Mattis hälta har lagt sej nästan helt så jag misstänker att han bara har snubblat och därav blivit halt. Ikväll ska baljan i hagen skuras igen och så ska jag försöka få till ett bra tillfälle att fota honom så jag kan beställa en fin boxskylt, vet inte riktigt vart ifrån jag ska beställa ännu men jag har några alternativ. Ska börja kolla lite på nytt vintertäcke och försöka hitta nåt med reflex på och även köpa en grimma med reflex ifall han skulle ta sig ut så han syns. Har en grusväg som går förbi ena delen av hagen och en lite mer trafikerad asfaltsväg ca 100 meter bort så då känner jag att det är bättre att utrusta honom med reflexer ifall något händer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mattis är halt och det känns som att allt går emot mig. Jag har haft sån jävla otur med alla mina djur i år så det här behöver jag verkligen inte men jag hoppas att det går över fort. Ska avvakta inatt så får vi se hur det verkar imorgon, blir det inte bättre så får jag ta ut veterinär.

Likes

Comments

Ja som rubriken säger så regnar det som vanligt här och Mattis går och njuter i hagen. Jag ska ju rensa i sadelkammaren och har bestämt mig för att samla allt som ska säljas på ett ställe så jag får plats med dom nya täckena som jag måste köpa. Hösten är på väg också, min kära häst har börjat fälla så nu har jag päls överallt när jag har borstat på honom. Mattis är lite närgången när man tar fram kameran så att få fina bilder på honom är en utmaning.

Likes

Comments

Hoppas ni mår bra, jag är ensam hemma hela veckan och det är både lite skönt och tråkigt men jag ska fixa lite ute i stallet. Igår fick jag nytt hö och det ser riktigt fint ut och luktar riktigt gott, Mattis verkade tycka om det med. Idag ska jag eventuellt tömköra honom eller longera, jag har inte riktigt bestämt mig än men något blir det iallafall. Hur tänker ni under vintertid med reflex på hästarna i hagen? Jag ska köpa en ny grimma till Mattis med reflex och funderat på att se om jag kan hitta ett täcke också, känns säkert då han syns ifall han skulle spränga tråden eller slita sig och komma ut på vägen. Har även en massa reflexer vid uteritter på både han och mig för att vi ska synas bra.

Likes

Comments

Hej jag är ledsen för att jag har vart så dålig på att skriva här men det har varit så otroligt mycket att göra och jag har även vart iväg en vecka på Gotland. Jag har bytt strö hos Mattis så nu står han på Kraffts stallpellets och han älskar det och det gör jag med. Så himla lätt att mocka och de känns fräscht och ljust. Det börjar även synas lite på Mattis att han går ner i vikt. Snart är det även dags att börja köpa vintertäcke till Mattis också då han har känslig rygg och alla täcken jag har är för små.

Jag har ju som sagt vart på Gotland en vecka och självklart var jag tvungen att besöka Lojsta Hed och det var magiskt och en otroligt häftig upplevelse att få se hästarna gå fria i sin rätta miljö. Jag längtar så otroligt mycket till november så jag kan åka dit igen och hämta mitt hingstföl. Lägger in lite bilder från veckan på Gotland

Likes

Comments

Förlåt för att de vart lite tyst här men jag har haft lite annat att tänka på. Mattis har fått stå inne en stund mitt på dagen i några dagar då flugor och sånt har vart extremt jobbiga så han har sprungit fram och tillbaka längs grinden och skyndar sej in när man kommit ut.

Likes

Comments

Hej jag är ledsen att det inte blev något inlägg igår men jag höll på att greja för fullt i stallet och försöker organisera upp mitt kaos och rensa lite på alla saker som inte används. Har otroligt mycket saker som ska säljas men jag hatar att lägga ut det på annons då många köpare alltid ska krångla till det och pruta på saker som redan är extremt billiga, har tex ett horsewaretäcke som har legat på annons väldigt billigt och är i väldigt fint skick och då ska folk pruta och tro att jag betalar frakten åt dom. Jag får helt enkelt se om jag orkar lägga ut allt på annons eller om jag kastar det mesta istället. Bjuder på en bild av min sadelkammare

Likes

Comments

Idag har de vart väldigt tråkigt väder så jag och Mattis har inte gjort något direkt. Jag har funderat lite på hur jag ska ändra om i stallet och kollat hur mycket halm jag har kvar så jag kan planera in ett inköp av de nya ströet och även storstädning av stall och boxar. Hade tänkt att börja rensa på alla grejer jag har och sälja sånt jag inte använder men det får bli imorgon istället.

Likes

Comments

En viltgående flock på omkring 50 ston strövar runt på Lojsta Hed, Gotland. Russen i flocken går i sin naturliga ursprungsmiljö på ett stort område på över 650 hektar uppdelat på 3 inhängnader och drivs samman 5 gånger per år, i Maj för hingstsläppet, i Juli vid russpremieringen, i november för fölskiljningen och sedan i månadskiftet april/maj och december för hovvård. Varje år lånas en hingst in under sommaren för fribetäckning av stona och dessa föl går sedan att köpa. Då fölen växt upp i en flock är kontakten med människor begränsad och först i november i samband med fölskiljningen verkas hovarna, dom chipmärks, får ett frysmärkningsnummer och en grimma för första gången utöver detta är dom helt ohanterade. Efter fölskiljningen släpps några stoföl tillbaka till flocken och får leva sina liv på Lojsta Hed medan resterande föl blir rid/körponnyer. För att köpa ett föl så ringer man till ansvarige då dom vill ha direktkontakt med köpare, sedan bokar man sitt föl och betalar in en handpenning och resterande summa betalas in via en inbetalningscheck i samband med fölskiljningen. Som köpare får du själv bestämma namn och lösa ut passet till ditt föl, russ bör ha svenska namn och två russ får inte ha samma namn men man kan däremot ändra stavningen om det namn man tänkt sej redan är upptaget. Mer om hur ett köp går till kan skrivas i ett eget inlägg om de önskas.

Likes

Comments

Hej idag har Mattis fått en yogaboll att ha ute i hagen eftersom han gärna pillar och leker med allt, dock är yogabollen är fortfarande lite läskig men det går nog över snart. Jag har även vart ute och kollat och mätt på vart jag får plats med en paddock då jag funderar på att bygga en paddock så jag slipper låna grannens om jag skulle ha behovet av det och jag har två perfekta platser att välja på. Paddocken kommer bli 20x40 och jag ska ha svart trästaket runt om med stenmjöl som underlag då jag inte är så jätteglad i sand som tyvärr ofta blir väldigt djupt och tungt att rida i. Imorgon kommer ett inlägg om russen på Lojsta Hed och jag hoppas att ni kommer tycka att det är intressant att läsa om

Likes

Comments