En klassiker och hur gott som helst 😊

Kassler
Ananas
Mozzarella

Sås
2 dl grädde
2 dl cream fraiche
3 msk chilisås
2 msk dijonsenap
1 fond du chef (kött)
Salt o peppar

Sätt på ugnen, 200 grader. Skär kassler i skivor, ej ända ner, lägg ananas o mozzarella mellan skivorna, varannan, lägg i en smord ugnsform. Koka ihop såsen, häll i formen m kassler. Ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

Servera med ris, banan och jordnötter 😊😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gott, som potatis alltid är 😍

Tre potatisar
En färdig köpt smördeg
2 skinkskivor
Mozzarella
Dijonsenap

Koka potatisen, låt den svalna, dela i skivor.
Dela smördegen på mitten, dela skinkan och lägg på smördegen, bred på senapen, lägg på potatisskivor och mozzarellaskivor. Rulla ihop smördegen m fyllningen, nyp i hop kanterna. Sätt ugnen på 200 grader, pensla rullarna m ägg, och grädda 15-20 minuter eller tills fin färg.

Likes

Comments

Mycket god kladdkaka, hade med till mitt jobb och den blev mycket uppskattad.

Receptet är från jennys matblogg så jag länkar dit 😊😊

http://www.jennysmatblogg.nu/2014/04/02/den-godaste-kladdkakan-ever/

Likes

Comments

God gryta, perfekt att göra grytor när man ska göra mat till många 😊😊

Receptet är för 4-6 personer
2 st fläskfilé
200 gr Philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 tsk soya
1 msk dijonsenap
1 msk grovkrossad rosépeppar

Putsa filéerna, skär i mindre bitar, stek tills fin färg. Blanda ost, grädde, soya, senap o rosépeppar i en gryta, rör o koka upp. Häll såsen över köttet och låt småkoka några minuter, klart!!

Servera m ris eller pasta och en god sallad 😊

Likes

Comments

Tortillabröd
Folie
Ostsås

Och allt annat du vill ha i en tacos

Jag har ost, lök, nötfärs, gurka, tomat, ananas, cream fraiche och salsa. Toppa sedan med nachochips.

Vik folien till runda formar med kant, lägg i tortillan så att tortillan blir som en skål, sätt ugnen på 175 grader, ställ in och grädda, ca 8-10 minuter, tills de fått en fin färg. Låt svalna, pensla med ostkräm, ganska mycket. Fyll med köttfärs Och ha rivenost o nachochips överst och gratinera i ugnen, lägg sedan på grönsaker och såser 😊👍👍

Likes

Comments

Mycket fräscht och god sommardessert 😍

3 gelantinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1 dl socker
1 lime
2 msk finhackad mynta

Lägg 1 1/2 gelantinblad i blöt, häll 2 1/2 dl grädde i en gryta, dela vaniljstången, skrapa ur fröna, lägg frö och stång i grädden, ha en 1/2 dl socker, koka upp, ta ur vaniljstången. Rör ner gelantinblad, häll upp i glas, ställ i kylen och låt stelna.

Lägg 1 1/2 gelantinblad i blöt, häll 2 1/2 dl grädde i en gryta, tillsätt myntan, saften från limen och 1/2 dl socker, koka upp. Häll upp i samma samma glas så det blir två lager. Låt stelna.

Klart, njut o var glad 😊

Likes

Comments

Potatis potatis potatis, sååå gott o sååå roligt att variera sig 😊😊😊

700 gr potatis
100 gr västerbottenost
Salt, peppar
Ströbröd

Koka potatisen, låt kallna. Riv den kalla potatisen, blanda med osten, salta o krydda efter smak. Gör rund potatiskakor, jag hade en metallform, en utstickare till hjälp. Eller forma till en långkorv med hjälp av bakplåtspapper och skär skivor. Vänd potatiskakorna i ströbröd och stek i smör tills de fått fin färg. Så här långt kan du förbereda. Vid servering, sätt ugnen på 200 grader, lägg tomat och mozzarella på en potatiskaka och lägg sedan en kaka över, stick i en grillpinne så allt hålls på plats. Ställ in i ugnen ca 10-15 minuter.

Likes

Comments

Tycker att alla borde testa att göra sin egen pepparsås, den blir såååå mycket godare än köpt 😊 förvisso så är det min man som gör vår men jag är med och lägger mig i, lär mig och rör om 😊

1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela rosépepparkorn
2 dl grädde
2 dl cream fraiche
1 msk tomatpuré
Lite soya
1/2 fond du chef (kött)

Ha i grädde och cream fraiche i en gryta, mortla pepparkornen och häll i, ha i tomatpurén och soyan och fond du chefen. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt småkoka minst en timme. Blir godare ju längre den får koka. Rör då och då 😊

Likes

Comments

Gott o enkelt, mycket god att rosta 😊

25 gr jäst
5 dl vatten
2 msk socker
2 msk rapsolja
2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
Svarta vallmofrö

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen löst upp sig. Rör ner socker, salt, olja. Rör ner vetemjöl, lite i taget. Rör till smidig deg, knåda kraftigt i några minuter.

Låt jäsa i 50 minuter

Dela degen i två bitar, forma till två släta limpor, lägg i limporna i limpformar med bakplåtspapper i. Pensla med ägg och strö över vallmofröna eller andra frön som du vill ha.

Låt jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader, sänk värmen till 200 när du ställer in limporna, grädda längst ner i ugnen i 30-35 minuter.

Låt limporna svalna i formarna.

Likes

Comments

Mango chutney, banan och jordnötter 👍 denna blandning är sååå god, ni måste testa 😍

Likes

Comments