View tracker

Gott gott gott 😍😍

200 gr mörkchoklad
200 gr ljuschoklad
5 dl minimarshmallows
3 dl cornflakes

Smält chokladen, jag gör det i micron, kör en minut i taget och rör tills det är smält. Rör i marshmallowsen och cornflakesen. Bred ut i en form, klädd med bakplåtspapper, ställ i kylen. Skär i bitar och ät och njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ja, detta var så gott så jag nästan måste tvinga er till att göra denna rätt, ha den som förrätt eller äta den som huvudrätt, det är bara mängden som avgör skillnaden :)

4 portioner
500 gr potatis
1 silverlök
1/2 kruka dill
2 msk olivolja
Salt o peppar

Syrad rödlök:
1 rödlök
1 msk ättikssprit
1 msk vatten
2 tsk socker
2 krm salt

Soltorkadtomatmajonnäs:

Soltorkadetomater i olja 4-5 skivor
1 dl Majonnäs (eller om du väljer att göra egen, jag köpte färdig)

Kräftstjärtar eller räkor (jag hade kräftstjärtar)

Skala och riv potatisen och löken, krydda potatisen, hacka dillen och blanda med potatisen. Krama ur vätskan och forma till rårakor. Stek knapriga på hög värme i olja, ca 2-3 minuter per sida. Lägg de stekta rårakorna på en plåt m bakplåtspapper. Detta går att förbereda. Innan servering så ska de in i ugnen 200 grader (i mitten) ca 5-6 minuter.

Syrad rödlök, vispa ihop ättika, vatten salt och socker, lägg ner den skalade och skivade rödlöken och låt stå i kylen, minst en timme.

Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner i majonäsen.

Lägg upp den färdiga rårakak, lägg på sallad (jag hade blandsallad) kräftstjärtarna, röran och syrad rödlök. Dekorerar m dill.

Verkligen jättegott!!!!

Likes

Comments

View tracker

Jag köper färdig pepparkaksdeg, river skalet av en apelsin och blandar i degen. Gör långa tunna pinnar av dagen och grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter.
Jag använder sedan kvibilles gräddädelost, mosar den och blandar med Cream fraiche, halva osten till 1 dl cream fraîche. Doppa sedan pepparkaksgrissinisen i dippen. Jättegott :)

Likes

Comments

En god och julig godsak.

Botten:
15 st pepparkakor
5 digestivekex
100 gr smör
1 msk socker

Fyllning:
4 st gelantinblad
3 dl grädde
3 äggulor och en äggvita1 3/4 dl socker
200 gr philadelphiaost
2 tsk pepparkakskrydda
2 tsk kakao
1/2 apelsin, skal o saft

Glasyr:
100gr mjölkchoklad
1 dl grädde

Dekoration:
Apelsinskal (rivet)
Krossade mariannekarameller (så många du vill)
Pepparkakor

Mixa pepparkakor och digestivekexen, tillsätt smör oh socker. Tryck ut i en form med avtagbarkant, grädda 10 minuter i 175 grader.

Lägg gelantinbladen i blöt 5-10 minuter, vispa grädden. Vispa äggulor, socker och osten ljus och fluffig. Dela upp smeten i två skålar. I den ena skålen har du i pepparkakskryddan och kakaon och i den andra har du i apelsinskal och apelsinsaft.
Vispa äggvitan i en separat skål. Smält gelantinbladen i en gryta med lite vatten, vispa hastigt ner gelantinet i de två olika smakblandningarna, hälften i varje. Vänd ner grädden även där hälften i varje skål, jämn blandning. Häll sedan pepparkakssmeten i formen och sedan häll försiktigt på apelsinsmeten. Låt stå i frysen minst två timmar.

Innan servering har du på glasyren, koka upp grädden och rör ner chokladen så den smälter. Ta upp kakan ur frysen och häll på glasyren och dekorera med apelsinskal, krossade karameller och pepparkakor.

Likes

Comments

En bra maträtt om man ha kokta kalla potatisar över, passar även till bjudmat :)
Skiva potatisen, lägg skivorna på en plåt m bakplåtspapper, inte för många skivor ovanpå varandra, ha på västerbottenost (var inte snål) och ställ in i ugnen 225 grader tills osten smält o fått fin färg, som sagt gott o lätt.

Köttärsbiffarna fyllde jag med bearnaisesås, frys in några klickar och fyll biffen. Krydda färsen och ha i ett ägg, rulla större bollar och fyll med bearnaiseklickarna, se till att stänga ordentligt :) stek i stekpannan tills det fått färg och ställ sedan in i ugnen 225 grader för att bli klara, ca 10-15 minuter.

Servera med bearnaisesås och sallad.

Likes

Comments

Potatis, potatis och potatis, det har väl inte undgått någon att jag älskar potatis. Och potatis är ju så bra för man kan variera den, hur mycket som helst :) Här har jag gjort en poatatiskaka eller potatisbåtar, den går också att variera beroende på vad man vill ha och när man vill ha den. Den kan serveras både varm och kall. Här åt vi våran varm och eftersom kycklingfilén var fylld med salami så passade det ju bra att dekorerar potatiskaka med salami. Jag har ett till receptet på en potatiskaka som kommer att komma någon gång :)
8-10 potatisar
2 ägg
1 dl grädde
1 dl västerbottenost
Salt och peppar
Och det som du vill dekorera med, jag har haft salami, cocktailcapris och plommontomater.
Skala och koka potatisen, blanda ägg, grädde och ost, salt o peppar
Skiva potatisen, smörj en form med avtagbarkant (den mindre storleken) lägg i potatisskivorna, häll på gräddblandningen och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut o dekorera och servera :)

Till potatiskaka hade jag kycklingfilé m salami, sätt på ugnen 200 grader, dela kycklingen på långsidan, lägg i salamiskivor, smörj en ugnsform, lägg i kycklingen, salt o peppar, ställ in i ugnen ca 20-30 minuter. Häll gärna på lite grädde som är smaksatt med sambal oelek och soya :)

Likes

Comments

En god och lättvindig allt i ett mat.

Lax, jag köpte frysta, använde alla fyra som var i förpackningen.
Pasta
2 msk wasabipasta
Citron
1/3 Purjolök
1 burk cream fraiche
Dill
Citronpeppar

Stek laxen och dela i små bitar, krydda med citronpeppar och dill, koka pastan, rör ihop cream fraichen, wasabipastan, saften av en halv citron och purjolök. När allt är stekt och kokt så rör ihop allt, servera direkt.

Likes

Comments

Bra när du får kladdkaka över, vispa vaniljvisp, varva vaniljvisp, kladdkaka (lägg i bitar), kolasås och polly. Jag hade pollybilar. Ställ in i frysen minst 2 timmar innan servering, står den längre är det gott om den får smälta lite innan man äter.

Likes

Comments

500 gr fläskytterfilé
Salami
4 dl grädde
1 dl chilisås
2 vitlöksklyftor
Salt o peppar
Potatis
Morötter
Lök

Dela filen, se bilden. Lägg i salamiskivorna, salta och peppra, lägg i en ugnsform. Blanda grädde, chilisås och pressa ner vitlöken, smaka av med salt o peppar, häll såsen över filén och ställ in i ugnen 200 grader i 45-50 minuter. Tvätta potatisen, skär i klyftor, skala morötterna och skiva löken. Häll olja i en plåt, lägg på potatisklyftorna och morotsstavarna salta, ganska mycket. Rosmarin är också gott att ha på. Ställ in i ugnen 200 grader ca 30 minuter, när fem minuter återstår så lägg på löken. Vänd potatisen några gånger under tillagningen.

Servera med goda grönsaker.

Likes

Comments

Detta var gott, kan rekommenderar att köpa Kronfågelns kycklingpinnar, jag hade kokt potatis till och en kall sås.

Såsen:

2 dl cream fraiche
Majonnäs, ängd efter eget tycke
Dijonsenap, samma här, mängd efter egen smak.
3 msk bostongurka
2 msk kapris
Marinerade vitlöksklyftor
Salt och peppar

En god, lätt o snabb vardagsmiddag :)

Likes

Comments