I tirsdags rundede jeg de 22 og det føles helt okay!

Dagen startede med en lille fødselsdagssang fra Alle samt morgenmad på sengen + en lille gave, inden hun skulle på arbejde. Senere på dagen kom Alle så hjem fra arbejde og vi tog en lille fødselsdags-fika inden vi skulle ned i byen, hvor hun havde en surprise for mig. Til fødselsdags-fikaen fik jeg endnu 2 gaver, som alle var fra Alle. Så sød hun er.

Hendes surprise til mig var en omgang bowling samt spisning med hendes familie, som jeg er så glad for at ville komme og fejre mig eftersom mine egne forældre ikke kunne være her på grund af afstanden. Jeg havde det rigtig sjovt og hyggede mig helt vildt med Alle og hendes søde familie. Godt nok var jeg ikke særlig god til bowling, men så var det godt vi skulle lave noget andet, som jeg er endnu bedre på, nemlig at spise ;-) Efter maden sagde vi farvel til Alle's familie, og vi sneg os ind på Makeriet for at nyde en drink inden turen gik hjem til vores lille hjem på Hertig Karls Allé.

Traditionen tro sluttede min dag med en fødselsdagssang fra mine skønne forældre over FaceTime, kønt lød det ikke, men da det nu er blevet en tradition, så slipper jeg nok ikke for det. Ej, spøg til side. Jeg elsker at de gider at gøre det og det betyder rigtig meget. xX

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Svaret er selvfølgelig ja! men jeg må også være ærlig og indrømme at jeg bare har været for dårlig til at holde den kørende. Anyway, det skal ikke være nogen undskyldning og derfor har jeg besluttet mig for at gøre et ærlig forsøg på at holde den i live.

Tips til hvordan man holder sin blog kørende modtages med åbne arme og kys! taaaaaaaak.
- Matilde Frausing

Likes

Comments

Vi går imellem Örebro's oplyste gader, hvor sjask fra den sidste uges sne, så småt er ved at tø op og bare nyder stilheden...eller selvfølgelig rummer Alle's stemme også ind i mellem, men det er dejligt at én af os i dette forhold kan snakke selvom man har söndagsångest og bare ønskede at weekenden ville vare én eller to dage længere. Anyway en ny uge starter imorgen og jeg ser alligevel frem til en spændende uge på arbejde med bl.a. start af nyt projekt. Bring it on. xx

Likes

Comments

Der var landskamp på programmet i går, så vi havde booket et bord hos O'Learys og spurgt om Sara og Anna ikke ville med. Der var ikke rigtig andre end jeg, som den eneste dansker på stedet, som ville have at de skulle smide Danmark vs. Kazakhstan op på storskærmen, så som det næste bedste måtte det jo blive Sverige vs. Frankrige. Nuvel, vi er jo i Sverige, så ned stemt blev jeg. Trods nederlag på 2-1 til Sverige havde vi alligevel en hyggelig aften, med god mad og dejlig stemning.

Likes

Comments

Tjena tjena!
I går havde Alle og jeg en mysig dag, hvor vi efter morgenmaden tog et smut ned i byen for at shoppe lidt. Vi havde ikke rigtig noget vi sådan rigtig skulle købe, men vi ville bare ned for at kigge i butikker, men selvfølgelig kom hvem hjem med lidt.

Derudover havde vi et lille ''pit-stop'' hos Espresso House for at tage en lille fika-paus inden vi atter gik igennem flere butikker.
Espresso House er altid et hyggeligt sted at komme for at nyde en kop kaffe og få snakket om alt mellem himmel og jord. I deres indrettede lokaler får man en afslappende stemning med stille, dyp lounge musik, hvor man kan sidde super komfortabelt i deres læderstole og nyde en kop kaffe, eller som mange studerende gør, sidde og skrive opgaver.

Efter et par timer nede i byen, tog vi hjem, for at slappe lidt af inden vi skulle tilbringe aftenen med Sara og Anna.
Vi havde aftalt at have en lille ''hygge-aften'' med lidt lækkert mad fra Fratelli og se 'Så Mycket Bättre', som er den svenske version af 'Toppen af Poppen'.

Som sagt mødte vi op Sara og Anna ved Fratelli, hvor vi hentede noget Take-Away mad. Fratelli er en Pizza-Pasta restaurant og er kendt for deres gode kvalitet og lækre pizza'er. Selvom jeg er bekendt med deres lækre pizza'er så kastede jeg mig alligevel ud i en af deres lækre salater kaldet 'Fratelli's Special', som jeg varmt kan anbefale! Mums en lækker salat med marineret kylling, soltørret tomater, avocado, løg, salatblade, granatæble og en lækker dressing. Udover at spiser lækker mad og se 'Så Mycket Bättre' fik vi også snakket en del og hygget. Alt i alt en hyggelig aften i deres altid dejlige selskab.

Jeg er helt vild med marmorplader og derfor skulle Alle og jeg selvfølgelig også have nogle marmorplader, derfor købte vi en til køkkenet, hvor salt, peber, olie osv. kan stå på, samt 3 mindre marmorplader til sofabordet, hvor vi indtil videre har valgt at placere stearinlys på.
For marmorpladen i køkkenet kom vi af med 119 SEK og de 3 små marmorplader gav vi lige omkring 150 SEK og kan købes i Lagerhause.
En hyggelig lørdag med både shopping, god mad og dejligt selskab, hvilket jeg altid synes er et hit på en lørdag. xx

Likes

Comments

Hejsan hejsan fra det kolde Sverige!

Jeg ved ikke med jer hjemme i Danmark, men her midt i Sverige er sneen faldet, termometret viser minus-grader og der sidder frost på bilruden hvér morgen. Det gik for alvor op for mig at vinteren var kommet da jeg i morges ville bringe kaffe til Alle imens hun arbejdede. Først og fremmest var det -2 grader udenfor, så jeg måtte låne hendes vinterjakke samt hue og vanter. Derudover ville jeg tage cyklen for at møde hende, men min cykellås var frosset fast, så jeg kunne ikke låse min cykel op...Jeg er ikke klar til dette slags vejr. Jeg synes det er hyggeligt med lidt sne udenfor, men alt det problematik der komme med det er alt andet end hyggeligt.
Men dette vejr får i hvert fald Alexandra og jeg til at krybe under dynen på sofaen, tænde stearinlys og myser med en god serie på Netflix, hvilket jeg nyder af rigtig meget. Så selvom om det bliver koldere og koldere, så bliver det også mere og mere hyggeligt.

Likes

Comments

Jeg har nu boet i Sverige i en måned og derfor tænkte jeg at lave en lille update på, hvordan det egentlig har forløbet sig og jeg må være ærlig og indrømme at det har budt på op-og nedture..

d. 28 september, besluttede jeg mig for at flytte til Sverige, fordi jeg havde min søde kæreste boende deroppe og da muligheden for at hun kunne komme til mig i Danmark ikke var der, så valgte jeg at sige mit job op, pakke taskerne og flytte op til hende. Jeg tror grunden til at jeg gjorde, som jeg gjorde var fordi, at jeg var træt af langdistanceforhold. Sommeren før jeg flyttede op til hende, var jeg i USA på et scholarship i et år, hvor jeg spillede fodbold samt studerede og det første halve år havde jeg netop et langdistanceforhold med en fyr hjemmefra. Det forhold døde lige så stille, selvom jeg var overbevidst om at det skulle vi nok klare, men et langdistanceforhold er sværere at holde end man lige tror og derfor var jeg træt af at skulle indlede endnu et langdistanceforhold med denne søde svenske tjej. Det lyder helt vildt skørt at sige, men efter en måned i Sverige med hende, så var det det rigtige jeg gjorde. Jeg fulgte mit hjerte og jeg er så glad for den beslutning.

Nå, men man skulle tro at flytte til Sverige var bare lige sådan til ikke? Men tro om igen venner..
Der er nok en grund til, at vi har dette had/kærlighedsforhold med vores kære naboer fra Sverige, for de er godt nok ikke særlige hjælpsomme overfor danskere (mærk ironien). Når du flytter til Sverige er det vigtigt at du melder din ankomst hos Skatteverket, som svarer til det vi nok vil kalde borgerservice nede på kommunen, forskellen er bare at de her i Sverige også behandler skatteretalerede sager udover at agere som borgerservice på Skatteverket. Nå men Alexandra og jeg tropper op på Skatteverket for at registrere mig, få flyttet min adresse og få søgt om et svensk personnummer, så jeg kan betale SKAT, få lægehjælp mm. Vi fik sendt ansøgningen afsted og efter en uges tid, modtog jeg mit svenske personnummer og kunne nu begynde og åbne en konto i en svensk bank, få tilmeldt mig en læge osv. troede jeg...
Vi dukker op nede i banken for at åbne en konto til mig, men jeg blev afvist fordi jeg intet svensk ID havde. Bankdamen var dog så sød at gøre Skatteverket-damens arbejde og fortalte mig, at uden svensk ID kan jeg hverken åben en bankkonto, hente medicin på apoteket, hente pakker på posthuset eller noget så simpelt som at tilmelde mig hos et fitnesscenter. Så jeg måtte tilbage på Skatteverket for at få ordnet et ID-kort. ID-kortet er (sjovt nok) et kort, hvorpå der sidder et billede af dit smukke ansigt, ligesom et pasfoto. Yderligere står der dine informationer, navn, adresse, fødselsdato, underskrift, personnummer osv. så du kan identificere dig. Det koster 400 SEK. og det var der ingen der havde fortalt os inden vi dukkede op på Skatterverket for anden gang. Så vi tog hjem tomhændet og 5 dage efter betalingen var blevet bekræftet kunne vi atter troppe op på Skatterverket for tredje gang, hvor det lykkedes os, at komme helt ind til en ung dame, som kunne hjælpe os. Hun spurgte om, hvad vi var, og vi svarede høfligt vi var sammen og boede sammen. Hun åbnede min profil i deres system og svarede dog ret hurtigt, ’’ men ikke længere end 3 uge ’’. Og det var korrekt og derefter svarede hun, at så kunne hun ikke give mig et ID-kort, da vi ikke havde boet sammen i 6 måneder endnu,og her bliver jeg bare så træt af tingene, i frustration spørg jeg så hvad der skal til, for at jeg kan få et ID-kort, for der er jo INGEN af jer, som vælger at informere en nytilkommen, hvad der så skal gøres videre i processen for at integrere sig i Sverige. Vi går hjem uden held, bl.a. fordi jeg ikke havde mit danske pas som legimitation (dumt), men at hun ikke spørger efter mit danske pas allerede i begyndelsen af samtalen kunne have sparet os 30 minutter + hun ville have fået fri fra arbejde til rette tid. Den efterfølgende mandag dukker jeg op på Skatteverket igen, for fjerde gang, for at få gennemført ansøgningen til et svensk ID-kort og det LYKKEDES ENDELIG.

Nu sidder jeg så 1 måned efter min ankomst til Sverige og venter på at modtage ID-kortet via. Post, men minsandten om der ikke også er 3-4 ugers ventetid på sådan en sag. Derudover så skulle det tage 6-8 uger om at oprette en bankkonto også. Så venner, I høre fra mig til næste år, når jeg forhåbentlig er kommet igennem dette sløje kommunale arbejde og fået en tilværelse i det svenske.
Så til mine danske medborgere, hvis I troede at det danske kommunale arbejde var sløjt, så er vores naboer altså lige så sløve i betrækket, hvis det er til nogen trøst. Og jeg ved ikke om det virkelig er fordi vi har det had/kærlighedforhold til hinanden at de med vilje gør arbejdsindsatsen sløvere eller om det er bare sådan det fungerer. Jeg står stadig som et stort spørgsmålstegn når jeg tænker på da jeg dukkede op på Skatteverket første gang for at søge om svensk personnummer, hvorfor damen den gang ikke nævnte for mig, at det måske ville være en god idé at få lavet et ID-kort da jeg ellers ikke kan åbne en bankkonto (hun vidste jo jeg havde et arbejde heroppe og derfor skal have udbetalt løn). At man ikke lige kan give den lille information med det samme, bare lige sige til en at ID-kortet ville være en god idé og så koster det 400 kr. og sådan gør I, for så havde jeg nok ikke sat her en måned efter med, ja ingenting, udover mit svenske personnummer og en ansøgning.
Hurra for vores had/kærlighedsforhold til svenskerne og hurra for den kommunale arbejdsprocess. - Matilde Frausing.

Likes

Comments

Jeg har længe gået og spekuleret over, hvad den øverste hylde i vores stigereol på badeværelset skulle bære og i dag kom idéen så til mig. Jeg har fået inspiration fra min mor, som altid har haft duftpinde stående ude på deres badeværelse, som giver sådan en dejlig aroma og ro omkring badeværelset. Derfor gik jeg ned i butikken, Rituals, for at få en professionel vejledning og endte med at komme hjem med denne sag, som i ser på billedet.
Som sagt så er den fra Rituals og hedder Green Cardamom, som er en del af deres Private Collection. Deres Private Collection består af i alt 4 dufte, Black Oudh, Woody Vanilla, Goji Berry, og Green Cardamom, hvor jeg har valgt sidste nævnte. Den har en meget intens og unik aroma, som jeg finder meget forfriskende.
Nu til den del jeg er kæmpe fan af, nemligt at den holder helt op til 5 måneder og derfor synes også at betale 395 kr. er helt okay. Det synes min bedre halvdel (Alexandra) ikke, MEN jeg er ret sikker på hun vil ændre mening når først hun kommer hjem fra ferien og mærker/dufter den aroma, som badeværelset har fået. Den kan hvert fald varmt anbefales. - Matilde Frausing

Likes

Comments

Nu hvor Alle er rejst til sydens sol i en uges tid med hendes familie, så sidder jeg alene i Örebro med 0-5 grader. Eller helt alene er måske en løgn. Alle's veninder, Sara og Anna, var så søde at tilbyde mig at jeg kunne hænge med dem, hvis jeg følte mig ensom imens Alle var væk denne uge.
Jeg er selvfølgelig misundelig over at hun får lov at ligge ved poolen i sydens sol og drikke kolde drinks, alt imens jeg må trække i regntøjet for at komme på arbejde, men sådan er det jo. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at jeg sidder og dagdrømmer om sydens sol og om alle de steder i verdenen jeg virkelig gerne vil besøge. Så jeg tænkte at dele med jer, hvor jeg egentlig drømmer mig hen. Her får I et par af mine drømmedestinationer:


Fiji
Fiji er beliggende i det sydlige stillehav, omkring to tredjedele af vejen fra Hawaii til New Zealand. Fiji består af 9 større øer og 300 mindre øer, hvor heraf kun 100 af øerne er beboet. Med tanken om at kunne ligge på en af de solvogne og drikke kolde drinks samt have udsigten udover det sydlige stillehav gør mig helt varm indeni. Bestemt en drømmedestination og blandt mine favoritter.

Australien & New Zealand
Jeg vil ikke rejse til Australien og New Zealand for at leje en solvogn på den nærmeste sandstrand. Nej grunden til at Australien og New Zealand netop er at finde på min liste over drømmedestinationer er fordi jeg ved at landene har så meget at byde på kulturelt og jeg vil elske at gå på opdagelse og overskride mine personlige grænser. Og hvem vil ikke gerne rejse til det land i verdenen, som har flere får end indbyggere

Peru
Peru er måske en overraskelse for dem som kender mig. Grunden til at Peru ligger på listen over mine drømmedestinationer findes på nedestående illustration. Machu Picchu er beliggende på en bjergkamp i 2.057 km højde, i det sydlige Peru og gå på opdagelse oppe i bjergene for at finde Machu Picchu ville være så fedt.

Maldiverne
Maldiverne har altid stået højt på min liste og sagen er den samme som Fiji, jeg ville elske at ligge i en hængekøje på en hvid sandstrand imellem to palmer, drikke ud af en kokosnød og bare nyde udsigten og stilheden af det Indiske Ocean.

Selvfølgelig ligger Thailand, Indonesien, Malaysia og Nepal også på min liste og selvom jeg nok aldrig når at få opdaget hele verden og dens mange kulture, så er det stadig tilladt at drømme. Derudover så drømmer jeg også om en storby-tour rundt i Europa, at rejse den amerikanske vestkyst tynd, samt på safari i Afrika. Jeg håber på at få lov til at dele mange af disse rejser/oplevelser sammen med de mennesker der står mig nært og gerne inden beslutningen om at ''settle down'' kommer i mit liv. - Matilde Frausing

Likes

Comments

Jeg har ALTID været en fodboldfanatiker. Jeg sidder klistret til sofaen hver gang der er bold i flimmerkassen og jeg har også selv spillet fodbold siden jeg var 3 år, så fodbold er sporten over dem alle, hvis I spørger mig, men i går fik jeg min hockey debut, da Alexandras forældre bød os på ishockey kamp mellem Örebro og Frölunda. Vi sagde pænt ja tak og jeg var da også spændt på, at se om det nu også var noget for mig, og jeg skal skynde mig og sige at jeg ALTID har sappet væk fra ishockey hver eneste gang det har været i TV'et, jeg synes simpelthen det var så kedeligt - come on, at se 12 mænd skøjte rundt på is for at jagte en sort ting kaldet puck? Det har aldrig fanget min interesse, men som sagt vi endte med at tage afsted og mine fordomme om en kedelig sport, mærkelige regler, og for lidt action blev dræbt lige så stille jo længere hen vi kom i kampen. Selvom Örebro endte med at tabe 4-2, så havde jeg en god og lærerig aften og selvom jeg aldrig bliver die hard Örebro fan eller die hard ishockey fan, så er det altså ikke sidste gang jeg sætte mig i en ishockey arena for at se denne sport! Til jer som sidder og er skeptiske, så vil jeg bare sige, ''kom afsted!''
Hvad lærte jeg?
Jo, at ishockey arenaer ikke er iskolde (men smelter isen så ikke? NEJ selvfølgelig gør den ikke det jo), derfor note til mig selv - ikk' ta' flyverdragten og vinterstøvlerne på, det behøves ikke.
Derudover er der åbenbart også offside i ishockey, hvem vidste at de blå linjer på isen indikere offsidelinjen? (hvorfor har man en offsidelinje, når man må spille bag målet?)
Måske jeg skulle investere i et par skøjter og kick-starte min ishockeykarriere?

Likes

Comments