En god och lättlagat måltid :)

Sås:
2 burkar cream fraiche - paprika och chili
2 1/2 dl mellangrädde
3 vitlöksklyftor
Persilja
En buljongtärning
Salt o peppar

Blanda allt och koka upp

Sätt ugnen på 225 grader, lägg kycklingfilén i en ugnsform och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad.

Likes

Comments

Fick ett våffelskålsjärn i julklapp, precis vad jag önskade mig, kul o gott :)

Våffelsmet, grädda i järnet och fyll med allt gott du kan tänka dig. Jag har fyllt dessa med hallon, mango, vaniljglass och toppat med nougatsås, neverstop, finger kex och pudrat florsocker.

Andra fyllningar: frukt o bär och vaniljvisp
Chokladpudding, maränger, marschmallows etc
Eller varför inte göra dem mer matiga, god ost, soltorkade tomater, lök eller skagenröra, tonfiskröra, ja, det finns ju hur mycket som helst :)

Likes

Comments

Mycket gott och roligt att variera tacosen på fredagarna :)

500 gr köttfärs
1 påse tacokrydda

Ostsås
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk sambal oelek, eller mer
1 burk cream fraiche
2 dl riven ost

8 st Tortillabröd
1 burk, cheddardipp
Hårda nachochips

Stek köttfärsen och ha i tacokrydda, låt svalna. Gör ostsåsen, koka upp vattnet med buljongtärningen, tillsätt sambal oelek, cream fraiche, rör i hop, tillsätt osten så den smälter.
Bred cheddardippen på tortillabrödet, lägg på köttfärsen och rulla i hop. Lägg i en ugnsform med skarven nedåt och upprepa på alla tortillabröden. Häll över såsen. Strö på riven ost och ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Servera med en god sallad och krossade nachochips över.

Likes

Comments

Måste säga att detta var jättegott.

150 gr smör
2 st lime, skal av båda och saften av en
1 msk citronpeppar

400 gr torskfilé, torskrygg

Potatis att göra mos av

Haricots verts
Vitlök
Smör att steka i

Blanda smör med limeskal, limesaft och citronpeppar. Lägg på bakplåtspapper och gör en rulle, lägg i frysen, ta fram en liten stund innan servering. Gör inte en smörrulle av allt utan spara lite som du lägger på torsken. Den andra limen klyftar du och har vid serveringen. 

Skala potatis och koka, glöm inte salta potatisen.

Lägg torsken i en ugnsform, sätt ugnen på 225 grader, krydda fisken m citronpeppar, lägg på limesmöret och ställ in i ugnen i 15-20 minuter.

Stek haricots vertsen i smör och pressa över vitlök.

Likes

Comments

Hade kakdeg kvar sedan jag gjorde kladdkakebollar (se recept på kakdegen i tidigare inlägg), rulla bollar och lägg i en muffinsform, tryck ut med ett litet glas och tryck upp kanter, ställ i ugnen 175 grader i ca 10-12 minuter. När du tar ut formen så får du efter en liten stund forma till små skålar igen. Låt kallna, servera med en kula glass i skålen. Jag hade även kladdkaka över så jag gjorde egen kladdkakeglass (se tidigare recept) ringla över kolasås. Går att frysa in och ta fram när tillfälle kommer :))

Likes

Comments

Mycket god kyckling i sås och färsk pasta, tycker ni ska prova denna maträtt.

Kycklingfiléer
2 st färskostburkar m wasabismak
1 dl grädde
Sambal oelek (efter egen smak, hur stark du vill ha)
1/2 Fond du chef, biff
Salt o peppar (gärna grov svartpeppar)
Körsbärstomater
Sugernaps

Sätt ugnen på 225 grader, smörj en ugnsform, lägg i kycklingfiléerna. Blanda ingredienserna till såsen i en gryta, värm och blanda allt, grädde, ost, sambal, fonden och kryddor. Dela tomaterna och lägg i ugnsformen, lägg också i sugernapsen. Häll över såsen och ställ in i ugnen, i ca 25-30 minuter.

Servera med färsk pasta och sugernaps.

Likes

Comments

Mycket gott o mycket sött :)
Lite pyssel men det är det värt.

Gör en kladdkaka och låte den svalna eller om du kanske har kvar.

Kakdeg:
75 gr smör
3/4 dl farinsocker
1/4 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
En nypa salt
2 dl hackad choklad

Jag gjorde kakdegen i en mixer, mixa smör och farin- o strösocker, tillsätt mjölk, vaniljsocker, mixa ihop. Tillsätt sedan mjöl salt o chokladen. Arbeta ihop till en deg.
Rulla 10 st matskedstorabollar (eller hur stora du vill ha dem) lägg i frysen ca 30 minuter.

Mosa den kalla kladdkakan, ta fram de frysta bollarna och klä in dem med kladdkaka. Frys ytterligare i 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa sedan bollarna i chokladen, lägg på bakplåtspapper och strö över riven vitchoklad . Klart!!!

Ät o njut :)

Likes

Comments

Till nyår hade vi tre små söta till dessert och detta är en av dem, receptet är till ca 5 personer.

5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl socker
250 gr hallon
2 st gelantinblad

Nutella o grädde

Lägg gelantinbladen i blöt.
Mixa hallonen till en slät smet.
Häll upp grädden i en gryta, dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både frön o stång i grädden. Häll ner sockret och låt blandningen sjuda upp på svag värme. Rör då o då. Ta bort grytan från plattan, sila ner hallonen. Krama ur vattnet ut gelantinbladen, rör tills det löst sig. Blanda nutella ca 1 dl och grädde, tills den blir lös så den går att hälla. Häll nutellasmeten i botten på serveringsskålarna och häll sedan på pannacottakrämen, ställ svalt i 3-4 timmar.
Dekorera med nobless o hallon innan servering.

Likes

Comments

Gott, mycket gott :) denna gjorde min dotter till mig första gången jag åt den och den har ätits flera gånger sen dess :)

Botten:
15 st digestivekex
75 gr. Smör

Fyllning:

4 st gelantinblad
2 st ägg
400 gr philadelphiaost
2 dl Cream fraiche
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal o saft av en citron

Glasyr:
1 st gelantinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

Krossa kexen, smält smör och blanda, tryck ut i en form med avtagbarkant, ställ kallt.
Lägg gelantinbladen i blöt, dela äggen.
Blanda äggulan, ost, cream fraiche, vaniljsocker och citronskal till en slät smet .
Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i den andra smeten.
Värma citronsaften, krama ur gelantinbladen och rör ner.
Häll citronsaften i blandningen under omrörning.
Häll smeten över kakbotten och ställ i kylen, minst en timme.

Glasyr:
Blötlägg gelantinet, hetta upp socker och vatten i en gryta, kram ur gelantinbladen och rör ner i sockervattnet. Låt svalna, häll glasyren på kakan, låt stelna i kylen.

Likes

Comments

Äntligen potatis igen efter all julmat :)

Använd stora potatisar, klyfta upp dem och koka, får inte koka sönder. Låt klyftorna svalna, Linda lufttorkadskinka runt klyftorna, smörj en ugnsform, sätt på ugnen 225 grader. Lägg klyftorna i formen, skala och skiva en rödlök och lägg på potatisen. Rör i hop vitvinsvinäger, sirap och rosmarin, ca 1 dl vitvinsvinäger smaka sedan av med sirapen och rosmarinen. Häll på potatisen. Skiva en castello white chili och lägg ovanpå allt, in i ugnen och låt osten smälta och skinka få lite färg.

Servera med en god köttbit, kycklingfilé och sallad.

Likes

Comments