Min favorit Youtube-channel angående träning är absolut Fitness blender. De har många bra pedagogiska träningspass för både nybörjare och träningsvana. Det finns långa träningsprogram från uppvärmning till stretch, men också många korta träningspass som fokuserar på t.ex. armmusklerna eller lårmusklerna. De har inga onödiga eller jobbiga dialoger, överdrivet skrattande eller bimbotränare (som jag sett allt för mycket!), utan rakt på sak, organiserat och gör det bra utan att det blir tråkigt!

Igår började jag med denna uppvärmning:

Efter det gjorde jag detta 35-minuters pilates+cardio-pass:

Jag kände mig inte riktigt färdig med stretchningen så drog sedan ett extra 15-minuters yogapass:

Det känns som om jag äntligen har hittat träningsformen som passar mig bäst! Jag har aldrig varit ett fan av att svettas som en gris och vara helt slut. Visst har man en känsla av att ha tränat ordentligt efteråt, men njaa, det är inte riktigt min grej! Pilates blandat med HIIT var verkligen toppen! Lite lugna statiska övningar blandade med högt tempo. Det är min melodi!

Under stretchningen lyckades jag dessutom knaka ett ställe i vänstra skulderbladet som varit låst i många år, och åh vilken relieved känsla jag fick efteråt. Detta tänker jag fortsätta med!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I onsdags fick jag början på förkylning-symptom. Sedan dess har jag tappert försökt bekämpa dem så att en ny förkylning inte skulle bryta ut. Och vet ni vad? Jag tror jag har lyckats! Jag har druckit fruktansvärt mycket grönt te och en massa vatten. Efter fem dagar är mina symptom som bortblåsta. Kanske mina te- och vattenöverdoser har gett resultat? Hoppas det!

Likes

Comments

Nu vill jag ta bort fasaden och vara ärlig. Det är inte ett revolutionerande avslöjande för tusentals läsare (antalet bloggläsare kan räknas på en hand tror jag), men för mig betyder det mycket att få detta nerskrivet och inte ha det endast i mitt huvud.

Jag vet att jag inte borde bry mig om elaka kommentarer, men när de strömmar in från både höger och vänster så orkar jag inte bara ignorera dem. Och samtidigt vet jag ju att de har rätt trots att jag blir flyförbannad av att de täcks säga dem högt till mig.

Ja, jag vet att jag slutat bry mig om min kropp på den senaste tiden. Jag vet att några kilon för mycket har lagt sig på låren och magen. Jag är mycket väl medveten om det.

Jag har aldrig haft ett hälsosamt förhållande till mat, och har ofta kompenserat svackorna i livet med just mat. Det har alltid känts som en tröst. Men inte vilken mat som helst. Ofta handlar det om godsaker. Det kan börja med en liten chokladbit, och efter det släpper jag loss. En chokladbit följs av en chipspåse, som följs av två feta munkar, som följs av ett paket kex, som följs av... Jag vågar inte ens tänka på hur mycket jag stoppat i mig ibland. Min hjärna går på ett okontrollerbart läge, där jag inte är mig själv. I detta läge känner jag ingen mättnadskänsla. Ibland blir jag illamående, men jag bara fortsätter. Jag vill ha mer, mer, mer... Efteråt får jag dock alltid en hemsk ångest över allt det som jag proppat i mig, och tänker "aldrig igen". Men efter bara några dagar, eller ibland timmar, kan jag vara fast i det där helvetes träsket igen.

Nu har det gått en vecka sedan jag slutat med mina hemska fasoner. Vid två tillfällen har jag ätit en sötsak, men that's it. Jag kände inte av det där frosseribehovet efteråt, och jag kände mig nöjd. Den här veckan har jag varit verkligen stolt över mig själv. Varje dag har varit tung. Jag har tänkt på mat. Konstant. Speciellt kvällarna är tunga. Det är då som sötsuget är som störst. Men varje kväll när jag går och lägger mig känner jag mig stolt över att jag kunnat stå emot dagens alla prövningar och mindre svackor.

Jag har hört att de tre första veckorna med nya vanor är jobbigast. Efter det börjar det kännas normalt och man tittar inte så mycket tillbaka på sina gamla vanor som förr.

Allt eller inget har alltid varit min melodi. Det finns inte någonting mitt emellan. Och det gäller precis allt. Jag vill bara känna mig stabil. Jag vill kunna leva ett normalt liv, precis så som den här veckan har sett ut. Jag har mått fruktansvärt bra. Det har inte handlat om att frossa vid varje tillfälle eller om att svälta mig själv. Jag har fått lite av båda. Varför kan jag inte vara så här hela tiden?

Jag hoppas att jag kan övervinna detta. Jag vill bli en mer stabil person som inte behöver vara rädd för att gå till överdrift vid minsta lilla rubbning av rutinerna.

Kära blogg. Det känns skönt att äntligen ha det här nerskrivet. Jag ska försöka ventilera mina tankar och känslor lite oftare här. Det känns liksom som om jag inte har rätt att svika om jag har det i skrift. Min blogg blir lite som en polis. Det känns bra.

One week down. X more to go.
Nu kör vi.

Likes

Comments

Alltså nää... Hur många gånger har jag varit sjuk i år? Har tappat räkningen för länge sedan... För tre veckor sedan blev jag dundersnuvig. I slutet av förra veckan kände jag mig äntligen fri från snor och snörvel, och i måndags drog jag mig ut på en efterlängtad springtur. Och vet ni vad som hände i morse? Jo, jag kände de där förbannade 'början på snuva'-symptomen. Ont i halsen, svag i kroppen, frossa nu och då... Alltså på riktigt, vad är fel med mig?! Jag börjar bli jäkligt trött på mitt immunförsvar. Får jag inte vara frisk en lite längre tid än en halv vecka?

Eftersom jag inte ville ge upp träningen genast efter att ha varit sjuk sist, så letade jag upp yoga-kurser på Youtube och följde sist och slutligen det här 30-minuters passet. Yoga har aldrig känts som en grej för mig, men idag kändes det faktiskt bra och lugnande! Det kunde vara en träningsform som jag kunde göra även under mina värsta förkylningsperioder. Det är sådär passligt lugnt men bara lite jobbigt och utan att anstränga sig till flåsnings-stadiet. Ska försöka skaffa en yoga-rutin!

Likes

Comments

Jag skulle så gärna vilja vara en person som kunde ge kvicka och smarta svar på tal. Men trögfattad som jag är kommer jag inte på något vettigt att säga när folk beter sig som idioter. 20 minuter eller en timme senare känns det inte längre vettigt att säga det där svaret som man borde ha sagt i stundens hetta.

Jag är så arg och förbannad just nu. Så arg på folk som täcks kläcka ur sig kommentarer om saker som de inte har något att göra med, och som ingen mår bättre av att höra.

Skaffa er ett liv "gott" folk. Har du något mindre trevligt du vill säga till någon, please think twice. Mår någon faktiskt bra av att höra din dumma kommentar?

Likes

Comments

Alltså vad är 2016 för ett tragiskt år egentligen? I början av året fick man nästan varje dag höra om någon kändis som dött. Så dog min fina mommo i somras. Och de senaste veckorna har jag fått flera dödsbud inom släkten samt inom några nära vänners familjer. Märkligt att så många dödsfall hopat sig så här. Detta år är verkligen ett jobbigt och tragiskt år...

Likes

Comments

Idag känner jag mig sådär extra svag i hela kroppen. Ni vet känslan när en förkylning slår till och attackerar kroppen. Man känner sig otroligt svag och trött. Och så blir jag sådär allmänt ynklig och filosofisk. Om en förkylning kan göra en så här slut, vad gör inte de värre sjukdomarna?

Jag har gjort ramadan fem gånger, så jag vet hur det känns för de fattiga som inte har tillgång till mat och vatten hela tiden. Jag skulle vilja testa leva som diabetiker i en vecka för att veta hur vardagen löper med insulinsprutor. Jag skulle vilja vara med om en operation för att se hur rehabiliteringsprocessen går till. Jag skulle vilja gå igenom samma behandling som de cancersjuka gör, bara för att få känna hur de mår efter en behandling.

Det känns som om jag (hittills) dansat mig genom livet utan några större men, och jag skulle vilja testa på hur det känns att vara bland de sjuka. Det känns som om jag inte kan uppskatta vardagen ordentligt eftersom jag inte vet hur det känns att vara sjuk och svag.

Mycket av det här kommer jag säkert att ångra varför jag skrivit det, ifall jag en dag råkar ut för något liknande. Just nu är jag väl lite dåsig av förkylningen och pratar kanske i nattmössan. Min poäng är att jag gärna skulle vilja förstå hur illa andra kan ha det, så att jag själv skulle kunna sluta klaga över små i-landsproblem.

Likes

Comments

Idag vill jag sätta tummen ner för mitt immunförsvar. I år har jag nog slått rekord i antalet sjuka dagar. Alltså jag vet inte vad som är problemet, men jag har verkligen varit förkyld typ 1-2 veckor varje månad, haft 2-3 friska veckor mellan mina förkylningar innan hela faderullan börjat igen.

Jag borde inte klaga eftersom det finns värre sjukdomar i världen än en vanlig förkylning, men jag börjar bli jäkligt trött på det här...

Likes

Comments

Jag upptäckte den här låten igår kväll och har hört på den säkert minst 20 gånger sedan dess. It definitely gives me goosebumps!

ELLIE GOULDING - Still falling for you

Likes

Comments

Jag har ofta ont i axlarna och ryggen, men nu har jag äntligen hittat en övning som fått dem att bli bättre. Den här övningen försöker jag göra dagligen, eller minst 5 gånger i veckan. Det krävs inte mycket för denna, endast 9 minuter (+ uppvärmning och stretchning att rekommendera också!) och ett par hantlar (två 1,5 liters fyllda vattenflaskor för mig). Bara att sätta i gång!

Likes

Comments