Header

Det sköna med helger är att jag är ledig och oftast gör jag ingenting! Sömnen är oftast på minussidan och nu när jag jobbar över 100% så blir det oftast stress i stallet.
Under helgen tar jag igen sömnen och spenderar fleraflera timmar i stallet för att umgås och pyssla med Sharlie.

Idag var planen att jag skulle rida lite bommar, men det tragiska är att jag råkade somna och sen var klockan för mycket för att hinna rida ordentligt så jag lösgalopperade honom i ridhuset en stund. Jag masserafe ryggen på honom och fixade stallet, pratade lite med mina stallkompisar (heter det så?) boxgrannar..? Aja, inte så intressant! Jag är iallafall påväg in till Västerås för att käka på Pinchos, de har nyligen öppnat en restaurang här så jag och Jocke ska se om det är en restaurang värd att åka till!

Någon har förbarmat sig över ridhuset, kolla vad mycket trevligare det ser ut nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Något jag har råkat ut för under mina år som hästägare är negativa blickar på tävlingsplatser. Förmodligen har någon slängt in en eller annan kommentar angående min häst på tävlingar. Men vet ni vad? Jag bryr mig inte, jag lägger inte energi på dessa människor. Jag tror på min häst och jag tror på min utveckling med honom, jag vet att han kan och jag vet vad han kan. Han råkar vara född i fel kropp för den hästen jag har, är det få som får uppleva.

Jag har aldrig tänkt på att folk faktiskt tittar på honom förrän i höstas då jag var på en tävling, min hästskötare frågade mig "bryr du dig inte om att de tittar?" jag lyfte blicken och kollade runt, japp! Mycket riktigt, folk tittade och det var inga hjärtögon jag såg hos vissa. Grejen är den, folk slutar titta efter att jag ridit fram och ännu mindre när jag ridit min runda. Så ja, jag vet vad han kan och det gör att jag inte bryr mig ett skvatt om vad andra tycker och tänker. Min häst är grym, jag vet det och Sharlie vet det!

Men tyvärr, det finns de som tar illa vid. De som tar åt sig utav folks blickar och kommentarer, de som inte vågar åka ut med sin häst på tävlingar för att de är rädda, rädda för att mötas utav blickar. Jag tycker synd om er, jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. En häst är en häst, man ska inte behöva mötas utav dessa blickar. Du kanske har en häst som hoppar hus och har en lovande framtid med din fantastiska unghäst efter en berömd hingst. Jag har min häst som gör sig superbra på lokala tävlingar, jag kanske inte kommer längre än hit och jag kanske är nöjd med det?

En blick, en kommentar kan förstöra så mycket. Tänk på det innan du tittar snett på nästa häst som inte är stor, brun som slår ut bakbenen genom taket när den hoppar. De som är nöjda med sina hästar, som förmodligen blivit räddad från slakt eller liknande, de ryttarna har en livsglädje över sin bästa vän. Att de sedan vill ut och tävla lite för skojs skull inte vågar ut för att rädslan är där och sätter stopp. Lägg bara av.

Nog pratat om det, nu vill jag inspirera er andra lite!
Ta vara på din fina häst, din bästa vän. Endast DU vet vad den kan och vad den har gjort, du kan dess historia och att komma ut på en lokal tävling kan vara en av de största momenten i din hästs liv. Tro på dig själv, tro på din häst, tro på din resa tillsammans med hästen, tro på er utveckling och våga visa att alla kan och alla har hjärta för det. Att höra från folk som har lite koll på er resa och sedan kommer berömmet "mycket bra jobbat!" "detdär trodde vi aldrig" är underbart att höra. De kommer bara man vågar lita på sin häst, skit i vad alla säger, alla negativa människor som är rädda för saker som är annorlunda, de vågar inte sticka ut ur mängden själva utan behöver någon att stödja sig på.

Sharlie har haft en lång resa hit vi är idag, jag har hört det ena och det andra och ärligt talat, jag blir otroligt taggad av sådana kommentarer. Jag sitter på en fantastisk häst som gör sig superbra på det han kan och det han håller för. Jag vill bevisa motsatsen, jag vill bevisa att det är ingen som helst skillnad på hästarna, alla vill olika mycket och alla kan åstadkomma olika mycket. Jag har bevisat mycket, allt går bara man vill och ger sig in i det, att sitta och drömma om att få komma ut på en tävling med sin favorithäst kommer du inte långt på. Ut och tävla! Prova på saker även om du kanske inte tror hästen kan, skit i vad du tror. Hästen tror på det om du tror på det, vågar du, vågar hästen!

Jobbar ni olika är ni 2 på banan, jobbar ni tillsammans är ni ett och sen kan du börja bevisa motsatsen. Att få chansen på ett eller annat sätt att bevisa att annorlunda är bra, ger en otrolig motivation till att fortsätta framåt.

Ta vara på de oslipade diamanterna och börja bevisa motsatsen!

Likes

Comments

För fleraflera år sedan (borde vara 2011) när jag hjälpte ägaren med Sharlie lärde jag honom vacker tass (tiden innan jag köpte honom alltså). Det var på den tiden alla ville lära sin häst konster så jag tyckte att vacker tass kan ju vara lite roligt att lära honom. Det tog mig inte mer än 5 minuter så fattade han hela grejen, "lyfter jag på benet, ja då får jag godis! Klart slut lets do it!" Han minns detta ännu denna dag. Men eftersom Sharlie är en yvig häst som gäärna vill att alla ska titta på honom och gör allt för att få som han vill så utnyttjar han också detta till 110%, viftar han på benet kan han få godis eller uppmärksamhet så han står där och viftar på alla ben samtidigt i hopp om att få godis eller någon som har tid att klappa på honom. Och nej, han är inte den häst som har brist på uppmärksamhet, han får uppmärksamhet av alla i stallet när han vill ha det.

Jag har dock inte förbjudit detta helt, vilket jag egentligen borde när han missbrukar det, men jag tänkte att det skulle vara lite ballt om han kanske skulle kunna gå i spansk skritt en dag? Det finns en liten tanke där i bakhuvudet om det, haha! Jag filmade lite igår, och ni ser hur extremt arg han blir när jag ber honom göra något för att få godisen, allt sker på hans villkor ;)

Detta är bara en kul grej som han kan lixom, kika in nedan! (jag skapade en random instagram för att få upp klippet här, ville inte ladda upp den i mitt eget instagramflöde så gå inte in och följ den!)
Om det är någon som vet hur jag kan ladda upp den på bloggen utan att ladda upp den via min instagram eller youtube?

Likes

Comments

Äntligen fredag som jag tänker alla fredagar och nu undrar jag vad denna fredag kommer bjuda på, förmodligen ingenting. Har inga planer då jag slutar jobbet 18:40 så det blir stallet direkt och sen är klockan relativt mycket så jag antar att jag kommer åka och köpa lite godis och sätta mig i soffan och kolla på film och klappa katten.

Jocke ska spela dator med sina vänner hos oss ikväll så tänkte låsa in mig och katten i TV rummer och njuta av stillheten. Tänk vad bra om han också bara hade en häst så vi hade kunnat dela intresse, just keep dreaming!

Min plan idag var att jag skulle gå hem lite tidigare och sedan åka med min sadel till en butik för försäljning då jag ska prova ut en ny i helgen. Nästa vecka börjar verkligheten med träning och en Pay n' jump, har inte nämnt något om den men jag åker till Strömsholm och rider en klass bara för att checka läget och se vart vi är någonstans inför säsongen.

På söndag ska jag faktiskt åka och kika på ny stallplats, oklart om jag vill flytta då Sharlie stått i många stall senaste åren, dels trivs han rätt bra där vi står nu. Hade varit drömmen om träningsmöjligheterna hade varit bättre, det var så bra när jag stod på Strömsholm, fanns alltid träningsmöjligheter oavsett väder, årstid eller vad man hade motivation till..
Jag behöver alltså bygga mig en egen anläggning där jag kan ha allt jag vill ha såsom skrittmaskin, galoppbana, stort ridhus, fet utebana, lite terränghinder och stoooora kuperade hagar med vita staket och vansinnigt snyggt stall med en uppfart med vitt grus, kan någon hjälpa mig bygga?


Dags att återgå till arbetet, min rast är över om 2 minuter men vi hörs lite senare i soffan guys!

Likes

Comments

Likes

Comments

Var som sagt och gjorde lite ärrenden i Eskilstuna igår, detta är vad jag hade med mig när jag kom hem! Dessvärre passade inte bootsen så måste åka in och byta dem mot en storlek större om de har. Fick även med mig en påse musli åt Sharlie men det är inge intressant så den får förbli ouppmärksammad.

Färgen på täcket var dock väldigt missvisande då det var mer blått på hemsidan när jag klickade hem det, det är mer lila än blått.. Bilden här överst visar färgen bäst trots att påsen blänker jättemycket (jag lyste med en lampa på grejerna så det skulle synas, är väldigt mörkt i min hall)
Bilderna när Sharlie har täcket på sig visar mer eller mindre hur färgen var på hemsidan, nackdelen med att beställa hem saker utan att ha sett dem först haha!!


Och ja, han simmar lite lätt i halstäcket! Själva täcket sitter jättebra men halsen är liiite stor, han lär inte frysa om öronen iallafall!

Likes

Comments

Hann tyvärr inte skriva något mer igår, jag åkte runt i Eskilstuna och gjorde lite ärrenden innan jag åkte hem och åkte till stallet.

Jag klickade hem ett nytt täcke i tisdags från Strömsbergsgård och det kom igår så var och hämtade ut det påväg hem! Ett blått amigotäcke, 200g med hals då mitt förra blev brutalt slaktat. Ägde det i ca 2 månader och sen fick det besöka sopkorgen, kul med en häst som slaktar allt...

Dessvärre har jag rätt svårt att kontrollera mig i en hästbutik så jag råkade få med mig lite mer saker hem än tänkt, men jag tänkte visa er vad jag fick med mig igår men jag hann inte starta datorn så jag lägger upp det ikväll.

Sharlie fick lov att gå i ridhuset igår också, jobbade lite på samma saker som jag gjorde i tisdags med lite mer fokus på skänkelvikningar och slutor. Det var en tjej i ridhuset som satt och kikade på så hon var där och påpekade lite om Sharlie tappade någon kroppsdel i skänkelvikningen, så tacksamt! Tack för det! Det gick superbra och jag börjar få ordning på alla kroppsdelar på honom i de rörelserna så det tar sig! Han är såå fin just nu!

Hon filmade även lite när jag red i slutet, inget avancerat men man ser hur han rör sig iallafall. Dessvärre passar inte min sadel längre så därför jag rider alltid barbacka. Jag har provat ut en Erreplus men ska se om min ekonomi tillåter mig att hämta ut den snart. Tänkte om jag skulle lämna in min någonstans och se om jag kan lösa ut en tillfällig jag kan ha tills jag har ekonomin för att hämta ut Erreplusen.

Skriv gärna vad ni vill läsa så jag kan knåpa ihop rolig och intressant läsning åt er!

Här är filmerna från igår, tagna från instagram så antar att några av er redan sett dem? Ska se till att få med en som kan filma med något lite hävare än min mobil på träningen på tisdag!

Likes

Comments

Då har jag bokat in hoppträning på tisdag och förhoppningsvis fortsätter jag träna där om det känns bra och det funkar! Jag red för Sandra under min praktik hos henne två månader under 2015 där hon gav oss en ordentlig skjuts i våran utveckling som för vår del var väldigt välbehövlig.

Nu hoppas jag hon kan hjälpa oss igen att komma igång ordentligt inför denna säsong. Jag har inte lagt supermycket fokus på hoppningen under hösten då han i slutet av maj drog på sig en skada och det tog hela sommaren för honom att rehabilitera sig, därefter lade jag om min ridning helt och la fokus på klok och hållbar träning.

Just nu vill jag iallafall komma igång med hoppträningen igen och sikta mot mina mål, har planerat in en del tävlingar under våren samt några få under sommaren som jag vet att jag vill rida. T.ex. Köping & Sundbyholm.

Tänkte lägga upp min tävlingskalender samt mina mål i separata inlägg så ni får se lite hur jag tänker när jag lägger upp det.

Vågar inte riktigt inte sätta samma press på honom nu som jag gjorde förra året då jag nu har fått det bevisat att han inte håller, men nu med klok träning och ordentlig återhämtning mellan varven ska detta bli en toppensäsong och jag tror på finfina resultat!
Taggade är bara förnamnet!


Detta klipp är från min praktik hos Sandra under en hoppträning, här var vi i toppform!

Likes

Comments

Tisdagen lider mot sitt slut!
Jag har jobbat hela dagen och avslutade med att kanonpass på Sharlie!

Jag jobbar just nu som kundservicemedarbetare i Eskilstuna, mycket samtal får man ta emot av kunder över hela landet. Bästa kollegorna och bra stämning mellan oss och cheferna, precis så jag vill att en arbetsplats ska vara!

Idag var en av veckans dagar då det knappt ringer någon så jag slår ihjäl tiden med att läsa artiklar på Hippsons hemsida! Det är rätt casual nuför tiden, finns inte en artikel jag missat, haha!

Sharlie fick motion i form av lite dressyrarbete under kvällen. Tänkte bara jogga honom i en lite lägre form och bara stretcha igenom honom men dessvärre var han så sjukt fin redan från start så jag beslöt mig för att jobba honom i en bra arbetsform med lite öppnor, slutor, enkla byten samt mycket tempoväxlingar.

Sharlie har mycket svårt för att gå sidvärts undan vänster skänkel, han böjer hela sig på ett sätt jag inte vet..? Jag håller knappt ens i innertygeln och sträcker yttertygeln för att bibehålla stödet men ändå lyckas han böja halsen onaturligt mycket och flyger iväg mot väggen..?
Jag jobbar på det varje dag och det blir bättre och bättre, så jag tränar vidare.

Han börjar bli otroligt fin just nu och man är nästan lika säker på att man sitter på Valegro eller något!
Jag rider mycket enkla byten just nu, de börjar arta sig de med vill jag lova!
Jobbar mycket med att han ska vara lyhörd för min vikt och röst, alltså inte mycket hand i min ridning nuförtiden.
Känns väldigt bra just nu, jag behöver endast lägga ner handen och säga ptroo så är det galopp-halt på en mikrosekund! Det är lovande :)

Ska se till att få lite film när jag rider lite dressyrarbete på honom så ni får se!

Jag ser en ljus vår framför oss!

Likes

Comments

Tisdag i all ära, jobb i vanlig ordning!

Har varit ledig i 5 dagar och jag lovar er, jag har tagit hand om min ledighet väl. Jag har legat i soffan, kikat på film och ätit godis, precis som det ska vara.

Med denna blogg har jag idéer så det sprudlar utav dem, jag ska låta er följa med på träningar och tävlingar i form av film, jag ska visa er hur jag lägger upp ridpass och tips på ridövningar och syftet med övningen. Blir nog en del ridövningar på film också.

Ni ska få följa min vardag, min tävlingsplanering samt min veckoplanering samt mitt tänk kring mina mål. Tips, tricks och utvärderingar på produkter jag använder. En nystart och jag tror på detta denna gång, jag har inspiration och motivation till att driva denna blogg framåt och nå ut till ett stort nät där jag hoppas jag kan inspirera till ridövningar samt att smitta av mig med inspiration till att åka till stallet och rida!


Ha en bra tisdag!

Likes

Comments