Header
View tracker

Thaifood!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här har vi enkla och goda frukost bullar!

Ingredienser (24 portioner)
1 pkt jäst
7 dl fingervarmt vatten
1 msk honung eller strösocker
2 msk olivolja
15-16 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt

Garnering:

ägg

sesamfrön

Gör så här:
Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta kraftigt i maskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig.
Låt jäsa i minst 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20-24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två smorda plåtar.
Låt jäsa i minst 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Lycka till!!

Likes

Comments

View tracker

Marängbakelse (10st)

En god bakelse speciellt nu under sommaren eftersom den är kall, det är chokladmaräng i muffinsformar med "hemmagjord glass" och banan som dekoration.

Recept:                                                

Maräng

3 äggvitor                                                                                                                                                                                                         

1 dl strösocker

2 msk kakao

2 dl strösocker

Fyllning

3 äggulor

2 msk strösocker

2 dl vispgrädde

2 msk vaniljsocker

Garnering: Färska bär eller frukt.

Gör så här:

1. sätt ugnen på 150°.

2. Vispa äggvitor och första decilitern socker hårt till ett fast skum.

3. Sikta ner kakao i 2 dl socker och rör ner det i äggvispet.

4. Klicka ner smeten i muffinsformar.

5. Sätt in i ugnen, grädda i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt formarna svalna.

(Fyllningen)

6. Vispa äggulorna med 2 msk socker.

7. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i den uppvispade grädden.

8. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna. Klicka ner glassen (fyllningen) i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.

9. Ställ formarna i frysen.

10. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering, servera gärna med bär eller frukt.

Likes

Comments

Här nedan har vi sushi som är väldigt enkelt och göra:

Ingredienser:
Sjögräs
Ris
Morötter
Räkor
Gurka

Jag la inte till själva måtten eftersom det beror hur mycket man själv vill ha.

Gör så här:
Ta sjögräs bladet och lägg den gärna på en sushimatta så blir det lättare att rulla. Sedan så lägger du lite lite vatten sjögräset så att riset fastnar ordentligt, koka riset länge så att den blir tjock, lägg riset på hela sjögräset och platta till det, skär morötterna och gurkan i långa smala stavar och lägg dem ovanpå riset i en rad sedan så tar du räkor eller sill jag väljer att ta räkor eftersom jag inte gillar rökt sill, lägg över räkorna och börja rulla den till en rulle. Skär sushin i mindre bitar och servera gärna med soja sås. Lycka till!!


Likes

Comments

God frukost!


Likes

Comments

Här har vi en helt vanlig kladdkaka med grädde och jordgubbar över!
Receptet får ni här nedan:

Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en plåtform. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut den och låt den kallna. Dekorera med grädde och jordgubbar eller något annat. Lycka till!!

Likes

Comments

Här har vi en jätte god budapestrulle!
Receptet får ni här nedan:

Ingredienser
6 st äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
150 g finhackade hasselnötter
1,2 dl majsstärkelse (maizena)
1,2 florsocker
1,2 marsan (vaniljpulver)

Fyllning:
3 dl vispgrädde
300 g mandariner i burk
Eller frysta hallon, du väljer.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.

Vispa äggvitor till en fast smet. Häll försiktigt ner sockret och vispa vidare. Blanda mjöl, majsstärkelse, florsocker, marsan och nötter. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna.

Vispa grädden, blanda med avrunna mandarinklyftor eller hallon, jag använde hallon eftersom det är godare. Bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta.
Som garnering använde jag florsocker över och smälte choklad och la ovanpå.
Enkelt och gott. Lycka till!!

Likes

Comments


Likes

Comments

Jag bokstavligen ÄLSKAR kycklingsallad!
Receptet är väldigt enkelt:


Kycklingfiléer
Rivna morätter
Gurka
Tomat
Majs

Det enda du behöver göra är att blanda ihop allt och krydda efter smak. Lycka till!!


Likes

Comments