​Tänk vad februari har gått med raketfart. Det kändes som bara häromdagen när jag flyttade in i lägenheten men nu har faktiskt jag och Aron bott här i en månad & vi stormtrivs. Denna månaden har varit ett riktigt äventyr. Jag fick heltidsjobb på Göteborgs Räddningsmission, en jätte intressant och rolig tjänst där jag ska jobba på ett HVB boende som kommer öppna nu i mars. Så nu startar vi mars månad med nytt jobb och en massa nya erfarenheter. Så kul det ska bli! Jag har även varit reporter under Melodifestivalen och det har varit så otroligt roligt. Nu missar jag två deltävlingar, Norrköping som redan vart och Gävle som är i helgen. Men till Halmstad och andra chansen är jag tillbaka igen, längtar. Saknar att leva i mello-bubblan och mina underbart fina vänner som jobbar som press under mello. 

Idag så sitter jag hemma med åter igen en näsa som rinner, ett huvud som dunkar och en kropp som är helt slut.. Dessa mediciner drar verkligen ner mitt immunförsvar otroligt mycket och jag orkar inte.. Jag som inte är sjuk ofta blir helt plötsligt mer sjuk än vanligt av bara en liten förskylning. Får äta pepper & ingefära eller något. 

Blir att ta ett varmt bad sedan, äta och dricka mycket vatten och varm choklad och hoppas att det går över snarast! Så tråkigt att bara sitta hemma på dagarna, blir galen.. Vart lite produktiv och diskat upp disken för 4 dagar samt slängt ner lite tvätt i tvättstugan.. Så gör man iallafall något vettigt. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Så idag så var det dax att ta tag i tvätten, disken & lägenheten. Tvättkorgen är överfull, disken är staplad över hela bänken i köket och lägenheten är upp och ner. Inte ens resväskan från helgen är uppackad.. Under tiden Aron ligger på sängen och sover så går jag runt i lägenheten och börjar fixa. Trots att jag fortfarande är krasslig så mår man nog inte bättre av att leva i en lägenhet där kaos råder. Det tog väl bara 1 timme eller två så var lägenheten ren från smutstvätt, disk och är åter i ordning. Det finns inget som slår känslan av en nystädad lägenhet. Alla dem som känner mig vet hur pedantisk och ordning & reda det ska vara hemma hos mig. Jag hade helt seriöst vart den perfekta frun.. Vilket jag faktiskt var.. haha!

Nu är lägenheten städad, blev en storstädning, damma, damsuga och sedan moppa golvet. Som belöning tappade jag upp badkaret med gott badskum och tände ljus och sedan la mig ner med ansiktsmasken på och njöt.. Aron verkade vara lite avundsjuk för han ville hela tiden stå med tassarna på badkaret och ett tag var jag lite rädd för han skulle hoppa i han med. Det är nog dags att bada han också snart men min energi för dagen är förbrukad. 

Nu ska jag sätta mig i soffan, njuta av hur rent och fint det är och bara ta det lugnt resten av kvällen. Alla blockljus & doftljus är tända, lamporna släckta och framme så kan det hända det ligger en chokladkaka framför.. Blir väl ett avsnitt eller tio av O.C.. Det är ju så spännande! 

Likes

Comments

Det känns så avlägset men ändå så nära. Skilsmässan gick igenom precis innan årsskiftet men ändå så känns det så långt borta. Var det verkligen bara två månader sedan jag mådde som sämst? Som jag satt hemma i lägenheten i Åsa och inte visste hur min framtid skulle bli eller vart jag och vovven skulle ta vägen? Jag hade inget jobb, ingen lägenhet efter februari och jag visste varken in eller ut. Var det verkligen 2 månader sedan jag låg vaken varje natt grubblandes på, -Vad ska jag göra härnäst?
Det känns så avlägset men ändå så nära. Det har hänt så mycket detta året och jag tror aldrig jag utvecklats såhär fort någonsin i hela mitt liv. Det har vart jobbigt, det har vart tufft, men samtidigt så har det vart precis vad jag behövt göra också, en riktig storstädning i mitt liv och lista ut, -Vem är jag & vem vill jag vara?

Som allt här i livet så är saker inte alltid lätt, men det behöver inte bli svårare än vad man själv gör det. Jag tror att tack vare att jag är uppväxt i en super bra familj där jag alltid fått lära mig att man kan bli vad man vill bli & man skapar sin egen framgång själv så tror jag även att man kan skapa sina egna motgångar ibland. Detta är nog något jag gjort ofta emot mig själv. Så när jag fick hem skilsmässopapperna så tänkte jag, -såhär vill jag aldrig må igen och detta vill jag inte uppleva någonsin igen. Det fanns bara en sak att göra. Jag måste göra en storstädning i mitt liv.

Istället för att alltid finnas där och fokusera på hur alla andra mår så lade jag faktiskt fokuset på mig själv. Nätterna jag inte kunde sova satt jag med min dator i knät och började skriva på bloggen. Jag kladda ner allt jag tänkte, kände och behövde få ur mig. För mig var det en stor hjälp att faktiskt förstå mig själv bättre samt tänka över mitt liv och hur det blev som det blivit. Jag insåg saker om mig själv som både skrämde mig men som även styrkte mig. Jag insåg att jag faktiskt har valet att göra vad jag vill, bli vad jag vill och nu gäller det bara att komma på vad det innebär för mig. Jag satt och skrev ner mina drömmar och mål med hur jag ville min hälsa skulle vara, min relation med familj och vänner, vad ska jag vill arbeta med, hur min relation till mig själv ska vara, samt hur mitt kärleksliv ska vara. Vilken typ av kille vill jag ha vid min sida när jag väl är redo att börja dejta igen. En tanke som fortfarande är skrämmande men samtidigt spännande..

När jag fått ner alla min mål, önskningar och förhoppningar om framtiden så var nästa steg, hur ska jag ta mig dit? Och det är något som jag jobbar på varje dag, vill man utvecklas som person och få det liv man önskar få, då gäller det att varje dag ta ett steg i taget för att ta sig dit. Jag insåg att jag ofta har väldigt bråttom med saker och när jag hittar en ny passion eller något jag gillar då kör jag 110 % och glömmer av dem andra delar i mitt liv som måste få minst lika stor uppmärksamhet. Jag har lärt mig att man måste prioritera och ta en sak i taget, för var sak tar sin tid.

Nu sitter jag här, i min alldeles egna lägenhet med vovven sovandes vid mina fötter. Jag startar mitt nya heltidsjobb den 1 mars, ett arbete som jag verkligen ser fram emot att jobba på och är så lycklig över att jag fått. Jag har fått chansen att vara reporter för en tidning och varit med under melodifestivals cirkusen och träffat så många nya vänner och nya möjligheter. Jag har världens bästa familj som jag vet skulle göra vad som helst för mig & mina fina vänner som står kvar vid min sida efter allt som hänt det senaste.

Ibland så är livet rent utsagt ett helvete och allt kan kännas hopplöst, jag om någon har vart där. Men det som är det fina med det är att då vet man verkligen hur det känns när allting är helt fantastiskt och man känner att nu, nu börjar jag känna mig lyckligare. Livet är kämpigt, svårt och jobbigt men så länge man står på sig, kämpar och vet vem man är eller vill bli så är ingenting försent. Det kan alltid bli bättre! Så länge man jobbar på sig själv, vem man är, vad man vill bli och hur man vill sitt liv ska bli så lovar jag att en dag så kommer det bli så!

Äntligen så är jag på rätt väg och jag har kommit så långt från vart jag var två månader sedan. Mitt liv börjar falla på plats. Vad som kändes som ett 5000 bitar pussel är nu reducerat till ett 100 bitar pussel och jag har hittat mina hörnbitar och bygger på bit för bit varje dag. Jag har inte hela bilden framför mig nu på direkten över hur det kommer sluta, men jag vet att jag sakta men säkert kommer komma dit. Jag har inte bråttom, att få det liv man vill ha och bli den person man vill bli är inget som kommer över en natt, det är något som sker varje dag resten av ens liv och jag känner mig så positiv inför framtiden!

Likes

Comments

​Under helgens mello-bubbla så vet alla som jag träffa att jag vart krasslig.. Jag tänkte att det bara är lite förekylning och det går över av sig själv, men när man käkar läkemedel och tar sprutor som sänker ens immunförsvar så får man vara lite försiktig. Så idag så vart jag hos läkaren och blev sjukskriven en vecka så jag kan bli av med feber, halsont, huvudvärk, snuva och en hals som känns som sandpapper. Tydligen ska jag försöka vila min röst så mina stämband får vila sig och återhämta sig efter helgen men även efter sjukdom.. 

Så nu sitter jag här, hemma i soffan med O.C på och en pizza framför mig och undrar hur jag ska gå från en fartfylld helg med en massa vänner och folk runt mig till att ensam sitta här och ha tråkigt? 
Det kanske hinns med mycket bloggande denna vecka och en massa andra saker man kan göra när man ändå bara orkar ligga på soffan, som att kolla igenom en hel säsong med O.C. Fylla tvättkorgen full med tvätt, se till att disken staplas i köket och att högen med snorpapper växer till en vacker pyramid? 

Vilken härlig vecka jag ska ha.. Tips på bra serier eller film man kan kolla på så man inte dör av uttråkning? 

Aron känner med mig, han ser lika trött ut som mig. Skönt att ha han gosandes när man är sjuk.

Likes

Comments

​Vilka dagar det blev i Malmö under melodifestivalens andra deltävling. Jag åkte ner redan under torsdagen och åkte hem söndag morgon direkt efter efterfesten.. Jag åkte ner halvkrasslig med lite snuva och kom hem med fulländad feber, hosta, snuva & en kropp som vill gå i ide ett par månader. Var det värt det? Ja självklart jag hade så roligt, lärde känna så mycket nya vänner och speciell plats får nog mina tre snälla väskbärare i mitt hjärta + världens mest härliga tjej Julia. Tror inte helgen hade vart hälften så rolig om det inte vore för henne! Älskar när man träffar en ny människa som man bara klickar med direkt, så var det med Julia. Hon krigade uppe med mig till klockan 7 på morgonen i söndags efter efterfesten. Vi höll oss vakna och jag hann med tåget hem till Göteborgstrakterna där jag sedan kunde slänga mig i sängen och äntligen sova..

Jag tror jag lade mig i sängen runt klockan 11, efter jag tagit mig en dusch, tagit några alvedon och sedan bytt om till en stor mysig t-shirt så kunde jag äntligen lägga mig och sova i min egna säng, som den vart saknad. Borta bra men hemma är ändå bäst! Klockan 13 ringde det på dörren så då fick jag skynda mig upp och klä på mig, äntligen så var min älskade vovve tillbaka. Inte sett honom sedan torsdag och det var knappt han ville skiljas från dem som haft han i helgen. Känns skönt att han trivts så bra, men man blir ju lite svartsjuk! 

Helgen bjöd på många goda skratt, ett starkt startfält i melodifestivalens lördagsfält, David Lindgren och Wiktoria som gick direkt till final och Molly Pettersson Hammar och Isa som gick till andra chansen. Efterfesten var inte riktigt lika bra som efterfesten i Göteborg var, tyvärr. Den slutade klockan 3 liksom.. MEN man har hunnit lärt känna så mycket mer folk och börjar komma in i gänget på mello, och vilket gäng vi blitt! 

Jag längtar tills det blir andra chansen i Halmstad om någon vecka, då träffar jag alla igen, förhoppningsvis helt frisk och pigg så jag kan visa mitt allra rätta jag. Tills dess så blir det jobb och vila, så jag blir frisk från denna dumma förekylningen/influensa eller vad det nu är jag fått.. Har man redan ett immunförsvar som heter sämst så gäller det att vårda det ömt.. Nu blir det sängen för mig, får prata mer Mello en annan kväll! 

Likes

Comments

Nu sitter jag på öresundståget med slutdestination, Malmö Arena där Melodifestivalens andra deltävling äger rum. Det kommer bli en lång men förhoppningsvis rolig helg, jag ser fram emot den iallafall.
Ikväll så blir det välkomnsfest för press, artister och alla involverade i Melodifestivalen, nu under dagen så har artisterna fått repa på scenen för första gången, sett lite bilder från kollegor och arenan ser riktigt nice ut. Ska bli spännande att få kika runt då det blir första gången för mig på Malmö arena.

Imorgon ska jag på genrep och se showen för första gången, så ska bli spännande och se hur artisternas framträdande ser ut och hur deras låtar är.. Dem har ju lite att tävla med efter Göteborg satte ribban rätt så högt förra helgen.

Nu ska jag sitta och fila lite på intressanta intervju frågor och se till att få fram riktigt bra material under helgen. Skönt att åka tåget ner och inte bil för på det sättet så kan jag faktiskt jobba under restiden, vilket jag ska göra nu! 

Håll er uppdaterade via min blogg, Facebook, istagram & snapchat! 

Likes

Comments

Den senaste tiden är det så många vänner och bekanta som skrivit eller sagt. -Åh du har alltid sån tur Matilda med allt när det kommer till jobb, erfarenheter och det mesta''. Ja kanske, men framgång kommer inte bara för man råkar ha tur. Det är inte så att jag sitter hemma på dagarna, rullar tummarna & rätt som det är så har jag fått ett nytt jobb? Verkligen inte..

Jag letar ständigt efter nya utmaningar, erfarenheter och upplevelser och jag får dem genom hårt arbete och genom att ständigt vara aktiv, social och framåt. Det gäller att visa sig inom det man vill jobba, hur ska man annars bli sedd? Ja, ibland har man tur. Man råkar befinna sig på rätt ställe på rätt tidpunkt och ja, framgång består nog av 90 % hårt arbete och 10 % tur. Men hade man inte lagt ner dem 90 % hårt arbete så kommer  man aldrig nå fram till de 10% med tur. Man får själv skapa sig öppningar, kontakter & möjligheter, sedan om det blir något av det kan självklart ha med lite tur att göra.

Så hur blir man framgångsrik? Hur får man fantastiska möjligheter i livet? 
Tror inte det finns bara ett svar på dessa frågor utan det är så många omständigheter som leder fram till framgång och vägen är inte enkel. Det krävs vilja, envishet, ödmjukhet, passion för det man gör, misslyckanden och ett flertal nej innan man får det ''Ja'' man längtar efter. Det gäller att våga ta för sig, våga misslyckas men sedan våga fortsätta. Vi lär oss av våra misstag och vi växer utav dem. Vill man något tillräckligt mycket och kämpar för att komma dit så lovar jag att ingenting är omöjligt. Så länge man vågar inse att det inte är en dans på rosor. Det är en tuff och slingrig väg och det gäller att veta precis vem man är och vad man vill och så fort man vet det, grattis! Då har du kommit en lång bit på vägen, då gäller det bara att visa andra vad du går för, våga ta plats, våga misslyckas, våga ta risker och våga att drömma stort. Du är den enda som kan ta dig själv till att bli framgångsrik, ingen kommer göra det åt dig. 

Likes

Comments

​Dagen är kommen då uppdateringen till Instagram har släpps där man kan hantera flera utav sina konton utan att behöva logga ut. Man kan helt enkelt lägga till flera konton (max 5) under inställningar & sedan enkelt skifta emellan dom utan att behöva logga ut. 

Helt plötsligt blev det så mycket lättare för många utav oss som kanske har fler än ett instagram konto. Det ska ju vara enkelt att hantera sina sociala medier, vilket det verkligen blir nu med denna nya uppdateringen på instagram!
​Vad tycker du om den nya uppdateringen? 

Likes

Comments

Skumpa som sprutar, kläder som flyger av & stämningen var på topp igår på Melodifestivalens Efterfest på Elite Hotell, Avenyn. Kvällen bjöd på sång, dans, god mat & Artisterna från melodifestivalens första deltävling i Göteborg vet hur man festar. Kvällens finaster som ni säkerligen redan vet blev Ace Wilder och Robin Bengtsson som gick direkt till final. Albin & Mattias samt Viktor & Samir skickades till andra chansen som tar plats i Halmstad om dryga månaden.

Jag vet inte vart jag ska börja beskriva gårdagens efterfest någonstans. Artisterna började dyka upp en strax före midnatt & när klockan slagit tolv så var festen igång. Det bjöds på god mat bestående av Buffé i Sushi stil, min favorit för kvällen var honeyporken som var otroligt god.

Det dröjde inte länge innan musiken tilltog och artisternas låtar började spelas av DJ'n. Artisterna dansar och sjunger glatt med till sin sång och vissa bjuder till och med på en riktigt show. Anna Book och Viktor var dem man såg mest på dansgolvet tillsammans. Viktors klädplagg började åka av ett efter ett och till slut stod han endast i sina skor och byxor dansandes med Anna Book som trots att hon blev diskvalificerad var dansglad och hade kul hela kvällen.

Artisterna som stod i centrum under kvällen var självklart Ace Wilder & Robin Bengtsson som gick direkt till finalen i Globen. Jag lyckades få en intervju med Ace Wilder som ni snart kommer kunna se på Aftonkurirens -tv. Där visar hon mig några dansmoves inför kvällen! Robin firade rejält och han var till och med kvar och festade när jag rörde mig vidare klockan 4 på morgonen.

Kvällen för otroligt lyckad och det var härligt att fått vara med på efterfesten, för jag hade så roligt! Minglade runt med både artister och alla möjliga människor som var där.. Nu sitter jag här hemma super trött och glad att fått vara med under helgens melodifestivals fest. Kom hem klockan 11 imorse och har nu sovit några timmar men inte är jag mycket piggare för det. Resten av kvällen kommer spenderas i soffan med chips & The O.C.

Se bilderna från kvällens efterfest här!

Ace Wilder & jag! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Robin Bengtsson. Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Viktor & Samir! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Ace Wilder. Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Putte! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Albin & Mattias! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Albin & Mattias! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Albin & Mattias! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

De reserverade borden för artisterna med deras sällskap! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

God mat! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Snodde en kram från Samir! Foto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB

Snodde en kram till av ViktorFoto: Tobias Dahlén, Sweden Photo Passion AB 

Likes

Comments