gräsmånad, Nellie ett år och lite till

God morgon fina ni, jobbvecka har varit intensiv och uppdateringen här har varit allt annat en bra, Men nu har vi tagit långledigt. Visst är det något magiskt med lördags mornar, långa frukostar och mys i morgon dressen i timmar utan stress och kaffekannan går varm. Man uppskattar verkligen lediga helger när man jobbar varannan. I dag har vi inga större planer mer än att vi snart ska åka och handla lite och sedan väcka den mannen i huset, senare mot kvällen så ska jag bort på lite påsk mys, bättre sent än aldrig. Vad har ni för planer för en solig lördag som denna?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

påsk17, vårmånad

För mig blev det inget brakfirande och ingen långledighet nu i påsk, inte gör det mig så mycket då påskharen hann ge mig ägg i alla fall, och på jobbet hade han även hunnit förbi. Vi åt påskmiddag och farmor och farfar på fredagen, då ingen tycker riktigt om det traditionella påskbordet så blev det något helt annat men gott var det. Det viktigaste är att vi alla hinner ses, det kan vara svårt att få ihop tider men det gick bra ändå. Jag har jobbat i stort sätt hela påsk ledigheten förutom i dag då, jag har slutat i hyfsat bra tid så att jag har i alla fall hunnit se min lilla påskkärring. I lördags så gömde jag två stora paket till Michel och Nellie, när jag sedan satte mig i bilen för att åka iväg så skickade jag iväg ett sms, i sms:et stod det att påskharen varit förbi och att hann hade gömt två ägg som dom ska hitta. Jag vet inte riktigt hur letandet gick men jag hade gömt ett ägg i torktumlaren och ett under Nellies säng, i Nellies ägg så var det fullt med klämmisar och russin, samt en liten häst. Michels ägg var fullt med kinder ägg, choklad och chips. dom verkade nöjda med sina påskägg/påskpresenter och då är jag nöjd.

Likes

Comments

gräsmånad, påsk17

Igår fick Nellie vara hemma från förskolan, jag var ledig så vi skulle spendera dagen tillsammans och till och med få fin besök. Jennifer skulle komma med hennes sina små älsklingar och även cicci skulle besöka oss. Jag och Nellie tog en tur till ICA för att handla lite innan våra gäster skulle komma. Nellie är väldigt duktig när vi handlar och sitter mest still och njuter av vagn färden. VI handlade allt från tekakor till minimuffins och även en ananas slank ner i kassen, väl vid kassan fick vi en del avstämning vilket vi alltid får när i handlar över 10 varor och jag får alltid det när Nellie är med. Allt gick bra och vi satt oss i bilen och for hemåt, vi möttes av cicci som stod och vänta på oss, Nellie blev super glad och ville visa allt hon ägde och har. en stund efter kom Jennifer och barnen. vi åt mat och fikade, barnen stojade runt och alla var glada, Nellie tycker mycket om sina vänner och när dom hade gått så fortsatte hon prata om dom och upprepa deras namn även sångerna vi sjungit sjöng hon om och om igen. Hon somnade sent på eftermiddagen och vaknade vid 3, vi hade förberett ägg som skulle målas så vi satt oss med det, det var verkligen längesedan jag hade penseln mot ett ägg, det var väldigt mysigt och Nellie tyckte det var roligt. I dag ska jag åka in och jobba några timmar och sedan ska jag till familjen för att äta middag, hur ska ni spendera eran lång fredag?

Likes

Comments

sorg

Stockholm vaknar i sorg i sina hjärtan i dag, det är en svart dag för Sverige . Jag stod på jobbet när jag fick höra av en kollega att det som inte allt för länge sen hände i Nice hade hänt i våran huvudstad, Stockholm. Jag var i chock och det kändes absurt att stå på jobbet och prata med kunder när något så fruktansvärt hade drabbat vårt avlånga land. Jag slutade inte långt där efter och senare skevs det ut att man kunde stänga sina butiker i centrumet om man ville. Tänk att för mindre än ett dygn sedan vaknade 4 människor som kanske precis som du och jag var glada över att veckan var slut, att det var fredag och att snart inväntar en skön helg. kanske planerade dom kvällens planer, eller gick och grubblande på vad dom skulle göra under påsk, kanske skulle någon av dom bara ta det lugnt. Fyra människor kom aldrig hem i går, fyra människor kommer inte att fira påsk, fyra människor föll offer för terror attentatet i Stockholm 7/4-2017. 15 personer blev skadade dar av 2 barn, civila människor som bara gick och strosade och spenderade sin fredags eftermiddag i våran huvudstad. Flera hundra människor som har berövades tryggheten, folk är rädda! det finns folk som påstår att vi förbrukar våra naturresurser och att en dag kommer vi att dö av att vi frossar i oss jordens tillgångar, om det fortsätter så här så kommer vi har utrotats oss själva innan dess. Jag känner som det flesta andra föräldrar, vad ska våra barn växa upp i för värld? jag vill inte se på det så svart nej jag vill tro på att våra barn är framtiden och kommer att bidra till något bättre, jag vill att dom ska vara trygga och inte behöva se sig om axeln så fort dom går ut, jag vill inte att detta hat ska vinna och tränga in i våra hjärtan. Jag vill inte vara över optimistisk men dom ska inte få kuva oss dom ska inte få grepp om oss, dom ska inte få styra oss! Jag blir så glad när jag överallt i går ser människor som öppnar sina hem och hjärtan och hjälper sina medmänskor, människor som kör sina privata fordon för att hjälpa andra komma fram, detta får mig att se en ljusare framtid, att allt inte är hat och elände. Så jag ber dig, låt dig inte kuvas och låt dig inte styras, vi är landet som ger alla en chans, vi är lilla landet lagom och vi tänker inte låta dom vinna!

Likes

Comments

gräsmånad, Nellie ett år och lite till, New in

I går var jag på Nellies allra första föräldrar samtal, det första av många. Michel kunde tyvärr inte följa med då han skulle på magnetröntgen för en träningsskada. Egentligen sas inget som vi inte redan visste men jag har absolut inget emot att prata om min prinsessa i en halvtimme, det går bra för Nellie och hon känner sig mer och mer trygg med sina pedagoger. Att vara ute är en av favoriterna och hon sover och äter bra. Ord kommer mer och mer och hon säger tydligt vad hon vill och inte vill, hon är en envis liten dam. Hon är omtyckt av sina dagis vänner och blir alltid omfamnad av kramar när hon kommer till förskolan. Varje år kring vår så erbjuder förskolan ett sådant här utvecklingssamtal, jag tycker absolut att det är bra och man får en bra bild av vad Nellie gör på förskolan, det är inte alltid lätt att prata om hur det går för henne vid hämtningarna, och tyvärr är det inte alltid jag som hämtar. Det är skönt att hon trivs och det går framåt, min lilla tjej börjar bli så stor.

Likes

Comments

vårmånad

I dag så vaknade både jag och Nellie klockan 8, stressen slog på direkt när jag insåg att om ca 30 min så ska Nellie vara påklädd, ätit frukost och borstat tänderna. Eftersom jag var ledig så tog jag upp min telefon och ringde och meddelade dagis om att Nellie inte kommer komma i dag, Nellie hade även varit fruktansvärt snorig under natten dock vet jag inte om det är en ny tand som spökar eller om ett litet virus brutit ut. vi spenderade i alla fall förmiddagen på ICA och det blev lite mer en mat i dag, Ica ligger granne med hemtex så det blev en spontan shopping av nya sängkläder, ett timglas och en kaffe burk. resten av dagen bestod av bus, mat och dans. I morgon så är det dags för Nellies första utvecklingssamtal vi får se hur det går.

Likes

Comments

gräsmånad

Sju nätter i maj kommer att spenderas på Hilton hotell i Malaga, Fuengirola. Det blir en semester med hela familjen Michels syskon och föräldrar och så vi förstås, det ska bli så skönt och jag längtar ihjäl mig! Det ska bli så skönt att inte behöva stressa igenom morgonen utan istället strosa runt och om Nellie trilskas med kläder så gör det inget då vi har tid. Att inte behöva ställa klockan, att inte behöva laga mat, att inte behöva tvätta. Vilken lyx, fly vardagens alla måsten till ett solparadis att bara vara. Förra april var vi senast i malaga, tyvärr så blev den största delen av resan spenderad på rummet då Nellie blev sjuk, jag hoppas verkligen inte hon är det nu när vi åker, förra året hade jag precis slutat amma henne så aptiten hade inte kommit i gång så det blev mest bröd, hon kunde inte heller gå utan hon hasade på rumpan, inte för att jag trodde att hon skulle ha ork att gå om hon kunde då eftersom hon var så sjuk. Jag ser verkligen fram emot resan och att alla är friska. När man frågar Nellie när hon ska få åka flygplan så säger hon maj och farbror Jim och Melissa, och att dom följer med är grädden på moset, i kväll ska jag föröka kolla igenom vad vi behöver ha med oss, en ny resväska måste inskaffas till och börja med.

Likes

Comments

vårmånad

Igår var jag hos Moa Pers och gjorde en kosmetisk pigmentering på mina bryn. Eller snarare en påfyllning då jag för ca två år sedan gjorde en kosmetisk pigmentering men med åren bleknat och dom behövde en välbehövlig tuch up. Jag har tidigare gjort brynen hos Gissell på gnailseyes men att få en tid där just nu är typ omöjligt. Jag hittade Moa av en slump och såg att hon är utbildad av Gissell och har även jobbat på den salongen så inga snack om saken klart jag skulle göra min påfyllning hos Moa. Super gullig och duktig tjej som har en talang för det hon livnär sig på, det är så otroligt skönt att slippa måla brynen, och nu till sommaren är det guld värt! om ni har funderat på att göra en kosmetisk pigmentering av brynen så kan jag starkt rekommendera Moa. På sista bilden är det inte riktigt läkt, och mobilkameran gör brynen ingen rättvisa men nöjd är jag.

Likes

Comments

Nellie ett år och lite till, vårmånad

Som dom flesta andra så var jag ledig i helgen, eftersom det var våffeldagen i lördags så hade jag bjudit över familjen på våffel Bruch. Jag och Nellie åkte tidigt för att handla allt inför brunchen, det blev en massa frukt och bär och Nellie är väldigt duktig på att hjälpa till när man handlar, hon älskar att åka vagn och lägger försiktigt ner varorna i kassen. Vi avnjöt våfflorna och senare på kvällen så åkte jag för att träffa min kära vän cicci för att sedan spendera kvällen på Garbo. Det blev senare än vad jag trott då sommartiden kickade in natten till söndag, men jag vaknade ganska pigg sex timmar senare och vid lunch tid så fick vi fin besök av två små barn och deras föräldrar, Nellie var glad över att ha lite vänner över på lunch, och eftersom att vädret var allt annat än hemskt så blev det en promenad också.

Likes

Comments