Hej i höstvädret.Jag gick i skolan i måndags och tisdags och sen hade jag praktik i onsdags, inte så intressant att skriva om så jag tänkte skriva om UF- kick off som jag var på igår. Jag går ju handel och då måste man ha ett UF- företag som sitt gymnasiearbete. UF står för "ungföretagare" och har man UF så får man chans att starta upp ett eget företag. Jag och 4 stycken har hittat en idé på en produkt vi kommer sälja som jag hoppas kommer gå bra.

Så igår på UF-kick off fick vi gå igenom några moment och fick massor med tips och peppning, jag var nog den enda som tog med mig ett anteckningsblock men vi har redan fyllt några sidor så den kom till använda. På eftermiddagen kom banken och berättade lite snabbt om hur vi skall göra för att starta ett företag sen pratade två andra företag innan Erik Grönwall och Simon Vikström kom och pratade om sin väg till att äga ett företag. Dagen var lärorikt och helt okej, på kvällen satt jag och mitt lilla UF- företag på Skype och pratade en massor.

Nu skall jag snart ge mig iväg mot Visby och ha praktik. Ta hand om er

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagarna har bara flugit förbi, har i stort sett bara gått i skolan och haft praktik. Tänkte egentligen hitta på något igår men blev ändrade planer men bra det för idag hade jag ork att städa rummet. Gjorde verkligen en grovstädning, dammsugare, tvättade golvet och putsade fönstren. Känns verkligen fräscht på rummet nu och jag hoppas att jag kan hålla det rent åtminstone några veckor.

Har nu tagit bort min ansiktsmask och tänkte läsa på till ett prov jag har imorgon.

Likes

Comments

Godmorgon, sitter nu nere i köket och funderar på att snart köra till affären och köpa mat. Idag blir det ingen skola för mig då mitt inval som är Juridik är inställt och jag fick då ledigt från den andra lektionen. Anledningen till att jag bara får ledig sådär är för att den enda lektionen jag då har idag är 55 minuter och då skall vi prata om praktiken. Känner att det inte är värt att ta på min bensin och köra ca 45 minuter in för att ha en 55 minuters lektion och sen köra 45 minuter hem. Så snällt av min lärare att låta mig vara hemma och göra uppgiften, skall bara ta reda på vad jag skall göra.

Men alltså jag måste bara skriva det här, även fast min lärare har gett mig tillåste att stanna hemma och mamma även tycker att jag inte behöver köra in så känner jag lite smått ångset över att inte vara skolan när man skall vara i skolan. Jag är ju uppfostrad på att man inte skall stanna hemma för lite snuva. Är jag kräksjuk eller ha något som smittar fick jag ju såklart stanna hemma men annars blev jag iväg skickad till skolan när jag var liten. Fattar ni att jag har suttit i skolan och till och med på jobbet i år och haft feber. Tårarna har runnit för det blir för varmt för mina känsliga ögon och jag hostat som en gammal tant. Nu låter det ju som att mina föräldrar knuffade iväg mig till skolan när jag var genomförkyld men så är det inte. Jag var hemma när jag hade feber när jag var liten men när jag blev äldre kände jag att jag måste vara i skolan. Jag tycker inte om skolan och vill helst ha ledigt en jag kan bara inte vara hemma när alla andra är skolan. Det känns som att något kul skall hända eller att jag skall missa något viktigt i skolan när jag är hemma. Sen som rubriken lyder så är det dem gångerna då det kanske är någon frilufsdags som för några veckor sen, det var WG-dagen vilket betyder att vi skulle göra olika uppgifter i skogen. Jag sa hela tiden att jag skulle sjukanmäla mig men nej... jag gick dit för att jag vill ha bra närvaro😂 Jag vet seriöst inte en enda person som går till skolan för att ha 100% närvaro förutom mig.

Men nog om att grubbla över det. Skall göra en uppgift om praktiken idag och sen lite annat.

Vi ses

Likes

Comments

Hej

Äntligen helg, inte för att jag har gjort något idag men det är ju skönt att bara ta det lungt.
I onsdag började jag min praktik på en InterSport. Kommer ha praktik onsdag, torsdag och fredag fram till höstlovet, det kommer bli dagar då det är studiedag och sen har vi en inventering på Biltema om några veckor.
Än så länge har jag bara varit på lagret på praktiken så vet inte än om jag tycker det är kul. Har galgat, larmat och prissatt kläder och skor.

Ser just nu på tv och imorgon tänkte jag äntligen städa mitt rum, om det blir av är dock ett frågetecken.

Likes

Comments

Varning för långt blogginlägg

Det känns som en evighet sen jag bloggade här sist. Jag har haft en väldigt stor bloggtorka och har inte bryt mig om att blogga men jag tänkte nu ge det ett nytt försök. Jag har i uppgift att starta en blogg i en av mina kurser. kommer inte blogga om något intressant där men ni kan ju alltid kolla in den om ni vill: min skolblogg

Men innan jag börjar blogga som vanligt måste jag ju berätta vad som har hänt under tiden jag inte bloggat.

Jag bloggade ju sist i Juni men jag berättade inte vad som hade hänt sen April så vi tar det från början.

 • Restan april månad pluggade jag vidare och var stressad över skolan men jag hann gå på första min18 årsfest plus att jag var ute och åt och såg bio med Emeline, Frida och Vilma.

Maj

 • I början av Maj månad hade jag min uppskrivning och uppkörning, jag klarade dock inte uppskrivningen på första försöket så den 10 Maj var dagen jag klarade körkoret, jag är så glad över mig själv!
 • Eftersom jag la ner mycket tid i körkortet så fick jag snabbt jobba ifatt skolan, som tur var det bara två prov som hade fått lov att skjuta upp.
 • Jag fortsatt med mitt inval (fotografisk bild) som också blev mitt favorit ämnen, besökte min gamla skola för att ta riktigt fina bilder och sen skrev jag ut hela mitt arbete och klistrade in i ett album.
 • När jag hade varit 18 år i en månad bjöd jag hem Frida, Emeline och Vilma för att fira min 18 årsdag och också att jag hade skaffat körkort.
 • I mitten av Maj åkte jag och min klass till Stockholm, vi gick på den stora UF-mässan, det var lite drygt om man får säga det själv. Vi var i Stockholm i tre dagar och besökte lite museum och tråkigheter men under en kväll gick vi på Dramatern och såg Rampfeber. Ganska kul men dock lite långtråkigt.


Juni

 • Jag gick ut på krogen för första gången. Efter att jag kört på min bror en helg gick han och jag ut på krogen med hans kompisar, Hade riktigt kul.
 • Hade riktigt underbara kvällar med kompisar, kört runt med bilen, grillat och njutit av våren.
 • Firat midsommar med några kompisar vilket jag har skrivit om.
 • Varit med min syster som inte bor på Gotland, har också skrivit om det.
 • Under Stockholmsveckan var jag inne på Gutekällan och såg Daniel adam-ray med några kompisar. Det var helt packat med folk och märkte ju verkligen att det var Stockholmsveckan.
 • Var på den näst sista Så mycket Burgsvik, just nu kommer jag inte ihåg alla artister men Markooli var där vilket gick igång publiken.

Augusti

 • Jag var på den sista kvällen på Så mycket Burgsvik men det var inga bra artister så var lite tråkigt, hade iallafall mina kompisar så hade lite roligt.
 • Sista lördagen innan skolan startade var det personalfest. Vi var vid en golfklubb och gjorde olika lekar. Hade så kul, har jobbat med så underbara personer.
 • Personalfesten fick jag gå lite tidigare ifrån. Blev upphämtad av Johanna L och Vilma, vi åkte in till stan och möte Frida och sen gick vi ut på krogen vid tolvslaget. Det var så att Frida fyllde år på söndagen så självklart skall hon med ut krogen🍸


Lite väl tråkigt inlägg, bra start.... men aja det här har hänt. Jag har sen bara jobbat och jobbat. Nu har jag har börjat skolan vilket jag tycker är fördärvligt, aja sista året så jag får stå ut.

Likes

Comments

hej, min syster har just åkt hem efter att varit nere på Gotland en vecka. Vi har grillat och haft det mysigt, sen har hon åkt runt lite på Gotland medans jag har jobbat.

jag skall snart åka till jobbet. kommer stänga ikväll. känns lite konstigt att jag bara sitter här hemma och väntar så många timmar på att åka till jobbet, vaknade liksom halv 10 idag.

Likes

Comments

hej, hoppas ni har haft en riktigt bra midsommar. själv var min faktiskt väldigt bra. jobbade mellan 7 och 16 igår. Det var väldigt mycket kunder mellan 11 och 1 och sen efter var det ganska dött så vi hann ju fylla på med alla varor ut i butiken. Efter jobbet drog jag ner till sommarstugan och där firade jag med Frida, Vilma och Emeline. Det mycket skratt och prat, en helt bra kväll.

Idag vaknade vi 10 och då gick vi till stranden för det var ju så varmt idag. Var där i ungefär två timmar men jag hann ändå bli solbränd på ryggen.... städade sen stugan innan vi åkte hem.

Likes

Comments

Igår var det första arbetsdagen för sommaren. jag var helt slut när jag kom hem, kunde knappt stå. Det var underbart att komma börja jobba igen men dem första arbetspassen kommer bli jobbiga då jag är väldigt otränad och jag lyfter på tunga varor som äpplen och meloner

Likes

Comments