View tracker

vinter

Förra året så startade vi en ny tradition, nämligen julkort. Jag hade inte jätte stora förväntningar på bilderna eftersom jag vet med mig att Nellie har mycket studs i rumpan och inte riktigt lyssnar på vad man säger. Förra året så gick det ju superbra då hon inte kunde gå eller krypa men nu springer hon för full rulle. Jag blev minst sagt förvånad över hur bra det gick i dag, lite muta med mjuk pepparkaka och barnprogram så satt hon som ett ljus, nu måste bara jag och Michel välja ett av alla korten, detta kan bli en svårare uppgift, vi får se vilket det blir helt enkelt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det bästa med att jobba i butik är dom varierande jobbtiderna, men kan tillexempel som i dag ha lång ledigt och vara både ledig fredag, lördag och söndag. Eftersom jag är ledig i dag så fick Nellie också vara ledig från förskolan, dagens planer är simhallen, Michel ska komma hem relativt tidigt och sedan ska vi åka, jag uppskattar verkligen såna här dagar.Julen börjar närma sig med stormsteg och jag måste vara ärlig så känner jag faktiskt hur stressen börjar smyga sig på, jag ska försöka fixa så mycket i helgen och i den kommande veckan så att allt blir klart, och man bara kan njuta av att julen nalkas, två paket inslagna är i alla fall en bra början.

Likes

Comments

View tracker

Nellie 1 år

Just nu så tuffar Nellies och våra dagar på i bra fart och inga större hinder har vi stött på. Nellie trivs mer och mer på förskolan och hon mer eller mindre springer med mig i handen i förskole korridoren och säger stort och tydligt hej då mamma. Här om dagen när jag hämtade Nellie på förskolan så låg det små målade gips figurer på hennes hylla, visserligen så var färgerna blandade och var lite överallt men för mig så kändes det som jag såg på mästerverk , 1,5 års Picasso i mina ögon. jag kan se framför mig hur hon har suttit där med penseln i handen och hur mycket kreativa tankar som helst. tänk att man kan bli så stolt över något så litet, det kanske låter fjuttigt men för mig är det stort.

Likes

Comments

vinter

Första advent var igår och det första ljuset brann av i adventsljusstaken. Det är något med advent och att tända ljus på morgonen som gör allt så mycket mysigare och man känner att julen sakta börja smyga sig på. Igår på förmiddagen så firade vi första advent hemma hos farmor där det bjöds på en riktigt god lunch, där fans allt mellan rostbiff till pepparkaksäppelpaj, Gud så gott och mättande det var. vi blev kvar ett par timmar tills vi åkte mot stan för att se Hammarby futsal, Där Michel numera är tränare för. matchen var vid kl 19: 30 och jag var lite kritisk till att åka från första början eftersom matchen var precis när Nellie skulle nanna kudde, men Nellie somnade till en stund i bilen och vaknade till när vi kom fram och var så snäll och glad och framför allt väldigt intresserad av matchen, hon både klappade händerna och i vissa stunder inte kunde slita blicken från den vita snabba bollen. Vi var hemma till klockan 10, och Nellie fick äntligen på sig en pyjamas och somnade väldigt snabbt och sov hela natten, och vaknade pigg och väldigt glad. Mer fotboll för denna tjej alltså.

Likes

Comments

Här om dagen när jag skulle hämta Nellie så fick jag nästan dra hem henne, visst klappar mamma hjärtat ett extra slag när man vet att ens barn på dagis trivs. På Nellies förskola så har dom blandat 1-5 åringar, och precis innan jag skulle hämta Nellie så sprang jag på en av femåringarna som hjälpte till att inskola Nellie och som nu har blivit Nellies vän, hon sa glatt att hon hade "Nellie tofsen" på sig, en av pedagogerna sa då att det har blivit som en grej, jag skrattade för mig själv och tänkte att en sån liten tjej som Nellie redan sätter trender och verkar väldigt omtyckt av dom andra barnen, en dag kommer hon erövra välden med sina små steg.

Likes

Comments

Nellie 1 år, vinter

På söndag så är det första advent, tusan så snabbt det går! jag kan nog inte säga att julkänslan är på topp, inga tomtar i hörnen eller lussebullar i ugnen än. Eftersom jag jobbar fram till söndag så kommer jag nog inte hinna fixa innan den första advent så i dag ska jag i alla fall få upp lite ljusstakar. Nellies rum är först ut och har fått en julstjärna som så vackert pryder hennes fönster, när börjar ni julpynta? några traditioner kanske.

Likes

Comments

Nellie 1 år, vinter

God morgon och hoppas ni sovit gott och är riktigt utvilade. 06:30 så "ringde" min levande väckarklocka, Nellie börjar nu förstå mer och mer ord och hon börjar alltid morgonen med att säga bitti detta betyder färdig, slut ,på turkiska och hon säger det oftast det till allt hon är klar med, som sova eller äta. Efter att hon har ropat bitti så säger hon upp, ja ganska logiskt faktiskt, så klart så vill hon gå upp och även att jag eller Michel ska gå upp, vanligtvis så är det jag som går upp med henne på morgonen då Michel varit uppe med henne på natten om hon har vaknat. På senare tid så har jag varit väldigt morgontrött, och känt mig mer eller mindre som en zombie. Nu för tiden så minns jag sovmorgon som ett vagt minne, något jag kan avundas och en strak längtan efter att dra sig i sängen och kunna gå och lägga sig igen efter frukost. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig varit den som har sovit över klockan 10 på morgonen, men bara tanken på sovmorgon är förbjudet lockande och något jag nog inte kommer att få uppleva på ett bra tag. Men för att se det på den positiva sidan så får jag mer ut av dagen och Nellie är oftast väldigt energirik och rolig på morgonen så det är oftast en väldigt bra stund på dagen. Speciellt när det är helg då man inte har någon tid att passa och pyjamasen är på en aning för länge men vad gör det om hundra år.

Likes

Comments

Nellie 1 år

Som rubriken lyder så har Nellie gjort en helomvändning, från att ha gråtit och gnällt när jag vart tvungen att lämna på förskolan så har det total vänt, och hon vinkar och säger hejdå och springer till pedagogerna. Ja, det är absolut en viss lättnad över att hon nu trivs så bra men på nåt sätt så känns det väldigt snopet, plötsligt springer den lilla kroppen iväg, den lilla kropp som för mindre än vecka sedan klamrade sig fast mot mig och ville inte släppa taget. Det går så otroligt fort nu och i morse vakande vi upp i vetskap om att Nellie blir hela 17 månader, man får verkligen inte glömma att stanna upp i all vardags stress och bara njuta av stunden, för just denna stund kommer aldrig åter.

Likes

Comments

I går så var vi alla lediga och hemma i familjen, detta är inget som händer allt för ofta då vardagarna är hektiska med både jobb och dagis. Vi bestämde iallafall att ta tillfället i akt och göra något roligt och framför allt något Nellie skulle uppskatta. Det blev en tur till junibacken denna lördagsförmiddagen, någon som vekligen uppskattade Astridlindgrens karaktärer och Tove Janssons vita troll var Nellie, lek och bus var på hög nivå dom timmar vi var där, väl hemma så slocknade michel till lite på soffan så ni förstår nog på vilken nivå det var. Jag avundas verkligen barns kreativitet envishet men främst av allt energin! tänk vad mycket man skulle få gjort.

Likes

Comments

I dag är det lördag, och tack och lov för det. Det är verkligen mysigt att vara med Nellie på morgonen och bara strutta runt i mjuka kläder och äta frukost länge och inte riktigt ha någon tid att passa. I kväll vet jag inte vad det kommer att vaknas till middag men det gör absolut ingenting, men på vardagarna kan detta bli lite av ett stressmoment då vi varken har tid eller lust att tänka på vad vi ska äta och handla, och det blir alltid samma resultat på tallrikarna. Detta löste vi enkelt med Linas matkasse, vi beställde linas barnkasse tre dagar i veckan för fyra personer, super enkelt gott och ända fram till dörren. Jag älskar verkligen saker som gör ens vardag lite mer okomplicerad, har ni några andra bra tips på hur man kan göra sin vardag smidigare ?

Likes

Comments