Detta inlägg är skrivet i samarbete med Österlen Textil


När man förändrar hemma så är det inte bara de nya möblerna som förändras utan det är även detaljerna runt om kring dessa möbler som påverkas. Soffbord till fåtöljerna, matta på golvet, tavlor som passar in i stilen.. Men det man kanske inte tänker på är som vi nu köpte ett nytt bord. Detta bord är både bredare och längre än vårt förra bord. Det betyder att jag har ett helt linneskåp fyllt med massa dukar som är ca 20 cm för korta till detta nya bord. Super!! ;)

Därför är jag nu på jakt efter bra dukar till mitt bord.. Eftersom det är så nytt är man ju även extra rädd om bordet i början och vill skydda det gärna med en rejäl duk.. Mitt bästa tips är då vaxdukar. De är ju helt klart bäst för bordet. Men då tänker ni vaxduk usch så plastigt och fult.. Men nä när jag tänker vaxduk tänker jag på textilvaxdukar. De är ju helt klart de bästa dukarna man kan ha.. De är tjocka som skyddar bordet samtidigt är de avtorkningsbara vilket gör de lätta att rengöra efter en middagsbjudning eller liknande. Jag tycker det är kanonbra med avtorkningsbara när man har barn som spiller och kladdar med maten.. Vips så är duken ren igen.

Österlen Textil hittar du en uppsjö av olika vaxdukar i plats och akrylatbestruken textil av bomull eller lin som kallas textilvaxdukar. Självklart är vaxdukarna PVC-fria och ÖKO-TEX-CERTIFIERADE. Det innebär att tillverkaren garanterar att det inte finns skadliga ämnen i produkten.

Just nu har de kampanj på flera dukar.. Här är några av mina favoriter.

Blader ger en liten Retrokänsla men som i mitt fall hade gett lite färg i vardagsrummet då det mesta går i grått. och vitt. ;)

Blader ger en retrokänsla när du dukar

Paisleymönstrad ger en harmoni i dukningen.

Textilvaxduk grå

Varför inte satsa på lite mer färg med rosa toner från en ros..

Vaxduk med rosa rosor

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det var en riktig glad flicka jag hämtade på fritids idag.. Hon har haft det sååååå roligt.. 💜💜

Jag måste bara lära mig komma in i systemet att lämna och hämta på olika platser. Det kräver minsann lite logistik. Det är en omställning för oss alla…

Inte nog med nyheten att börja förskoleklass,  i skrivande stund är Isabell iväg med Daniel och provar brottning för första gången. Vad tror ni hon tycker om det?? 

Likes

Comments

Nu kör vi.. Sista året på speciallärarutbildningen..Heja mig som ser målet.. Eller gör jag det?? Det är ju för sjutton gubbar ett helt år tills jag är klar!!!!  För ett halvår sedan hade jag ju bara gjort hälften.. Nä det skiter vi i nu och taggar ett nytt år där vi siktar mot slutet.. Lets start!!

Likes

Comments

Att skryta om att natten varit bra är ju synd att säga. Det blev inte många timmars djupsömn.. Det kanske var därför Daniel försov sig i morse. 😉 Nattens äventyr började med att Isabell vaknar i en gråtattack och är jätterolig med tårar som sprutar. Jag misstänker det är oron över att nytt som händer. Hon kunde inte själv redogöra för sina tårar.. Men hon somnade om i sin säng igen och sov resten av natten. Men tyvärr väckte hennes tårar Elin som sover i rummet intill… Hon var inte lika lätt att söva om.. Hon var också orolig och behövde gå på toa typ fem gånger och ålade sig i sängen.. Men efter nån timme sov hon gott igen..

I morse var det många frågor som bubblade i Isabell.. Olika scenario som kunde uppstå och hur hon skulle göra då.. Om jag kunde stanna en stund å så vidare.. Men lämningarna idag gick jättebra och Isabell blev taggad över första riktiga skoldagen 💜.

Likes

Comments

Isabell kan verkligen konsten att göra entré.. Idag började hon förskoleklass och satte en prägel direkt.. Fröken höll på att tappa hakan.. 😂 Jo om du tänker dig en evighet ifrån din (pojk)vän och sen återförenas.. Så var dagens möte mellan Isabell och E.. De sprang in i varandras armar och kramades hårt av saknad.. Dessa två har hållt ihop sen de var 1,5 år på förskolan.. Som katt och råtta men som handen i handsken.. Lyckan var total hos båda.. 💜

Isabell skulle dock gå hem och E stannade kvar på fritids.. Pedagogerna stod redo att vinka hej då till barnen som skulle gå hem bredvid står E..Då vänder sig Isabell om och säger Hej då Kärring… Pedagogen blev lite förnärmad och stod som ett frågetecken.. Daniel var snabb med att inflika att det var till E då de brukar kalla varandra för KÄRing.. Isabell sa alltså Hej då KÄRing till sin (pojk)vän E.. Godingar. 😂😍💜

Jag bad om att få skolbilder så dessa fick jag hålla till godo med.. 👌😉

Likes

Comments

Godmorgon 🌸
Helgen gick i rasande takt när schemat är pressat.. Måndagen är redan här. Måndagen som innebär skolstart för Isabell.. Daniel har äran att vara med första dagen i skolan. Avis javisst!! 

Igår kändes det riktigt tufft när jag tänkte på dagens händelse.. Hur ska det gå i skolan för Isabell.. Skolan är en tuff miljö och man är ju som förälder orolig att ens barn inte ska trivas eller ha kompisar. Jag vill att hon ska få behålla den glädje hon känner inför skolan idag… 💜 Men det är inte så mycket man kan göra än att lita på systemet.

Likes

Comments

Det har varit lite tyst på bloggen.. Å på ett sätt har det varit skönt på ett annat lite stressande.. Faktum är att jag inte har haft tid eller ork för bloggen.. Jag jobbade ju i fredags och för första gången på flera år kände jag Äntligen Fredagskänslan.

Men raka vägen hem för att fixa Isabell kalasfin i pyjamas.. Isabell skulle på pyjamas discoparty till en kompis..

Efter kalaset när vi hömtade blev vi kvar på en eftersittning.. Mycket trevligt men shit va trötta vi var allihop.

Idag drog simskolan igång. Elin var först ut och i morgon är det Isabells tur.. Helgerna är räddade.. 😉

Hem igen så gick vi en sväng på Anderslövs marknad.. Mest inget alls utan bara en runda för att snacka med folk.. Men den stora händelsen var Anderslövsloppet som Isabell sprang.. Hon kom på 5e plats.. imponerande tyckte jag..

Väl hemma hade maken planerat en överraskning.. Kräftskiva för tre.. (Elin råkade somna på golvet) Så mumsigt..

Nu håller vi kväll.. 💜

Likes

Comments

Dags att stiga upp.. Jobbet väntar.. Idag ska jag möta eleverna för första gången. Eller ja vissa klasser/elever är nygamla men några blir helt nya för mig. Spännande och så roligt. Jag kommer ha tre klasser detta läsår.. Lite ovant att inte vara klasslärare men samtidigt skönt nu i slutspurten av studierna..

Nu måste jag stiga upp.. Ha en fin dag. 🌸

Likes

Comments