Soppa är sjukt smart om man tänker efter, vad behöver man ens? Jo buljong och vatten är de du behöver resten kan vara allt möjligt har du en morot kvar så lägg i den onödigt att slänga en hel morot. eller gårdagens kött, bara att hacka ner, eller varför inte köttfärsen. Jag föreslår potatis i soppan de bli mättande och sen kan du bara slänga i rester eller saker som ska slängas i komposten! Spara på miljön tänk på de här nästa gång du ska slänga mat!

Förlåt för väldigt långt uppehåll

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Bästa frukosten är en äggburgare

Det första jag gör är att ta ett ägg eller två och blanda i ett glas med mina favorit krydder. Sen häller jag i smeten i en stekpanna och försöker få en rund form. Jag serverar sen äggburgaren i två grova bröd. En perfekt frukost.


Likes

Comments

​Potatisen är det det tillbehör jag gillar mest till maten. Jag använder potatisen väldigt mycket till matlagning, men jag har märkt att om man skalar den mister man mycket. Det bästa från potatisen sitter i skalet, alla vitaminer. Så jag sparade potatisskalet och la det i en stekpanna med olja i och lät skalet friteras. Resultatet blev väldigt bra, lite krispiga chips med lätt smak av havssalt till maten. 

Likes

Comments

Vitlök

​Om du vill använda vitlök i maten måste du börja att skala den. lägg i vitlöken i en burk och skaka den tills allt skal försvinner det är det snabbaste och smidigaste sättet. Sen när du ska ha i den i maten måste du vara snabb när du pressar den. Du vill inte att vitlöken ska oxidera då smakar den bara dåligt. Så lägg i den i maten och rör om fort.

Likes

Comments

Pannkaker till frukost bara steka så många du vill ha

​Ta en flaska häll i två ägg, 2 dl mjöl, 4dl mjölk, 1krm salt. Börja skaka allt till en jämn smet. Nu kan du bara hälla i smeten direkt i stekpannan med smör och steka. igenom att göra smeten i en flaska slipper du disk och du kan spara smeten i kylskåpet till nästa gång du vill ha pannkakor.  Ha gärna två flaskor med smet i kylskåpet och smaksätta den andra med kakao så kan du ha i och få olika mönster.

Likes

Comments

Att göra egen slush är väldigt enkelt

​Du behöver en 50 cl  rumstempererad läsk. Börja med att skaka den en stund vi vill att det ska bygga upp tryck. Lägg sedan in den i frysen i 3 timmar och 15 minuter. låt den inte ligga för länge flaskan kan explodera eller gå sönder. Ta sedan ut den och vrid upp korken något varv och sedan tillbaks snabbt. Vänd sedan flaskan upp och ner och tillbaka. Sedan är slushen klar att servera.

Likes

Comments

pizza

Utrustning

När man ska baka pizza kan det vara väldigt bra med en pizzasten som gör pizzan knaprig och tillagad. Jag har även provat att lägga pizzastenen på grillen och det funkar bra och är en annan smak. Om du inte har en pizzasten kan du köpa en. Jag själv tycker det är värt det.

Pizza deg

När jag gör pizza brukar jag använda mig av icas recept på pizza deg. Den är väldigt god och har en lång jästid som gör det hela så gott.

http://www.ica.se/recept/pizzadeg-258023/

Tomatsås

Jag tycker det är väldigt gott att göra min tomatsås från grunden. Jag har redan skrivit ett inlägg om det här tidigare och hur du gör den.

garnering

När jag använder ost har jag provat många sorter men den som fungerat bäst är faktiskt ica basics egna rivna ost. Ta vad du har och lägg på. tänk på att lägga på tomatsåsen och garneringen precis innan pizzan ska in annars kan du få problem med att få upp den från bänken.

Hoppas du får hjälp av tipsen

Likes

Comments

Har du bråtom och måste göra bacon fort inga problem

​Ta en djup tallrik och lägg upp och ner. Lägg sedan på några bacon över och tillaga snabbt och smidigt i mikrovågsugnen. Restauranger tillagar också bacon i mikrovågsugnar.

Likes

Comments

Gäster

​Om du behöver många hårdkokta ägg till påsk, jul, midsommar eller ska bjuda på frukost då kandu tillaga hårdkokta ägg i ugnen. 

Börja med att sätta ugnen på 325 grader. lägg sedan äggen på en plåt och låt dom tillagas i 30 minuter. ta sedan ut dom och låt dom svalna i kallt vatten. sen är det bara att servera. 

Likes

Comments

När du ska laga mat och ska skiva färska champinjoner finns ett litet knep som gör det hela lite fortare. Om du använder en äggskivare och delar champinjonen går det hela mycket fortare.

Likes

Comments