View tracker

Ett recept jag har fått av min PT, otroligt gott tillbehör till gröt, yoghurt, chiapudding mm

Blanda följande i en skål
3 dl fiberhavregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokos + lite kokosflan
2 tsk kanel
2 msk rapsolja
3/4 dl egen pressad äpplejuice

In i ugnen 15 min på 175 grader

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kanelbullensdag = bästa dagen
Här kommer ett nyttigare recept på bullar. För 5 st behöver du detta:

Degen
1 dl blötlagda dadlar
1 dl mandelmjöl
1/2 msk kanel
1/2 tak vaniljpulver
1,5 msk kokosolja

Mixa och tryck ut i små formar - in i kylskåpet

Fyllningen
5 dadlar
1/2 msk kanel
1/4 dl blötlagda cashewnötter
1/4 tsk vaniljpulver
1/4 dl vatten
1/2 msk kokosolja

Mixa först dadlar, vatten och olja. Ner med övriga ingredienser och få en kladdig smet. Tryck på degen i formarna och strö över lite kokos. Förvara kallt :)

Likes

Comments

View tracker

Vad gör man när man hittar 4 bruna bananer i kylskåpet?

Man går in på ICA.se och hittar tre grymma recept!

1. Jordnötsbollar
Blanda 3 dl salta jordnötter, 1 banan, 2 msk kakao och 1 msk lönnsirap i en matberedare. Rulla i kokos och in i kylskåpet



2. Banan och äpplemuffins
Blanda
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
1/4 dl chiafrön
1/4 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 tsk kanel
1/2 fintärnat äpple
1 mosad banan
1 dl äpplejuice
1 ägg
1/4 dl olivolja

In i ugnen 20 minuter på 200 grader


3. Sen fick set även bli ett Bananbröd

Likes

Comments

Detta recept från Ica.se har jag gjort ett flertal gånger som förrätt och det är alltid uppskattat. Det bästa är att det är både gluten och laktosfritt :)


För 18 st
3 dl glutenfritt mjöl
0,5 msk fiberhusk
100 g mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten
400 g köttfärs
Riven ost
Aluminiumformar


Blanda mjöl och fiberhusk. Fördela smöret och häll ner vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Tryck ut i formarna. Tillaga köttfärsen efter egen smak (tänk MYCKET SMAK och inte för rinnig). Ner med köttfärsen, på med ost och in i ugnen ca 15 minuter.

Likes

Comments

Ett recept som borde varit med på förra äppelinlägget är dessa saftiga små muffins. (Som jag dessvärre glömde ta kort på...) det är ett recept från denna sidan.
Riktigt uppskattade på helgens kräftskiva :)

Vi gjorde i små formar men annars är receptet för 14 mellanstora muffins.

Du behöver till smeten
240 ml mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljpulver
400 g mjöl
200 g socker
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
115 g kallt smör

Du behöver till fyllningen
Ca 4 äpplen
3 msk smör till stekning
1 msk kanel
1 dl socker
1 msk kardemumma

Du behöver till toppingen
2,5 dl av smeten + 3 msk smör

Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader

Skala äpplena och skär i små fyrkanter. Stek i smör med övriga ingredienser - ställ sedan åt sidan

Vispa ihop äggen, rör ner mjölen. Rör i ihop de torra ingredienserna. Tärna smöret och knåda ihop det med degen. Mät upp 2,5 dl av mjölblandningen och ställ åt sidan. Rör försiktigt ner äggblandningen i mjölet.

Klicka lite smet i botten på formarna. I med lite äppleblanding - lite smet ovanpå.

Smält 2 msk smör och blanda med mjölblandningen för toppingen. Smula över muffinsen

In i ugnen 15-20 minuter

Likes

Comments

När jag ändå var i mitt äpplestim så passade jag på att baka två rawfood äppelpajer. Det ena från Ica.se och det andra från en hälsoblogg på lifevision.se

Ingredienser pajbotten
2,5 dl cashewnötter
100 g dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk kanel
1 krm salt

Ingredienser fyllning
1-2 äpplen beroende på storlek
0,75 dl jordnötssmör (Mandelsmör eller liknande)
1/2 dl kokosolja
1,5 tsk kardemumma

Säger gör du
Mixa ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck ut i en form, ca 12 Cm i diametern

Skala äpplena och skär i tärningar. Smält alla ingredienserna på låg värme och rör om. Häll på fyllningen och låt stå i kylskåp 2 timmar innan servering

Andra receptet är en lite krämigare variant.
Här behöver du följande ingredienser för botten:
1 dl mandelmjöl
0,5 dl riven kokos
1,5 dl glutenfri havregryn
1 dl solrosfrön
0,5 dl mandlar
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
10 dadlar
2 msk honung
2 msk olivolja

Lägg de torra ingredienserna i en matberedare och mixa. Lägg ner resten och få det till en kletig klump. Tryck ut i formen och in i kylskåpet

Fyllningen
3-4 äpplen
1 msk kanel
10 dadlar
Lite cashewnötter
1 msk citronsaft
1 tsk kardemumma
1/2 msk chiafrön


Skala och skär äpplena. Lägg de + övriga ingredienser i matberedare och mixa till ett mos. Häll krämen på och in i frysen.

Tips är att göra i en lite mindre springform än vad jag gjorde

Likes

Comments

Vi har så galet mycket äpplen nu att jag bara kände att vi var tvungna att baka lite äppelkaka att frysa in :)

Detta är från mittkok.se
Ingredienser:
150g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker

Såhär gör du
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör smör och socker med elvisp. Knäck ner ett ägg i taget och rör mellan
3. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i blandningen
4. Ner med mjölken och rör om
5. Bred ut smeten i en smord form (24cm i diameter)
6. Skala och skiva äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå
7. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter

Likes

Comments

Vad är väl bättre än nybakat bröd till frukost. Igår kväll gjorde jag två smeter som under natten stod i kylskåpet och jäste. Så gräddade man de imorse - super smidigt!

Det första brödet kommer från Tidningen hembakat.
1. Smula 12 g jäst (1/4 pkt)
2. Häll ner 2 dl mjölk
3. Blanda ner 1 tsk salt, 1 msk olivolja och 5 dl rågsikt
4. Tryck ut degen i en springform, 24 Cm diameter med bakplåtspapper i
JÄSNING UNDER NATTEN
5. Ta ut 30 min innan gräddning
6. Grädda ca 15 min i 225 grader mitt i ugnen

Nästa bröd kommer från Fikastunder.se, denna gången är det frallor :)
1. Smula 25 g jäst
2. Blanda ner 3 dl ljummet vatten, rör om
3. Vispa ner 1 msk olivolja, 1 msk flingsalt, 1 msk honung
4. Rör ner 2 dl havregryn och 1 dl valfria frön
5. Till sist 5 dl mjöl
6. Låt stå ca 15 min innan inplastningen
7. Ställ sedan i kylskåpet över natten
8. Grädda på morgonen ca 20 min i 225 grader

Jag använde ett grövre mjöl denna gången och då kan man ta lite mindre

Likes

Comments

Blanda 3 dl mjöl (valfri sort), 125 g smör och 3 msk vatten i en matberedare. Tryck ut i en form och låt stå i kylen ca 30 min. Förgrädda 10 min på 225 grader. I med fyllningen och in i ugnen igen :)

Likes

Comments

Koka spagettin enligt enligt tid på förpackningen så den blir al dente 👌🏼 ha i salt och lite olivolja
Skär bacon och hacka gullök - stek
Häll över i en skål och blanda med 1/5 dl grädde, salt, peppar och massa riven parmesan

Likes

Comments