Snabb söndagsmiddag fick bli sprödbakad tork från Findus (riktigt god) med potatis och citron-och dillsås!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
sylt, bär eller frukt till servering



Godast blir pannkakorna också om man häller i en tesked vaniljsocker också!

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.

Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna. 

Likes

Comments

Kan varmt rekommendera Tokyo15 i Helsingborg om man vill äta lite lyxigare sushi. Super trevlig personal och en smakupplevelse man sent kommer att glömma!


http://www.tokyo15.se

Likes

Comments

Det här behöver du:

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk iskallt vatten

Fyllning:
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl jalapenos
1 dl vatten
1 dl créme fraiche
3 tomater
1 burk majs
3 dl rivel ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfettet skuret i mindre bitar. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en form.

Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna, häll sedan i pajskalet. Strö rikligt med riven ost och in i ugn 15-20 minuter.

​Servera gärna med hemmagjord guacamole och tacochips!

Likes

Comments

​Hade HÖGA förväntningar på Fish n chips i London. Fisken va god och krispig precis som den ska vara men såserna smakade inget vidare och det var mer bröd på tallriken än vad det var fisk och potatis. 🐟

Recept på enkel remouladsås:

1 dl majonnäs.

1 dl crème fraiche.

4 msk bostongurka.

1 msk kapris.

3 msk hackad färsk persilja.

½ tsk salt.

1 krm svartpeppar.

Rör ihop alla ingredienser, ställ sedan kallt!

Likes

Comments

Det här behöver du:

1/2 paket jäst (50g)

75 g smör

2 1/2 dl mjölk

1/2 dl socker

1 krm socker

6 dl vetemjöl

Fyllning: nutella

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och ljumma till 37°C. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa ca 30 minuter.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den, eventuellt med resterande mjöl. Skär degen i små trekanter och lägg på en klick nutella.Rulla sedan ihop degen, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda dem mitt i ugnen 6 - 8 minuter.Låt dem kallna på galler under bakduk.

Likes

Comments

Plocka till sig färska körsbär, handla vintage, sippa på en islatte och käka hamburgare på Garage.. hade inte suttit fel nu i detta tråkiga vädret.

Likes

Comments

Det här behöver du:

2 burkar Tonfisk i olja

2 påsar Bearnaisesås

4 dl Jasmineris


Börja med att koka upp riset! När riset är färdigt lägg då över det i en form. Ta sedan en gaffel och sprid ut tonfisken över riset.

Koka upp bearnaisesåsen och häll sedan över riset och tonfisken.

In i ugnen i ca 10 minuter på 175 grader.


Likes

Comments

Det här behöver du:

8 dl vetemjöl

1,5 msk bakpulver

1 tsk salt

100 g smör

4 dl mjölk

Värm ugnen till 225 grader. Skär smör i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på en smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.

Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 15 min. Låt sconsen svalna något på galler innan de mumsas gott i munnen med smör och ett gott pålägg.


Likes

Comments

Idag gjorde vi orientaliska pizzor (Manaish) och köttfärspiroger (lahm bel ajin) Recept kommer upp snart!

EID MUBARAK 

Likes

Comments