Sommaren springer iväg. Jag har hunnit med mysiga kvällar med mina vänner i min hemstad och en hotellvistelse ytterligare norrut. Vi har till och med hunnit hämta hem en ny bil som ni kan se på bilden nedan.

På tal om bebisen i magen har yrsel och illamående smugit sig på de senaste dagarna, migrän lika så. Skillnaden är bara när under dagen de kommer.

Jag längtar så tills ultraljudet den 2 augusti =)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Illamåendet varierar från dag till dag likt känslan av yrsel. Jag räknar nu ner tills dess att symtomen brukar minska för de flesta (efter v 12).

Från och med v 6-7 förändrades vissa smaker. Fil kunde och kan fortfarande smaka annorlunda. Kaffe som jag tidigare kunnat dricka i mängder var det helt plötsligt svårt att få i sig den rutinmässiga morgonkoppen på jobbet.

Vissa dagar har jag inte känt några symtom på illamående. Men när jag hamnat på platser med starka lukter har kväljningarna trots allt trängt sig på. Platser där detta inträffat är bland annat i fikarummet på jobbet. Jag har varit så obekväm de gånger jag känt att jag varit tvungen att gå iväg från de situationer jag i normala fall skulle fixa. Vilorummet som jag aldrig tidigare använt tog jag beslag på flera gånger under en arbetsvecka.

Äntligen har jag semester och behöver nu inte dölja något.

Likes

Comments

Första besöket hos barnmorskan är nu avklarat (v 10+5). Inskrivningen går ut på att ta prover, invägning och samtala om hälsa, mat och livssituationen. Vi får nu vänta tills nästa träff i augusti för att höra om resten av proverna också såg bra ut.

Jag har under två dagar inte känt mig gravid. Vi åkte därför och inhandlade en doppler och jo nog fick jag höra att lilla fanns där inne trots allt. Jag rekommenderar alla som känner sig de minsta osäkra att inhandla en sådan. Nu kan vi båda sova lugnt i natt.

Det är så skönt med semester och snart har första veckan gått. När jag börjar om i augusti ska jag berätta. 

Jag är 23 år gammal och jobbar som konsult. När jag går på föräldraledighet kommer jag ha jobbat i 2 år på företaget. Lilla kommer enligt beräkning födas i början av februari om det går som det ska.

Vad tror vi om könet då? Jo en tjej men vi kan mycket väl ha fel. Under de första veckorna trodde jag att det skulle bli en son, men för 2 veckor sedan tvärvände känslan och jag tror nu att det är en liten tjej därinne.

Denna blogg ska utgöra någon typ av dagbok om mig, min sambo och lillas liv.

Bilden visar postivit test 28 maj. Sommarens fester skulle härefter ske med de alkoholfria alternativen och snusdosan skulle aldrig mer öppnas.

Likes

Comments