Det jag glömde att tillägga i gårdagen inlägg är att från och med måndag kommer Viktor att vara hemma med oss i hela tre veckor. Underbart! De första två veckorna är hans 10-dagar som han inte har tagit ut ännu eftersom att vi tills igår har haft "vård av allvarligt sjukt barn". Under den sista veckan har han tagit ut semester och detta betyder att Viktor är ledig under hela jul och nyår. Det känns riktigt härligt. Då ska vi mest bara passa på att rå om varandra och mysa som aldrig förr.

Nu ska jag försöka räkna ut hur allt det här med föräldrapenning. Hur många dagar i veckan jag ska ta ut, hur mycket pengar jag får varje månad, hur länge jag kan vara hemma osv. Det gör mig mest bara snurrig. Jag behöver minst en kopp kaffe för att ens orka gå in på Försäkringskassans hemsida och börja.

Jag hoppas att ni har en fin dag och att ni har hittat fredagsfeelingen.
På återseende! 😘

Likes

Comments

Idag var dagen som vi har väntat på kommen. Nu är William officiellt friskförklarad av läkare så från och med imorgon går jag inte längre på "vård av allvarligt sjukt barn", utan nu börjar jag använda mig av mina föräldradagar som vilken föräldraledig som helst. Det var roligt att få träffa personalen på Neonatalen igen och visa upp vår fina kille. Alla tyckte att han hade växt jättemycket och att han har utvecklats otroligt bra. Efter besöket på neomottagningen hade vi ett besök hos Estelle för att göra ännu ett ultraljud på Williams hjärta. Ductus hade inte stängt sig helt och hållet men att det var otroligt lite kvar så det var skönt, det går åtminstone åt rätt håll även fast det tar lite tid. Förutom detta sjukhusbesök så har vi hunnit med en sväng på stan. Det blev lite julklappar och kläder till William.

Nu är jag så trött att jag skulle kunna sova ett dygn eller två. Så nu tänker jag ta med mig mitt charmtroll och krypa ner i sängen. Det har varit en otroligt bra men lång dag.  Godnatt på er, sov gott!

Likes

Comments

Då var det redan måndag. Helgen med Hugo bara sprang iväg. Vi har hunnit med att spela tv-spel, tittat på film, varit på Jamtli julmarknad, kollat på julklappar och en väldans massa mys. Denna måndag spenderar vi här hemma, det är så kallt och blåsigt ute. Vi har dessutom redan hunnit med att få finbesök av Emma och Jonathan, otroligt trevligt. Nu ska vi bara mysa i soffan och lite senare ska jag fixa bland Williams urväxta kläder, men det får bli när den lilla mannen sover. Ni får ha en fin måndag.

Likes

Comments

Denna fredag myser jag och William hemma medan vi inväntar Viktor och Hugo i eftermiddag. Vi har lyssnat på barnmusik hela morgonen, han verkar tycka att det är jättemysigt att lyssna på musik. Dessutom har han börjat "prata" mer, sedan igår pratar och jollrar han mest hela tiden egentligen, det är verkligen häftigt hur mycket som kan hända från en dag till en annan i hans utveckling. Jag har precis tagit en dusch och nu ska jag titta på en av de bästa tecknade filmerna genom tiderna, Anastasia. Det är en sorglig men otroligt vacker historia där vissa delar är baserad på verkliga händelser. Om ni inte har sett den tidigare och älskar tecknade filmer precis som jag så måste jag säga att ni har missat något. Se den!

"Minnet av en öppen famn
I min dröm är jag trygg och varm
Par i dans och harmoni
Till minnets melodi

Men en dag, ska jag få
Svaret på mina minnen

Allt mitt hjärta, kom ihåg
Alla skuggor försvinner

Som en sång, någon sjöng
Längesen, i december"

Likes

Comments

"If the world were perfect, it wouldn't be."

Likes

Comments

Jag och William valde att stanna hemma även igår för att kurera oss. Då passade jag på att städa lägenheten så nu är det gjort tills Hugo kommer till oss i helgen. Idag har vi däremot varit på BVC, precis som varje vecka. Han växer och följer sin kurva bra. Det blir nog ännu bättre nu då vi idag bytte storlek på dinapparna samt ökat på maten, han tömde hela flasken utan problem. När vi kom hem igen dröjde det inte länge innan vi fick besök av mamma och Gunilla som hade med sig fika. Det var väldigt mysigt. William fick dessutom en jättefin sängorm av Gunilla som hon hade sytt. Tusen, tusen tack! Damerna har nästan precis åkt och Viktor har kommit hem från jobbet. Nu blir det lite soffhäng innan det är dags att klura på någon middag.

Likes

Comments

Idag har jag och William bara varit hemma och myst. Han börjar bli lite småförkyld så vi tar det säkra före det osäkra och kurerar oss hemma lite. Viktor slutar inte förrän om en timme och lilleman sover just nu så jag får roa mig själv, jag tänkte att jag skulle spela lite Nintendo Wii. Igår var vi däremot på föräldragrupp, "Ny i världen" handlade denna om, vi pratade lite om livet som småbarnsförälder, förväntningar, förlossningarna osv. Det är en jättemysig grupp och det är även dessa vi har spädbarnsmassagen med.

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och starta Wii. Ha en bra kväll :)

Likes

Comments

Det blev inte så att vi åka till Sundsvall i fredags pga vissa anledningar. Istället packade vi in oss i bilen och åkte igår förmiddag. Vi kom fram till Anna och Michelle strax före ett och strax därefter kom allt folk och Michelles ettårskalas kunde börja. Det var roligt att få träffa alla igen och Michelle verkade vara nöjd med sin födelsedag. Det blev tacos till middag och kvällen spenderades jag, Viktor och Anna i soffan med lite gotta. I morse klev vi upp omkring åtta och vi tog det bara lugnt någon timme innan vi åt frukost. Efter frukosten började jag, Viktor och William att göra oss klara för att åka ut till Birsta. På IKEA blev det lite allt möjligt - en nytt tvättställ, tallrikar osv tills William började äta mat, en jättegosig elefant, lite ljus, en kaktus osvosv. Utanför IKEA blev bland annat en kofta till mig och lite julklappar.

Vi kom hem till Brunflo vid sjutiden och sedan dess har vi hunnit packa upp, köra en maskin tvätt samt hängt den, matat den lilla mannen och nu har vi satt oss ner för att varva ner innan det är dags att göra natt. Vi har haft två supermysiga dagar och jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi träffar brudarna igen. Vi har iallafall planerat att dom ska komma hit och hälsa på i början av nästa år så det ser vi verkligen fram emot. Nu ska jag kramas lite med min son som ligger på babygymmet och berättar att han har gymmat klart för ikväll. Trevlig första advent på er och ha en fortsatt trevlig kväll.

Likes

Comments