View tracker

Igår var det min sambos födelsedag som vi firade hos hennes föräldrar. Menyn bestod av kycklingsnitzel med klyftpotatis, sallad och färdig chilibearnaise och till efterrätt en marängsviss.


Ingredienser till denna varmrätt för 6 pers var:

  • 1kg kycklingfiléer 
  • 3 ägg
  • Ca 1,5dl mjöl
  • Ca 1,5dl ströbröd
  • Salt och peppar
  • Flingsalt 
  • Citron
  • Ärtor
  • Potatis 
  • Fetaost
  • Ruccola
  • Romansallad
  • Gurka 
  • Rödlök
  • Körsbärstomater


Och tillagningen:

Börja med att skala och klyfta potatisen och kör sedan in den i ugnen på 225grader tills den är färdig beroende på potatisens storlek och ugnen. Kläck sedan äggen på en tallrik och vispa lätt så gula och vita blandas, och blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. 

Dags för kycklingen, smidigast är att lägga filén mellan plastfolie innan du bankar ut den, banka ut den ordentligt på båda sidorna. Sedan vänder du den helt enkelt först i äggen och sedan i mjölblandningen, gör en liten bit först för att smaka av saltet och pepparn.

Ha hög värme i pannan innan du lägger i snitzeln och stek tills don har fin färg och är färdiga invändigt, lägg upp på ett stort fat och strö över lite flingsalt, lite pressad citron och servera med ärtor.

Till salladen hackar du gurka, fetaost och tomat i storlek efter smak och blanda med salladsbladen, det kan vara gott att ringla någon god olja över.



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag blev det hamburgare till farsan och mig.

Dagens burgare gjordes med följande ingredienser:

  • 500g nötfärs
  • 4 friskobröd
  • Rödlök
  • Aioli
  • Sweet baby ray´s barbecue sauce
  • sallad
  • tomat
  • cheddarost

Jag började med att hacka sallad och skiva tomaten och löken. gör burgare av färsen. sedan gör vi aioli, blanda majonnäs med en liten del av en vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar.

Dela baconen i två delar och stek i torr panna, ta ur och lägg på papper, lägg sedan i burgarna och stek dom i baconfettet så behöver du inte tillföra något annat fett alls, krydda med salt och peppar efter smak.

När burgarna börjar se färdiga ut kan du ta ur dom och lägga på två skivor ost på vardera och sedan lägger du på baconet. Dela bröden och lägg i pannan och stek tills de är spröda invändigt.

Ta ur den undre delen av brödet, bre på majonnäsen, lägg på en skiva tomat rödlök och sallad. lägg i köttet igen och stek på svag värme om det behövs för att bli färdiga i mitten. Lägg sedan på köttet på salladen med osten och baconet, ringla över baby ray och på med locket, dags att servera med en liten salsa till eller pommes!

Likes

Comments

View tracker

Isterband med dillstuvad potatis gjorde jag på detta receptet till lunch för 5 personer häromdagen.

Ingredienser:

  • fast potatis  ca 1 kg
  • en knippe dill (gärna mer än mindre)

bachamelsås:

  • 2 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 5 dl mjölk

 

  • Isterband ca 1 korv per person

Tillagning: börja med att skala potatisen och sätt den på kokning. Gör sedan bechamelsåsen, smälts möret och häll på mjölet under omrörning, när det är blandat häller du på mjölken och rör medans såsen kokar upp och blir tjock.

hacka dillen. Sedan är det dags att steka korvarna, dela korvarna i tre delar och stek så de får en smått knaprig yta. när potatisen är klar så häll av och dela grovt, häll över bechamelsåsen och dillen och rör om i grytan.

dags att servera! servera gärna med rårörda lingon, rödbetor eller som i detta fallet inlagd rödlök.

image2

Likes

Comments

​Hej, mitt namn är Jesper och jag skapade precis denna blogg för att egentligen göra en minnesbok med recept och tillagning. Jag tänkte att om någon stackars själ med brist på matlust kanske råkar hitta min blogg kanske får matlust så är det ju kul:)

Likes

Comments