Uppdateringar kommer att komma nu här emellanåt. MEN! Nu har det hänt, i fredags (8/12) fick vi nycklarna.


9/12 lördag, rev vi garderober.
10/12 söndag, målade tak i vardagsrum & sovrum klart. Grundmålade även väggarna vardagsrum + sovrum ink alla lister i sov- & vardagsrum.
11/12 måndag, måla väggar en sista gång i sovrum & vardagsrum, + måla listerna + byta ”lampknappar” (som jag kallar dom).
12/12, lägga golv i sovrummet.
13/12, fortsätta lägga klart golvet i sovrummet.

14/12, bära upp säng & soffa plus montera upp dom. Och sist men inte minst, sova här.

Så nu mina kära vänner och ovänner. Äntligen. Äntligen har vi VÅRT EGNA ställe! Inatt sov vi alltså i Perstorp, för allra första gången!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu går det snabbt, det är tisdag och på fredag så får vi antagligen nycklarna till vår lägenhet. Jag är så himla taggad över att få börja inreda. Vi har ju som sagt redan sängen och soffan här hos Emils föräldrar, så jag tänkte dela med mej av vad det är för säng och soffa som vi köpt och som bara står och väntar på att bli använda. Vi tänker köra på svart, grått och vitt i lägenheten, så sängen och soffan valde vi att ha i grått. Köksmöbleringen kommer att vara svart, tvmöblerosv kommer att vara svarta. Nu vill jag inte riktigt avslöja mer, för då blir det ingen direkt överraskning eller någonting fint att visa upp här för er. Jag själv uppskattar när någon berättar hur dom har ett litet hum om hur dom vill ha saker och ting och sen att man får se hur det går från tanke & idé till hur det faktiskt blir. Ni ska få följa med under hela resan hihi.

Likes

Comments

Idag är det söndag, eller ska jag säga första advent? Asså herregud vad snabbt tiden går. Om 3 veckor är det alltså julafton. Denna tiden, är den absolut bästa tiden på året (enligt mej såklart). Och snart så får jag och Emil nycklarna till vår lägenhet. Vi har fått hem soffa och säng, och jag måste bara ge sjukt mycket beröm till Furniturebox. Jag och E beställde både vår säng och soffa därifrån, och det inkluderar en sittpuff, sänggavel och en memory-madrass till sängen. Alltså inte en standard madrass. Precis när vi hade beställt det så gick jag av en slump in på en tjejsida på Facebook där första inlägget som dök upp bara handlade om negativa saker om Furniturebox och att DHL (som då ska leverera sakerna från det företaget) att deras samarbete på någon vänster skulle vara riktigt dåligt. Många som inte fått sina varor, och när dom väl fått sina varor så har det varit fel eller så har leveranstiden varit sjukt lång. Jag tänkte direkt att det skulle hända oss bara för att allting gick så snabbt med lägenheten och banken och mäklaren, jag menar, allt det gick så sjukt smidigt och allting så varför skulle inte någonting annat fucka upp allt? Dagen efter vi skickat iväg vår beställning och jag hade oroat mej som tusan och hade världens klump i magen, för allt jag tänkte på var att vi precis hade slängt en massa pengar i havet. Men, dagen efter vi skickat iväg beställningen, när jag kom hem från jobb så sa Emil att han fått meddelande om att varorna har behandlats och har skickats, så han skulle välja vilken leveransdag han ville ha. Man får oftast välja mellan 2 dagar. What? Tänkte jag direkt, små smidigt kan det ju inte ha gått, absolut inte. Inte med allt jag hört om företaget. Emil valde att få sakerna hemlevererade i måndags, dock kom dom inte då utan dagen efter. Men DHL hörde av sej kock berättade att dom inte skulle hinna lämna ut våra varor. Och precis som dom sagt så kom dom ju dagen efter och lämnande av ALLA varor. Direkt när jag kom hem små öppnade vi paketen för att kolla så att allting var i rätt färg osv. Såklart monterade vi inte upp allting, då vi har det i Emils föräldrars garage tills vi får lägenheten. Men vi kollade så att allting var där, och det var det! Jag var och är helt imponerad över att det gick så himla snabbt. När jag beställde min soffa som jag hade i min andra lägenhet små beställde jag den ifrån Trademax, men jag fick inte min soffa förens 9 veckor efter att jag beställt den. Så jag är sjukt imponerad av Furniturebox. Det kanske bara var v som hade ren och säker tur, men varför skulle det vara så att vi fick den turen att få allting så snabbt när allting annat flytit på som det har gjort? Jag skulle iallafall rekomendera Furniturebox till alla som ska beställa soffa eller säng. Sjukt fina saker med bra kvalité och leveranstid. Jag tror faktiskt inte att detta kunde gått smidigare än vad det har gjort.

Så, om mindre än en vecka har vi förmodligen nycklarna till lägenheten och då kommer vi att påbörja renoveringen direkt. Eller renovering och renovering, vi ska rivas bort gammal tapet pga att tanten som bodde där innan har satt en bord mitt på väggen ovanpå strukturtapet, både i sovrummet och vardagsrummet.

Asså detta kommer att bli SÅÅÅÅÅ bra! Och gissa vad? Ni ska få vara med på hela denna grejen. Alltihopa!

Likes

Comments

Man kan ju inte göra någonting annat än å dansa och sjunga med när man hör denna låten. Den är så himla underbar! Bättre ”bra-humör-låt” får man fasen leta efter!

Finns en anledning till varför man kan hela låten utantill..

REN OCH SKÄR LYCKA SÄGER JAG!

Likes

Comments

06.00 börjar min jobbedag.

Vilket innebär att jag måste gå upp 04.45 för jag jobbar i Hässleholm & det är en bra bit dit. Kommer bli så mycket närmare och bättre när vi flyttat! Vi väntar på nycklarna till lägenheten, men alla papper osv är klara. Vi äger numera en super fin och stor 2a med en matplats i köket & det utrymmet gör så att det känns som en 3a. Såfort vi fått nycklarna så börjar vi vår renovering av sovrum & vardagsrum. Badrummet och köket är nyrenoverat och spisen är inte ens använd. Så det känns hur bra som helst att det inte är något ”dyrt” som behöver fixas. Vi får nycklarna nångång mellan den 1 dec & 8 dec. Så det kan bli så att vi får nycklarna redan den 1 dec, vilket är imorgon & då börjar vi renovera redan i helgen & flyttar förhoppningsvis nästa eller nästnästa vecka. Känns hur bra som helst! Är verkligen så sjukt taggad över att vi har vår egna lägenhet som vi faktiskt ÄGER. (Lägger in planritningen här nere!)

Mitt arbetspass slutar 15.00 och då kör jag och pappa hemåt, så jag är inte hemma förens 16.00. Så att gå ifrån å ha en timme till jobb, till å sen bara ha 20 min till jobb kommer att va helt jäkla fantastiskt!

Hur ser era dagar ut? Har ni långt eller nära till jobb?

Likes

Comments

Nu har det äntligen hänt. Jag och Emil budade på en lägenhet och i fredags fick vi reda på av mäklaren att säljarna accepterat vårt bud. Så på torsdag skriver vi papper! Helt sjukt. Helt sinnessjukt känns det. Äntligen vänder livet ytterligare till det bättre hållet.

Plötsligt händer det!

Likes

Comments

Emils kläder är mina kläder.

Idag vaknade vi vid 11 och jag hoppade in i duschen direkt och började fixa mej. Vid 12 körde vi till mina föräldrar i Bjuv och sen åkte vi vidare med dom till Wrams Gunnarstorp. Dom har en julmarknad där var år i ett gammalt slott. Det är den finaste och mysigaste julmarknaden som jag varit på någonsin. Dom har så himla mycket och allting runt omkring, omgivningen är helt fantastisk!

Efter julmarknaden så åkte vi hem till mina föräldrar igen och fikade, pratade om allt mellan himmel och jord och vid 6-halv 7 så åkte vi hem till Ljungbyhed igen. Jag och Emil letar desperat efter bostad, en lägenhet eller ett hus. Vi vet inte helt hundra vilket av det som vi mest vill ha eller är ute efter, utan vi kommer att välja det som faller oss i smaken. Så hittar vi ett hus där vi känner att vi kan se oss själva bo i och starta en framtid tillsammans, så kommer vi köra all in!

Hur tänker ni? Vilket anser ni vara bäst? Hus eller lägenhet?

Likes

Comments