Då var man här igen, varbergs sjukhus. Detta känns lite som standard för mig, måste ju ligga inne på Varbergs sjukhus minst 1 gång per år, annars är något "för bra för att vara sant"..
Man känner sig så snygg i sina sjukhuskläder och när man igår fick en snygg kille som undersköterska på akuten så kändes det ändå rätt okej att vara där. Dock blev jag flyttad och inlagd på avdelning och sedan dess inte sett skymten av någon söt manlig undersköterska eller sjuksköterska.. Så ingen mer ögongodis för mig.. Så nu är det synd om mig igen.

Nu har jag precis orkar duschat och inväntar svar från läkaren angående om jag får åka hem i eftermiddag eller ej.

Kan någon säga till min kropp att skärpa till sig?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Jag är så glad för nu börjar dagarna bli längre & ljusare och helt plötsligt får man en massa ny energi. Jag verkligen älskar när våren börjar kika in. Den påminner mig om att saker börjar grönska, dagarna blir ljusare och längre. Helt plötsligt har man verkligen mer ork till saker och ''mer tid''. 

Efter en lång och trist vinter som förde med sig mycket erfarenheter, positiva som negativa så längtar jag efter att få lite vår i mitt liv, inte bara vädermässigt utan för mig som person. Jag längtar efter att återuppta gamla fritidssysselsättningar, skapa nya goda rutiner och få mitt liv att börja blomstra lite extra. För en gång skull i mitt liv så har jag lovat mig själv att fokusara på vem jag är, vem jag vill bli och vad jag vill med mitt liv. 
Bara på dessa sista 3-4 månader så har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv, bra som dåligt. Detta kommer bli ett spännande år i mitt liv, det känner jag på mig. Jag kommer nog uppfylla många av mina mål & drömmar som jag har, sätta nya mål & drömmar och sen fokusera på vad som får mig att må bra och känna mig bra av. 

Det är viktigt detta, med att ha en god självkänsla & må bra. Känna sig stark & trygg i sig själv och veta vem man är. Det kanske låter enkelt, men det är det inte. Det händer saker i våra liv hela tiden som formar oss till den vi är dagen efter. Man vet aldrig vad livet bär med. Det är viktigt att känna KASAM i sitt liv, något som  Aron Antonsovsky gett namn för begreppet av  känslan av sammanhang i sitt liv. Har man höga värden av KASAM så innebär det att man som individ har en stark känsla av sammanhand och därmed en hög förmåga att hantera utmaningar. Begreppet KASAM omfattar tre delkomponenter. En grundläggande upplevelse av att de saker som sker i och utanför individen är förutsägbara, begripliga och strukturerade (begriplighet) och att de resurser dessa skeenden kräver finns tillgängliga (hanterbarhet) samt att livets utmaningar är värda att investera sitt engagemang i (meningsfullhet).

Detta året vill jag har en hög känsla av KASAM, jag tror det är viktiga delkomponenter i sitt liv att ha, oavsett ålder osv.. Jag vill att detta året ska vara året som folk märker att jag faktiskt jobbar för mina mål & drömmar i mitt liv. Att jag utvecklas som person och att de ser alla de positiva sakerna i mitt liv som kommer utav att man faktiskt vågar jobba på sig själv, utmana sig själv och följer de drömmar & mål man har. 

Likes

Comments

​Vad tycker ni om resultatet efter jag var hos frisören? 😊 Nu ska jag gå tillbaka till mitt blonda hår, en liten process som tar lite tid, men tror jag är på god väg. Till sommarn har jag nog det resultat som jag vill ha!! 
Nya fransar har jag också från bästa Lashes By Liza, så nu är jag fin inför helgens mellofest!! Ska bli så roligt till helgen, följ mig under finalen i melodifestivalen på mina sociala medier. 

Likes

Comments

Något som vi alla någon gång kämpat med oavsett vart vi kommer ifrån, om vi är tjej eller kille, ung som gammal är ''Duger jag''? Det är inte alltid alltid enkelt att veta vem man är, vem man vill vara eller hur man blir den personen men något som är återkommande som vi alla tänker emellanåt är ''Duger jag så som jag är''?

När jag var liten och gick i mellan/högstadiet så kom jag rätt tidigt in i puberteten och jag hade finnar i hela ansiktet. Detta var något som påverkade mig i allra högsta grad därför inga av mina vänner hade finnar, speciellt inte i hela ansiktet. Jag var så osäker i mig själv och lät finnarna definiera vem jag var.. Jag hade finnar i ansiktet i säkerligen 1-2 år och under den perioden av mitt liv så var det mycket som hände.. Sedan plötsligt så började finnarna försvinna och när resten av mina kamrater kom in i åldern när finnarna slog till så var mina borta, sen dess har jag aldrig haft sådana akne problem utan enstak finnar någon gång ibland. När jag pratar tillbaka med mina vänner om mina akne problem så inser jag att de inte alltid kommer ihåg det, utan det är bara jag som gör det..

Vad jag försöker säga är att vill vi hitta fel på oss själva, hitta saker vi inte gillar eller tror andra gillar med oss så kommer vi hitta det.. Vi är inte perfekta. Vi kanske inte alltid är i tipptopp form, har perfekt hy, den perfekta kroppen, perfekta tänder osv. Vi är människor och vi är inte perfekta och det är okej. Vi måste bara hitta alla de fina sakerna med oss. För det finns alltid fler bra saker med oss än dåliga och oftast så är de saker vi ser som dåliga knappt något andra tänker på.

Vi måste inse att vi är inte perfekta såsom den snygga modellen på modemagasinet, eller skådespelarna i filmerna osv. Men vi är perfekta så som vi är. Det finns bara en som du och vi alla är unika. Vi måste lära oss att älska oss själva, hur vi ser ut och vilka vi är, för gör vi det så kommer andra att märka det. Självkänsla är något som är så otroligt viktigt, vi måste ha en bra känsla för oss själva, för har vi det, då växer vårt självförtroende fram. Jag säger inte att vi alla ska bli egenkära och så, men vi ska veta vårt värde, veta att vi duger precis som vi är och vi är vackra precis så som vi ser ut.

Den dagen vi lär oss att älska oss själva så lovar jag dig att andra saker i livet kommer falla på plats och bli så mycket enklare. Gå inte och slösa tid på att hitta fel på vem du är, hur du ser ut, för det tar upp onödig energi och du är värd så mycket mer. Lär dig att älska dig själv och var stolt över hur du ser ut och vem du är. Du är perfekt precis som du är!

Likes

Comments

Något vi svenskar är väldigt duktiga på är att ''ta saker för givet''. Vi är så bortskämda med så mycket i ''landet lagom'' att när vår verklighet inte stämmer överens med andra så uppstår det lätt oro och rädsla för det som vi inte känner till eller igen. Bara för något inte tillhör vår verklighet och vardag betyder inte att det ej finns.

Just nu så är det så många oroligheter i världen att folk flyr från sina land, ger upp hela sina liv för att hitta ett nytt liv. Ett liv som är värdigt att leva, ett liv som vi svenskar tar för givet. Under dem senaste åren så har invandringen till Sverige ökat drastiskt och den kommer att fortsätta öka. Folk flyr från krig, diktaturer, oroligheter, orsaken är många men de alla söker samma sak, ett liv som är värdigt att leva. Att bo på en plats där man inte behöver oroa sig för när bomblarmen kommer, att bli utnyttjade på olika sätt osv, orsakerna är många men de alla vill ha det vi tar för givet. Ett ställe att kalla hem, ett land där man kan leva i frihet utan att behöva frukta för sitt liv. Ett liv som man kan leva, inte bara överleva.

Det var inte längesedan som vi svenskar utvandrade från Sverige och reste till USA för att få ett nytt liv med bättre möjligheter, bättre framtidsutsikter och hopp om att leva ett bättre liv. Var vi så annorlunda då ifrån alla de som utvandrar från sina land för att komma till vårat? Vi utvandra från Sverige inte för vi var tvungna, inte för att vi ständigt levde under hot och behövde frukta för våra liv, utan endast för att vi ville ha ett bättre liv, ett liv där vi kunde ''gräva guld i USA''.. Vi flydde inte från en ren misär, ett liv där vi faktiskt svävade i livsfara varje dag? Vi reste inte med våra liv i fara? Vad gör oss så annorlunda från alla de folk som invandrar till Sverige för att få ett bättre liv? Vi lämnade ett redan bra land för ett bättre, de lämnar en misär till land för ett land att kunna leva i... Är inte det skillnad?

Vi måste öppna ögonen, öppna öronen för vad som händer i världen. Jag kommer aldrig förstå vad som pågår i alla dessa länder som lever i krig, diktaturer och fattigdom osv, för jag har aldrig varit där. Jag har aldrig upplevt det och jag hoppas jag aldrig kommer behöva uppleva det.. Men vad jag vet är, skulle jag uppleva det, då hade jag också flytt. Jag hade gjort allt i min makt för att leva mitt liv, inte bara överleva det. Hade inte du? 
Vi måste öppna ögonen, öppna öronen men allra mest öppna våra hjärtan. Hade vi behövt fly från vårt land hade inte vi velat ha några som lyssnade på oss, såg oss och som räcker ut en hjälpande hand? 

Jag förstår att vi inte alltid kan ta emot alla på en & samma gång, vi måste ha resurser för att hjälpa folk, det är mycket som fungera i processen i att ta emot flyktingar från andra länder. Vi har vårt ''eget svenska folk'' att värna om även självklart. Men jag tror aldrig någon har förlorat på att hjälpa någon? Givmildhet är aldrig något som kan vara ont. Vi måste inse att vår verklighet i ''landet lagom'' skiljer sig så fruktansvärt mycket från så många andra i denna värld. Om folk lyssnade, förstod och öppnade sina hjärtan så hade så mycket hat, oro och rädsla inte kunnat ta plats hos folk.  Om vi bara öppna våra hjärtan och försöker förstå andras verklighet så hade det funnits mer plats för empati. Jag hade önskat att vår verklighet i landet lagom hade varit verklighet i hela världen, men så är det inte.. 

Det vi tar för givet kan andra bara drömma om. Jag är så tacksam att jag är född i landet lagom och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva alla de hemskheter som finnes på andra platser i denna värld. Jag tar inte längre mitt liv och min verklighet för givet, jag uppskattar den tacksamt. Jag önskar att andra gjorde det även. Öppna era ögon & öron för hur det ser ut i världen. Om man även öppnar sitt hjärta lite för alla de som flyr hit för ett bättre liv så hade vi sluppit så mycket onödiga åsikter, fördomar, oroligheter och hat.. Vi alla vill samma sak, leva ett liv värt att leva, varför inte låta andra ta del av vår verklighet när deras verklighet är något vi aldrig ens kan eller vill föreställa oss? 

Likes

Comments

​Idag stod klockan på 06,30 och det är första dagen på nya jobbet. Jag ska jobba på ett HVB boende som ska öppna i kungsbacka kommun nu denna månaden och min nya arbetsgivare är Göteborgs Räddningsmission. 
Känslan av att ha ett heltidsjobb & fast månadslön är så skönt. För en gångs skull så är det slut på vikariat, timmar, deltid, äntligen så har jag ett ''riktigt'' jobb. 

Idag så fick jag åka in till Göteborg där det nu 3 dagar framöver är utbildningsdagar. Det var så roligt att sitta och lyssna när olika personer inom Göteborgs Räddningsmission gick igenom organisationen och berättade vad Göteborgs räddningsmission faktiskt är. Och jag måste säga att jag är så glad att jag har dem som arbetsgivare. Det är en ideell förening och dem gör så mycket gott för så mycket folk.. Jag känner mig stolt att vara en del i något större och faktiskt göra en skillnad. Detta ska bli riktigt utmanade och riktigt roligt! Ser redan fram emot att gå till jobbet imorgon, och då, då har man nog hittat rätt jobb! 

Likes

Comments