Ja igår var min sista semesterdag och den utnyttjade jag till max. Jag var på en liten utflykt med min mamma och syster och vi körde upp till Olofström. Jag har väl egentligen inte spenderat mycket tid inuti Olofström, men väl strax utanför. När jag växte upp var båda mina föräldrar djupt involverade i bangolf och vi ungar släpades med överallt sommaren igenom på alla diverse tävlingar som mamma och pappa skulle vara med i. Så klart blev det ju så med tiden att även vi började spela och under ett tag var jag faktiskt med i Svenska Serien i bangolf, och det var riktigt kul!

Grejen med Olofström är att vi var där så ofta för det tar inte så lång tid att köra dit, och jag har massor av minnen av att jag sprang runt i skogen där och att det var en massa andra barn där som jag lekte med medan de vuxna spelade. Så igår när vi kom dit så var jag tvungen att ta en runda i skogen och i området runt omkring och gud vilken härlig känsla och vilka minnen som kom tillbaka till mig. Träffade även en hel del gamla spelare och de flesta kommer jag ihåg sedan så långt tillbaka som till 80-talet och det var kul. Jag blev riktigt inspirerad och det kan hända att jag tar fram klubban inom en snar framtid och går några rundor . . .

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om du som jag har en massa kläder liggandes som du inte använder så kan ett alternativ vara att upcycla dem till något nytt. Jag har exempelvis två linnen med smala axelband som är i bambuliknande material som jag inte använt på år och dar men jag kunde inte göra av med dem eftersom det ju är bland de skönaste materialen som finns. Så jag bestämde mig för att sy om dem.

Det allra första jag gjorde var att klippa bort kanten nedtill för den ska återanvändas. Sedan provade jag linnet och mätte ut vilken längd jag ville ha och markerade med en krita. Efter det vek jag linnet dubbelt på längden och ritade ett streck hela vägen över, dubbelkollade att det var rakt och klippte sedan rakt över.

Moment två var att ta kanten jag klippte av och klippa av en bit. Man kan trä bandet runt området under bysten och mäta hur tight man vill ha det och sedan helt enkelt klippa av det och sy ihop kanterna.

För att få det jämnt runt om satte jag fyra knappnålar runt om med lika mellanrum, gjorde likadant på toppen och matchade sedan nålarna mot varandra. Sedan sydde jag ihop de bägge delarna med en vanlig zick zack söm. Eftersom bandet ska vara ca  åttio procent kortare än toppen måste du dra i bägge tygbitarna så de blir lika långa medan du syr. När du sytt hela vägen om är du färdig. Jag har inte provat detta på ett vanligt bomulls linne ännu men jag är säker på att det går minst lika bra.

Lycka till!

Visst blev det bra? Sjukt sköna är dem!

Likes

Comments

Igår var jag hos en kvinnlig healer, eller helare som vissa säger. Jag har ju haft i princip noll kraft, mycket ångest och tryck över bröstet ganska länge nu och när man som jag upplevt detta många gånger om börjar man till slut se sig om efter andra alternativa metoder, som till exempel healing. Det var först en kompis till mig som var där och hon i sin tur tipsade en av våra andra kompisar att gå dit och de två var så himla nöjda att jag tyckte jag med skulle ge det en chans.

När jag kom dit så började hon med att mäta mina energier, och hon hade en liten rundel jag skulle hålla i medans hon mätte på olika ställen på kroppen på mig. Jag kunde ju själv se att den där mätaren inte ens reagerade när hon körde den över mina händer och fötter. Jag har ju så länge jag kan minnas alltid haft kalla händer och fötter och till och med nu under sommaren sover jag med strumpor på, hela vintern går jag klädd i chenilestrumpor.

Jag hade egentligen ingen aning om vad som skulle hända hos henne igår, min kompis sa bara att "du får se själv!". Hade jag vetat att hon skulle använda sig av nålar hade jag nog tänkt mer än en gång! Hon satte som små akupunkturnålar på mig och vissa av dem använde hon för att sticka mig på olika ställen. Det första hon gjorde var att sticka mig i pekfingrarna, en gång i varje. Det tog inte ens en sekund så kände jag mig helt avdomnad från axlarna och neråt. Om jag hade ett uns av energi kvar i kroppen så försvann det på direkten. Sedan sa hon att hon skulle ta bort min huvudvärk, vilket var något vi inte ens pratat om, jag hade bara sagt över telefon att jag hade problem med ångest och stress men hon kunde "se" en massa om mig i alla fall. Hon bara tittade på mig och undrade om jag var sjukvårdspersonal. Det var lite spooky.

Hon sa att innan det blir bättre kommer det bli sämre, och det blev det. Igår hade jag så ont i huvudet och jag mådde så illa att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Kände mig totalt orkeslös och satt i soffan nästan resterande dagen. Jag hade dessutom ont i alla mina vanliga problemområden, höfterna, axlarna, ryggen, nacken. Det var riktigt längesen jag mådde så dåligt.

Eftersom jag är så jäkla rastlös så gick jag upp i mitt syrum en stund och lyckades få ihop en byxdress. Fick idén av en tjej på Youtube som heter PinkChocolateBreak och som gör awesome tutorials och som dessutom är lätta att följa. Den här byxdressen gjorde jag av två av min sambos gamla t-shirts. Sjukt skön och så jäkla nöjd blev jag!


Likes

Comments

Min ångest är tillbaka. Vanligtvis har jag ångest inför vissa situationer, exempelvis när jag ska gå på intervju eller när jag vet att jag ska få en överraskning. Jag tycker egentligen inte om det som för mig är okänt, men ibland utsätter jag mig för det i alla fall för att jag vill utvecklas och överkomma mina rädslor.

Som det är nu har jag ångest varje dag. Den kom från ingenstans, en fredag för fem veckor sedan. Jag hade bara precis stigit upp på morgonen för att göra mig i ordning för jobbet. Så fort jag steg in i badrummet kom den som ett slag i magen. Poff, från ingenstans. Helt oförberedd och lite paralyserande. Den var inte som den varit förr, när den var som värst, då hade jag velat lägga mig ner på golvet i fosterställning och gråta och tycka synd om mig själv. Mitt i ångesten tvingade jag mig själv att tänka logiskt. Jag tvingade mig själv att fortsätta och gjorde mig redo för jobbet och genomföra arbetspasset. Jag vet från tidigare erfarenhet att det inte hjälper att sitta hemma och trycka och bara tänka för då trillar jag in i en cirkel av ångest och då blir det än värre. Men en helgen stannade jag hemma och lämnade inte tomten på tre dagar. Jag stannade i min trygghetszon för att jag känner mig säker här.

'Nu är det inte så farligt, säger jag och jämför fortfarande med den allra värsta ångest jag upplevt. Den ligger precis vid ytan och bubblar och jag försöker att ta det lugnt och inte stressa, inte planera för mycket, så att det inte bubblar över. Jag försöker att ha ett vardagligt liv och jag tillåter inte ångesten att hålla mig tillbaka. Jag tvingar mig själv att gå på som vanligt. Jag fokuserar på idag. Nu har jag gått på semester och jag lever en dag i taget, nu kan jag andas ut på riktigt. På min semester ska jag inte göra nånting och det ska bli så skönt. Jag ska bara vara, bara vara jag!

Likes

Comments

Ja jag har alltid värnat om miljön och är väl inte världsbäst alltid på att tänka ekologiskt och ekonomiskt men jag försöker i alla fall. Nu i och med den nya lagen om att affärerna ska börja ta betalt för sina plastpåsar så är det väl en ypperlig tid för att återinföra tygpåsen. Jag har gjort ett par olika modeller och börjat med att sy dem av sängkläder, vilket är billigt, hållbart och dessutom återbruk, som ju ligger mig varmt om hjärtat. Den första modellen jag provade var en helt vanlig rektangulär form med handtag på sidorna, dessa passar ju bra till att bära det mesta, dock har de ingen botten så fick prova en modell till. Jag fick tillfälle att prova den andra modellen idag när jag var och handlade och den är jag mycket nöjd med så den blir det definitivt fler av framöver!

Som synes går jag lite bananas när jag kommer på något nytt så i skrivande stund har jag sexton tygkassar här hemma som jag förmodligen kommer ge bort till nära och kära!

Likes

Comments

För några månader sedan var jag hos veterinären med min lilla vovve för hon hade två knölar som jag var orolig för, vi hade dessutom upptäckt att hon ser dåligt när det är mörkt ute. Vi fick då veta att hon har en ögonsjukdom som heter PRA, progressive retina atrofi, vilket innebär att hon med tiden kommer bli helt blind. Det stör inte oss nämnvärt även om veterinären sa att hon endast har cirka trettio procents syn kvar, hon klarar sig jättebra ändå och det enda problemet är som sagt att hon ser dålig mörker. Vi har endast gjort små förändringar här hemma och vi har nu en lampa som är Ellas lampa och den har vi tänd om nätterna så hon kan gå i trappan och gå mellan sovrummet och vardagsrummet om hon vill.

Den ena knölen hon hade var en talgkörtel så inget farligt, men den andra bedömde de som en juvertumör. Då var den inte så stor men med tiden har den växt och hon fick tre till så förra veckan var vi tillbaka hos veterinären och sen fick hon operationstid den här veckan. I måndags lämnade jag henne tidigt på morgonen och fick sedan hämta henne på eftermiddagen. De tog bort fyra tumörer, tillhörande körtlar, livmoder och äggstockar för att minimera risken för fler tumörer. Hon har fått bra med smärtlindring så hon har inte ont och återhämtningen går bra, i dag känns hon nästan som sitt gamla jag. Lilla hjärtat. Underbart konstig start på semestern men på det här sättet kan vi vara hemma och bara ta det lugnt så hon blir helt återhämtad.

Älskade vän! ♥

Likes

Comments

Ja jag är så jäkla glad för idag fick jag äntligen antagningsbeskedet från skolan och jag blev antagen till utbildningen som medicinsk sekreterare! Jag har sökt totalt fyra utbildningar inom olika yrken men det var ju den här jag verkligen ville in på. Jag har tänkt på detta under lång tid, och med lång tid menar jag flera år och varför jag aldrig sökt tidigare undrar till och med jag. Men nu jäklar så är jag igång! Jag jobbar redan inom sjukvården och älskar att arbeta med människor, sedan har ju alltid medicin och anatomi fascinerat mig. Dessutom har jag redan en utbildning inom detta område och den vill jag inte känna att jag genomgått i onödan så jag håller mig inom samma bransch och kan samtidigt dra nytta av min förra utbildning och mina många erfarenheter av nästan nio år i yrket.

Oavsett vilken så är jag sjukt glad och exalterad och ännu en bit i mitt livspussel har fallit på plats! Jag firade stort genom att köpa mig en påse godis och ett nummer av Allt om handarbete hahaha.

Likes

Comments

När jag började sy sydde jag från grunden, alltså helt sprillans nya plagg. Efter ett halvår började jag med återbruk, och jag undrar om det inte borde varit tvärtom, att jag till sist utvecklades till att sy helt egna kläder? Ja det vart lite bakvänt i alla fall haha. Nu på senaste tiden har jag nästintill helt snöat in på återbruk. Återbruk och spets. Det fina sommarvädret gör ju att jag bara vill sy sommarkläder. Igår exempelvis fixade jag till dessa och det blev ett par shorts till!

Jag gillar ju inte rött egentligen, men ibland måste man utmana sig själv och sin egen stil!

Likes

Comments

Jag vill gärna ägna mig åt mitt skrivande och bloggande när jag är på bra humör, för jag tror inte på att sprida negativitet, det gagnar ingen. Under den senaste månaden har jag inte riktigt varit mig själv, jag har varit riktigt förbannad och nästan lite aggressiv i vissa stunder. Till och med min psykolog undrade vad som hade hänt sedan vi sist träffades och hon känner mig knappt. Som tur väl är så har det gått över nu och jag är nästan helt mig själv igen, vilket jag tror de flesta uppskattar, speciellt min sambo hahaha.

Jag tror att en förklaring till att jag vart så arg är att det har hänt och händer fortfarande mycket i mitt liv just nu. Vissa saker har avslutats och lagts åt sidan, och det känns såå skönt. Samtidigt är det ju dags att påbörja nya kapitel i mitt liv så det är en cirkel av händelser som aldrig egentligen blir mindre, och det är ibland en svår balansgång att inte överdriva nånstans så att man blir helt slutkörd. Tack och lov så går jag på semester på måndag och slipper tänka på jobbet ett litet slag!

Just nu, just idag fokuserar jag på den här veckan och vad som behöver göras. Jag försöker att aldrig planera alltför långt framöver, att endast boka in en eller max två aktiviteter eller möten under en och samma vecka, för jag klarar inte av mer. Jag försöker att tänka mer på mig själv och vad jag mår bra av. När jag är stressad gör jag en massa misstag som skadar min hälsa och jag struntar fullkomligt i allt vad mathållning heter. Jag har sakta börjat återgå till det som är bra för mig, jag planerar mina måltider och har kommit igång med mina promenader. Ofta får jag dåligt samvete för att jag slutat att gå på gymmet, men mitt medlemskap där stressade mig och allt som inte gör mig gott måste bort. Jag kan inte träna just nu, min kropp och min hjärna klarar inte av trycket. Att promenera är lagom för mig.

Idag ska jag jobba kväll, så jag har några timmars fritid nu på förmiddagen. Det enda jag ska göra är att fixa tvätten och gå en runda. Ingen press. Måste dagligen jobba på att ta det lugnt, jag blir stressad av minsta lilla sak.

Nu ska jag gå ifrån datorn och göra lite nytta. Ha en bra dag allihopa!

Bjuder på ett par bilder från vår kvällspromernad igår!

Likes

Comments

Ja så här ser det ut i mitt lilla krypin. Ett välorganiserat kaos med massor av saker överallt. Tyvärr har mitt rum blivit lite av en förvaringsplats för lite allt möjligt men så länge det min skit så gör det inget hahaha.

Mina vänner skänker mig kläder och annat som de inte vill ha längre och sedan sorterar jag allt. En del hamnar hos hjälporganisationer, lite ger jag till en tjej jag känner som har det tufft ekonomiskt och lite använder jag själv antingen som det är eller så syr jag om det till något helt annat. På det här sättet får jag aldrig slut på projekt och jag kan även hjälpa någon annan. Ingenting slängs!

Jag älskar återbruk!

Likes

Comments