Header

Pajdeg/ botten

3,5dl mjöl

125g smör

2 msk vatten

Smula i smöret i mjölet. När det blivit kornigt tillsätt vattnet och arbeta till en deg. Låt vila några minuter. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Ta ut botten ur ugnen . Sänk då värmen på ugnen till ca 130 grader.


Fyllning

4ägg

5dl grädde

100g västerbottenost

100g annan ost

(Denna gång avnjöt vi pajen med en torkad skinka ).

Lägg osten i botten/ skalet. Vispa ihop grädden och äggen. Smaka av med lite salt o peppar (tänk på att osten ger ifrån sig salt). Häll den över osten. Sätt in pajen i ugnen på 130 grader i ca 30 -35 min (låga grader så att den hinner sätta sig / bli fast innan den börjar att ta färg.) Skaka lite på formen om den inte rör sig / blivit fast så är den klar. Låten stå några minuter till om du vill ha mera färg på den.


Serverings tips:

Enkel grönsallad.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det här behöver du:


* 400g skalade räkor

* 100g färska champinjoner

* 1st purjolök

* en gul och en röd paprika

* 2dl chilisås

* 5dl grädde / laga lätt

* 2 msk mjöl

* smör till bryning/stekning

* cayennepeppar, salt och svartpeppar


Använd en gryta till detta. Hacka purjolöken och paprikan. Skiva champinjonerna. Bryn purjolöken i lite smör, när den fått lite färg och mjuknat häll då i paprikan och champinjonerna. Stek dom ca 2min. Strö över mjölet och vänd runt grönsakerna. Häll på grädden och chilisåsen. Krydda sedan med kryddorna tills du är nöjd. Var lite försiktig med cayennen. Låt grytan koka upp, och sedan småputtra ca 10 min. Häll sedan i räkorna, låt puttra 2min . (låter du räkorna vara för länge i grytan så kan dom bli sega, så slå av värmen när du hällt i dom, blir perfekt resultat.)

Grytan rekommenderas att serveras med jasminris. Jasminriset drar åt sig alla dom goda smakerna på en välsmakande sätt.


Låt det väl smaka!!!

Likes

Comments