Idag kommer ett recept på en banankaka. Sådana är alltid lika goda. Jag hoppas ni vill testa att göra det här receptet och att ni tycker om de. Lycka till!

Ingredienser
75 g smör
1/2 dl mjölk
2 dl strösocker
2 ägg
2 bananer
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat

Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 1/2 liter form.
2. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i mjölken.
3. Vispa äggen och sockret poröst.
4. Blanda mjölet, bakpulvret och bikarbonatet i en separat skål. Likaså mosar ni bananerna i en annan.
5. Överför bananerna, mjölblandningen och kanelen till ägg och socker blandningen. Blanda och häll sedan över smör blandningen
6. Häll över den färdiga smeten i den bröade formen och ställ sedan in den i ugnen i 55-60 minuter beroende på hur kladdig ni vill ha den.
Låt svalna eller ät varm med glass eller grädde. Njut!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 5 Readers

Likes

Comments

Nu har det gått alldeles för lång tid sedan vårt senaste inlägg. Här kommer därför ett nytt recept dagen till ära.

Ingredienser
150 g smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn

Såhär gör du
Knåda eller rör ihop smör och socker (jag föredrar och rekommenderar starkt att använda händerna till det här). Tillsätt sedan resten av ingredienserna och fortsätta knåda. Ett tips när ni gör kaffet är att koka vatten och göra det som ni brukar göra kaffe och sedan låta det kallna. Det blir inte alls samma sak om ni kör på kallt vatten på en gång. (Om ni inte vill ha kaffe så kan ni byta ut det mot vatten också, men kaffe ger bättre smak). Knåda degen till små bollar och rulla i valfritt tillbehör. Strössel, mandelspån, kokos eller pärlsocker. Låt de sedan stå i kylen ett tag och vila innan ni äter de. På så sätt blir de godare. Ät och njut!

  • 5 Readers

Likes

Comments

ingredienser

2 dl mjöl.                                                              3 dl socker                                                        150 g smör                                                           1 dl kakao.                                                         2 ägg                                                                  2 tsk vaniljsocker                                                   1 burk karameliserad mjölk                               150 g marshmallows

Tryffel

100 g mörk choklad                                          100 g ljus choklad.                                               1 dl grädde

såhär gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull eller mikro. Rör sedan ner socker kakao och vaniljsocker.                                                  2. Rör ner äggen ett i taget och till sist mjölet.     3. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och grädda sedan i mitten av ugnen i 14 minuter.    4. Ta fram dina marshmallows och dela i mindre bitar (skulle tipsa om att ha mini). Strö de över kakan som varm och grädda i ytterligare 4-5 minuter på samma värme. När   ni tar ut kakan låt den svalna.                              5. Ta fram din karamelliserade mjölk och Stryk över hela burken på kakan.                               6. Hetta upp grädden i en kastrull och smält chokladen i mikron. Rör allt samman till en tryffel och häll över kakan. Låt svalna helt (om ni inte vill äta den varm). Kan serveras med grädde och/eller bär.

Ät och njut!


Ledsen för att texten hamnade så konstigt. Kan inte göra så mycket åt det.​

Likes

Comments

Ingredienser

2 msk mjöl

2 msk socker

1 msk smör

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljsocker

2 msk mjölk

En nypa salt

1 msk kakao


Så här gör du

1. Smält smöret i en kopp i mikron. Storlek väljer du själv.

2. Blanda alla torra ingredienser i en separat burk och häll sedan över i det smälta smöret. Blanda. (Kakot är valfritt. Vill man ha en vanilj kaka så ha i lite extra vaniljsocker och mjöl istället) .

3. Tillsätt mjölken och blanda tills de är klumpfritt.

4. Ställ in i mikron på högsta värme i 1 minut. Valfritt: Servera med grädde och bär.

Njut!

bild kommer upp snart 

Likes

Comments

Hej!
Vi har ännu en gång inte hållit det vi lovat om att vara mer aktiva på bloggen och det är inte bra. Orsaken är främst att vi har haft ganska mycket att göra både hemma och i skolan, vilket har kommit i vägen för bloggen. Jag har några nya recept på gång och de ska komma upp någon gång nästa vecka. Jag vet däremot inte hur det går för Mathilda, men jag tror att det kommer upp något från henne snart också.
Ni får gärna kommentera om det är något speciellt recept ni vill ha så försöker vi fixa det. Vi hoppas verkligen att vi blir mer aktiva, men vi kan inte lova något nu under sista terminen innan sommarlovet och gymnasiet.
Hoppas att ni förstår så ses vi snart.
Kram /Karla

Likes

Comments

Ingredienser
200 g smör
5 do mjöl
2 msk vaniljsocker
Florsocker till garnering



Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader

1. Blanda ingredienserna bunke med en elvisp. Knåda sedan degen förhand till en klump.
2. Dela upp degen i två och forma de sedan till korvar. Lägg de i kylen där att vila i 20 min.
3. Skär korvarna i 20 lika stora bitar och forma till halvmånar.
4. Lägg halvmånarna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i 10-12 min.
5. När du tagit ut kakorna låter du de svalna på bakhållet lite granna innan du sedan har på florsockret.
Klart!

  • 48 Readers

Likes

Comments

Ingredienser
Måltidsdryck 1 tetra
Sockerdricka tills måltidsdrycken är utspädd
Frysta bär/färska bär som ni tycker
Godis (hjärnor, maskar)


Så gör du
1. Häll i måltidsdryck i en stor skål
2. Häll sedan i sockerdrickan så mycket det behövs för att måltidsdrycken ska spädas ut
3. Häll i/lägg i bären och blanda om
4. Om ni vill ha en halloween bål så kan ni lägga i lite godis också som godis hjärnor, maskar eller andra sorter
Klart!
Ps. Det här fungerar även som en vanlig drink!
Gör ni en drink kan ni även lyxa till det med lite socker kring glaset

  • 69 Readers

Likes

Comments

Ingredienser
2,5 dl mjöl
2,5 dl mjölk
1 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2 msk smör

Serveringstips:
Sirap
Frukt och bär

Gör såhär:
1.
Blanda ihop de torra ingredienserna
2. Ha sedan i mjölk, smör och sist ägget
3. Stek pannkakorna. När de har börjat bubbla och stelna på ovansidan ska pannkakorna vändas.
4. Smaklig måltid!

  • 50 Readers

Likes

Comments

Ingredienser

Biskvierna:
3 äggvitor
200 g florsocker
100 g mandelmjöl
En nypa salt

Fyllning
25 g färsk mynta
40 g socker
1 dl vatten
150 g mörk choklad

Gör såhär
Börja med fyllningen
1. Krossa myntan med händerna. Koka upp den tillsammans med socker och vatten. Sjuda i 3 min och låt sedan vila i minst en timme.
2. Smält chokladen i ett vattenbad. Koka upp myntan igen och sila sedan ner sockerblandningen i chokladen.

Nu till biskvierna

1.
Blanda florsocker och mandelmjöl i en matberedare eller med elvisp tills det är ordentligt blandat.
2. Häll äggvitorna i en absolut ren och torr skål.(helst av glas eller metall.) tillsätt en nypa salt och vispa sedan med elvisp tills att det är vitt och fluffigt.
3. Fortsätt att vispa på medelhastighet och tillsätt sockret en tesked i taget. Se till så att sockret är ordentligt blandat innan du tillsätter nästa tesked.
4. Nu ska du tillsätta karamellfärg (valfritt) vänd försiktig ner karamellfärgen med en slickepott.
5. Använd en stor metallsked och vänd ner socker och mandelblandnigen i äggvitan.
6. När smeten är jämn och fin ska du hälla den i spritspåsen. Spritsa jämnstora rundlar på en plåt med bakplåtspapper. ( man kan använda en macaronmatta om man har)
8. Slå undersidan av plåten bestämt i arbetsbänken för att få bort eventuella luftbubblor.
9. Låt biskvierna vila i minst en kvart och upp till en timme så att de sätter sig och får en torr yta.
10. Grädda biskvierna i ungen på 170 grader i cirka 10-15 min. Låt svalna.
11. När kakorna har svalnat så ska du lägga på lite fyllning och trycka en till. Biskvi ovanpå.
12. Ställ macraronerna i kylskåpet i ca 30 min.
13. Ät och njut.

Det kan vara lite svårt i början. Går biskvierna sönder gör det ingenting. Övning ger färdighet.

  • 56 Readers

Likes

Comments

Ingredienser
200 g jordnötssmör
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ca 600 g choklad



Gör såhär
1. Smält chokladen i vattenbad (mikro funkar också.
2. Medan chokladen smälter blandar ni fyllningen. Vispa ihop jordnötssmör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp.
3. Ta fram en plåt eller talrik och lägg fram ca 28-30 små formar och när chokladen har smält fyll botten av dom med chokladen. Se till att ni har lite på kanterna/väggarna av dom också.
4. Ställ in dom i kylen i ca 30-50 min.
5. Ta fram dom ur kylen och lägg i en liten klump jordnötssmörs blandning i varje form och ta sen resten av den smälta chokladen och häll över tills ni täckt dem helt.
6. Ställ in dom i kylen igen i ytterligare 50-60 min.
Ta ut dom och njut av era egna peanutbutter cups
Kram Karla och Mathilda

  • 56 Readers

Likes

Comments