Jul

I går var det en sån där dag när vi gick runt i morgonrock och pyamas lite för länge. Vi vaknade runt åtta, och såg lite på barnprogram, Greta gris är favoriten just nu och varvas med filmen bortspolad. Som jag tidigare beskrivit så har våran gran tappat allt och står mer eller mindre och hänger. I går åkte den ut! ner med kulor, polkagrisar och annat krimskrams, Nellie var till stor hjälp då hon glatt plockade ner dom färgglada julkulorna. Vi hade satt på musik samtidigt som julen skulle städas ut, Astrids sånger är väldigt omtyckta, det var verkligen en härligt kontrast när vi plockade ner julgransbelysningen till Idas sommarvisa. Efteråt så städade vi ordentligt, både dammaugaren åkte fram och Nellie stod med skurhinken i högsta hugg, redo att ge en hjälpande hand. Resten av dagen så sprang vi ärenden och handlade in varor till middagen, det blev soppa och Nellie hjälpte glatt till med disken. Det blev en lugn kväll som spenderades i soffan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2018

Då var det över, i samma stund som färgglad raketer målade himlen så var jag ganska trött på julen. Nyår innebär nytt för mig så ut med tomtar och tjafs, granen får stå ännu en stund, men den börja hänga mer och mer och den ljuva grandoften har ersatts med gammalt granvatten och torra barr kvistar. Men välkommen 2018! nytt år nya möjligheter, några nyårslöften? japp, nej jag måste vara ärlig mot mig själv och säga att det inte kommer bli någon extra träning eller en sockerfri månad. Jag har faktiskt lovat mig själv att stressa mindre, acceptera mera, inte brusa upp mig i onödan och att det är okej att ha en dammråtta under sängen, hoppas innerligt att jag kan hålla detta iallafall försöka. Nyår spenderades hos vänner där det serverades supergod mat och trevligt sällskap. Nellie hade sovit innan på dagen och vaknat vid halv 4, om jag ska vara helt uppriktig så sov vi alla tre, det behövdes. Nellie var glad och hade en hel del barn att leka med under kvällen, vid 11 var det slut på spring och frossa i sig glass, Nellie blev trött och satt i mitt knä ett bra tag innan vi bestämmde oss för att åka hemåt. Nellie sommade snabbt i bilen, och sov sedan igenom det nya året, jag och michel stod och beskådade glitter i olika färger, små stora och sprudlande raketer som smälldes av vid 12, mysigt att bara vara vi också.

Likes

Comments

I går morse vaknade Nellie upp med ett skutt, upp mamma, sa hon bestämt som hon nästan gör varje morgon. Denna morgon var något mer över det vanliga, nämligen julaftonsmorgon. En magisk dag, speciellt för alla barn och själv klart som alla andra föräldrar så vill jag göra denna dag så perfekt som möjligt för Nellie. När klockan slog tio så vaknade pappa björn, vi åt en god frukost och sedan högg vi in på paketen vi köpt till varandra. Nellie slet och drog och ville testa alla saker innan hon gick igång på nästa julklapp. Hon blev nog mest glad för kaninväskan och mikrofonen med stativ, hon såg så glad ut. När klapparna var öppnade begav vi oss till farmor och farfar, Där väntade en härlig jullunch. Tiden rusade verkligen i väg och plötsligt var kalle slut och tomten knackade på dörren. Nellie var lite försiktig och ville inte gå nära tomten, tomten var igentligen grann tjejen som Nellie är mycket förtjust i, men inte kunnde hon ana vem det var under skägget. Vi öppnade klapparna vi fått och alla verkade glada och nöjda. Vi fortsatte kvällen med vaniljmoss och godis i mängder, spela spel gjorde vi också ända till klockan var 12 då begav vi oss hemmåt, ja juste jag måste ju tillägga att vi även tog flera varv runt granen sjungande på en massa julsånger, detta uppsakttade Nellie väldigt mycket, oj så hon dansade, och vi med.

Likes

Comments

I månader hade dom övat på förskolan, Nellie kom hem var och varannan dag och sjöng på olika julsånger. Santa Lucia blev snabbt en favorit och hon tvingade oss alla att gå efter henne med ihop knäppta händer och sjunga med. En annan hit var we wish you a merry Christmas, denna jul dänga ska lyssnas på varje gång vi åkte bil. Tokiga lilla fiaflotta, När Lucia morgonen var här så blev hon genast mycket ivrig och ville sätta på sig Lucia klänningen som hängt på galgen alldeles för länge. Efter frukost fick hon sin önskan uppfylld, klänningen och den mjuka kronan satt perfekt, hon var så fin! vi gick upp till övervåningen och där väckte Nellie sin pappa med en fin Lucia sång. Väl på förskolan märkte hon att rutinerna inte var som de skulle, hon blev lite orolig men hon sjöng lika bra från farmors knä, hon var så söt min lilla Lucia.

Likes

Comments

Jul

God kväll! har ni haft en bra helg? har ni gjort något speciell denna andra advent? jag har jobbar hela helgen men i fredags så var så ledig, då bestämmde jag mig för att ha Nellie hemma och bara mysa och för att bocka av årets julkort på jul agendan. Jag hade absolut inga höga förväntningar, Nellies humör kan verkligen svänga. Ena minuten så är hon glad och munter och lyssnar på det mesta men säger , för att i nästa bli sur och tvär och det enda ordet som finns i hennes huvud är nej. Men denna dagen var hon glad och medgörlig. Vi tog ner soffan från hennes rum och pyntade med blommor, lussekatter och husets sista fungerade ljusstake, (måste köpa ljusstakar) på med julklänningen och muta med pepparkaks paus. Där satt hon som ett ljus, min duktiga tjej. Fotona blev bra och jag valde ett och skickade väg en beställning så vem vet kanske är ett julkort på Nellie i din brevlåda om några dagar.

Likes

Comments

I flera veckor har det tisslats och tasslats, det har skrivits i speciella facebook grupper  mat, lokal och tårta samt en massa annats har beställts. min älskade fina svärmor som fyller hela 50 år, det är henne vi överraskade det var henne det tisslades och tasslades bakom ryggen på, och när svärfar lurat henne till lokalen så blev hon allt bra chockad när alla hennes nära och kära stod där. Vi alla som arrangerat festen hade varit stressade till max och nu rann det mesta av en, hon hade inte anat något, festen blev en succé! välkomstdrink, bra musik dj, god turkisk mat och tårta. kvällens höjs punkter var magsansös och stand-up, hon blev nöjd och vi dansade tills fötterna trillade av, fina svärmor vad du förtjänade detta och så mycket mer!

Likes

Comments

Då var vi här igen, årets mysigaste månad. snö, ljus och en massa gott! tyvärr har jag inte sätt så mycket snö än men jag väntar ihärdigt. I morse så vaknade Nellie till en egen liten ljugran i vitt som hon så fint pyntat, samtidigt så sjöng hon på santa lucia och hennes ny inlärda sång we wish you a merry Christmas. När hon fick syn på hennes julkalender så sa hon vad är det mamma? jag förklarade då hur en kalender funkar och att nissen hade varit där och smygit ner paket. Vi öppnade nummer ett tillsammans och hon blev väldigt glad när hon såg vad som döljdes i det blå silkespappret, ett armband var det som gömde sig. Hon satt på sig det direkt och hennes leende gjorde min morgon. Jag älskade julen innan men efter jag fått barn så uppsakttar jag det vännu mer, jag längtar till julbak, pulkaåk och kalle anka, om det är något jag kommer göra i år så är det att krama ur varenda liten julkänsla i varje julsak, njuta lite extra , ja jag ska till och med le när jag skottar uppfarten.

Likes

Comments

Årets första bak gick av stapeln i går, jag lockade med pepparkaksbak efter förskolan och Nellie nappade direkt. Jag tog endast halva degen och även den delade jag på två, en pepparkaksdeg tar ju aldrigt riktigt slut. Där satt vi och knådade och lyssnade på tiptap, Nellie blev snart hela hon täckt av mjöl och det hamnade mer deg i hennes mage än på plåten. tidigare på ica fick Nellie välja en pepparkaksform, bland alla hjärtan katter och grisar så valde hon formen som likande ett får, hon fick till några riktigt fina får, resten av degen tar vi en annnan dag.

Likes

Comments

God morgon, för det är vell morgon? jag har sovit allt för få timmar för att kunns avgöra skillnaden. Jag jobbade sent i går och åkte sedan hem för att fixa lite, jag som många andra har även insperats, och hos oss bor nu också en liten varelse med luva. Sent i går satt jag och fixa och dona allt för att sätta lite magi i Nellies söta lilla hjässa. Hon börjar förstå mer och mer och denna jul kommer vara något speciellt det vill ja lova.

Likes

Comments