Nu sitter vi i bilen på väg ner till Beddinge för att dansa runt midsommarstången.. Jag tänkte att jag och barnen skulle ha egengjorda kransar i håret. Så jag gick all in och plockade fram både material och blommor.. Efter en krans som jag trodde de skulle bli jätteglada för dissade de min krans totalt.. 😂 De ville hellre ha plastkransarna från tidigare år.. haha Här försöker man ge sina barn en fin tradition men till vilken nytta.. 😂😂😂 Även maken dissade mig krans och sa den var uggly.. Nå ja jag är nöjd med mig skapelse med personlig touch 😉

Ha en underbar midsommar vänner.. 🌸

Att ta en fin midsommarbild på barnen var även en omöjlighet.. haha skitungar.. ❤

Likes

Comments

Det gör ont i varenda muskel. Japp så otränad är jag att gårdagens träning gör sig påmind idag.. Men det är samtidigt skönt på ett sätt.. 😉

Idag ska här firas midsommar.. Fina vännerna från stan kommer ut för en blomstrande midsommarfirande med oss.. Snälla gode Gud lät regnet vänta ett dygn.. Vi vill ha sol och värme en dag som denna..

Trevlig midsommar alla!! 🌸

Likes

Comments

Idag kom beskedet jag väntat på.. Sommarlovet kunde inte riktigt börja förrän jag fått detta besked.. Risken att behöva komplettera min sista uppgift har varit överhängande och jag har inte riktigt kunnat släppa studerna förrän detta svar hade kommit. Idag kom mailet.. Inte nog med att jag blev godkänd jag har fått VG på hela kursen.. Det känns så jäkla gött.. Även om det inte spelar någon roll så känns det bra för mig personligen att jag lyckades få maxbetyget i kursen Kunskapsutveckling för döva och hörselskadade elver eftersom det trots allt är inom det området jag jobbar inom dagligen.. Det känns jätteroligt att sluta med flaggan i topp och nu vila upp mig en sommar innan sista terminen kickar igång..

Dagen i övrigt har mest bestått av shopping.. Jäklar va snabbt pengarna kan rulla.. Bara vi klev in i en butik så blev vi 1500 kr fattigare men med två kassar kläder rikare.. Nästa affär samma summa men massa nytt till köket.. Tyvärr sparade vi 2500 kr i en affär då möbeln vi skulle köpa hade utgått.. Just nu när vi äntligen hade bestämt oss och dessutom kommit till skott och kört dit.. SUCK.. Nå ja jakten får fortsätta..

Likes

Comments

Igår fick jag ett ryck att lykta på en blomma som jag trodde var ogräs. Men vid närmare sniff tyckte jag mig märka att det inte var ogräs utan något annat.. Detta måste vara fläder tänkte jag.. Å mycket riktigt efter en snabb fråga i sociala medier fick jag det bekräftat att det var Fläder som växte i vår trädgård.. Snabbt plockade jag några klasar och satte saften på ja vad säger man inte jäsning men på tillagning kanske? Så om två dagar har vi flädersaft här hemma. Jag blev faktiskt riktigt glad över mitt fynd..

Recept:

Liten sats ca 5 dl

 • 10 stora fläderblomsklasar
 • 1 liten citron
 • 5 dl socker
 • 1 tsk citronsyra
 • 4 dl vatten

Stor sats ca 4 liter

 • 50 stora fläderblomsklasar
 • 4 citroner
 • 4 l socker
 • 100 g citronsyra
 • 3 l vatten

Gör såhär:

 1. Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av.
 2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor.
 3. Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke eller hink.
 4. Koka upp vattnet och häll det kokande över blommorna.
 5. Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn och sedan i kylskåpet i ca 2 dygn .
 6. Sila upp saften i flaskor. Förvara kallt.

Likes

Comments

Jag känner inte igen mig själv.. Just nu kan jag inte säga att det är till det bättre för fy för vad trött jag är nu.  Svetten rinner längs ryggen och musklerna skakar av utmattning.. Jag har blivit med gymkort och idag steg jag upp på mig "egentid" alltså innan barnen vaknat och cyklade ner till gymmet.. Det är den tid jag vanligtvis brukar blogga på.. Så istället för att blogga blev det träning.. Heja mig haha.. Men sluta blogga kan jag ju inte för det utan jag får prioritera om helt enkelt.. 😉

Nu frukost innan vi ska åka till Malmö för en rejäl shoppingdag. Ha en fin dan före midsommar..

Likes

Comments

Idag har Elin fått inopererat rör i sina öron.. Vi började dagen med en svår väckning då Elin var jättetrött och ville inte alls ta medicinen (alvedon) men när jag erbjöd Panodil istället så slank den ner..

I pyjamas och med Bobo i famnen körde hon och jag till Trelleborg.. Vi fick vänta en stund i väntrummet innan vi fick komma in på uppvaket där Elin fick en säng och ett skåp. Vi fick även byta om till snygga operationskläder.  Elin en fräsig pyjamas och jag en vit overall.. Jag ville så gärna fota oss men det var mobilförbud.. Det får man respektera..

En liten stund senare kom narkossköterskan och hämtade oss.. Det var dags för operationen.. Elin var så duktig och följde med utan frågetecken eller motstånd. Hon fick sitta på sängen och andas i masken. Det kändes som en evighet för min del men tog säkert bara en minut. Precis när hon somnade brast det för mig och tårarna forsade.. Usch va jobbigt det var.. Ser fortfarande bilden framför mig när hon ligger avslappnad på båren men med öppna tomma ögon.. Usch vilken känsla..

En sköterska tog hand om mig och ledde mig ut i väntrummet. Väntan gick ändå fort vilket var skönt.  När jag fick komma in igen höll Elin på att vakna och levde loppan i sängen. Lite läskigt då hon fortfarande sov. Hon slängde kroppen fram och tillbaka. Jag fick lyfta upp henne och hålla henne mot min kropp för att lugna henne. När hon vaknade såg hon lite undrandes över var hon var och tittade runt.. Men ändå lugn i min famn. Hon ville bara hem.

Operationen gick bra och allt såg bra ut vilket var huvudsaken. Nu hoppas vi detta hjälper och att hon kommer må bättre.

Tack för er omtanke och för era peppande ord. ❤

Likes

Comments

Den stora dagen då Elin ska opereras är kommen.. Jag har varut/är ganska nervös inför detta och har velat fram och tillbaka om hon verkligen ska genomgå det.. Men vi har tagit ett beslut och följer det.. Anledningen till att jag tvivlar är att jag tycker hon verkar bättre i öronen och att det mer är halsen som spökar på henne.. Men vi får se vad läkarna säger om den saken idag..

Nu måste vi skynda oss.. Önska oss lycka till.. 👌

Likes

Comments

Jag såg denna lista hos Mirre - Sweetwords och tänkte ge den en chans även om den blir lite väl privat i vissa frågor haha.. Jag ska försöka svara så ärligt jag kan.. =)

Haft samlag med fler än 10 stycken?

Nej

Tagit smärtstillande?
Ja, hallå?? Vem har inte det??

Brutit ett ben?
Nä peppar peppar jag har klarat mig.. Om man inte räknar med lilltån som jag brutit ett antal gånger.

Haft sex utomhus?
Nej

Bitit någon i tån?
Ja det har nog hänt tyvärr..

Gjort sugmärke på någon?
Jadå

Älskat någon så du gråtit?

ja

Ätit papper?
Det har nog hänt ja..

Kysst en 30-åring?
haha jadå.. Vilken bravad..

Haft sex med någon som du knappt känner?
Nopp

Tatuerat dig?
Nej

Bitit dig själv i handen?
Japp

Pussat en groda?
Ja men min prins var ju ingen groda..

Hånglat med någon av samma kön?
hahah jadå..

Hånglat med någon annans kille/tjej?
Ja på den med..

Svikit än vän?
Det har jag tyvärr..

Testat droger?
Nej..

Tagit någon form av morfin?
Ja å tacka gudarna för den medicinen när jag hade ont i min rumpa..

Ätit antidepressiva medel?
Nepp..

Slagit någon du älskar?
Inte mer än låtsasbråken vi brukar ha i köket..

Haft maginfluensa?
Vilken lycka att kunna svara nej på denna men tyvärr är jag inte lika lycklig..

Lyssnat på Håkan Hellström?
Skämskudden på men JA..

Gjort en slöjdlärare arg?
Nä det tror jag inte.. Även om vi kallade vår träslöjdslärare för SpånHitler..

Ett roligt skämt på G?
Nja inte vid skrivande stund.. De ligger inte på lager lixom utan kommer spontant.

Köpt kyckling för veckopengen?
Det har jag svårt att tro..

Hittat pengar? & vad gjorde du med dom?
Ja det har jag och jag spenderade dem på något men vet inte vad..

Blivit omskuren?
Nej!!!

Träffat någon från internet?
Jadå jag har fått många vänner via internet.. För att inte tala om bloggvärlden.

Hur skum är du?

Som en skumbanan?!!

När grät du sist?
Oj det vet jag inte..

Silver eller guld?
Blandat..

Diamanter eller pärlor?
Pärlor

Soluppgång eller solnedgång?
Nedgång

Vad är det mest romantiska du vet?
Omtanke och ren kärlek.

Vad är det första du lägger märke till hos det motsatta könet?
Ögonen..

Vilket är det bästa råd du någonsin fått?
Tro på dig själv.

Likes

Comments