Ingredienser

ca 20 stycken

150 g mjölkfritt margarin

1 dl sojagrädde

2,5 dl socker

1½ dl soja- eller havremjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Valfria fyllningar

bär, riven mandelmassa, torkad frukt, hackad choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ihop socker och grädde. Rör försiktigt ner resten av ingredienserna.

2. Fyll muffinsformar till hälften och lägg i valfri fyllning. Grädda muffinsarna i ca 15 minuter.


Frosting :

Frosting med creamcheese, ingredienser:

5 dl florsocker
50 gsmör
250 gfärskost ex philadelphiaost
1 msk
1 msk smaksättning


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

8 st blåbärsmuffins

3 dl grahamsmjöl
1 ägg
1/2 mogen banan
2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt för sockerfritt alternativ
1 msk kokosolja eller smält kokossmör (kan ersättas med olja eller smör)
2 msk honung
2 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl grekisk/turkisk yoghurt
2 dl bär (blåbär, hallon eller hackade jordgubbar, om du använder djupfrysta måste du baka muffinsen lite längre i ugnen)
Smaksättning,välj en av dessa:
1 tsk kanel
1 tsk stötta kardemummakärnor

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Lägg 8 muffinspapper i en muffinsform. Blanda grahamsmjöl, vaniljsocker, smaksättning, salt och bakpulver i en separat bunke.

I en annan bunke vispar du samman mosad banan, ägg och kokosolja/smör/olja några sekunder med en elvisp eller lite längre för hand. Blanda sedan i yoghurten och honung, blanda tills du får en helt slät smet. Häll smeten över de torra ingredienserna, blanda väl. Häll i bären och rör försiktigt. Skeda smeten i muffinsformarna. Du kan toppa med lite finhackad mörk choklad eller chokladknappar.
Baka mitt i ugnen i ca 20-24 min. Ta ut, låt svalna en stund. Servera!

Likes

Comments

Glutenfria kärleksmums (ca 30 st)

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 1/4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
3 1/2 dl florsocker
Kokosflingor till garnering

  1. Smält smöret och låt svalna
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
  7. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna och skär sedan i rutor.

Likes

Comments

Antal: ca. 2o

Tid: ca. 35 minuter
Förvaring: kyl eller frys

Ingredienser:

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 0.75 dl espresso
  • 2 msk kakao
  • 5 dl florsocker

+ 1-2 dl riven kokos till garnering

  1. Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm.
  2. Smält smöret och rör ner mjölken.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
  1. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.
  2. Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.


Likes

Comments