, sms:at, messat, skrivit på facebook, blogg, instagram ja överallt.. Ni är för söta!!!! Tack!!!!!

Mobilen höll knappt hela dagen.. När jag kom hem från jobbet hade jag 3% batteri kvar.. Jag var nära att inte kunna hämta ut mina gratisblommor på plantagen då mobilen var nära att dö men jag hann.. Som sagt 3% till godo.. ;)

I morse blev jag firad av familjen.. Jag hade redan sagt att jag inte skulle bli firad med paket av olika anledningar men det tänker jag inte avslöja här och nu.. Men maken kunde inte låta bli så han överraskade ändå med blommor och fin Majalykta med temat LOVE!!!!

Isabell ville så gärna vara med på bild.. Ja och inte nog med blommor och lykta jag fick även en teckning från Elin och en från Isabell.. Det är det lilla som gör det.. ;)

Innan jobbet idag åkte jag till Nova och passade på att besöka några butiker och hämtade mina gratisgåvor i samband med födelsedag..

Duschskum från Rituals (passade även på att handla nytt diskmedel för de 20% rabatt man också får när man fyller år)

Borste från Glitter

Slickepott från Kitch´n

Dessutom körde jag till Plantagen där jag använde en kupong som jag fick när jag blev ny medlem och kunde då handla "granen" samt korgen men fick betala till lite.. Men det var ju ändå något jag skulle köpa..

gratisgåvor när du fyller år rituals glitter kitchn

När man fyller år får man även 12 rosor från plantagen så de hämtade jag och ut..

När jag kom hem var även svärmor här då hon var snäll och hämtade barnen på förskola/skola idag.. Hon hade även med sig en present till mig.. Å gissa vad.. Jag fick en Cooee design vas!!!!

Rosorna fick genast sig en ny plats!!! Tusen tack!!!

cooee design vas

Likes

Comments

Idag har jag och en kollega svängt våra horn.. Vi har båda gjort något utanför vår comfortzone.. Eller jag kan ju egentligen bara prata för mig själv. Men det finns vissa saker jag har svårt för och det ena är att se mig själv på film.. Men vad gör man inte när man måste..

För att ta allt från början så är det så att julavslutningen närmar sig och våra elever ska uppträda med sången Rudolf med röda mulen.. En svängig sång där det gäller att hålla tungan rätt i mun när man tecknar.. Det som vi saknade var en bra inspelning där eleverna lätt kunde följa med i sången där dels rätt tecken användes och utan massa krimskrams i mellanakten..

Vad gör man då?? Jo då får man helt enkelt ställa upp och filma en egen version.. Det var dagens projekt.. Filma oss när vi tecknade Rudolf med röda mulen..

Vi hade faktiskt sjukt kul men det tog några omtagningar eftersom vi inte hunnit träna på den innan utan var tvungna att sätta den på plats..

Det är minsann inte ofta jag sminkar mig för att gå till jobbet men ibland så kräver situationen lite färg.. Jag må vara 33 i kroppen men i ansiktet just nu verkar jag vara 14.. ;)

Visst ser vi professionella ut i vår egenbyggda studio..

Tack Linn för gott teamwork..

Likes

Comments

Jag är som ett barn men jag älskar att fylla år.. Idag är det min dag!!!  Familjen sjöng för mig och gav mig blommor presenter och kramar.. Vad mer kan man önska sig en onsdags morgon..

Ni kanske kommer ihåg när jag fyllde år förra året?  Jo då låg (främst)  jag och Daniel i magsjuka.. Fy bubblan va dåliga vi var.. Helt utslagen var jag.. Å jag som skulle ut och gratis shoppa på min födelsedag.. Det ska jag iaf göra i dag istället… Här finns listan på allt du kan fynda när du fyller år..

Ha en fin dag för det tänker jag..

Likes

Comments

Finns ett fint ordspråk i stil med Ställ inte in magen på sylt när burken är slut. Exakt så kände jag idag. Jag såg en annons från Netto där de sålde en julgran i metall.. Jag föll direkt och såg hur fin den skulle bli på vårt trädäck.. Jag var redan långt fram i mina tankar och såg en vinter framför mig..

Den kom ut i butik igår och jag vet att man måste vara ute i god tid.. Så idag hämtade jag barnen från skola/förskola och körde direkt till netto.. Men de var helt slutsålda i tre butiker som vi besökte.. Inte en chans att hitta den.. Min fina tanke grusades…

Nu hoppas 🙏 jag på att hitta den någon annanstans.. Nån som vet??

Likes

Comments

I början av juni skaffade jag mig ett gymkort för jag tänkte att det kunde vara läge att träna lite under sommaren.. Jag visste då att det endast skulle vara ett begränsat sommarnöje där jag kanske tränade några gånger under sommaren men sen la det på hyllan lagom till höstens intågande i augusti.. Men nä vet ni vad jag har hittat något jag fastnat för och inte vill släppa..

Jag tränar nu två gånger i veckan på gymmet med mina "seniorer" som de så fint vill bli kallade.. Jag trivs så bra med detta och vill inte sluta.. Det har blivit ett måste för mig.. Det trodde jag ALDRIG att jag skulle säga!!! Träning för mig har varit ve och fasa tidigare men med underbara ledare på passen och härliga seniorer så kan det inte bli mer än ett måste..

Så dagens tolkning fick bil en bild som jag tog efter dagens Corepass..

*****************************************************************************************************

Detta är en del av Maxarnas fotoutmaning

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments

Nyckel kan tolkas på olika sätt men när jag fick denna bild skickad till mig idag insåg jag att nyckeln till ett rikare liv helt klart är mina flickor.. De ger mig så mycket kärlek och glädje..

Idag har Elin haft pappsmys och fick följa med honom till tandläkaren.. Självklart i blå faran (Daniels bil)  till Elins stora glädje för där får hon sitta i framsätet.. Solglasögon är ju ett måste när man åker veteranare.. 😎

Detta är en del av Maxarnas fotoutmaning #maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments