Sambon och jag åkte till Stockholm idag för att se Pride paraden, första gången för oss båda.
Jag blev tårögd av all kärlek som sprids på gatorna i Stockholm under Pride. Allas lika värde, även vi HBTQ personer är lika mycket värda som er heterosexuella.
Visst jag kan inte få biologiska barn men är det de som är viktigt? Är inte det viktiga att vi älskar våra barn oavsett blodsband eller inte?
Jag är uppväxt med en Farmor och Farfar som jag inte har blodsband till men dom är bland dem absolut viktigaste i mitt liv. Jag ser dom som vilken Farmor och Farfar som helst. Dom har alltid funnit där för mig och jag vet att dom alltid kommer finnas där, precis som jag alltid kommer finnas för dom!


Min mamma har alltid stöttat mig oavsett vad, det är jag så otroligt tacksam för. Det finns så många där ute som inte har stöttning hemifrån och allt blir så mycket jobbigare, det enda man vill är ju att få vara sig själv. Att få älska vem man vill. Jag har alltid varit stark och gått min egen väg men även för mig har resan varit lång och jobbig många gånger. Fördomar från människor man möter. Människor som man inte ens känner.

Det jag och sambon reagerade på är Moderaterna som stöder HBT men inte Q personer.. vad är det för diskriminering?!

Vi stod i 3h och kollade på paraden. Såå mycket kärlek alltså! Det är fantastiskt tänkt om det bara kunde vara såhär varje dag, alla sprider kärlek till alla oavsett kön, könsidentitet, läggning, you name it!
Samtidigt som paraden pågår cirkulerar ett flygplan.. det är SD som sprider sin skit. Tror inte att det var så många som såg det tack och lov.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag fyllde nyss 24 år, firade med familj och vänner

Jag fick en väldigt fin present av min sambo som jag bara måste rekommendera, som jag använder varje dag eller iaf varje dag som jag inte jobbar.. den här och sen så fick jag den här till. Är otroligt nöjd med den!


Skulle det vara någon har frågar angående min könsdysfori så går det bra att fråga, jag svarar så gott jag kan.

Jag kommer ta mig tid att göra ett inlägg där jag svarar på frågor som jag fått.

Man kan antingen kommentera i någon av inläggen eller skicka ett mail till mig på Matteus.sjoberg@hotmail.com

Likes

Comments

Nu är det 12 dagar sedan jag fick ta min första testosteron spruta, det har inte hänt så mycket men tänkte uppdatera om det som har hänt.

Jag märker att jag fått mycket mer finnar i ansiktet speciellt kring munnen, hakan och vid näsan.

Nästa spruta blir i början på Augusti. För er som inte vet så är det 6 veckor mellan första och andra sprutan, sen är det 12 veckors mellanrum resten av tiden. Lite beroende på hur min testosteron nivå ligger sen. vissa tar var 10e vecka men oftast är det var 12e vecka man tar. Det första och den andra sprutan tar man tätt in på varandra för att man snabbare ska komma upp i rätt testosteron nivå i kroppen.

Jag fick ett meddelande på Facebook förra veckan från en reporter som jobbar för Kit.se hon ville göra någon intervju med mig. Jag har aldrig hört talas om Kit.se men vi får se vad det blir för något.

Likes

Comments

Fick kallelse till Akademiska, 26/6 men innan besöket skulle jag ta blodprover så jag åkte till Gävle sjukhus och tog blodprover som dom senare fick posta till Akademiska.
I måndags var jag på mötet i Uppsala, proverna såg bra ut. Hon frågade om jag hade några funderingar kring testosteronet men nej det har jag inte.
Hon skrev ut recept på testo, hon berättade att hon även skulle skriva ut ett intyg till mig. Tydligen så har vissa apotek ifrågasatt varför man har testo på recept och man inte har fått hämtat ut testot.
Jag och Malin åkte direkt till ett apotek i Uppsala, det var inga problem att hämta ut. Ringde hälsocentralen direkt för att boka en tid men dom hade ingen tid förrän på fredag. Det kändes ju otroligt tråkigt och segt att behöva ha testot ligga hemma men inte få ta det direkt.
Dagen efter ringde jag till hälsocentralen igen och kollade om det hade kommit in något återbud vilket det hade så jag har tid idag. Klockan 13:00 idag ska jag få ta min första testosteron spruta!

Likes

Comments

För några veckor sedan fick jag brev från Akademiska att inom 3 månader skulle jag få komma och träffa plastikkirurgen. Igår fick jag hem kallelse, i slutet på April ska jag till Uppsala igen för att träffa plastikkirurgen! Prata om ingrepp och få information.
Ringde till Akademiska för att fråga när jag ska få börja med testosteron, i maj ska jag få åka och ta prover. Sen får jag se när jag får börja med mina T-sprutor. Uppdaterar när jag vet mer.

Likes

Comments

Som ni vet väntar jag på att få kallelse så jag får ta min första T-Spruta. Jag kollar brevlådan varje dag, flera gånger om dagen. Men än har jag inte fått någon kallelse. Jag kommer uppdatera så fort jag fått min kallelse.

Jag har prov filmat lite, men jag tycker att det brusar inte för mycket för att lägga upp klippet just nu, måste kolla lite inställningar i kameran och kanske få lite hjälp av min syster som redan har en Gopro.

Likes

Comments

Hat fått ett brev från Akademiska, Det var från plastikkirurgen inom 3 månader kommer jag få en kallelse till dom. Där kommer jag få mer information om operation och diskutera vilken operation som passar mig bäst. Nu har jag införskaffat mig en kamera och ska börja filma. Det blev en sån HÄR, köpte även ett minneskort till SanDisk.

Har laddat ner prov varianten av Final Cut Pro, som jag ska använda mig av när jag klipper. Vilket jag ska försöka komma ihåg hur man använde.

Malin och jag funderar på att tillsammans starta en youtube kanal. Där vi båda kommer prata om min förvandling och lite tankar och funderingar samt lite allmänt. Mer info kommer senare.

Likes

Comments

Jag funderar på att börja filma små klipp när jag säger en och samma mening varje gång jag filmar och filma ca 1 gång i månaden och sedan klippa ihop det för att ni ska få höra och se förändringarna som sker med t-spruta. Jag funderar på att köpa en ny kamera till det. Funderar på en sån HÄR, även lite tillbehör, den HÄR och kanske även den HÄR.

Likes

Comments

Jag var till Akademiska i Måndags, hade möte med min läkare. Vi fick leta parkering utanför sjukhuset i ca 1,5h sen hade jag möte med läkaren i 15 min.

Nu är äntligen mitt år som bestått av utredning över, Som har bestått av träff med läkare, kurator & psykolog. Läkaren berättade att ingen i utredningsteamet såg någon anledning till varför jag inte ska få gå vidare. Så nu väntar jag på kallelse för att få ta min första t-spruta. Även kallelse till plastikkirurgen för information om mastektomi samt planering om vilket ingrepp som passar mig bäst. Jag har aldrig längtat efter att få ta en spruta så mycket.

Om ungefär 6 månader kommer jag träffa min läkare igen, då ska jag bestämma vart jag vill ha kallelse för information om underlivsoperation. Jag får alltså välja själv om jag vill operera mig i Göteborg, Stockholm eller Lindköping. Så nu har jag en del jobb framför mig att kolla upp vilket sjukhus som är bäst. Någon som har erfarenhet av någon av dessa sjukhus?

Likes

Comments