Gott o sött :)

150 gr smör, rumsvarmt
2.5 dl socker
4 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
50 gr mörk choklad
1/2 tsk salt
3 ägg
1,25 dl vetemjöl
5 kinderägg
Nutella

Sätt ugnen på 225 grader,klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper, vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med en elvisp, rör ner kakao, choklad, salt och sedan rör du ner ett ägg i taget. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. dela kinderäggen på mitten. Låt kakan svalan ett par minuter och tryck sedan ner kinderhalvorna försiktigt kakan, fyll med nutella. Servera med grädde eller vaniljglass :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

500 gr kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd chili
2 Schalottenlökar eller om du hellre vill ha gullök
4 vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
200 gr Philadephiaost
1 fond du chef portion (kött eller kyckling) utrört i vatten ca 2 dl
1 tsk rosmarin
1-2 tsk sambal oelek eller mer om du vill ha riktigt starkt.
1/2 dl hackad persilja

Salta och krydda filéerna, låt vila i rumstemperatur, dela paprikan och skär i mindre bitar, skala löken och skiva tunt, grovhacka vitlöken, dela och hacka chilin, ta bort frön och det vita om du inte vill ha det så starkt.
Smörj en ugnsform, strö torkad rosmarin i smöret, fräs alla grönsaker, häll över i formen, bryn filéerna och lägg dem över grönsakerna.
Häll grädden i stekpannan, koka upp och rör ner Philadelphiaosten, späd med fond du chefen till önskad konsistens, smaka av med salt, peppar och sambal oelek. Häll såsen över kycklingen, strö över persiljan och ställ in i ugnen 200 grader i ca 20-25 minuter, ös sås över kycklingen ett par gånger. Servera m ris eller potatisklyftor :)

Likes

Comments

Krydda 500 gr nötfärs med 1 påse tacokrydda, servera med sallad och guacamole :)

Likes

Comments

1 kg rabarber
3/4 vatten
2 tsk malda kardemummakärnor
1 kg sylt socker

Ans och skölj rabarbern och skär i 1 cm stora bitar, koka upp vatten, rabarber och kardemumma. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter, tillsätt ev mer vatten. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning i 3-5 minuter. Häll upp i rena burkar och sätt på locket. Låt kallna :)

Jättegott till ost och kex :)

Likes

Comments

Gör ett pajskal, se tidigare recept. Grädda och låt skalet kallna.

Fyllning, till en form 22-24 cm
1 burk skalade räkor
5 msk purjolök
5 msk dill
2 dl majonnäs
2 dl creame fraiche

Blanda allt och häll fyllningen i skalet, dekorera med ägg o citron.



Likes

Comments

En god och lättlagad paj :)

Pajdeg:
125 gr smör
3 dl vetemjöl2 msk vatten

Mixa smör o mjöl till en grynig massa,tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt degen vila minst en halvtimme. Smörj n pajform, sätt på ugnen 225 grader, trycket degen i formen och grädda ca 20 minuter eller tills degen fått fin färg, låt pajskalet kallna.

Fyllning
3 dl creame fraiche
1/2 dl chilisås
1/2 dl hackat äpple
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk curry
Salt
1 grillad kyckling

Gör såsen, dela och finfördela den grillade kyckling, blanda allt och häll upp i pajskalet, dekorera med gröna druvor.

Likes

Comments

Gott och lätt 😊😊

Jag använde färdig köpt smördeg på rulle. Kokt potatis, bacon, riven ost och ett ägg.

Skär remsor av smördegen, lite bredare än baconskivan. Lägg ut baconskivan, lägg smördegsremsan över baconskivan, strö rivenost på och lägg skivad koktpotatis på remsan. Rulla ihop och lägg i en muffinsplåt, upprepa tills du har så många du behöver, av en smördeg fick jag ut 6 stycken. Pensla rullarna med ägg och ha på lite mer riven ost och ställ in i ugnen 225 grader i ca 20-25 minuter eller tills fin färg.

Likes

Comments

Koka så många potatisar ni vill ha, glöm inte att salta vattnet 😊

Sätt på ugnen, 225 grader. Lägg de kokta potatisarna på en ugnsplåt m bakplåtspapper. Krossa potatisarna med en gaffel. Ha på västerbottenost eller annan smakrik ost. Ställ in i ugnen, klart när osten smält. Lägg på en klick smetana på varje potatis och ha rosépeppar på toppen. Klart 😍

Passar till kött, kyckling o även fisk 😊

Likes

Comments

Receptet är för en kaka.
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten
2 tsk bakpulver

Fyllning
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
100 gr smör

Sätt på ugnen 200 grader, smörj bröa en rund sockerkaksform (inget hål i mitten)

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, tillsätt 2 dl vetemjöl och det kokande vattnet, vispa ihop. Tillsätt sedan 1 dl vetemjöl och bakpulvret, nu rör du bara i ihop till en slät smet.
Ställ in i ugnen 30-40 minuter.

När kakan har svalnat lite, så dela den på mitten. Gör fyllningen.

Fyllning:
Smält smör och tillsätt vaniljsocker och mjölk, koka under omrörning i ca 2 minuter.

Häll med hjälp av en sked smörblandningen över kakan, blandningen ska över hela kakan.

Lägg ihop kakan och pudra florsocker över.
Klart 😍😍

Vill du så är det även gott att lägga i bär, hallon, blåbär etc.

Likes

Comments

Recept för två personer:

1 bakpotatis
Soltorkadtomat, strimlad
Västerbottenost
Olivolja
Salt
Vitlökspulver

Sätt på ugnen 225 grader, lägg bakplåtspapper på en plåt. Skiva potatisen, lägg skivorna på plåten, ringla olja över, krydda efter egen smak. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, ta ut potatisen, lägg på strimlade soltorkadtomater och riven västerbottenost. In i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg.

Passar till kött, fågel eller fisk 😍

Likes

Comments