Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen har bestått av kalas med familjen. Vi har ätit massa godsaker och skrattat gott! Nu har jag kommit hem med världens spänningshuvudvärk. Jag har nyss tagit en alvedon som jag hoppas ska lindra besvären. Tidigare, innan graviditeten åt jag Ipren för att huvudvärken skulle försvinna och för det mesta gjorde den det. Men nu måste jag leva med alvedon några månader till och än så länge är jag inte övertalad att det fungerar bättre.

Jag försöker dock vara restriktiv vad gäller alla typer av tabletter. Barnmorskan sa dock att 2 tabletter 6 ggr dagligen är okej i värsta fall. När jag har tagit alvedon har det endast blivit 500 mg en gång per dag vilket inte har hjälpt så mycket. Nu ska jag vänta i en kvart för att se om det ger något resultat. Annars får jag fylla på med 500 mg ytterligare.

På tal om mammabyxor hittade jag, som ni kan se på bilden, ett par superbra sådana på h&m för 299 kr. Verkligen att rekommendera! Nu kan jag äntligen ha jeans igen. Magen får trots allt döljas ett tag till med pösiga tröjor.

Likes

Comments

Efter en lång dag på jobbet åkte jag och sambon iväg för att inhandla presenter till helgens kommande kalas. Vi passade på att äta i oss var sin pasta innan vi åkte hem.

Födelsedagspresenten blev 4 st iittala vinglas. Jag köpte även med mig en supersöt bebismössa och sockar som ska bli presenter till någon som just startat sin graviditet. Sådant fint kan alltid pigga upp vardagen mitt i trötthormoner och illamående.

Björnmössan och sockorna är från Lindex.

Likes

Comments

Idag har vi gjort KUB på vår lilla i magen. Det var så häftig upplevelse att få se när den låg och sprattlade och vevade med armen. BM sa att risken var 1:20500 att barnet skulle bära på någon avvikelse och vi blev otroligt lättade och glada. Nu kan denna graviditet fortsättningsvis gå lugna steg framåt.

Imorgon åker jag mot Stockholm för umgänge shopping och kräftskiva. Nu ska jag börja packa resväskan då det bär iväg tidigt imorgonbitti.


Likes

Comments

Bästa valet av alkoholfria bubbel, Richard Juhlin.


Likes

Comments

Nu är det en vecka kvar av underbara semestern. Sambon började om idag och min kropp var inställd på detsamma. Jag somnade kl halv ett igår och vaknade kl halv sju imorse och har sedan dess inte kunnat somna om.  Jag ska försöka mig på en produktiv dag och bocka av en lista av hushållssysslor (så tråkigt), men som måste göras.

I helgen har jag hunnit med att åka till min hemstad, ätit gott och flutit längs älven på en flotte tillsammans med mina vänner. På lördagen kom en vän från Norge och hälsade på och vi gick ut en sväng för att spela shuffleboard och åt även supergott den kvällen. Igår var jag på stranden och hälsade på kvällen på min moster med familj.

På onsdag ska vi och göra ultraljud vilket blir så spännande! 

På torsdag åker jag till Stockholm där det väntas shopping, umgänge med vänner som jag inte träffat på länge och kräftskiva. Det kommer att bli ett kanonbra avslut på semestern!


Likes

Comments

Sommaren springer iväg. Jag har hunnit med mysiga kvällar med mina vänner i min hemstad och en hotellvistelse ytterligare norrut. Vi har till och med hunnit hämta hem en ny bil som ni kan se på bilden nedan.

På tal om bebisen i magen har yrsel och illamående smugit sig på de senaste dagarna, migrän lika så. Skillnaden är bara när under dagen de kommer.

Jag längtar så tills ultraljudet den 2 augusti =)


Likes

Comments

Illamåendet varierar från dag till dag likt känslan av yrsel. Jag räknar nu ner tills dess att symtomen brukar minska för de flesta (efter v 12).

Från och med v 6-7 förändrades vissa smaker. Fil kunde och kan fortfarande smaka annorlunda. Kaffe som jag tidigare kunnat dricka i mängder var det helt plötsligt svårt att få i sig den rutinmässiga morgonkoppen på jobbet.

Vissa dagar har jag inte känt några symtom på illamående. Men när jag hamnat på platser med starka lukter har kväljningarna trots allt trängt sig på. Platser där detta inträffat är bland annat i fikarummet på jobbet. Jag har varit så obekväm de gånger jag känt att jag varit tvungen att gå iväg från de situationer jag i normala fall skulle fixa. Vilorummet som jag aldrig tidigare använt tog jag beslag på flera gånger under en arbetsvecka.

Äntligen har jag semester och behöver nu inte dölja något.

Likes

Comments