View tracker

Jag har tyvärr haft fullt upp och inte riktigt hunnit med att reflektera som man gör när man bloggar...
Dagarna har vart fulla av det som kallas livet.
Det är så man kan tro att jag har vart bortrest! men nää den lilla turen kommer snart dock.
Påskhelgen den 27 Mars åker jag med 3 fantastiska kvinnor på mini semester till Budapest för att uppleva lite kultur bland annat så ska vi ut till Szentendre och till Skansen som ligger där för att vi ska få se hur Ungerska byar såg ut förr i tiden och för att uppleva traditionellt Påskfirande🐣 det kommer bli så mysigt! sen så klart blir det massa god mat och SPA och härliga behandlingar! kommer komma hem som en ny människa! 😃

För några dagar sedan så lyckades ja förstöra mina favorit gympaskor i tvätten eller rättare sagt i torkskåpet, det va nog för varmt så innersulan krympte... så klart gick ja till Sportaffären för att köpa nya sulor men när säljaren dissade mina slitna skor (vilket jag inte tyckte dom va) så blev det till slut ett par nya! Tanken är att ha dom inne på gymmet och till klasser så premiären blir på PT passet imorgon och på Zumban på torsdag 😃

Igår hann jag med att testa ett nytt recept från ICA's app bland de vegetariska recepten.

Majsplättar med tomat och avokadosallad

Med majs som ingrediens blir dessa välsmakande plättar en matigare upplevelse. Genom att blanda bönor, tomater, paprika och avokado med olivolja och vinäger får du en frisk och färgglad sallad som påminner om en god salsa. Perfekt att servera till de matiga majsplättarna. Smaklig måltid!

Gå till adressen nedanför för att se hela receptet

http://app.ica.se/app/go?to=receptdetaljer&in=719955

Mina nya! så sköna..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag inte haft lust med nått, hade planerat att städa, ut och jogga, ner på stan och byta ett plagg jag köpte härom dagen och handla mat och vattengympa ikväll.Tyvärr har det inte hänt nått än. Tvättat har jag gjort! Check på den ✔ Yeah! typ det enda vettiga. 😃
Jaja man får tillåta sig slarv ibland.

Imorgon ska jag minsann checka av hela listan! 😉

Mina tulpaner gör mig glad iallafall! 😃

  • 64 readers

Likes

Comments

View tracker

Varje dag som går så känner jag att jag vågar ta klivet in i nått nytt, inte för att jag inte är den som inte vågar!
för jag vill verkligen påstå att jag egentligen tycker att jag är en ruskigt modig person och ofta otroligt mentalt stark.
Men just nu provar jag jätte mycket olika saker som jag aldrig trodde jag skulle göra, jag kliver på orörd mark.
Jag gör saker på ett annat sätt än jag tidigare gjort och jag upptäcker nya saker som jag faktiskt tycker om.
Och det är så spännande och roligt!
Om du inte redan visste det så är det så att det är faktiskt bara du som kan förändra ditt liv ingen annan kan göra det åt dig , men du kan få stöd och hjälp på vägen. Men det visste du ju redan såklart! 😉😘

Denna Fettisdagen bröt jag min 100 dagar sockerfria utmaning för denna godingens skull men det var det värt! Straff förlängning med 2 dagar! Oops! 😉

  • 52 readers

Likes

Comments

Ja hur är det nu?
Gott, värmande och avkopplande är det iallafall att göra en kopp , och en av världens största drycker genom tiderna.
Just nu har jag hittat min favorit, dricker den med en tesked honung och en skvätt mjölk vanligtvis men provade agave sirap idag istället för honungen.
Vilken är din favorit?

Provade göra egen Nutella idag, helt okej mixade den dock något för kort stund ... Har ju inte ätit nått med socker sedan 3 Januari så det va gott till bananplättarna. 😃👌👍

Ingredienser
200 g hasselnötter
2 msk kakao
1-2 msk kokosolja
1-2 msk agavesirap eller honung

Gör såhär: 
Rosta nötterna på 200 grader på en plåt i ugnen i 4-6 minuter. De får inte bli brända, håll koll!
Låt svalna, rulla dem mellan händerna eller i en kökshandduk så du får bort det mesta av skalet.
Lägg nötterna i en mixer och mixa tills det blir ett hasselnötssmör. Det kan ta 10-20 minuter beroende på mixer. Stanna med jämna mellanrum och blanda runt så att allt blir mixat till en slät massa.
När det har blivit ett smör lägger du i de andra ingredienserna och mixar tills det är blandat. Reglera mängden kokosolja och agavesirap/honung efter önskad konsistens och smak.

Lägg upp i en fin glasburk och förvara i kylen. 

Likes

Comments

Åh vilken bra start på helgen jag fick!

Fredagen eftermiddagen gick ju åt att göra mig iordning inför AW med några kära vänner, en skara av tre systrar.
Men innan det gick jag till Linneas Tobak (en kiosk) för att hämta ut ett paket samtidigt som jag kände på mig att idag har det vart en bra dag och bättre kan den bli om jag köper en TRISS, ställer mig in mentalt på att vinna,och visst vinner jag!! 🎉🎈📣
2* 30kr!! 😂😂😂
Vill man så kan man! rätt mental inställning bara 😉

Känslan satt i hela kvällen och vi hade så trevligt och mysig kväll på La Locanda.

Idag ska jag bara mysa och plocka undan lite kläder... får se hur dagen artar sig!
Trevlig söndag! 😘

Gör ett försök med att posa lite! 😉

Bjuder på denna!! 😂😂😂

Tar man ett kort med mig får man räkna med att komma med på bloggen!! 😂😉
Min älskade vän! ❤

vinstlotten!  har 2 nya nu att skrapa! håll tummarna! 😉👍👊

  • 129 readers

Likes

Comments

Älskar sånna här dagar!

Vilodag från träningen men istället tvättpass, minst lika jobbigt att konka  tvätten upp och ner och springa och hänga och lägga in nytt... men idag gör jag det med glädje!

För denna tjejen ska på AW och gör sig lite extra fin 😉😃
Det ska lackas naglar och ansiktsmask och plattas hår och sminkas.
Tur att jag har en "egen" salong hemma!

Är lite kär i min Marshall högtalare, så härligt att dra på lite och gå runt hemma och små sjunga eller dra några dance moves!  😂

Likes

Comments

Igår var det en lång dag med fullt program.
Ont i hela kroppen men speciellt i vader och armar...
Efter frukosten slappade ju lite men började med lunchen innan jag gick ut för lite jogg i solen, tyvärr strulade mobilen och det påverkade mitt humör och tiden på rundan, var helt slut på energi efter rundan.
Mamma kom förbi på lunch och sen blev det bråttom iväg till kursen jag går på torsdagar.
Efter det blev det 60 min Zumba på Atlantis och en stund efter med mellis, skönt att varva ner lite efter passet.. väntade in tiden på att klockan skulle närma sig 19 för då plockade jag upp syrran och iväg på vattengympan!
Herre jisses vad trött jag va efter passet, vi åkte hem till mig och åt lite av lunchen jag lagade ( recept kommer i senare inlägg) .
Orkade knappt titta på tv.. men en kopp Té och sen somnade jag gott..
Härlig dag ändå!

Idag blir det tvätt och AW med ett gäng av super goa tjejer! Längtar!

mitt favorit mellis just nu!
Chiapudding med kakao.
1/2 eller 1 hel banan mosas i burk eller skål
1 dl Mjölk eller kokosmjölk eller annan go vätska
2 msk Chiafrön
2 tsk Kakao

Rör om och låt stå kallt tills du ska använda den.
Jag gör min oftast på morgonen som jag äter på eftermiddagen.
Rör om den innan du äter. Så gott!! nästan som godis och så nyttigt och sockerfritt!

Likes

Comments

Idag kommer min dag bestå av matlagning och fixa mellanmål, för i eftermiddag så blir det joggtur och hoppas jag att jag kommer med på Zumban kl 17:30 får prova komma in som drop in annars, och direkt efter det åker jag iväg till vattengympan så det kommer behövas massor med energi.
Börjar med lyxigaste frukosten! 😃👌🍓

Yoghurt med färska jordgubbar dom spanska som finns nu för bara 15kr är faktiskt inte så dumma cashewnötter, cocosflingor, linfrö, chiafrö.
Ett kokt ägg och en kopp fantastiskt Nespresso kaffe. 👌

Likes

Comments

Ett av många exempel på vad man kan ha röran till.
Till denna wrappen använde jag Baba ganoush istället för smör och fyllde brödet med grönsaker och de sista Lins puckarna.
Brödet är en av många olika typer av tunnbröd som finns från mellanöstern i affärerna. Denna sorten heter Tannour och är lite lättare att hantera än Libabrödet. 

Likes

Comments

Får ju inte missa lägga ut receptet på Baba ganoush.

Tvätta och snitta eller picka några små hål på 2-3 Auberginer

Lägg dom på en plåt och sätt in dom i en ugn som är på 200 grader i ca 1 timme.

När dom är färdigrostade, skala av det bruna skalet försiktigt.

Lägg dom i en mixer tillsammans med 2 vitlöksklyftor, som eventuellt rostas i ca 10 min i ugnen i slutet av tiden på Auberginerna, jag tycker det blir mer sting med att ha en rostad och en färsk.
Tillsätt juicen av en pressad citron,
3 msk tahini sesampasta eller en knapp dl av sesamfrön eller blanda de båda men glöm inte minska på mängden.
Salta och peppra efter smak, tillsätt ca 1-2 tsk socker om du vill.
Och till sist börja mixa och häll i ca 1/2 dl olivolja under mixningen.
Och så var det klart!

Servera som sås/dipp till de flesta rätter. Prova själv!
Visar i kväll min lunch där jag kommer att använda Baba ganoush.

Likes

Comments