Tacotårta
Hade kompisar hemma under veckan och då bjöd jag på denna godsak. Den blev mycket uppskattad och perfekt att bjuda på - god, lätt och snabb!!

Tortillabröd, varva med cheddarostsås (färdig på burk) och köttfärs med tacokrydda, gör den så hög du vill ha. Överst läggs skivad tomat och en röra av Cream fraîche och riven ost. 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med sallad, nachochips och salsa.

Prova vetja 😊😊😊😊😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Rulla in korvarna i smördeg som är klädd med cheddarostbitar, dela i mindre bitar, pensla med ägg, ställ in i ugnen, 200 grader och tills smördegen fått fin färg.

Likes

Comments

Alla har vi våra knep när vi bakar bullar, här kommer mina :) eftersom att jag inte gillar kanel så gör jag mina bullar med vaniljsocker.

150 gr smör
5 5 dl mjölk
1 pkt jäst för söt degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
Ca 1,2 liter vetemjöl

Smält smöret och häll sedan i mjölken, smula jästen i en bunke. Smörblandningen ska vara fingervarmt, häll över jästen och rör tills jästen har löst sig. Ha i socker och salt, mät sedan upp mjölet i ett litermått, det är bättre att mäta upp allt i ett litermått än att mäta upp per deciliter. Mjölet blir inte så kompakt när man använder sig av litermått. Ha i mjölet i vätskan, lite i taget så du använder så lite mjöl som möjligt. Rör i mjölet tills du får en deg som släpper från kanten, jäs degen i ca 40minuter. Under tiden så rör, mosa du ihop 200 gr smör med ca 2-3 dl strösocker.

Ta upp degen och arbeta ihop degen på bakbordet, använd så lite mjöl som möjligt vid utbakningen, degen ska dock inte fastna. Delar degen i 3 bitar, kavla ut ena biten och bred sedan på smör och sockerblandningen, var inte snål :) och sedan har du på vaniljsocker. Rulla ihop och skär i bitar, ställ ut bullformar på en plåt och lägg i bullbitarna. Gör likadant med de två degarna som är kvar. Låt bullarna jäsa i 30 minuter, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter, bullarna ska få en fin färg.

Likes

Comments

1 fläskfilé eller kycklingfiléer
Smör
200 gr philadelphiaost
1 fond du chef (biff)
2 dl cream fraiche
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mangochutney

Ansa filén, skär i bitar och stek tills fin färg, salta o peppra. Lägg bitarna i en ugnsform. Vispa ihop osten, grädden, cream fraichen, sambal, chutney och fond du chefen, koka ihop och häll över köttet. Sätt ugnen på 200 grader, ställ in formen i ca 25-30 minuter. Servera med potatis, potatisklyftor eller koketterar.

Likes

Comments

Jättejätte gott!! Hittade detta recept på jennysmatblogg, men har gjort den så många gånger nu så tycker den är min nu, hahaha.

1/2 burk karamelliserad mjölk
250 gr salta jordnötter
3 äggvitor
3 äggulor
300 gr Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gr riven mjölkchoklad

Topping
1/2 burk karamelliserad mjölk, lite grädde och jordnötter

Använd nästan alla jordnötter (spara till dekoration), hacka jordnötterna, jag använder en matberedare, blanda de hackade nötterna med halva burken av den karamelliserade mjölken, platta ut i en form med avtagbar kant. Dela äggvitan och äggulan i olika burkar. Rör ihop osten, vaniljsocker och socker med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffigt, riv chokladen. Vispa äggvitorna hårt, rör ner äggulasmeten i den fluffiga vitan och sedan grädden, vänd om försiktigt med en slickepott. Ha i den rivna chokladen, vänd ner. Häll upp smeten i formen och ställ in i frysen, minst 5 timmar men gärna över natten. Ta fram den ca 20 minuter innan servering. Dekorera: häll lite grädde i den karamelliserade mjölken så den blir lösare, häll över kakan och strö tillsätt över jordnötter.

Söt, salt och jättegott!!!!

Likes

Comments

Lät och god efterrätt :)

4 personer
250 gr schweizernötchoklad
1 1/2 dl grädde
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hackade nötter
Vaniljglass
Blåbär och hallon

Hacka chokladen, lägg i en skål, koka upp grädden med vaniljsocker, häll över chokladen och rör tills den smält, ska bli som en len kräm. Häll upp i ljumna glas, spara lite, toppa med en kula glass och lite sås över. Dekorera med blåbär, hallon, kex och hackade nötter,

Likes

Comments

Gott som tilltugg till välkomstdrinken eller som tillbehör på en buffé. Receptet är till ca 12 stycken.
3 äggvitor
150 gr västerbottenost
Salt
Dill
Gräslök

Vispa äggvitan fast, blanda ner riven västerbottenost smaka av med salt, ha i dill och gräslök eller något annat som du vill ha, ex vitlök, chili, rosmarin etc.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper ställ in i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter, de ska vara gyllenbruna och lite krispiga. Servera dem som där eller doppa dem i någon god röra :)

Likes

Comments

Vågor nog säg att detta är den godaste trattkantarellsoppa som jag ätit :)

3 dl torkade trattkantareller
2 st charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1/2 dl mjöl
1 liter buljong, svamp eller grönsak
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl cream fraiche
1/2 kryddmått cayennepeppar
1 tsk citronsaft
3-4 msk ädelost
Persilja

Smält smöret i en gryta, stek svampen och löken, tillsätt mjölet, rör om, späd med buljongen, låt koka i 10 minuter.
Tillsätt grädde och cream fraiche, koka upp. Tillsätt tomatpuré, timjan, cayennepeppar, citronsaft och ädelosten och koka soppan i 7-8 minuter. rör ner hackad persilja, klar att servera :)

Likes

Comments

Varför inte piffa till sin köttfärslimpa :)

Nötfärs
Ägg
Bacon
Mozzarella
Soltorkadtomat
Lök
Salt
Peppar
Gröna ärtor
Grädde
Fond du chef (biff)

Gör iordning köttfärsen, med ägg, lök och kryddor, lägg ut baconskivorna på en skärbräda. Forma till nötfärsen till en limpa, lägg limpan på baconskivorna, gör ett hål längs hela limpan och fyll med (vad du vill) jag fyllde med soltorkadtomat, och mozarella. stäng igen hålet, Linda runt baconen, sätt ugnen på 200 grader, lägg limpan i en smöjd ugnsform ställ in i ugnen ca 35-40 minuter. Värm grädden och rör ner fond du chefbiten och krydda som du vill ,jag kryddar med vitlökspulver, salt o peppar, kan även röra ner lite dijonsenap. Ta ut limpan 10 minuter innan den är klar, häll på gräddblandningen och lägg ner ärtor. Ställ in i ugnen igen, servera med kokt potatis, potatisklyftor och en god sallad.

Likes

Comments

Detta är så gott, har skrivit om det tidigare men detta tål att upprepas :)

2 1/2 dl västerbottenost
2 msk smör
1 1/2 dl mjöl
Lite salt
1-2 krm cayennepeppar
2 msk vatten

Blanda ihop allt till en deg, jag använder en matberedare.
Baka in en oliv i en lite degbit och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 15-20 minuter.
Blir ca 25 stycken.

Likes

Comments