En riktigt god törstsläckare i sommar som älskas av såväl stora som små. Att drycken dessutom är busenkel att få till gör ju knappast saken sämre.


Recept på rabarberdricka

2 liter rabarber ca 1 kg

2 liter vatten

3-4 dl socker

1 tsk citronsyra

saften från en citron

Koka rabarberna i vatten i ca 15 minuter tills de blivit mjuka. Sila drycken och pressa ut all juice har du ingen saftmaja går det lika bra att lägga en ren handduk i en sil. Häll tillbaka drycken i grytan och tillsätt de övriga ingredienserna, koka på svag värme tills sockret löst sig. Smaka och tillsätt mer socker om du behöver. När drycken kallnat häll upp den i torra rena flaskor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dessa vaniljbullar tenderar att bli lite frasiga, mums vad goda.

Likes

Comments

Var iväg med mamma och plockade massor med jordgubbar. Så vad passar då bättre än att koka sin egen jordgubbskräm?

Recept

2 liter jordgubbar
2,5 dl socker
4,5 dl vatten
5 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker.

Häll vatten jordgubbar och socker i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter och sila bort eventuellt skum. Mixa krämen slät och tillsätt vaniljsocker. Blanda potatismjölet med en skvätt vatten och vispa ned i krämen tills den fått rätt konsistens. Låt svalna och ät med iskall mjölk.

Likes

Comments

Solen skiner - vad passar då bättre än att lyxa till det med glass i stora lass?

Likes

Comments

Lyxig Ceasarsallad toppad med frön

Dressingen är grunden i denna underbara sallad som man kan kombinera ihop på alla tänkbara sätt. Jag har valt att göra min lite annorlunda och nedan följer receptet på min dressing.

Ceasardressing

2 st äggulor

1 tsk Dijonsenap

2 vitlöksklyftor

1 msk citronsaft

1 liten burk ansjovis

1-1,5 dl parmesanost

Flingsalt och peppar

2,5 dl olja raps eller oliv fungerar ypperligt

Hacka ansjovisfiléerna så fint du kan, skala och pressa vitlöksklyftorna och blanda samtliga ingredienser utan oljan. Fram med elvisp. Nu ska du ringla i oljan lite i taget, under fortsatt vispning tills du fått en konsistens som påminner om majonnäs.

Nu återstår det bara vad du vill ha i din sallad. Jag har förutom salladsblad valt röd paprika, Mozzarella, alfagroddar, kokt kyckling, salami, parmaskinka, sesamfrö, hampafrö, solrosfrön samt toppat med river parmesan.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Gratinerade potatishalvor med Västerbottenost

Tänkte bjuda på ett recept som går att kombinera efter tycke och smak. Enkelt att göra, men som både smakar och ser riktigt gott ut.

Potatishalvor

Koka valfritt antal potatis med skalet kvar. När de svalnat något dela dem på mitten och gröp ur hälften av innehållet och lägg i en skål. Detta ska vi sedan fylla våra potatisar med, men först ska det i en stor klick smör, en liten skvätt grädde, salt och peppar. Detta mosar vi lite lätt med en gaffel. Nu är det dags att blanda i Västerbottenosten. Jag har i ca 1 dl till fyra stora potatisar, gillar man smaken av ost kan man ha i en dl till utan att överdriva. Jag älskar timjan så innan jag blandar ihop den sista ingrediensen med potatisen så åker det ner några blad. Såja, nu fyller vi våra potatisar med röran och innan jag ställer in plåten så strör jag över lite extra ost. Nu ska dessa gratineras i ugnen och det tills potatisen fått lite färg. 

Jag har valt att servera mina potatisar med en himmelsk god skinkröra och några skivor parmaskinka. Recept på röran kommer lite senare så håll utkik.

Love/Jenny

Likes

Comments