Jag hade helt glömt bort att jag vann två nattlampor från Philips i en julkalender.. Igår kom de hemlevererade.. När jag först fick paketet tänkte jag för mig själv, vad har jag nu beställt?? Men kunde inte komma på något.. Philips??? Hmm blev lite orolig att någon skickat en bomb till mig hahah.. Nä men jag kunde inte komma på vad det fanns i lådan.. Först när jag sätter saxen i lådan slår det mig att det var Disneylamporna..

Barnen blev jätteglada.. Vi får se vart de får bo för de passade inte riktigt in på deras rum. Skäms på mig som säger så men det kommer bli kanon när vi väl finner en plats..

Likes

Comments

Dagens utmaning handlar om att berätta 5 saker som väldigt få vet om mig.. Det är inte helt enkelt eftersom det finns de läsare som inte känner mig och de finns dem som känner mig utan och innan.. Men ska försöka hitta fem saker som ändå passar alla..

1 Jag har en fobi för saliv.. Jag har sagt det flera gånger i bloggen så flera av er kanske redan vet det.. Men ja jag tycker inte om saliv utanför munnen. Detta smittar av sig när det kommer till tandborstning. Jag klarar inte ljudet av att någon borstar tänderna.. Jag får rysningar i hela kroppen.. Ni vet det vita löddret som kan komma utanför munnen får mig att bli illamående.. HATAR DET!!! Nästa steg är att jag inte klara att man spottar i vasken utan att kranen rinner.. Kranen måste rinna och spola bort spottet direkt.. Ja använd/blöt tandborste kommer inte in i min mun igen förrän den torkat.. Ja jag borstar allt på en och samma gång.. Har fungerar bra i 31 år utan ett enda hål.. Tillbaka till spottet så klarar jag inte spotta i en vask som är av zink eller diskvask ni vet.. Jag får rysningar och kvällning av det.. Det måste vara vit porslin.. Lika så måste det vara rinnande vatten och inte ute i det fria som lätt blir ett måste när man campar.. Pikatten!!! Nog om detta nu tycker jag...

2 Men tro inte att jag har förbi för tänder.. Nä något som kanske inte så många vet men jag bär faktiskt min första tand med mig varje dag.. (Oftast iaf) Jag har min första tand i ett halsband som jag fick första födelsedagen efter att jag tappat min tand.. Detta väntar Isabell också på!! Hon vill också att hennes tand ska förvandlas till ett halsband..

3 Trots min grova skånska så är jag egentligen född som en smålänning.. Jag föddes i Jönköping och bodde mitt första halvår i Bankeryd.. Följande fem år bodde vi i Oskarshamn för att sen flytta tillbaka till Jönköpingstrakten närmare bestämt Habo.. 1995 gick flyttlasset ner till Skåne och här har jag bott sen dess.. Så nog är jag en Skånetjej trots allt..

4 Vi är endast 6½ st i hela sverige som bär mitt efternamn. Det är faktiskt min pappa som kom på detta namn i samband med att mina föräldrar gifte sig artonhundrafrösihjäl.. Min farmor och farfar hette också namnet under deras tid i livet.. Så vi har nästan alltid varit 6 st.. Min syster valde att byta bort namnet när hon gifte sig men har kvar det som mellannamn därav den halva.. =)

5 Jag är beroende av Oboy.. En dag utan oboy är ingen bra dag.. Bästa frukosten innehåller ett stort glas med kall oboy.. Mums!!!

___________________________________________________________________________________________________

Detta är en del av Victorias januari-utmaning - för att läsa mer klicka här

Rubrikerna för utmaningen är:
1. Vad önskar du mer av 2017 som du saknat 2016?
2. Vilka lärdomar, erfarenheter och minnen tar du med dig från 2016?
3. Vilken egenskap hos dig själv skulle du vilja utveckla?
4. Hur ser balansen ut mellan familj/kärlek/vänner/jobb/hälsa/självförverkligande ut i ditt liv?
5. Vad var ditt drömjobb när du var liten?
6. Vem är din förebild i livet just nu?
7. Vilken tid i livet har varit din bästa så här långt?
8. Vad är det bästa med dig själv?
9. Vad inspirerar dig?
10. Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?
11. Hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år?
12. Vems liv skulle du vilja prova leva under en dag?

13. Du vinner 10 miljoner, vad gör du?
14. Vad är din allra största dröm?
15. Vilka är dina största rädslor?
16. Vilka tre drömmar/mål har du som du vill förverkliga i närtid?
17. Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?
18. Hur ser ditt drömhem ut?
19. Fem saker nästan ingen vet om dig?
20. Vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet?
21. Om du fick spola tillbaka tiden och uppleva något igen – vad skulle det vara?
22. Vilken resa som du gjort har betytt mest för dig?
23. Vilket/vilka personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från dina föräldrar?
24. Hur såg ditt liv ut för ett år sedan jämfört med idag?
25. Vilken plats på jorden skulle du vilja resa till när du blundar och drömmer dig bort?
26. Om du fick prata med ditt 16-åriga jag, vad hade du sagt till henne/honom då?
27. Vilka fem materiella saker skulle du inte vilja leva utan?
28. Vilka människor har betytt mycket för dig i ditt liv, och varför?
29. Att ha balans i livet, vad betyder det för dig?
30. Vad skulle du vilja lära dig/lära dig mer av?
31. Tror du på ödet, att livet är förutbestämt, att allt händer av en anledning? Varför eller varför inte?

Likes

Comments

Ni gillade och nu är det min tur att svara på antal frågor.. Ni var totalt 17 st som gillade.. ROLIGT!!

1. Är du singel?: Nej gift sen snart 8 år sedan
2. Bästa killkompis: Så klart Daniel
3. Bästa tjejkompis: Jag har många nära och bästa tjejkompisar.. Min syster står mig närmst men utanför det så är nog Helena min bästa kompis.. <3
4. Röker du?: Absolut inte!!!
5. Fullständigt namn: Lina Ulrika M
6. Födelsedag: 15 november
7. Är du helsvensk?: Så långt bak jag vet är jag helsvensk..
8. Om inte - vad är du?: Människa??
9. Vem ringde dig senast?: Min kollega ang jobbet.
10. Vem smsade dig senast?: Halens med ett erbjudande
11. Vem kramade du senast? Isabell
12. Vem pussade du senast? Isabell
13. Vem var du tillsammans med senast? Mina barn
14. Hur är relationen till ditt ex idag?: Nopp ingen av dem faktiskt..
15. Roligaste personen du vet: Johan Glans
16. En snygg kille: Matt Bomer
17. En snygg tjej: Jennifer Aniston

Likes

Comments

Du kan rösta fram till söndag kl 16.00.. På måndag koras vinnaren..

Du får gärna sprida tävlingen i dina sociala kanaler och på så sätt öka dina vinstchanser. Länka tillbaka till detta inlägg.

Lycka till!!!

FÅR DU INTE UPP OMRÖSTNINGSRUTAN GÅR DET BRA ATT LÄGGA DIN RÖST SOM EN KOMMENTAR!!

Likes

Comments

Jag föll som en fura när jag såg dessa tröjor.. Hur gulligt hade inte det varit att syskonmatcha med dessa???  Jag har satt inköpsstopp för mig själv så det grämer mig extra mycket att de just nu är på REA..

Är du sugen på att matcha dina barn så är det märket Gardner and the gang du ska spana in… Eller gå via min länk och komma direkt till sidan.. 😉

*innehåller affiliatelänk

Likes

Comments

Längtat hela veckan till onsdag och mästerkocken.. Klockan blev 20.00 och jag hinner se 10 minuter sen nockar John Blund mig totalt och jag somnar gott på soffan. Vaknar nu två timmar senare och förflyttar mig till sängen för vidare sömn 💤. Det var de mästerkocken det.. Får bli ett projekt för morgondagen..

Natti Natt

Likes

Comments

Jag vaknar runt fem tiden av att jag hör skrik utanför mitt fönster.. Ett skrik som fortfarande ekar i mitt huvud.. Ut Ut!! Fattar ni inte ni måste ut!! DET BRINNER!!!!

Det var den 14 november 2006 som jag vaknade i min lägenhet i Stockholm.. Jag hade varit ute på en sittning på måndagen och kom hem sent. Jag hade precis nästan somnat när jag vaknar till skriket utanför min balkong.

Först reagerar jag inte på vad de skriker utan tror grannhuset har fest eller något.. Men så hör jag brand i kombination med att jag känner rökdoften.. Det sticker riktigt i näsan.. Shit det är något som inte står rätt till.. Jag klär på mig och öppnar balkongen.. Utanför står ett gäng och skriker och varnar alla i huset. Snett nedanför min lägenhet ser jag lägenheten som står i lågor.. Det brinner på första våningen i det hus jag bor i!!!!

Shit shit shit.. Brandkåren är tillkallad men inte hunnit komma än.. Jag ringer hem till mina föräldrar som befinner sig 60 mil ifrån mig.. Vad ska de göra lixom?? Efteråt ringer jag Daniel.. Då har jag även insett att jag inte kommer ut för hela korridoren utanför min lägenhet är helt rökfylld.. PANIK och enbart skrik!!

Jag ringer runt till mina grannar och varnar dem. Min skönaste granne mitt emot gav mig svaret jag aldrig glömmer. "Är brandkåren tillkallad? Okej ja men då sover jag en stund till".. Haha

Jag ville bara ut från min lägenhet.. Så till slut kom en brandman och hämtade ner mig med stege och jag var nere på fast mark.. Den känslan..

Allt sköttes jättebra och vi fick komma in i en lokal intill vårt hus där de serverade oss frukost från McDonalds.

Vi fick inte gå in i huset förrän tidigast på kvällen så jag begav mig till skolan precis som vanligt.. Luktade jättegott å supersnyggt klädd vill jag lova..

Jag hade tur. Min lägenhet klarade sig med rökskador men jag kunde bo kvar.. Alla som bodde på första våningen fick flytta till annat boende..

Jag fick hjälp av en vän att tvätta alla tyger då vi inte hade tvättmaskin.. Det var supergulligt gjort..

Ni som känner mig vet att min födelsedag väntade nästa dag.. Vilket var tur det.. För det var planerat att min familj skulle besöka mig den helgen.. För branden var inte det värsta utan det var hur jag mådde efteråt..

Jag tog det jättehårt.. Jag kan fortfarande känna den känslan jag fick när jag var ensam i lägenheten efter branden.. Jag hade gardiner som jag drog för mitt fönster.. Balkongen var av glas så jag kunde se ner till marken utanför.. Det var precis vad jag gjorde.. Var gardinerna öppna såg jag bara hur de stod och skrek utanför mitt fönster!!! Var gardinerna för var jag rädd att missa om de skulle skrika igen.. Jag fick panik helt enkelt.. Nytt samtal till Daniel som resulterade att jag fick flytta in till min granne och sova på hans golv i två nätter.. Sen kom Daniel upp en dag tidigare än planerat.. Jag kunde inte bo i min lgh själv!!! Jag fick gå till en kurator och prata och till slut kände jag mig trygg i min lägenhet igen..

Det var fruktansvärt när jag väl var inne i det men även idag kan jag få tillbaka den läskiga känslan och känna lukten.. Ändå var jag inte mitt i elden.. Jag bodde ju en våning upp.. Men alla tar vi saker olika..

1,5 månad senare packade jag mina saker och flyttade ner till trygga Skåne igen.. (Ja alltså det var planen redan från början)

Japp det är jag som står där..

Ett helt nybyggt hus fick ett tragiskt öde.. Jag tror de som bodde på första våningen kunde flytta tillbaka efter typ 6 månader eller något..

Likes

Comments

Drömhem.. Ja du. Visst har man många planer och drömmar för ens hem.. Vi vill ständigt förändra och renovera och göra nytt.. Men drömhem ja du.. Egentligen är det inte huset i sig som jag hemmet utan det är människorna i det som gör mitt hem..

Men ska jag ta uppgiften ordagrant så ser jag ett putsat hus gärna grått eller vitt som ligger centralt men ändå avskilt i en by med en liten sjö intill tomten. Vi har en egen pool som sköter sig själv och håller lagom temperatur året om. På sommaren är den utomhus men på vintern är den inomhus på något sätt.. (Ja vadå det är ju min dröm detta) Vi har ett stort trädäck där vi ofta har sammankomster med våra vänner..

Inne i huset har vi en öppen planlösning där kök och vardagsrum hänger ihop men ändå är två avskilda delar.. Vi har stora rum utan snedtak.. En stor walk in closet där alla kläder hänger i färgmatchning och snyggt strukna.. (utan att jag behöver göra det såklart)

Barnens leksaker flyger automatiskt in på deras rum (eller helt enkelt att barnen lär sig städa efter sig själva.. haha)

Vi har färska blommor i varje rum och hörn..

Ja som ni ser.. Drömmar tar aldrig slut.. haha..

___________________________________________________________________________________________________

Detta är en del av Victorias januari-utmaning - för att läsa mer klicka här

Rubrikerna för utmaningen är:
1. Vad önskar du mer av 2017 som du saknat 2016?
2. Vilka lärdomar, erfarenheter och minnen tar du med dig från 2016?
3. Vilken egenskap hos dig själv skulle du vilja utveckla?
4. Hur ser balansen ut mellan familj/kärlek/vänner/jobb/hälsa/självförverkligande ut i ditt liv?
5. Vad var ditt drömjobb när du var liten?
6. Vem är din förebild i livet just nu?
7. Vilken tid i livet har varit din bästa så här långt?
8. Vad är det bästa med dig själv?
9. Vad inspirerar dig?
10. Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?
11. Hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år?
12. Vems liv skulle du vilja prova leva under en dag?

13. Du vinner 10 miljoner, vad gör du?
14. Vad är din allra största dröm?
15. Vilka är dina största rädslor?
16. Vilka tre drömmar/mål har du som du vill förverkliga i närtid?
17. Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?
18. Hur ser ditt drömhem ut?
19. Fem saker nästan ingen vet om dig?
20. Vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet?
21. Om du fick spola tillbaka tiden och uppleva något igen – vad skulle det vara?
22. Vilken resa som du gjort har betytt mest för dig?
23. Vilket/vilka personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från dina föräldrar?
24. Hur såg ditt liv ut för ett år sedan jämfört med idag?
25. Vilken plats på jorden skulle du vilja resa till när du blundar och drömmer dig bort?
26. Om du fick prata med ditt 16-åriga jag, vad hade du sagt till henne/honom då?
27. Vilka fem materiella saker skulle du inte vilja leva utan?
28. Vilka människor har betytt mycket för dig i ditt liv, och varför?
29. Att ha balans i livet, vad betyder det för dig?
30. Vad skulle du vilja lära dig/lära dig mer av?
31. Tror du på ödet, att livet är förutbestämt, att allt händer av en anledning? Varför eller varför inte?

Likes

Comments