En ny vecka är här.. En händelserik vecka med både Lucia och skolavslutningar.. Idag är även sista dagen jag har lektioner med eleverna innan jag går på min långa ledighet tillsammans med Elin..

Det känns lite märkligt.. Men samtidigt så skönt.. Tror jag behöver det just nu..

Efter jobbet idag ska jag köra till Burlöv för jakt efter en julklapp till Isabell.. Tänker inte skriva ut vad för då hinner du kanske före.. 😂 Håll tummarna att de har kvar…

Nu dags att starta dagen..
Ha en fin dag..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det märkestagning för Elin och idag för Isabell.. Jag var kanske säker på att det inte skulle bli något märke för Isabell idag då hon tagit de flesta som hon klarar på denna nivå..

Hon har ju tagit en hel del om man säger så.. Även simfröken hade lite svårt att hitta på lämpligt märke att simma efter så hon sa att de istället fick träna på simborgarmärket som innebär att de ska simma 200 m på valfritt simsätt..

I denna lilla bassäng lockar kanterna att hålla i när man kommer dit samt sätta ner fötter när man kommer till det grunda.. Det var simning utan pauser som gällde...

Å vilka kämpar.. Hela gruppen simmade fram och tillbaka flera gånger och kämpade sig trötta..

Visst hände de att de tog tag i kanten när de kom till kanten och några tår hamnade i botten när de kom till det grunda när de närmade sig slutet.. Men inga pauser utan bara att de rörde vid.. Men jag tyckte egentligen inte att de skulle få märket men simfröken menade på att de kämpade och ingen gav upp så alla klarade att simma 200 m och fick därför märket.. Vi föräldrar godkände det med viss reservation att de ska ta om märket i vår.. Det är ju egentligen 200 m utan att röra kanterna..

Nu är det bara en gång kvar som haj nästa termin går Isabell upp som hammarhaj och där med sista gruppen.. Snart är därmed simskolan slut för hennes del.. Galet men sant..

Likes

Comments

Varje morgon börjar på samma sätt i december.. Det böjs igenom en hel hög med julkalendrar.. Paket, smycken, böcker och choklad öppnas varje dag men de får turas om.. Varannan dag som gäller.. Men när det är advent så får båda barnen paket..

De fick doftpennor. Å snacka om att dessa pennor doftar.. Hela Isabells rum luktar bara massa olika frukter.. haha

Å lite choklad att starta dagen med.. haha samt ett armband.. ;)

Likes

Comments

Ja men precis som rubriken låter så har dagen varit ganska varierad för vår del.. Mest för mig skulle jag vilja säga.. För Isabell har spenderat hela dagen hemma hos farmor.. Hon gick dit samtidigt som jag och Elin körde till simskolan.. Så för Isabell så har det varit ganska lugnt och entonigt.. ;)

Men jag och Elin började som sagt med märkestagning.. Å ja hon lyckades få ett märke idag.. Sköldpaddan.. Hon skulle flyta i 5 sekunder sen vända sig på mage.. Resten av märkena som de kunde ta hade hon redan tagit tidigare.. I denna grupp kan man max ta sex märken.

(Det nya märket finns inte med eftersom jag tog bilden innan simskolan för att ha koll på vilka märken hon har.. )

Efter simskolan körde jag bort Elin till farmor hon med.. Där var det julpyssel och mys å massa roligheter på schemat tillsammans med kusinerna..

Under tiden fick jag pluggat lite.. Det tar ju evigheter att läsa dessa avhandlingar som jag ska läsa till slutuppgiften.. Jag är fortfarande inte klar med den första.. Men de är riktigt intressanta måste jag säga..

Nu på kvällskvisten var även vi föräldrar välkomna till farmor.. ;) Vi möttes då av ett litet Luciatåg... Men att få en bild på dem var omöjligt.. haha Elin vägrade att ställa upp på bild..


My tog på sig kökstjänsten och fixade en god enkel middag till oss..

GoGo var lekfarbrorn som roade de små.. Även han som var kvällen hjälte när han hittade en kabel i taket som rörde sig.. En extremt viktig kabel som vi letat efter i flera dagar.. Nu har farmor internet i sitt hus.. ;)


Barnen har även hunnit varit konstnärer och skapat varsin tavla.. De blev verkligen superfina..

Tack för idag alla inblandade!! Det var två trötta flickor vi hade med oss hem.. De somnade direkt viket inte var så konstigt med tanke på att de startade dagen klockan sex i morse.. ;) Nu blir det soffmys för mig och Daniel innan vi också somnar..

Likes

Comments

Klockan hade knappt hunnit slå sju i morse när vi både hade hunnit se dagens avsnitt av julkalendern och hunnit öppna alla luckor i våra kalendrar.. Förresten vad tycker vi om årets julkalender??? Jag tycker att den är riktigt bra.. Jag tror det juliga kommer mer med tiden men själva storyn är medryckande och den har sin lilla charm med dessa olika karaktärer..

Nyfiken vad jag tyckte när jag såg en trailer i början så kan du läsa mitt inlägg omJakten på Tidskristallen.. (Som jag förövrigt skrev för exakt en månad sedan.. ;)


Ops dagens paket var lite tungt.. eller slitna trådar för det orkade inte hålla uppe paketet... Dags att lämna in till skräddaren mamma.. ;)


En bok Pettson och Findus Tältar..

Jag glömde fota de andra kalendrarna.. Sånt som händer.

Likes

Comments

Idag fick Isabell en bok i paketet.. Vi har börjat läsa den redan ikväll.. Ganska intressant då den handlar om Gävle bocken.. Så vi hade ett mysigt samtal där vi fick kolla på kartan för att lokalisera Gävle på kartan och googla fakta om bocken.. I fjol brann den redan i november bara nån timme efter invigningen.. Undra när den brinner i år.. När tror du??

Elin fick öppna glitters kalender och hon gick en hårklämma som Isabell först la beslag på som ni ser på bilderna ovan.. Men Elin fick tillbaka den sen. 😉

Likes

Comments

Har tänkt skriva inlägget hela dagen men inte orkat. Hade väl egentligen inte tänkt skriva det nu heller men så öppnade jag appen och nu bara skriver jag…

Inlägget var inget mindre än barnens julkalendrar.. Elin fick öppna paketet som idag innehöll en tandborste.. Hon blev överlycklig.. 😂😂

Isabell blev lika lycklig hon när hon öppnade smyckeskalendern.. Hon fick örhängen.. Hon blev superglad och hade dem i skolan idag.. Jag bara lyfte frågan om hon ville ha egna hål när hon blev större och hennes reaktion var oslagbar.. "Nä fy aldrig!!!" Då vet jag hur hon står i den frågan..😂😂 Dock tyckte jag hon passade i dem..

Nu säger jag godnatt…

Likes

Comments

Just nu har jag fått lägga bloggen lite åt sidan för jag hinner/orkar inte med den just nu.. Det är en extremt hektisk period just nu.. Jobb,  skola,  privatliv och inte minst julen.. Just nu känner jag att alla delar drar i mig lika mycket också vilket gör det svårt att prioritera bort något.. Ja då blir det såklart/tyvärr bloggen som blir lidande.. Jag har en massa inlägg jag skulle vilja göra men tiden och orken finns inte så då blir det bara ett stressmoment.. Därför lägger jag kravet åt sidan… När väl min slutuppgift i skolan är klar kan jag andas ut lite.. Den tynger mig enormt mycket just nu..

En annan sak som bidrar till tystnaden är min kamera i mobilen strejkar.. Den kan inte fokusera utan är hela tiden på närbildsläge.. Inte spec roligt.. Vet inte vad det beror på heller.. Provat återställa och ändra men inget hjälper.. Sen helt plötsligt kan den fungera igen för att sen sluta fungera åter igen..

Hur roligt är det med dessa bilder??? 

Nä dags att väcka barn.. Morgonstund har guld i mun 😝..

Likes

Comments

Nu börjar jag lukta slutet.. Jag är snart hemma efter två riktigt intensiva dagar i Örebro.. Jag är så slut i huvudet att det finns inte.. Det har varit jättemycket att ta in och tankarna har hoppat mellan slutuppgift,  examensarbete och privatlivet.. Jag kan säga att jag är helt blank i huvudet ikväll.. Jag orkar inte tänka mer…

Igår firade vi lite på restaurang att slutet är nära.. Vi har "bara" en slutuppgift kvar på denna delkurs sen är det fullt fokus på examen och det stora arbetet det medför..

Nu är jag snart hemma hos min älskade familj igen.. Denna gång var det extra tufft att vara ifrån dem.. 💜

Ha en fin kväll för min del väntar sängen när jag kommer hem.. Natti natt

Likes

Comments