För några veckor sedan fick jag brev från Akademiska att inom 3 månader skulle jag få komma och träffa plastikkirurgen. Igår fick jag hem kallelse, i slutet på April ska jag till Uppsala igen för att träffa plastikkirurgen! Prata om ingrepp och få information.
Ringde till Akademiska för att fråga när jag ska få börja med testosteron, i maj ska jag få åka och ta prover. Sen får jag se när jag får börja med mina T-sprutor. Uppdaterar när jag vet mer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Som ni vet väntar jag på att få kallelse så jag får ta min första T-Spruta. Jag kollar brevlådan varje dag, flera gånger om dagen. Men än har jag inte fått någon kallelse. Jag kommer uppdatera så fort jag fått min kallelse.

Jag har prov filmat lite, men jag tycker att det brusar inte för mycket för att lägga upp klippet just nu, måste kolla lite inställningar i kameran och kanske få lite hjälp av min syster som redan har en Gopro.

Likes

Comments

Hat fått ett brev från Akademiska, Det var från plastikkirurgen inom 3 månader kommer jag få en kallelse till dom. Där kommer jag få mer information om operation och diskutera vilken operation som passar mig bäst. Nu har jag införskaffat mig en kamera och ska börja filma. Det blev en sån HÄR, köpte även ett minneskort till SanDisk.

Har laddat ner prov varianten av Final Cut Pro, som jag ska använda mig av när jag klipper. Vilket jag ska försöka komma ihåg hur man använde.

Malin och jag funderar på att tillsammans starta en youtube kanal. Där vi båda kommer prata om min förvandling och lite tankar och funderingar samt lite allmänt. Mer info kommer senare.

Likes

Comments

Jag funderar på att börja filma små klipp när jag säger en och samma mening varje gång jag filmar och filma ca 1 gång i månaden och sedan klippa ihop det för att ni ska få höra och se förändringarna som sker med t-spruta. Jag funderar på att köpa en ny kamera till det. Funderar på en sån HÄR, även lite tillbehör, den HÄR och kanske även den HÄR.

Likes

Comments

Jag var till Akademiska i Måndags, hade möte med min läkare. Vi fick leta parkering utanför sjukhuset i ca 1,5h sen hade jag möte med läkaren i 15 min.

Nu är äntligen mitt år som bestått av utredning över, Som har bestått av träff med läkare, kurator & psykolog. Läkaren berättade att ingen i utredningsteamet såg någon anledning till varför jag inte ska få gå vidare. Så nu väntar jag på kallelse för att få ta min första t-spruta. Även kallelse till plastikkirurgen för information om mastektomi samt planering om vilket ingrepp som passar mig bäst. Jag har aldrig längtat efter att få ta en spruta så mycket.

Om ungefär 6 månader kommer jag träffa min läkare igen, då ska jag bestämma vart jag vill ha kallelse för information om underlivsoperation. Jag får alltså välja själv om jag vill operera mig i Göteborg, Stockholm eller Lindköping. Så nu har jag en del jobb framför mig att kolla upp vilket sjukhus som är bäst. Någon som har erfarenhet av någon av dessa sjukhus?

Likes

Comments

Nu har jag gått och väntat och väntat och väntat hur länge som helst känns det som men äntligen har det där brevet från Akademiska kommit! På måndag får jag äntligen komma dit igen, jag ska då träffa läkaren och höra vad dom kom fram till på "konferensen" om mig, jag får då veta när jag kommer få börja på testosteron! Hoppas hoppas hoppas det är så snart som möjligt!
Så på måndag åker jag och sambon ner till Uppsala så får vi se vad dagen har att erbjuda utöver mötet, vi båda är lediga då så vi kanske åker lite tidigare så vi hinner svänga förbi lite affärer också kanske, det vill säkert sambon! 😁

Jag uppdaterar efter mötet så får vi se vad jag då har att säga!

Likes

Comments

I onsdags var det dax för möte i Uppsala igen med psykologen, vi gick igenom hur hon har uppfattat mig. Sen gick vi igenom lite tester som jag gjorde förra gången som jag var hos henne. Sen berättade hon att det var sista mötet!
Om ca två veckor ska dom ha en "konferens" angående mig. Där läkare, kurator och psykolog träffas och berättar sina egna uppfattningar dom fått utav mig. Så nu är det bara att vänta på nästa kallelse till läkaren! Det känns skönt att alla mina möten i Uppsala äntligen är klara, fick hem ett frikort förra veckan för sjukvården i Uppsala. Fick alltså hem det lagom till att jag är klar där.
Mitt år av utredning är äntligen klart!

Likes

Comments

Nu har jag varit på två besök i Uppsala. I Måndags var det möte hos psykologen, fick göra en massa olika tester i 2h. Samt lite frågor hur jag hanterar när människor i omgivningen ifrågasätter mitt val. Sen åkte jag och Malin och käkade innan vi åkte hem. Sen på Tisdagen var det besök hos gynekologen, hon informerade lite om hur vissa operationer går till, om man ska spara ägg och lite annat. Jag har redan funderat på om jag ska spara ägg eller inte.. har hört att Gävleborgslandsting inte står för kostnaden att spara och frysa ner ägg. Så när jag var hos gynekologen berättade hon att Gävleborg är det ända landstinget i Sverige som inte står för den kostnaden. Vilket är helt sjukt. Jag hoppas att Gävleborg kommer ändra sin åsikt om den saken snart. Att stå för den kostnaden själv är inte äns att tänka på då det kostar mellan 50 000 - 100 000kr.
För min del känns det bara onödigt att spara ägg då jag ändå inte kommer kunna använda dom. I Sverige är det inte lagligt att använda mina ägg i någon annan eftersom det inte är lagligt med surrogatmamma. För min del är det absolut inte viktigt med blodsband till mina framtida barn. Jag har själv erfarenhet av det, jag har en helt otroligt Farmor och Farfar som jag inte har blodsband till och kan inte tänka mig en bättre Farmor och Farfar än dom!
Och jag kommer själv att välja att operera bort livmodern då jag anser att det bara är onödigt att ha den kvar och samtidigt är en cancerrisk.
Efter besöket hon gynekologen gick Malin och jag på stan en stund innan vi sedan åkte hem igen.

Likes

Comments

Tja!

Idag fick jag äntligen post från Akademiska sjukhuset igen! äntligen drar alla möten igång igen.

jag ska till Akademiska den 24/8, då ska jag träffa psykologen för första gången. Får prata med mina chefer eller kollegor på måndag så jag kan byta pass med någon eftersom jag egentligen jobbar då.

Likes

Comments

Tja!

Snart kommer Malin hem, hon har jobbat kväll idag. och jag har varit ledig hela dagen. men inte gjort någon nytta.

igår efter jobbet åkte jag och Malin till Falun och överraskade hennes mamma och låtsas pappa som var ute med husvagnen.

katterna har snott dosan till min apple tv inatt, har letat typ överallt men hittar den inte... kanske får köpa en ny istället Apple 

Jag går bara och väntar på att sommaren ska vara över så jag får börja åka till Uppsala igen. jag väntar och väntar på en ny kallelse..


blev ett par till skor häromdagen Adidas


Likes

Comments