Jag lagade idag schnitzel med blomkålsmos och det var jättegott. Schnitzlarna är färdigköpta men moset gjorde jag lätt hemma. Det är både mycket nyttigare och godare än pulvermos och tar inte jättelång tid heller. Vi var tre personer som åt och det räckte gott och väl, vi har kvar mos i kylen. Så här nedan kan ni i alla fall se receptet på blomkålsmoset om ni skulle ha lust att testa.

Tillagningstid: ca 30 min

Redskap:
Kastrull
Stavmixer
Bunke

Ingredienser:
En stor blomkål
Smör
Grädde
Ev någon krydda eller annat till smaksättning

1. Koka rikt med vatten i en kastrull, tvätta och skär blomkålen i bitar.

2. Sätt ner blomkålen i kastrullen när vattnet har kokat upp.

3. Låt koka tills blomkålen är mjuk och töm sedan ut vattnet från kastrullen.

4. För över blomkålen i en bunke och tillsätt en klick smör. Använd stavmixer för att mosa blomkålen.

5. Tillsätt till sist grädden och eventuella kryddor efter tycke och smak.

Voilà! Där har du din blomkålsmos.

Likes

Comments