Jag skulle så gärna vilja vara en person som kunde ge kvicka och smarta svar på tal. Men trögfattad som jag är kommer jag inte på något vettigt att säga när folk beter sig som idioter. 20 minuter eller en timme senare känns det inte längre vettigt att säga det där svaret som man borde ha sagt i stundens hetta.

Jag är så arg och förbannad just nu. Så arg på folk som täcks kläcka ur sig kommentarer om saker som de inte har något att göra med, och som ingen mår bättre av att höra.

Skaffa er ett liv "gott" folk. Har du något mindre trevligt du vill säga till någon, please think twice. Mår någon faktiskt bra av att höra din dumma kommentar?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alltså vad är 2016 för ett tragiskt år egentligen? I början av året fick man nästan varje dag höra om någon kändis som dött. Så dog min fina mommo i somras. Och de senaste veckorna har jag fått flera dödsbud inom släkten samt inom några nära vänners familjer. Märkligt att så många dödsfall hopat sig så här. Detta år är verkligen ett jobbigt och tragiskt år...

Likes

Comments

Idag känner jag mig sådär extra svag i hela kroppen. Ni vet känslan när en förkylning slår till och attackerar kroppen. Man känner sig otroligt svag och trött. Och så blir jag sådär allmänt ynklig och filosofisk. Om en förkylning kan göra en så här slut, vad gör inte de värre sjukdomarna?

Jag har gjort ramadan fem gånger, så jag vet hur det känns för de fattiga som inte har tillgång till mat och vatten hela tiden. Jag skulle vilja testa leva som diabetiker i en vecka för att veta hur vardagen löper med insulinsprutor. Jag skulle vilja vara med om en operation för att se hur rehabiliteringsprocessen går till. Jag skulle vilja gå igenom samma behandling som de cancersjuka gör, bara för att få känna hur de mår efter en behandling.

Det känns som om jag (hittills) dansat mig genom livet utan några större men, och jag skulle vilja testa på hur det känns att vara bland de sjuka. Det känns som om jag inte kan uppskatta vardagen ordentligt eftersom jag inte vet hur det känns att vara sjuk och svag.

Mycket av det här kommer jag säkert att ångra varför jag skrivit det, ifall jag en dag råkar ut för något liknande. Just nu är jag väl lite dåsig av förkylningen och pratar kanske i nattmössan. Min poäng är att jag gärna skulle vilja förstå hur illa andra kan ha det, så att jag själv skulle kunna sluta klaga över små i-landsproblem.

Likes

Comments

Idag vill jag sätta tummen ner för mitt immunförsvar. I år har jag nog slått rekord i antalet sjuka dagar. Alltså jag vet inte vad som är problemet, men jag har verkligen varit förkyld typ 1-2 veckor varje månad, haft 2-3 friska veckor mellan mina förkylningar innan hela faderullan börjat igen.

Jag borde inte klaga eftersom det finns värre sjukdomar i världen än en vanlig förkylning, men jag börjar bli jäkligt trött på det här...

Likes

Comments

Jag upptäckte den här låten igår kväll och har hört på den säkert minst 20 gånger sedan dess. It definitely gives me goosebumps!

ELLIE GOULDING - Still falling for you

Likes

Comments

Jag har ofta ont i axlarna och ryggen, men nu har jag äntligen hittat en övning som fått dem att bli bättre. Den här övningen försöker jag göra dagligen, eller minst 5 gånger i veckan. Det krävs inte mycket för denna, endast 9 minuter (+ uppvärmning och stretchning att rekommendera också!) och ett par hantlar (två 1,5 liters fyllda vattenflaskor för mig). Bara att sätta i gång!

Likes

Comments

Ja, så har jag två veckors semester framför mig! Den här gången blir det inte precis den roligaste semestern med begravning på schemat, men det ska förstås bli skönt att få krama om familjen igen ❤

Jag vet inte om det är resfeber eller en blandning av sorg och stress inför lördagen, men idag har jag mått riktigt dåligt. Har känt mig orolig, haft ont i magen och stundvis haft lust att spy. Just nu har jag lite feberkänsla och konstig smak och känsla i munnen. I don't know if I'm ready for this... Men något som tyvärr måste gås igenom. Det är livets gång.

Likes

Comments

Det här året har varit ett av de jobbigaste åren i mitt 25-åriga liv. Det jobbigaste har förstås varit när mommo dog, och före det oron när hon var tvungen att springa av och an till sjukhus under sina sista månader. Min stackars fina mommo ♡

Annars har min egen hälsa inte heller varit på topp. Både mentalt och fysiskt har det varit tufft. I år har jag varit sjuk nästan varje månad och jag har liksom aldrig fått någon ordentlig frisk break mellan varven. Det har varit luftrörskatarr och bihåleinflammation, och mellan varven "bara vanlig flunssa" och allmän trötthet. Jag var flunssig för mindre än tre veckor sedan och nu är jag sjuk igen. Känner på mig att det är luftrörskatarren som bråkar nu igen.

Nej jag orkar inte. Känner mig så trött och ynklig just nu. Vill bara bädda mig ner i soffan, kolla på gamla Disney-filmer, äta Ben & Jerry's och tycka synd om mig själv.

Men glad är jag i varje fall att det är nu som jag är sjuk och inte om en vecka när jag åker på semester till Finland. Semestern i själv kommer att vara riktigt tung och att dessutom gå och bli sjuk skulle bli lite väl mycket. Nu borde jag i varje fall hinna tillfriskna lite grann.

Likes

Comments

Igår kväll stod jag säkert i en kvart och lutade mig utanför fönstret. Himlen var så otroligt vacker, med många olika färger i flera lager.

Synd bara att de där tre lyftkranarna är i vägen. Annars hade detta lätt blivit en bild att rama in!

Likes

Comments

Igår lämnade min älskade mommo detta jordeliv. Jag ville så se henne en sista gång, men det slutade så fort så jag fick inte en chans att göra det. Jag är ändå glad över att jag i slutet av maj åkte dit och fick krama om henne en sista gång. Men oj så jag saknar henne redan. Min fina älskade lilla mommo ❤

De senaste dagarna har varit riktigt tunga med tårar som rinner okontrollerat. Med tiden ska det väl kännas lättare, men just nu har jag så illa. Om några veckor blir det begravning och då blir det en tur hem till Finland förstås. Kommer att bli skönt att få krama om familjen, men begravningen kommer minsann att vara otroligt tung.

Älskade mommo. Jag vet att du har det bra nu och inte behöver lida längre. Vila i frid. "Vi ses!" ❤

Likes

Comments