Jeg har ALTID været en fodboldfanatiker. Jeg sidder klistret til sofaen hver gang der er bold i flimmerkassen og jeg har også selv spillet fodbold siden jeg var 3 år, så fodbold er sporten over dem alle, hvis I spørger mig, men i går fik jeg min hockey debut, da Alexandras forældre bød os på ishockey kamp mellem Örebro og Frölunda. Vi sagde pænt ja tak og jeg var da også spændt på, at se om det nu også var noget for mig, og jeg skal skynde mig og sige at jeg ALTID har sappet væk fra ishockey hver eneste gang det har været i TV'et, jeg synes simpelthen det var så kedeligt - come on, at se 12 mænd skøjte rundt på is for at jagte en sort ting kaldet puck? Det har aldrig fanget min interesse, men som sagt vi endte med at tage afsted og mine fordomme om en kedelig sport, mærkelige regler, og for lidt action blev dræbt lige så stille jo længere hen vi kom i kampen. Selvom Örebro endte med at tabe 4-2, så havde jeg en god og lærerig aften og selvom jeg aldrig bliver die hard Örebro fan eller die hard ishockey fan, så er det altså ikke sidste gang jeg sætte mig i en ishockey arena for at se denne sport! Til jer som sidder og er skeptiske, så vil jeg bare sige, ''kom afsted!''
Hvad lærte jeg?
Jo, at ishockey arenaer ikke er iskolde (men smelter isen så ikke? NEJ selvfølgelig gør den ikke det jo), derfor note til mig selv - ikk' ta' flyverdragten og vinterstøvlerne på, det behøves ikke.
Derudover er der åbenbart også offside i ishockey, hvem vidste at de blå linjer på isen indikere offsidelinjen? (hvorfor har man en offsidelinje, når man må spille bag målet?)
Måske jeg skulle investere i et par skøjter og kick-starte min ishockeykarriere?

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Jo, weekenden startede med fuldfart. I fredags fik vi besøg af Sara og Anna, som kom over på en bid mad og noget hygget. I den anledning havde vi lavet fyldt svinemørbrad med båd-kartofler, bearnaisesås og salat. Med fyldte maver og lidt bobler i glasset satte vi igang et kortspil kaldet 'Tecken', som går ud på at man er sammen 2 og 2, så finder man på et 'Teck' man sender til hinanden, hvis enten du eller din partner har 4 ens, når man har gjort 'Tecken', slår begge ned på bordet, hvor to kortbunker ligger og derefter får man point, men hvis ens modstander når at opdage jeres 'Teck' inden I slår i bordet og de dermed slår ned i bordet før jer, får de pointet. Super sjovt kortspil, som kan sætte mange grin igang. Sara og Anna er Alle's veninder, som vi kommer rigtig godt ud af det med. Personligt så har jeg det rigtig godt i deres selvskab, de er begge super nemme at komme ind på og have en samtale med, ja det hele känns bra.
Lørdag var vi inviteret til Rebecka's (Alle's storesøster) 25 års fødselsdag, hvor det meste af hendes familie også var inviteret. Så lørdag kl. 16.00 kom hendes moster og hentede os og derefter kørte vi mod Odensbacken, hvor hendes forældre bor. Selvfølgelig er man altid lidt nervøs for at møde ens partners familie, men de var rigtig flinke og nemme at komme ind på. Jeg havde hvert fald en god aften og det var dejligt endelig at kunne møde hendes familie.
Søndag var det dog som om weekend aftog lidt, Alle er blevet syg i løbet af weekenden og derfor har vi intet foretaget os søndag. I morgen begynder en ny uge, med jagten på et svensk ID-kort.

Alexandra og jeg sørgede for balloner til Becka & Ingen kanel til Becka, sådan gør man ikke i Sverige.

Likes

Comments

Vi går mod kolde og mørke tider, hvor de fleste af os får sværere og sværere ved at stå op for enten at gå på arbejde eller i skole midt i de mørke morgentimer. For nogle af os er det måske fint at vi går ind i de kolde og mørke tider fordi det passer os perfekt med at stå op til en mørk og kold lejlighed, for at tænde nogle stearinlys, sidde med et tæppe, drikke en kop kaffe og nyde stilheden inden jobbet/skolen kalder. Der er nogle som elsker at stå op til den slags morgenhygge og så er der så os andre, der er stik modsat, og jeg er én af dem som bare ikke ''morgenhygger''. For det første så drikker jeg ikke kaffe (fra morgenen af) og for det andet, så står jeg aldrig så tidligt op, så jeg kan nå at tænde stearinlys og sidde med et tæppe for at nyde stilheden inden jeg skal på arbejde. Nej, jeg er den type person, som bliver deprimeret af de her kolde og mørke tider. Jeg stiller min alarm tilpas nok til, at jeg kan nå at få spist morgenmad og gjort mig klar, for at kunne nå på arbejde til tiden. Men jeg tror derimod at det er sundt at tage sig tid om morgenen for at hygge og klare diverse ting. Desværre for mig så gør jeg det aldrig. Jeg stresser rundt.
Noget, som jeg slet ikke ser frem mod er når vi kommer hen i november/december og det så også er blevet mørkt inden man kommer hjem fra arbejde, dér bliver det først rigtig deprimerende.
Men hvis jeg skal finde noget positivt ved dette, så er det alle de flotte farver, som efteråret bringer sig. Det er selvfølgelig ærgerligt træerne bliver klædt af, men overgangen fra bladenes grønne farve til den brune falmende farve er smuk og alle de farveindtryk overgangen giver, bringer en form for varme, positivitet og glæde i disse mørke og kolde tider. Alt imens Alle og jeg har været rundt i byen har jeg måtte konstant stoppe op og tage billeder og her er et udsnit af dem. 

Likes

Comments

Som tidligere nævnt, så arbejder jeg hos MPWR Consulting AB, som operativ konsulent. Et job jeg søgte fordi jeg først og fremmest ikke kunne begynde at studere med det samme i Sverige, men jeg søgte det også fordi det ville gøre processen i at flytte til Sverige nemmere. Jeg er ny i job og har haft min første ''rigtige'' arbejdsdag i dag. Et spændende job, som byder på udfordring og en masse research, men dog ikke helt ukendt fra min tid hos Rambøll Management, hvor jeg arbejdede lidt under de samme områder. Min primære opgave er, at ringe ud for IT-virksomheder for at booke møder med danske virksomheder, organisationer, kommuner mm. Derudover sidder jeg også med som planlægger, indenfor de konferencer vi holder for vores kunder hvért år. Det er hvad jeg laver i helt korte træk. Min arbejdsdag starter kl. 08:00 og slutter kl. 17:00, med 1 times frokostpause i løbet af dagen + 2x fikapause. Jeg klager ikke over min 1 times frokostpause, men jeg er ikke vant til en arbejdsdag på 9 timer. Det handler om tilvænning og jeg er ved godt mod. 

Likes

Comments

Matilde Frausing

^hedder jeg. Jeg er 21 år og er bosat i Sverige, nærmere Örebro med min kæreste Alexandra. Til dagligt arbejder jeg hos MPWR Consulting AB, som operativ konsulent. Jeg ønsker at have en lille blog, som frirum til at udtrykke lige hvad jeg har på hjertet. Men bloggen her vil også være en hverdagsblog, hvor jeg vil åbne op og lade familie, venner, bekendte og alle andre komme ind på min hverdag, som dansker i det svenske. X

Likes

Comments

I går satte vi kursen mod IKEA, for anden gang i denne uge. Jeg ved ikke om det er fordi vi synes det er sjovt at tage IKEA testen på vores relative nye forhold eller om det virkelig er fordi vi nyder det. Én ting er hvert fald sikkert, jeg har aldrig været i IKEA 2 gange på én og samme uge, men nu befinder jeg mig jo i Sverige, som er ''IKEA-land''. Anyway, Alle (Alexandra) og jeg skulle ud og købe en rumdeler til lejligheden, da vi lige nu bor i hendes 1. værelses lejlighed. Planen er selvfølgelig at finde noget større i begyndelsen af det nye år, men indtil da må vi lige bære over med hinanden. Jeg synes dog det er hyggeligt at bo sammen i en 1. værelses lejlighed - jeg ved jo så ikke lige hvad Alle synes, haha!

Jeg tror vidst nok vi bestod IKEA testen nr. 2? Vi kom hvert fald ud som gode venner og med et smil på læben. Sådan en tur i IKEA tager meget energi og derfor besluttede vi os for at tage en frokostpause/fika-pause på Marieberg Galleria, som er et stort shoppingcenter lige ved siden af IKEA.

Kursen var sat mod Hertig Karls Allé efter vores frokostpause/fikapause, men vi svingede lige ind forbi MIO, som er en anden møbelkæde, da vi havde set i deres katalog at de havde en reolstige i hvid. Vi var begge vilde med den og vi endte dog også med at købe den. Efter vi havde fået slæbt de tunge kasser op fra bilen og ind i lejligheden, så gik vi ellers igang med at samle reolstigen og det var ganske nemt, næsten som at samle møbler fra IKEA. Søndag (i dag) skal vi dog samle rumdeleren fra IKEA, så måske vi først dér får at se om vi har bestået IKEA testen nr. 2.

Likes

Comments

Stockholmia er slang for Stockholm 

Vi står på Stockholm Centralen kl. 10:30 og med tanken om, at vi tog afsted kl. 08:00 fra Örebro tirsdag morgen d.4 oktober, så er det da fedt, at kunne stå i Skandinaviens smukkeste hovedstad efter en bustur på kun 2,5 time. Jeg er hvert fald kæmpe fan af Stockholm og kun en bustur på 2,5 time dertil.

I Stockholm fik vi shoppet lidt til lejligheden, egentlig troede jeg vi ville falde over flere ting, men vi endte med at købe en ny bademåtte til badeværelset og to små søde lysestager til reolen fra H&M. Ellers så fandt vi en hyggelig café, hvor vi tog en fika-pause. Fika-pause er svensk og betyder at man hygger over en kop kaffe og noget godt til ganen, en tradition jeg egentlig er fan af. Vi gik senere hen til Gamla Stan, som er den gamle bydel i Stockholm, super hyggeligt sted med en masse små butikker og caféer. Jeg kan varmt anbefale at tage dertil, hvis nogen af jer engang skulle besøge Stockholm. Og forresten! Vidste I at Stockholmia er slang for Stockholm?

Turens bedste purchase? Ja det ville jeg mene. Jeg er helt vild med mine nye Puma Suede fra Puma i farven sort. Sneakers til den dejlig sum af 600 kr. og så er de af ruskind, min mor siger de er svære at holde vedlige, men jeg vil lade det komme an på en prøve.

Likes

Comments