View tracker

Hej alla läsare!

Mitt namn är Tom och jag är Cornelias pojkvän. Idag har vi varit ihop i åtta månader och jag tycker det är helt underbart :D

För och fira detta så har jag tänkt att bjuda henne på en picknick i skogen och har därför gjort dessa sockerbomber till kakor. Dom kallas Dumlekakor och receptet är taget ifrån Jennys matblogg! Länken till receptet finns här: http://www.jennysmatblogg.nu/2011/10/18/dumlekakor-3/

Det bästa med den här smeten är att man inte behöver använda Dumle varje gång! Vi har provat både Dumle, Polly och Marshmallows (Polly är min favorit) men jag vet att Cornelia älskar Dumle så det passar perfekt!

Godnatt allihopa och hoppas det smakar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej allihopa!

Här kommer ett riktigt gott och härligt recept på en saffranspannkaka som Toms mamma brukar göra ibland. Till den här serveras det oftast vispgrädde och salmbärssylt. Salmbärssylt är en traditionell sylt gjort på Gotländska salmbär. Väldigt likt björnbär. Detta är en väldigt god efterrätt som kan serveras både ljummen och kall :) härlig att ha som fika också! En riktig klassiker från Gotland! Detta receptet är för en rätt stor sats. Kan också delas upp i två mindre formar.



Ingredienser:
5 dl grädde
5 st ägg
1 dl socker
3/4 dl mandel (skållas och hackas)
Knappt 1 kg risgrynsgröt
2 påsar (1 gr) saffran

Gör såhär:
Vispa ihop ägg, grädde och socker. Skålla och hacka mandeln.
Lös upp saffranet i lite uppkokt vatten.
Rör ihop allting, häll i smord form. Gräddas ca 1 timme på 175grader.



/Cornelia

Likes

Comments

View tracker

Hej hej!

Nu blir det mest prat om mat istället för recept osv. Här kommer lite bilder från allt vi har gjort nu på praktiken. Jag och en till från min klass är på konserthuset här i Växjö och lagar mat till hotellgäster men också till stora sällskap som är på konferenser.

De byter meny ca 4 gånger per år och idag gjorde dem det inför våren/sommaren. Både igår och idag har vi haft 400 gäster som är på konferens och skulle ha lunch. Samtidigt som vi också hade a la carté avdelningen öppen.

Jag trivs jättebra och skulle kunna tänka mig att jobba här sedan också så får se om det kanske blir något extra jobb hehe :) det är så roligt här för jag får va med så mycket och lära mig mycket nytt. Känner redan nu att efter bara 3 dagar att jag har mycket nya kunskaper som jag kan ha med mig.

Recept och sånt kommer komma så fort jag har mer tid för just nu är det långa dagar. Så ha tålamod haha.

/ Cornelia

"Örtstekt bröstfilé av Öländsk majskyckling samt rulle på låret fyllt med sidfläsk, serveras med färskpotatis, primörmorötter samt smörad ramslöksbuljong"

"Halstrad rödingfilé med krämig risotto och smörstekt grön sparris från Österlen samt olja på vårens första granskott"

"Dagens utvalda nötkött från Erik i Pilås serveras med dragonsmör och rödvinssky samt potatiskroketter och primörer från Solmarka gård"

"Parpardellepasta med kallrökt lax, grön sparris från Österlen och confiterade tomater från Viken samt ruccola och parmesan"

"Vit choklad och fläder bavaroise serveras med långsamt bakad rabarber, rabarberglass samt jordgubbar och mandel smulor"

"Chokladfondant med vaniljglass och säsongens första bär"

Inte så bra bilder men vi hade inte riktigt tid att stå och hålla på för att få bättre bilder :)

Likes

Comments

Hejhej!

Det här är då min nystartade blogg. En blogg där jag tänkte ladda upp lite om mitt liv och så men framför allt så kommer det vara mycket om mat. Jag går just nu Restaurang och Livsmedelsprogrammet på Kungsmadskolan i Växjö. Jag fyllde nyss 18 och går då andra året på gymnasiet.

Jag går i skolan mån-fre och torsdagar och fredagar är vi i köket så det kommer nog bli lite mer mat inlägg då som kommer från det vi har gjort i köket osv. Annars så kan det också bli lite inlägg från när jag lagar mat eller bakar hemma eller något liknande. Kan också vara så att det inte kommer något matrelaterat inlägg alls utan bara en liten uppdatering på hur mitt liv ser ut. 

Jag jobbar ibland lite extra också så det kan även komma lite inlägg därifrån men också från praktiken som jag ska vara på nu efter påsklovet i två veckor. Jag ska vara på Konserthuset i Växjö och vara med i köket men skulle kanske också kolla lite hur det går till i serveringen. 

Jag är rätt ny på det här med bloggandet så ni får ha lite tålamod med hur allt ser ut och hur inläggen blir osv haha :)

Hoppas du som läser detta vill kika in igen efter lite roliga recept och småuppdateringar. 

/Cornelia :)

Likes

Comments