gårdagens middag va det godaste på länge ....

stekte entrecoten på hög värme 2 min på varje sida sen tog jag bort dem och la i mer smör o sedan i med kantarellerna någon minut. potatisen delade jag i mitten och hällde några droppar olivolja salt & peppar på sen bakades dem i ugnen på 175 grader i 30 min . bearnaisåsen är kall och köpt .

/ sandra :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

till såsen behöver du ;

1/2 pressad citron

1msk hummerfond

5dl matgrädde

100g smör

låt allt koka ihop och red sedan av med maizena till önskad tjocklek

/ sandra :)

Likes

Comments

dem senaste 2 gångerna har min köttfärssås blivit så otroligt god , har faktiskt i en ingrediens som jag aldrig brukar se att någon har i , produkten på bilden ovanför.

du behöver :

500g valfri färs.

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 svampbuljongtärning & 1 köttbuljongtärning

färska champinjoner så många som du själv vill.

1 riven morot

2 msk ketchup

1 burk krossade tomater & 1 burk finkrossade tomater

2 msk jalapeno relish

1 msk vispgrädde

1 tsk flytande honung

svartpeppar,vitlökpulver,oregano,basilika,citronpeppar :) krydda efter smak !


/ sandra :)

Likes

Comments

gårdagens middag blev en supergod kyckling gryta , du behöver :

500 g kycklingfile

2 dl vatten

1 burk/paket krossade tomater

1 dl svarta oliver

1/2 zucchini

1 gul paprika

3 msk creme fraiche

1 hönsbuljongtärning

2 vitlöksklyftor

salt , peppar & oregano


gör såhär ; stek kycklingen med zucchini paprika & pressad vitlök .

tillsätt sedan övriga ingredienser & låt puttra ca 20 minuter . krydda efter smak !


/ sandra :)

Likes

Comments

köttbullar :

500g kycklingfärs

1/2 rödlök

4 cm zuchini

1 msk kycklingfond

lite ströbrö

teriyaki krydda, vitpeppar & vindaloocurry


currysås :

stekskyn

1 tsk kycklingfond

gurkmeja

curry

milda mat 2,5 dl

gör såhär köttbullar :

börja med att riva lök & zuchini på rivjärn , blanda sedan det med färsen och resten av ingredienserna. rulla sedan och stek ca 5-6 minuter.

när köttbullarna är klara häller du på fonden grädden och kryddorna i stekjärnet , smaka sedan av såsen med salt.


/ sandra :)

Likes

Comments

frukosten idag blev smoothiebowl 😍


mängd av allt får man själv bestämma men jag hade i ;

banan

jordgubbar

alpro soya vanilj

yoggi jordgubb/smultron

toppade med kokos flakes , cacao nibblets, gojjibär & start naturell.

/ sandra :)

Likes

Comments

500 g fläskkarré bit

1/2 chili

1 lime (saften)

2 cm ingefära hackad

2 delade vitlöksklyftor

salt & peppar

5 dl vatten

1/2 dl fisksås

2 stjärnanis

3 st svartpepparkorn

glaze:

2 msk japansk soja

1/2 dl av buljongen (från kött)

1/2 dl strösocker

grovmalen svartpeppar .


börja med att bryna köttet tillsammans med hackad chili, ingefära och skivad vitlök.när köttet fått lite färg så häll på alla övriga ingredienser och låt puttra 2 timmar. rör sedan ihop glazen o låt koka upp. lägg sedan fläskkarré i ugnsfast form och bre på glaze låt sedan stå i ugnen 5-10 min på 200 grader ;) servera med isbergssallad och risnudlar som har kokat i resten av buljongen.

/ sandra :)

Likes

Comments