Denna dag blev inte direkt som planerad men blev bra ändå.. Hela familjen har varit samlad vilket givetvis har varit mysigt.. Vi har lekt och bygget lego och fixat.. Dagen gick så fort!!  Tycker inte vi hunnit med något men ändå mycket.

Fredag betyder ju även fredagsmys.. Först åt vi tacos, som halva svenska befolkningen sen blev det mys i soffan med lite godis.. Barnen köpte fredagsgodis på matöppet idag.. Men aldrig mer säger jag.. Det var så gammalt och hårt godis att det knappt gick att tugga.. Blä…

Nu ska jag fortsätta mysa med familjen..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar för Odla.nu

När granen och stakarna åket ut tycker jag alltid det känns så tomt i fönsterkarmarna.. Därför börjar jag alltid att planera årets sommarskörd ganska så omgående.. Jag ser att även andra bloggare är på hugget och har börjat inventera sina fröer. Jag kan ju inte vara sämre.. Så idag har jag kollat över vad jag vill så och skörda i sommar..

För faktum är att det man vill skörda i sommar börjar bli hög tid att planera och så redan nu i februari mars.. Det är därför läge att passa på att handla hos Odla.nu just nu då de har fröfestival där de erbjuder 20-70% rabatt på alla fröer och dessutom fri frakt..

Jag älskar att odla gurkor så jag har givetvis beställt nya fröer. Sen tänkte jag även satsa på paprika , tomater och sallad i år.. Jag har några fröer kvar från förra året så vi får se om även de kommer i jord i år..

Stora gurkor från egen skörd

En liten gurka från förra årets skörd.. Vill du också få stora gurkor rekommenderar jag dig att handla dessa.

Likes

Comments

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar för nämnda företag


Jag tänkte ligga lite i framkant och beställa hem lite mat till nästa vecka eftersom det kan komma att bli lite tufft för mig att bära matkassar just nästa vecka.. Matkasse från City Gross är redan beställd.. Vi testade denna gång Billiga kassen och fick en rabatt på 100 kr så vi betalar 299 kr för fyra middagar för fyra personer.. Det är billigt det..

Sen skulle jag även passa på att nyttja ett erbjudande som Mat.se har just nu.. Med rabattkoden MAT2018 får nya kunder 175 kr att handla för.. Fri frakt om man handlar för 700 kr.. Perfekt läge tänker jag.. Men då möttes jag av meningen "Tyvärr vi levererar inte till ditt postnummer just nu".. Så typiskt.. Jag som tänkte fynda..

Men det kanske är andra som vill göra fynd så därför tipsar jag om det här.. Hoppas det är nån som uppskattar det och som har leverans till sitt postnummer.

mat.se rabattkod

Nån som har ett tips på annan bra sida där man kan få hemleverans på mat och med en bra rabattkod??

Likes

Comments

Idag har jag gjort något man absolut inte får och då är mina barn framme och rättar mig.. Framför allt var det Elin som var snabb med att kommentera och skvallra om mitt olydiga beteende.. ;P

Vad gjorde jag då?? Jo När vi skulle äta frukost i morse kollade jag snabbt min Pad för att kolla jobbmail.. Det fanns ett mail från min lärare på universitetet.. Slutuppgiften som jag slet med i julas var nu rättad och betygsatt.. Jag har aldrig mer tänkt, hoppats eller trott på något mer än godkänt och alltid strävat efter att just bli godkänd.. Jag vågar knappt titta för jag känner mig verkligen inte redo för en komplettering.. Men när jag läser mitt omdöme ser jag att det inte alls är tal om nån komplettering utan tvärtom.. Jag har fått ett fint VG på uppgiften.. Så jäkla gött!! Jag gjorde ett glädjeskutt av en ren reflex.. Tjohoo!!!

Men där sitter Elin och observerar mig och höjer pekfinger; Ajabaja mamma inte hoppa med iPaden i handen.. Detta var hon väldigt noga att tala om för mormor när hon ringde en stund senare. ;P


Efter att lämnat Isabell på skolan åkte jag och lillskrutt till Vellingeblomman där vi mötte upp Emmeli och Syster.. En mysig stund där vi var mer eller mindre ensamma på Vellingeblomman. Å jag kunde hålla mig från att köpa något..

Sen var det bara att åka hem och hämta Isabell på skolan igen. Tiden går fort när man har roligt..

Likes

Comments

Godmorgon
Torsdag idag och helgen närmar sig.. Men för mig och Elin börjar helgen redan idag.. Hon och jag är lediga till tisdag nu.. Så skönt..

Idag får hon följa med och heja på när jag tränar sen ska vi möta upp min syster för en liten fika/brunch.. Man hinner inte så mycket för sen måste vi hämta Isabell i skolan..

Vad händer hos dig idag??  Oavsett så önskar jag dig en härlig dag..

Likes

Comments

Contains affiliate links

Då kör vi en ny vecka med nya utmaningar på vår väg att bli mer organiserade. Hur gick det förra veckan? Har du rensat garderoben och hängt alla galgar på fel håll??

Har du inte hunnit göra tidigare uppdrag än så gör det inget utan du gör varje projekt i egen takt.. Alla delar hittar du under kategorin Organisera mera..

Denna vecka tänkte jag att vi fortsätter lägga grunden för det organiserade hemmet.. Det är egentligen en rutin som behöver skapas och ett mönster som måste brytas. Det är mycket lättare när var sak har sin plats och att man hela tiden lägger tillbaka sakerna där de här hemma.

För att detta ska fungera är det avgörande att man rensar regelbundet. Det är så lätt att bara slänga in allt i skåpen för att man inte vet var de hör hemma.. På så sätt skapas oreda på noll tid.. Var ska har sin plats och har det ingen given plats måste detta skapas.. Köper du nytt.. Ut med gammalt.. Har du saker du bara flyttar runt men aldrig använder?? Rena ut!!!

Men för att underlätta detta ska vi denna vecka prioritera att skaffa utkorgar i ditt hem..

På samma sätt som du har en papperskorg eller soptunna där du slänger skräp ska du nu fixa olika utkorgar där du förvarar prylar som ska lämna hemmet.. Det kan vara pappersåtervinning, kläder, leksaker, eller andra saker du rensar ut. Korgarna ska placeras i nära anslutning till det du rensar. Det kan vara svårt att hitta plats till dessa korgar men de kommer att löna sig i längden och numera finns det jättemånga fina korgar som gör sig i alla rum..

När en korg är full går du igenom korgen och slänger, återvinner, ger bort eller säljer det du rensat ut..

Här nedan finns lite inspiration på korgar som kan komma till pass i just ditt hem.

Checklista för veckan

  • Fixa lämpliga korgar eller boxar eller annan förvaring att ha som utkorgar. Placera ut på lämpligt ställe i ditt hem.
  • Skapa en plats för saker som ska slängas på tippen. Avsätt en plats i källaren, vinden, förrådet eller garderoben. När det blir tillräckligt mycket åker du iväg till tippen och återvinner på rätt ställe..
  • Skapa en plats för saker du inte ska glömma att ta med dig hemifrån. En enkel korg eller hylla vid ytterdörren där du kan lägga saker du ska ta med dig. Böcker som ska återlämnas till biblioteket, påsen med batterier, eller vad det nu kan vara.
utkorgar skapar ordning maxarna

Jag har faktiskt skaffat små korgar till barnens rum.. Jag kom på att den största orden de hade på sina rum var kläder.. Varje kväll när de tar av sig kläderna slänger de alla plagg precis på stället där de står.. Ja jag vet ouppfostrade ungar!!!! ;) Jag har flertalet gånger påpekat detta och bett dem hänga upp på närmsta stol eller lägga tillbaka i garderoben.. Problemet är att då slängs det in i garderoben och oredan är ett faktum.. Lika så åker rena som smutsiga kläder in i garderoben..

Min tanke var då att sätta in varsin korg på deras rum där de lägger alla kläder de tar av sig i.. Oavsett om de är rena eller smutsiga och sen går jag igenom korgarna regelbundet och placerar kläderna på rätt ställe.. Kläder som de vet ska tvättas åker direkt i tvättkorgen.. Som underkläder exempelvis vet de att det ska till tvättkorgen på badrummet..

Jag måste säga att detta gick hem hos töserna.. Numera ligger alla kläder i korgarna och jag kan enkelt rensa dessa och lägga kläderna där de hör hemma. Inga mer berg av kläder på golvet..

Likes

Comments

Just nu befinner jag mig i Örebro och incheckad på det traditionella Scandic..

Elin hade för övrigt den sötaste kommentaren igår när jag berättade att jag skulle till Örebro.. "Då kanske du träffar Bockarna Bruse" ???? Vad menar hon??  Jo hon hörde ö(v)er BRON. Å i hennes värld är Bockarna Bruse högt prioriterade just nu..

Det komiska är (som slog mig precis nu i skrivande stund)  var att samma missförstånd hände i taxin som hämtade mig.. Han frågade vart jag skulle resa och jag svarar Örebro.. Han hör Över bron / tror Kastrup.. Å börjar prata om ändra resalternativ.. 😂😂

Jag får nog börja fila på mitt uttal.. 🙈🙈

Nå ja jag börjar gå mot slutet av dessa resor..

En annan sak är att jag nu i 2,5 år har tänkt att jag skulle nyttja tiden på hotellet och träna i gymmet men alltid prioriterat att resa lätt istället för massa träningskläder.. Men nu tänkte jag nu jävlar.. Jag packade med kläder… OCH JAG TRÄNADE.. Gymmet var mycket mindre skala än jag föreställt mig men det blev ändå lite träning..

Det finns även en relaxavdelning som var mycket bättre än förväntat.. Tänk att jag bott här så många år och aldrig besökt detta.. Men ja jag är inte riktigt bekväm att gå dit själv.. Så jag hoppar nog den biten.. 😉 Men fint var det..

Nu ska jag äta upp min frukost och göra mig redo för en dag på campus..

Likes

Comments

Bästa Icke perfekta med mig själv.. Finns det ens? Jag är väl så jäkla perfekt att jag inte har några brister väl.. Eller?? ;)

Jo även solen har sina fläckar..

1: Jag är en tjej som inte behöver stå framför sminkspegeln varje dag. Jag har inga problem att gå osminkad vilket jag gör mestadels och jag bryr mig inte heller om mina ögonbryn är lite oplockade..

2: Jag kan laga mat men följer gärna recept och överlåter MER än gärna matlagningen till Daniel.. Vi har nog en fördelning på 20/80 här hemma.. Han är kocken..

3: Jag tvättar gärna och är ganska snabb att starta en maskin tvätt men sen efterarbetet tar lite längre tid.. Vårt torkrum rymmer ca 4 maskiner tvätt plus en torktumlare så jag brukar fylla på tills det är knöka fullt och då lägger jag det i en hög i källaren för att till slut få nog och då ha ett berg av ren tvätt att ta hand om.. Då blir det desto tyngre att ta hand om och tar mycket längre tid än om jag hade gjort det löpande.. Men tror ni jag ändrar mitt beteende? Nä...

**********************************************************************************************************

Detta är en del av @victoriajongard och@moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här

Rubrikerna för i år är:

1. Moodboard för 2018
2. 18 mål för 2018
3. Tre materiella saker jag skulle vilja ha just nu
4. Det här har jag i min väska
5. Vad önskar jag mer av 2018 som jag saknat 2017?
6. Mitt eller mina favoritcitat
7. En person jag är avundsjuk på…
8. Såhär ser min månadsbudget ut
9. Favoritkonton på Instagram
10. Mitt största självtvivel
11. En vän jag vill hylla
12. Fem saker jag vill ska hända innan året är slut
13. En bild som symboliserar kärlek för mig
14. Det bästa icke-perfekta med mig själv
15. Mina bästa lifehacks
16. En person jag skulle vilja ringa idag
17. Fem saker som gör mig till den jag är
18. När jag ”tappade det” senast
19. Favoriter i min matvarukasse
20. En bild som symbolisera hälsa för mig
21. 5 favoritsaker i mitt hem
22. Ett misslyckande i livet
23. En hemlig passion
24. Matdagbok / What I eat in a day
25. En bild från i somras
26. Detta gör mig nervös…
27. Fem saker jag ofta säger
28. Balansen i livet är perfekt när…
29. Såhär hanterar jag kritik
30. Mest använda apparna i min telefon

31. Lista de fem roligaste inläggen du skrivit under januariutmaningen.

Likes

Comments

Jag sitter här i min ensamhet och skriver detta inlägg.. Om en timme börjar min långa resa till Örebro.. Det är så tyst här hemma. Daniel har åkt iväg på sitt äventyr och barnen har blivit hämtade av farmor för att åka på ett annat äventyr... Barnen och deras farmor körde ner till havet för lite picknick men tydligen blåste det bra få vi får se hur det går med den saken..

I övrigt väntar mest en lång tågresa för min del.. Två campusdagar i Örebro stundar.. Dags att träffa handledaren till vårt examensarbete och starta upp ordentligt med skrivandet.. Nästa gång jag reser till Örebro är det ventilering av uppsatsen.. Det är nära nu.. Fast ändå långt. ;)

Vi har tur som har farmor i vår närhet som ställer upp och passar barnen när jag är i väg.. Daniel kan inte själv ta hand om dem som det är nu och inte heller när han jobbar vanligt för hans jobbtider fungerar inte med förskoletiderna.. Så därför är vi alltid beroende av att andra hjälper oss och oftast är det farmor som rycker ut.. Vi är evigt tacksamma för detta..

Nej om jag skulle ta och fixa mig lite lunch innan jag ska bege mig.. Ha en fin söndag..

Likes

Comments