För ett år sedan så var mitt liv rätt så bra.. Jag var singel, tränade 6 dagar i veckan, gjorde matlådor, gick till jobbet varje dag, Hade hunden hemma så ofta jag ville & hade bra stadiga rutiner. Ryggen var bättre, (tack vare träningen) och jag sov på nätterna och inge bekymmer... Sen så hände det som händer många.. Man träffar någon, får nya prioriteringar & helt plötsligt så hoppar man över gymmet på tisdagen för att ta en fika med ens nyblivna kärlek, man skippar även yoga passet dagen efter för man vill ju umgås.. Jag ändrade mina prioriteringar & istället för att prioritera mig själv så prioriterade jag ''oss''. Innan ''oss'' ens fanns.

Jag tror inte jag är ensam om att göra så. Det är lätt hänt, man menar ju väl men oftast så slår det tillbaka. Det gjorde det nu, ett år senare när jag sitter här på tåget från Stockholm hem till Göteborg och tänker, vart fan gick det fel? I ett förhållande är man alltid två, jag skyller absolut inget på mitt ex, men man är två i ett förhållande & jag tror vårt gick från 0-110 när det borde gått från 0-100 långsamt.. Men så är det med allt i mitt liv, jag gör ingenting halvhjärtat utan det är från 0-100. Behöver ingen diagnos men jag antar jag har lite ADHD med allt i mitt liv.. Vilket oftast är något positivt men ibland så glömmer man bort sig själv..

Men nu är det slut på det. Denna gången, detta året så ska det faktiskt vara fokuserat på mig själv. Jag har sagt det innan och kommer säga det igen. nu är det banne mig dags att fokusera på mig själv!!! Jag ska komma igång med träningen, äta bättre, få bättre sömnvanor, vakna på morgonen och längta efter att gå till jobbet, ta långa promenader med vovven & bara njuta av mitt eget sällskap för en gång skull. Självklart kan jag dejta, men jag vill inte ha bråttom. Jag har inte bråttom, jag måste lära mig att nöja mig med att leva i nuet, inte gå runt och övertänka allt och ständigt vara påväg någonstans. Trust me, kommer fortfarande ha mål och drömmar jag kommer jaga MEN det ska inte stoppa mig från att andas, leva just nu och bara njuta av nuet.

Idag åker jag hem till Göteborg för att hämta upp Aron till Stockholm, samtidigt passar jag på att träffa familjen, göra lite ärenden hemma på västkusten och ladda upp batterierna för att sedan åka tillbaka till Stockholm för att få en nystart. Satsa på mig själv, mina mål, mina drömmar och verkligen leva i nuet..

Jag är peppad, jag längtar efter att gå och träna, få nya goda recept på nya nyttiga maträtter, hitta nya promenadvägar för mig och Aron och bara må bra! För det förtjänar jag. Jag förtjänar lite lugn och ro, få lov att tänka på mig själv & lägga fokuset på mig själv igen.. Denna gången ska jag verkligen göra det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland blir inte alltid saker som man tänker sig.. Det känns som de senaste 2 månaderna har varit lite så & för ni som känner mig så vet ni att jag gillar inte när jag inte får som jag vill... Jag är en tjej med en ganska stark vilja & går det inte så som jag vill så blir jag frustrerad men samtidigt, vem blir inte det? Blir man inte frustrerad över att något inte gick som man själv ville, ville man det verkligen då?
Det är lite som att vara tävlingsinriktad när folk kallar en för ''en dålig förlorare''? Men varför skulle man vilja vara en bra förlorare & blir man inte ledsen, arg och besviken när man inte vinner, ville man verkligen vinna & gjorde allt för att vinna? Enligt min åsikt, nej. Vilket fall som helst, saker jag har velat ska hända har inte riktigt gått vägen & för en gångs skull så kanske det var en bättre mening med det?

Jag är tjejen som är otroligt målmedveten, motiverad & har rätt så höga mål & förväntningar på mig själv. Allt ska även hända på en & samma gång, det är ofta många bollar i luften, högt tempo & snabba beslut som gäller. Så har jag nog alltid varit, enda sedan jag var liten tror jag. Livet är en tävling & tävlingar är till för att vinna. Skulle man inte vinna så vet man till nästa gång hur man ska göra för att vinna, allt i livet är en lärdom & man lär sig utav allt som händer här i livet. Är det någon mer därute som är som jag, som kanske känner igen sig?

Väldigt länge har jag samtidigt som jag har mina mål, förväntningar och alla bollar i luften varit den som ska göra alla till lags runt omkring mig. Jag vill alltid finnas där för vännen som behöver någon att ringa, systern som ställer upp oavsett vad, tjejen som rycker in på jobbet med kort varsel & tidigare flickvännen som skulle gå genom eld för att göra sin pojkvän lycklig.. Jag vill att mamma & pappa ska vara stolt över mig, samtidigt som man måste ju tänja på gränserna när det gäller allt, för man måste veta vart gränsen går. Jag säger inte att man inte ska vara tillgängliga för andra och finnas till när ens nära & kära behöver en, absolut inte. Självklart ska man vara det! Familj & vänner är för mig det viktigaste jag har, utan dem hade jag inte ens varit halva den människan jag är idag.
DÄREMOT så ska man passa sig för vilka man ger sitt allt till, för är dem inte beredda på att göra det tillbaka? Är de verkligen en sån nära & kär vän/familjemedlem?

Något jag har fått lära mig den hårda vägen är att det finns dem människorna som ger utan att förvänta sig någonting tillbaka, dem människorna är ovanliga & den bästa typen av vän/familjemedlem man kan ha. De ger sin tid & energi utan någon förväntning tillbaka.
Sen finns det dem som tar energi. Dem som alltid måste få hjälp direkt, ska få all uppmärksamhet och när det väl gäller att du behöver hjälp eller någon att vända dig till så är de aldrig tillgängliga. De äter upp din energi men de ger dig ingen... Jag är så jäkla trött på sådana människor för de tycker att dem är berättigade till allt, utan att själva tillföra något. Känner du någon sådan människa? Det tror jag, det gör vi alla & vad kan jag säga. De kommer antagligen alltid vara på det sättet & om du frågar mig så är det bästa att bara ta avstånd. För dem lär inte ändra sig.

Efter att jag flytta till Stockholm så insåg jag att jag har chansen att börja helt om på nytt med min sociala vänskaps krets. Något som är otroligt läskigt men även så kul! Jag älskar att träffa nya människor & jag behöver lite nya vänner i mitt liv, inte för att mina ''gamla'' inte är bra utan mer för jag behöver vänner i denna stora stad & jag vet precis vad för typer av vänner jag letar efter. Glada, öppna själar som är hungriga på livet & allt vad livet har att erbjuda. De som ser möjligheter istället för hinder, de som har mål & drömmar som de faktiskt jagar & inte bara sitter & pratar om. Vänner som ger & tar. Energigivande vänner och inga energiätande vänner.
Jag har verkligen världens chans att få världens bästa vänner här uppe & jag ser så mycket fram emot det!

Alla dem där ''vänner'' man har som slukar ens energi, aldrig finns där när man behövs och tycker att vänskap är något som är på deras villkor när de själv vill & har tid. Sånna som alltid kommer prioritera något som är roligare än det som är planerat & de som gärna pratar om sina egna problem, sina egna framgångar utan något intresse av att lyssna på det man själv kanske vill säga. De är vännerna som tar ens energi och to be honest, det är inga vänner. Det är människor som söker bekräftelse & uppmärksamhet för att få ha någon att skryta, klaga och visa upp sig själv för.. Jag är så färdig med sådana människor i mitt liv.. Så alla dem vänner jag haft eller kommer komma i min väg som är så är bara att vinka till, önska lycka till & move on and find better friends...

Trots att saker inte gått som jag velat det senaste så har det ändå på något konstigt sätt blivit så himla bra..
Jag kan inte säga mer just nu om vad som är nästa steg i mitt liv men jag vet att det kommer bli så jäkla bra!
Jag är i en ny stad, ska träffa massa nya vänner framöver, knyta kontakter, ha roligt & fokusera på vad jag vill i mitt liv. Det är dags att följa sina drömmar, sätta upp småmål för att nå sina stora mål & det är dags att göra de saker man alltid sagt man vill göra! Jag känner mig optimistisk för framtiden & ja...

Jag vet att livet är vad man gör det till & vill man något så är det bara upp till en själv att göra det möjligt. Det är dags att se möjligheter, öppningar och tänka outside the box. För att uppnå mål & komma till ställen man inte tidigare varit så måste man göra saker man inte tidigare gjort! Dream big!

Likes

Comments

Stockholm är en otrolig vacker stad, det har jag alltid tyckt trots att jag är Göteborgare. Att bo i denna staden jämfört med att endast besöka den som man tidigare har gjort är så annorlunda. Det är så mycket folk överallt, hela tiden verkligen & det händer någonting hela tiden. Det är ett snabbt tempo vilket jag älskar men tunnelbanan.... OMG.. Så mycket folk som ska knö sig på samma tåg & alla tänker bara på en sak, sig själv. Något som jag saknar med Göteborg är att folk är mycket vänligare. Man kan sätta sig på spårvagnen & prata med den som sitter bredvid, man behöver inte knö sig på först på vagnen för vi alla vet att kommer vi på så kommer vi på, annars går vi till nästa hållplats & tar nästa vagn därifrån istället. Folk är inte lika själviska.. Det är iallafall min åsikt, men jag kanske tar Göteborgarnas sida för att man själv är en, hehe vad vet jag.

Ett tips jag fick från en arbetskollega var att för att utforska staden så ska jag åka buss, inte tunnelbana. Jag måste säga ett mycket bra tips! Jag åkte bussen från jobbet in till stan & åkte runt lite. Helt plötsligt så fick man en känsla för vad saker låg i staden, vilka tunnelbana stationer som låg vart & även bara se staden när man åker buss, vilket är trevligare än att åka tunnelbana. Sedan vandrade jag runt i gamla stan, såg slottet, gick över mot kungsträdgården och sedan åkte jag hem. Det blir ju sådär mörkt och trist tidigt nuförtiden tyvärr.. Men nu har de börjat pynta inför julen & jag ser så mycket fram emot att se Stockholm i juletid! Lär säkerligen vara magiskt. Jag längtar till att se vad Stockholm har mer att erbjuda!

Likes

Comments

Nu har man bott i Stockholm i cirka en månads tid. Ska jag vara ärlig så trivs jag verkligen, trots att jag inte känner så många här uppe än. Men häromdagen så gick jag utanför min comfortzone och gick på AW med ett gäng brudar jag inte ens kände, hur då? Jo såhär var det. Efter en rätt tråkig & dyster dag på jobbet då jag bestämt mig för att ej fortsätta på jobbet jag börja på så kände jag att jag måste få in lite roligt och positivt i mitt liv.

Klart jag inte känner så många när jag åker till jobbet på dagarna, åker hem och sen är det bara repeat på det. Jag måste göra något jag inte gjort för att få något jag inte har. Så målet var att träffa nya vänner & därav skrev jag till en tjej som heter Jasmine som jag träffade på melodifestivals turnén för ca 1,5 år sedan. Jag visste hon bodde i Stockholm så jag skrev & frågade vad hon skulle göra ikväll. Svaret var att hon skulle på AW med lite tjejer och sa, HÄNG PÅ! Mitt första svar blev - Jag är rätt trött & jag känner ju ingen.. Hennes svar var klockrent - Är det inte det som är meningen? Träffa nytt folk? Så rätt hon hade.

VI träffades tidigare på ett mysigt ställe vid Mariatorget som heter 'En kaffe por favor' & invänta resten av gänget som kunde bli 3 st eller 30 st.. Vi hade jätte trevligt och till slut var vi hela 7 stycken tror jag & så kul vi hade det. Vilka tjejer jag träffade! Helt plötslig får jag jobbtips, förslag på saker att göra i Stockholm & jag bara satt och kände hur jäkla glad jag var över att jag fick tummen ur och gjorde något som var lite out of my comfort zone. För som jag sa tidigare, för att få något man inte har så måste man göra något man inte gjort tidigare.

Vi hade en supertrevlig kväll som sagt, spelade quiz, pratade om livet och sedan hamnade vi på Pitcher vid Mariatorget där vi tjatade vidare om livet tills vi åkte hem allihop! Tror jag var hemma vid klockan 1-2 något men det var det värt. Ibland blir man lite stolt över sig själv, detta var nog en sådan dag! Sluta på ett jobb man inte känner var riktigt för en & istället leta nytt jobb, sedan gå och träffa massa främlingar på en AW som visar sig vara helt underbara.. Ja vilken härlig dag det blev till slut ändå!

Jag får fortsätta med ett positivt tankesätt och tänka att vill jag någonstans i livet där jag inte har vart eller inte haft så måste jag ju tänka nytt, göra nya saker jag inte tidigare har gjort och vara öppen för möjligheter när de kommer. Stockholm är en helt underbar stad & jag trivs så bra. Det är så skönt att känna att det kommer bli bra detta, till slut!

Likes

Comments