Header

KOMMENTAR: God men mäktig, ta små bitar. Vi ville haft mer botten och mindre fyllning. Så känn dig fri att ändra på receptet som du själv vill.

Recept från: jennysmatblogg.nu

Till botten behöver du :

1 pkt med oreo cirka 150 gram
25- 50 gram gram smält smör

Fyllningen:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt med oreo cirka 150 gram

ev. några oreo till garnering – nästan ett halvt pkt

Gör så här :

Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker, krossad oreo (krossad i matberedare) och phialdelphiaost mjuk. Sedan vänder du ihop grädde med ostsmet.

Häll upp i formen och ställ för att stelna. I receptet står de "i kylskåp över natten, minst", men vi körde frysen och kunde äta den redan efter nån timme.
När du känner att den är klar är det bara att äta, men glöm inte att ställa tillbaka i kyla.

Likes

Comments

RECEPT

150 g smör, rumsvarmt

1½ dl strösocker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk vatten eller kallt kaffe

4 dl havregryn

Likes

Comments