Lyssnar på regnet. Är barnsligt förtjust i ljudet av smattrade regn. Känner ett välkommet och välbehövligt lugn i kroppen efter att min bästa vän N haft en riktigt bra dag idag. Njuter av att den brännande klumpen i magen för stunden är frånvarande. Gläds över att ha hittat en bok om sådana som jag. Tänk att det finns fler. Har alltid bara trott att jag är ensam och konstig. Tänk att det finns fler som jag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min bästa vän. Han som gör att jag stolt får kalla mig matte. Han som alltid funnits vid min sida. Alltid och så länge jag kan minnas, så länge jag vill minnas. Under våra tolv år tillsammans har vi kommit varandra så nära att tänka på en tillvaro utan honom skrämmer mig från vettet. Bortom all vett och sans. When life as you know it, ends. Hur tar man sig vidare då?!

Med blåsljud på hjärtat och ett bakben knöligt av tumörer har jag sedan länge i tysthet räknat ner vår tid tillsammans. Fasat för dagen då någon av dessa sätter definitivt stopp för vår tid. Din och min tid. Och så var det ju ryggen. Många år har gått och jag hade helt lyckats glömma och gömma vetskapen om din trasiga ryggkota. Ett ögonblick, ett lyckorus på en gräsmatta och smärtan är ett faktum. Skadan skedd, går inte att ta tillbaka, går inte att backa tiden. Likt en joker i leken har nu ryggen seglat in på förstaplatsen på listan över det som en dag kommer slita oss isär. Det som en dag kommer tvinga mig att ta det enda och sista beslutet. Hur ska jag klara det? Med den största kärleken kommer den största sorgen. Min bästa vän.

Likes

Comments

Att vara matte. Att vara mamma. Alltid någon som behöver dig, dag som natt, på gott och ont. Alltid någon att bry sig om, ängslas och oroa sig över och hela tiden älska lite mycket mer än förnuftet egentligen klarar av.

Imorgon blir lillebror åtta veckor. Idag fick vi med säkerhet veta att han har någon form av hörselnedsättning. Tre veckor att vänta innan fler tester och kanske några fler svar. Tre långa veckor. Mammahjärtat i uppror. Vardagsoron tar sig nya uttryck. Älskade lillebror, hur blir allt nu?!

Likes

Comments