View tracker

I onsdags var det dax för möte i Uppsala igen med psykologen, vi gick igenom hur hon har uppfattat mig. Sen gick vi igenom lite tester som jag gjorde förra gången som jag var hos henne. Sen berättade hon att det var sista mötet!
Om ca två veckor ska dom ha en "konferens" angående mig. Där läkare, kurator och psykolog träffas och berättar sina egna uppfattningar dom fått utav mig. Så nu är det bara att vänta på nästa kallelse till läkaren! Det känns skönt att alla mina möten i Uppsala äntligen är klara, fick hem ett frikort förra veckan för sjukvården i Uppsala. Fick alltså hem det lagom till att jag är klar där.
Mitt år av utredning är äntligen klart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har jag varit på två besök i Uppsala. I Måndags var det möte hos psykologen, fick göra en massa olika tester i 2h. Samt lite frågor hur jag hanterar när människor i omgivningen ifrågasätter mitt val. Sen åkte jag och Malin och käkade innan vi åkte hem. Sen på Tisdagen var det besök hos gynekologen, hon informerade lite om hur vissa operationer går till, om man ska spara ägg och lite annat. Jag har redan funderat på om jag ska spara ägg eller inte.. har hört att Gävleborgslandsting inte står för kostnaden att spara och frysa ner ägg. Så när jag var hos gynekologen berättade hon att Gävleborg är det ända landstinget i Sverige som inte står för den kostnaden. Vilket är helt sjukt. Jag hoppas att Gävleborg kommer ändra sin åsikt om den saken snart. Att stå för den kostnaden själv är inte äns att tänka på då det kostar mellan 50 000 - 100 000kr.
För min del känns det bara onödigt att spara ägg då jag ändå inte kommer kunna använda dom. I Sverige är det inte lagligt att använda mina ägg i någon annan eftersom det inte är lagligt med surrogatmamma. För min del är det absolut inte viktigt med blodsband till mina framtida barn. Jag har själv erfarenhet av det, jag har en helt otroligt Farmor och Farfar som jag inte har blodsband till och kan inte tänka mig en bättre Farmor och Farfar än dom!
Och jag kommer själv att välja att operera bort livmodern då jag anser att det bara är onödigt att ha den kvar och samtidigt är en cancerrisk.
Efter besöket hon gynekologen gick Malin och jag på stan en stund innan vi sedan åkte hem igen.

Likes

Comments

View tracker

Tja!

Idag fick jag äntligen post från Akademiska sjukhuset igen! äntligen drar alla möten igång igen.

jag ska till Akademiska den 24/8, då ska jag träffa psykologen för första gången. Får prata med mina chefer eller kollegor på måndag så jag kan byta pass med någon eftersom jag egentligen jobbar då.

Likes

Comments

Tja!

Snart kommer Malin hem, hon har jobbat kväll idag. och jag har varit ledig hela dagen. men inte gjort någon nytta.

igår efter jobbet åkte jag och Malin till Falun och överraskade hennes mamma och låtsas pappa som var ute med husvagnen.

katterna har snott dosan till min apple tv inatt, har letat typ överallt men hittar den inte... kanske får köpa en ny istället Apple 

Jag går bara och väntar på att sommaren ska vara över så jag får börja åka till Uppsala igen. jag väntar och väntar på en ny kallelse..


blev ett par till skor häromdagen Adidas


Likes

Comments

Tja!
Sitter på jobbet nu och har rast, blev ett 7-21:30 pass idag.

Häromdagen när jag hade bytt om på jobbet och skulle gå hem så möter jag en kollega precis när jag ska gå ut från omklädningsrummet han stirrar på mig och ser sig omkring och säger "har jag kommit fel". Jag svarade bara snabbt nej och gick.

Det händer hela tiden på alla olika ställen. Ockelbo marknaden lika så, även fast den försäljaren såg mitt körkort så sa han "hon". Jag förstår inte att det ska vara så svårt.


Sambon och jag var på 5års kalas häromdagen, lite goda drinkar och trevligt sällskap!

I måndags tog dessutom mitt första dopp för i år!
Började med att jag blev på något vasst och skar mig under foten.

Likes

Comments

Tja.

Som transsexuell stöter man på en del saker i vardagen som andra inte tänker på.

jag har nyligen börjat på ett nytt jobb, jag har varit öppen mot chefer och kollegor från första början. Alla är fantastiska och inga fördomar alls. Jag jobbar alltså på äldreboende. Och från började hade jag svårt när boende frågade om jag var tjej eller kille. jag har hela tiden svarat att jag är kille just för att det inte ska bli några konstigheter för dom. Några av dom säger han, men en del av dom säger hon trots allt. Jag förstår att det är svårt för dom när jag har mina bröst kvar och låter inte som en kille. Men det är inte bara på jobbet som det uppstår att folk säger hon. Jag och min sambo var ut och käkade för ett tag sedan och då sa dom när vi skulle gå därifrån " ha en bra kväll tjejer"

Jag var och handlade på Ica Maxi i Gävle häromdagen, då var det en personal som sa till en annan personal "hon behöver hjälp kan du ta det".


Det är över 1 år sedan jag berättade för min familj om att jag vill byta "kön", snart 6 månader sedan jag skrev ut det på min Facebook för att alla runt om mig skulle få veta så slapp man alla små frågor och allt tisslande och tassande.

lägger ut en print sen på vad jag skrev på Facebook för ca 6 månader sedan.

-MatteusLikes

Comments

Tja!
Nu var det ett par dagar sedan jag uppdaterade här.
Förra veckan jobbade jag en massa och min flickvän hade studentvecka så blev lite sömn och mycket jobb.
Hon och min syster tog studenten i fredags, hann med båda två trots två olika skolor.
Nu är jag ledig i tre dagar! Ska bara njuta och hoppas på finväder.
Jag väntar fortfarande på post från Akademiska.

Likes

Comments

Tja. Jag har haft fullt upp med jobb. Idag var det intro och information om alla program och så vidare.
Min flickvän och min syster tar studenten på fredag så sambon och jag träffas inte så mycket den här veckan. Hon är på fester och har fullt upp hela veckan. Jag jobbar ändå så vi ses på natten när jag hämtar hem henne. Men jobbar bara två dagar till sen är jag ledig i 3 dagar. Och på Fredag är det fullt upp med studenten. Ska hinna med både sambon och min syster. Och givetvis går dom på olika skolor. Men det ska nog lösa sig ändå!
Dessutom första lediga helgen på 4 veckor! 🙌🏼

Fick brev från Akademiska häromdagen, men det var bara en räkning. Jag som hade hoppats på att få veta när jag ska till dom nästa gång. Men får vänta ett litet tag till då.

Just nu sitter jag på balkongen med mina katter, det regnar och åskar som fan. Kan inte sova så håller mina katter sällskap, min minsta katt är uppenbarligen lite rädd dessutom.

Likes

Comments

Tja!

Min sambo åkte hem till sin mamma igår för hon jobbar hela helgen, och det blir närmare till jobbet därifrån. Vilket betyder att jag är ensam hemma hela helgen, men det kvittar jag jobbar också hela helgen. Klev upp strax efter 9 i morse, har hunnit städa och plocka en massa i lägenheten. Börjar jobba 13 och jobbar till 21 ikväll. Efter jobbet får jag se om jag ska köra i Sandviken ikväll.

Jag vet inte när jag var ledig en hel helg sist, jobbar två helger till som jag vet om sen hoppas jag på lite ledighet tillsammans med henne❤️

Jag har alltså fått ett vikariat på jobbet som börjar på Onsdag 🙌🏼

Har haft ett tufft år men känns som om det börjar vända nu, jag är oerhört tacksam över den familj jag har som stöttat mig igenom allt, alla mina vänner som stått där vid min sida! Ni är fantastiska, All kärlek till er!

Likes

Comments