Everyday randoms , Food, MALLANS RECEPT, Stylings

wow. ASSÅ WHAOW. Jag är på riktigt helt jävla speachless. Ok, jag gjorde precis min egna fisk och min egen hemmagjorda remouladsås. Helt själv. Allt på tallriken är veganskt såklart. Det var så gott. Åh så gott. Jag som varit pescetarian ett tag och nyligen slutat helt med fisk minns precis hur fisk smakar och detta smakar exakt precis identiskt likadant. Konsistensen, smaken, ja allt. Kan ni fatta att den är gjord på mannagryn? hahah. Är himla glad. Och det är så underbart att jag nu kan äta en av mina favoriträtter sedan barnsben: PANERAD "FISK" MED REMOULADSÅS OCH POTATIS. Taa-daah! Recept nedan, gå och laga bums!

4 pers
Du behöver:
Mannagrynsfisk
3 dl växtmjölk
3 dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl mannagryn
1 citron, saften från
1 dl dill, finhackad
3 dl pankoströbröd
rapsolja, att steka i


Potatismos
1 kg mjölig potatis
50 g mjölkfritt smör
2 dl växtbaserad mjölk
1 tsk salt
vitpeppar


Romsås
2 dl vegansk crème fraîche eller sojayoghurt
0,5 dl vegansk majonnäs
2 msk dill, finhackad
0,5 rödlök
1 msk röd tångkaviar

Gör så här

Mannagrynsfisk
Tryck ner ett bakplåtspapper i stor ugnsform.
Koka upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Pressa citronen. Vispa ner mannagryn och citronsaft i kastrullen. Fortsätt att vispa tills du har en tjock gröt. Ta kastrullen från plattan och rör ner den finhackade dillen. Sprid ut allt i ugnsformen. Ställ in i kylen och låt svalna.
Häll ut pankoströbrödet på en tallrik. Skär mannagrynsfisken i mindre bitar och vänd i pankoströbrödet. Stek ”fiskarna” i rapsolja så att de blir härligt gyllenbruna på båda sidor.

Potatismos
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Häll ner i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka potatisen mjuk. Känn efter med en gaffel.
Häll bort vattnet med hjälp av ett durkslag. Mixa sönder potatisen med elvisp. Vispa ner smör, mjölk, salt och vitpeppar. Fortsätt att vispa tills du har ett fluffigt mos.

Romsås
Rör ihop crème fraîche eller yoghurt, majonnäs och finhackad dill i en skål.
Hacka rödlöken fint och rör ner även den tillsammans med tångkaviaren. Klart!

Recept funnet på hemsidan HÄR

Och Mattias, jag tycker visst du är en hjälte. Tack för receptet.

-----------------------------------------------------------

wow. LIKE WHAOW. I'm really totally damn speachless. Ok, I just made my own fish and my own home-made remoulade sauce. All alone. Everything on the plate is vegan of course. It was so good. Oh so good. I have been a pescetarian for some while now and recently stopped completely with fish so I do remember exactly what fish tastes like and this tastes exactly really identical alike. The consistency, the taste, yes everything. Can you imagine that it is made out of semolina seeds? hahah. I am so happy. And it is so wonderful that I can now eat one of my favorite dishes since childhood: BATTERED "FISH" WITH REMOULAD SAUCE AND POTATOES. Taa-Daah! Recipe below, go and cook straight away no time to lose sugar buns!

4 peeps
You need:


Semolina Fish
3 dl of plant milk
3 dl water
1 teaspoon salt
1.5 dl semolina seeds
1 lemon juice from
1 dl dill, finely chopped
3 dl panco bread crumbs
Rapeseed oil to fry


Mashed potatoes
1 kg of soft potatoes
50 g milk-free butter
2 dl herbal milk
1 teaspoon salt
white pepper


Caviar sauce
2 dl vegan sour cream or soy yoghurt
0.5 dl vegan mayonnaise
2 tablespoons dill, finely chopped
0.5 red onions
1 tablespoon red seaweed caviar

Do this

Semolina Fish
Press a baking sheet in a large oven form.
Boil milk, water and salt in a saucepan. Squeeze the lemon. Whip the semolina seeds and lemon juice into the saucepan. Continue to whisk until you have a thick porridge. Remove the saucepan from the plate and stir the finely chopped dill. Spread everything in the oven form. Put in the fridge and allow to cool.
Pour the panco bread crumbs on a plate. Cut the hand-made fish into smaller pieces and turn into the panco bread crumbs. Fry the "fish" in rapeseed oil so that they are beautiful golden brown on both sides.

Mashed potatoes
Peel the potatoes and divide it into smaller pieces. Pour into a pan and fill with water to cover it. Boil the potato soft. Feel with a fork.
Pour the water out of a layer of water. Mix the potatoes with elvisp. Beat butter, milk, salt and white pepper. Continue to whisk until you have a fluffy mash.

Caviar Sauce
Stir together sour cream or yogurt, mayonnaise and finely chopped dill in a bowl.
Chop the red onion well and even wrap it together with the plunger caviar. Clear!

Recipe was found on the website HERE

And Mattias, I do think you're a hero. Thank you muchly for the recipe.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fashion Inspo, Inspo, Outfits 2017, Afiliate links

PHOTOS BY: @joakimekholm / EDITED BY: ME.

Find my jumpsuit HERE

Det är väl knappast någon nyhet att man som fotograf älskar att fota under golden hour. Finns det något bättre ens? Vill ha golden hour alla hours. Jag och Joakim tog bilen och drog iväg till fälten mitt ute i ingenstans och fotade. Som vanligt blir vi helt uppe i det hela då vi båda har så många idéer varje gång vi fotar ihop att det inte tar stopp haha. Eller ja, det tog faktiskt stopp när våra ben var så uppätna av alla blinningar och insekter att Jockes ena ben började blöda. The downside när man kör glamourösa photoshoots ni vet. Godkvällens på er förresten. Jag har precis kommit innanför dörren och tänkte faktiskt bre mig ett par mackor med lite gottigt te framför SKAM. Yes, jag har hållt mig hela sommaren så att jag kan sträckkolla hela senaste säsongen på en och samma gång. Man får ju passa på när killen jobbar natt. Är dock så himla ledsen att det inte blir någon säsong med Vilde, hon är min favorit. Så jävla skön. Men Sana, hon är en riktig boss hon med.

----------------------------------------------------------------------------

It is hardly a surprise that any photographer loves to shoot during the golden hours. Is there even anything better? I would like to have golden hour all hours. Me and Joakim took the car and headed out to the fields in the middle of nowhere to shoot. As usual we get so into it and have so many ideas that there´s no stop to it haha. Or well yeah there was a stop to it when we had so many bites from all of the insects that Joakim´s leg started bleeding. The downside when you´re doing a glamourous photoshoot you know. Good evening to you all btw. I just got inside and I´m thinking of making myself a sandwich and a yummy cuppa of tea and then watch SKAM. Yes, I´ve been keeping myself away from it this whole summer so that I can binge watch in one go. You gotta make yourself feel better when the boyfriend is doing a night shift. I´m a bit sad though, since there won´t be a season with Vilde, she´s my all time fave gal. Such a cool chick. But Sana, she´s a real boss as well.

Likes

Comments

Everyday randoms , Food, Interior, Party in my head

Från i Fredags kväll när jag och Elin myste på Orangeriet - ett riktigt inredningsparadis mitt på tredje långgatan i Göteborg. Dom har byggt om hela innergården till ett uteställe/mat/bar och Orangeriet kryllar av träd, växter och härliga små detaljer. Vi pratade om allt och ingenting och verkligen bara catchade upp från senast vi sågs vilket var i början på våren. Jag var superhungrig som alltid så mellan drinkarna beställde jag in en superfräsch tomat och basilika pizza, så himla god. Jag har fått dille på basilika det senaste, alltså på riktigt så vill jag slänga på den underbara gröna på allt jag äter. Typ. Galet gott.

---------------------------------------------------------------------------------

From Friday evening when me and Elin had a cosy evening at Orangeriet - an interior paradise on Tredje Långgatan in Gothenburg. They had rebuilt the whole yard and turned it into a food/bar place and Orangeriet is a splashing combo out of palm trees, plants and amazing details. We talked about everything and nothing and really just caught up from the last time we met, which was early spring. I was super hungry as always so between the drinks I ordered myself a tomato and basil pizza, so fresh and so yum. I´ve got a thing for basil lately, like for real. I want to spread that leafy green on everything that I eat. Kinda. Crazy.

#nouwoutfit

Likes

Comments

Fashion Inspo, Outfits 2017, Stylings

Sneakers HERE / Dress from BIKBOK / Belt from Topshop / Hat OLD / Photos by @joakimekholm / Bilderna ovan är från när jag & Jocke hade en heldags photoshoot i palmhuset. Älskar klänningen med volangärmar matchade med ett par fräscha vita sneakers, det ger ett lite slappare sportigt intryck, perfekt till vardags, I like!

Hej babes!

Fredag kväll, vad är planerna för ikväll? Själv så har jag jobbat och ska nu möta upp min pärla Elin som äntligen är i Göteborg! Vi ska dra till nyöppnade palmbaren. Ska bli så mysigt att få hänga, snacka, mysa och käka något gott! Ha en härlig Fredagskväll fina ni!

----------------------------------------------------

Hey babes!

Friday night, what's the plans for tonight? I have worked all day and now I'm going to meet up with my babe Elin who's finally back in Gothenburg! We're going to the new palm bar that just opened up. It's going to be super nice to just hang, talk shit, eat and just have a cosy night! Have an amazing Friday evening sweets!

#nouwoutfit


Likes

Comments

Everyday randoms

Ååh, fick ju finaste överraskningen när jag fick reda på att jag skulle vara med i Scoretts nyhetsbrev häromveckan! Dom hade med en liten presentation av lilla mig som skickades ut till alla runtom i Sverige. SÅ kul verkligen. Blev jätteglad! Ovan ser ni hur det såg ut.

--------------------------------------------------------------------------------

Whaow, I had the nicest surprise when I found out that I was going to be in Scoretts news letter the other week! They had put a little prsentation of little me that was sent out to all the millions of people around in Sweden. SO awesome. It made me really really happy! Above you can see what it looked like.

#nouwoutfit

Likes

Comments

Everyday randoms , Party in my head

Alltså vilken härligt rolig helg vi har haft i Halmstad med fina vänner. Vi firade Yasmines 25-årsdag och det firades med trädgårdsfest som inkluderade uppfriskande sommarbål, smaskiga vegosnittar, grupplekar och kubb. Utomhusfest på sommaren är väl ändå det bästa? Hur mycket jag faktiskt än älskar vintern och snö så måste jag nog ändå medge att få ha sin födelsedag mitt under sommaren måste nog slå alla andra årstider. Man får sån härlig sommarfeeling. Mitt i natten fick vi för oss att dra ut så vi drog till både det ena och det andra utestället i Halmstad. Där dansade vi och käkade nattamat tills vi rullade hem klockan 5 på morgonen. Eller ja, jag promenerade hem barfota med klackarna i handen. Den klassiska. Söndagen spenderades på bästa sätt: inomhus i Linns & Mikaels soffa, med varsin familjepizza framför netflix med regnet utanför. Underbart. Nu ska jag sticka iväg på lite Scorettjobb, Pusspåer!

----------------------------------------------------------------------------------

We have had an amazing weekend in Halmstad with awesome friends. We celebrated Yasmine´s 25th birthday and she had prepared an amazing garden party with summer drinks, delicious veggie tapas, group games and the Swedish outdoor game kubb. Outdoor parties in the summer must be the best thing ever, right? No matter how much I really love the winter and snow I have to admit that to have your birthday in the middle of the summer has to beat all the other seasons. It´s just that amazing summery feeling that hits you. In the middle of the night we figured that we wanted to go out so we went to a couple of clubs in Halmstad city. There, we danced until we had some night food and rolled home at about 5 in the morning. Or, ehm I walked barefoot with my heels in my hand. The classic one. So our Sunday was spent well inside on Linn´s & Mikael´s couch, with one family pizza each in front of netflix with the rain pouring down outside. Wonderful. Now I´m about to go and do some Scorett work, speak to you later! xx

#nouwoutfit

Likes

Comments

Everyday randoms , Food, Inspo, Travels, About me

Förra helgen drog jag till nya Göteburgare Vegan på andralång med Tino, Dani & Joakim. Dom är precis nyöppnade och kör en helvegansk meny, HUR underbart?! Vi ville gå redan innan dom ens hade öppnat och efter att ha sett både den ena och den andra saftiga burgarbilden på insta så hade jag riktiga cravings efter att få sätta tänderna i en sån gobit! Jag tyckte den var helt fantastisk, sojafärsen hade dom lyckats få till sådär riktigt saftig och osten ska vi inte ens snacka om. Den var sådär smältigt gul och god. Jag menar, kolla på bilderna. Gott gottigott gott. Vi satt där, njöt av vår mat och bara pratade på tills vi plötsligt inser att bordet brinner. VÅRAT BORD BRINNER. Ni vet ett sånt där ögonblick som man alltid tänkt på innan att om något sådant skulle hända så skulle man direkt slänga sig över det, kväva elden med en stor filt och rädda alla på restaurangen. Typ. Jag kan ju härmed konstatera att så inte var fallet. Vi fyra satt där gapandes med öppen mun och stirrade på medans elden vandrade sig vidare på bordet. Då fick jag för mig att jag skulle blåsa ut den. Det resulterade i en större eld. Jahapp, där försvann all min kunskap av eldsvådor och hur eld fungerar ända från förskolan. Paniken i oss steg och en kille som satt med sitt sällskap i bordet bredvid slängde sig över vårat bord, greppade tag i den brinnande handduken och riktigt flög ut likt superman ut ur restaurangen där han släckte elden på gatan och räddade hela restaurangen. Sikken hjälte. Folk på gatan samlades runt honom i nyfikenhet av vad som hade skett inne på restaurang Göteburgaren.

Med det sagt, så har jag kommit på att vi inte ska hålla oss i närheten av eld. Helst inget farligt alls i och med att sånt här lyckas alltid, jag repeterar ALLTID hända oss haha. Men det var ju tur att det slutade gott i alla fall, och tack än en gång fina bordsgranne för din hjältesinsats! Efter maten drog vi på bio. Mysig Lördag med andra ord!

Nu ska jag slurpa i mig mitt kaffe och packa väskan för jag & Tino ska bege oss till Halmstad på 25-årsfirande och trevligheter! Solen skiner och mina weekend vibes står högt idag! Härlig somrig helg på er! Puss!

-----------------------------------------------------------------

Last weekend, I went to the restaurant Gothenburger Vegan with Tino, Dani & Joakim. They are just newly opened and run a wholly-vegan menu, HOW amazing is that?! We wanted to go already before they even opened the restaurant and after seeing one juicy burger picture after another on insta, I had real cravings to put my teeth on one of them myself! I thought the burger was amazing, they had managed to get the soy mince real juicy and the cheese we should not even talk about. It was like melty yellow and just delicious. I mean, look at the pictures. Yum yum yum. We sat there, enjoyed our food and just talked until we suddenly realized that the table was burning. OUR TABLE WAS ON FIRE. You know one of those moments that you always used to think about that if something like that would happen, you would immediately throw yourself over it, choke the fire with a big blanket and save everyone at the restaurant. Kind of. I have now come to the realization that that wasn´t the case for me. We four sat there gobsmacked with our mouths open and just stared while the fire was moving quickly on the table. Then I figured that I should just blow it out. Which then resulted in an even bigger fire. Oh well, there all my knowledge of fires and what to do in a fire situation from preschool just jumped out the window. The panic in us rose and a guy sitting with his company on the table next to us threw himself over our table, grabbed the burning towel and almost flew out the door like superman out of the restaurant where he killed the fire on the street and rescued the entire restaurant. Such a hero. People on the street gathered around him in curiosity of what had just happened inside restaurant Gothenburger.

Having said that, I have now come to the conclusion that we should not stay close to fire. Ideally nothing dangerous at all, because stuff like this always, I repeat ALWAYS happens to us haha. But we were lucky that it ended well anyway, and thanks again to our nice table neighbor for rescuing us! After the meal we went to the cinema. Cozy Saturday in other words!

Now I'm gonna skull my coffee and pack my bag as me & Tino will head to Halmstad for some 25th birthday celebrations and other nice stuff! The sun is shining and my weekend vibes are high today! Lovely summery weekend to you all sweets! xxx

Likes

Comments