​Så idag när jag hämtade posten så var det från tingsrätten i Varberg. Jag blev lite chockad av att redan få pappersbeviset från tingsrätten att vår skilsmässa nu gått igenom lagligt och jag numera inte längre är gift utan en ensam singel kvinna var en konstig känsla eller rättare sagt är en konstig känsla. Detta var ju inte vad jag hade planerat, detta fanns inte ens i mina tankar. Att jag skulle stå 21 år gammal och frånskild från mannen som jag trodde var mannen i mitt liv.. 


Med facit i handen så är det så många saker jag hade kunnat göra annorlunda det senaste 2 åren som hade kunnat ändra mycket. Visst är det lätt att vara efterklok när man har facit i handen? Problemet är ju att det kallas att vara efterklok av en anledning, att man är klick i efterhand. Men jag ångrar inget i mitt liv, kanske just för stunden när det är som allra jobbigast och man fortfarande är så ledsen att man inte kan sova på nätterna men när känslan av tomhet, ledsamhet, arghet och undran har lagt sig så inser man att det som har hänt är precis vad jag ville skulle hända men som inte hände så som jag hade tänkt. 

Vi kan inte styra över våra liv, vi går inte runt med facit i handen på allt som kan hända eller ska hände. Ibland gör vi misstag och kommer in på sidospår i våra liv, och detta var ett av dom för mig. Men jag är så många erfarenheter rikare, jag hade det bra på så många sätt men inte tillräckligt för att stanna kvar. Jag valde att lämna och varför det är mina anledningar och någon dag kanske jag berättar. Men jag var inte lycklig och alla förtjänar att vara lycklig. 

Jag tänker inte sitta och hänga läpp och sörja vad som kunde blivit, för man vet aldrig Man får ta beslut baserat på vad som känns som det rätta att göra, vilket jag gjorde. Och jag vet att det var rätt beslut så därför blir det enklare men absolut inte lätt för mig att gå vidare i mitt liv. Jag tänker ta dessa 2 år och ta till mig dom för det är erfarenheter som gör mig starkare. Jag har så mycket gott i mitt liv och jag vet att detta var rätt. 

Nu kan jag gå vidare i mitt liv med ett helt nytt år framför mig och låta mig själv ta plats i mitt egna liv och välkomna nästa år med öppna armar med ett leende på läpparna! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Man brukar säga ''friskt vågat, hälften vunnet'' & det är verkligen något som jag känner att jag vågar göra här i livet. Man måste våga sig på saker, våga misslyckas, för gör man aldrig det så kommer man aldrig heller vinna något. 

Vissa saker tror jag man måste lära sig ''den hårda vägen'' & vissa saker klarar man av galant. Dem saker som jag kanske klarar av galant får någon annan lära sig den hårda vägen och vice versa. Ibland kanske man kan slippa lära sig vissa saker, då man kan lära sig från andra människors misstag. Vi alla har våra styrkor respektive svagheter och jag tror det är viktigt att våga vara ödmjuk och erkänna för sig själv vilka styrkor och svagheter det är man har. Det är viktigt att våga rannsaka sig själv emellanåt för att stämma av läget. Mina styrkor jag hade förra veckan, förra året eller för 10 år sedan kanske numera är mina svagheter? Eller något ännu bättre, min svaghet jag hade för ett tag sedan kanske nu blivit min styrka? 

Väldigt ofta så är det enklare att hitta sina egna svagheter än styrkor och det är ok, så länge man inte låter sina svagheter tar för stor plats eller växa och bli större. Vi är människor och vi utvecklas ständigt, varje dag, varje vecka och från år till år så blir vi nya människor. Vi behöver utvecklas och förändras & dem vänner som står bredvid oss oavsett vad är dem vi får se till att hålla hårt i, dem är våra hjältar! 

Nu står vi inför ett nytt år och inför nya år kommer alltid nyårslöften man aldrig kanske lyckas hålla. Man vill på något sätt  ''börja om på nytt'. Så varför inte göra 2016 året vi faktiskt vågar? Sluta med dina ursäkter för vad det är för något du kan tänkas behöver jobba och bli bättre på, våga ta kontakt med killen/tjejen du alltid gått och vart småkär i, våga söka jobben du aldrig tror du kommer få men det viktigaste av allt VÅGA ta plats i DITT liv. Våga göra 2016 till året som du friskt vågar saker så är hälften redan vunnet! Likes

Comments


Älskar verkligen denna klocka från Daniel Wellington.
Stilren, snygg & en känsla av vintage över den. Passar på min arm perfekt. Tack mor & far för den vackra klockan jag fick i julklapp.
En lite fin symbol för nya tider som väntar & jag längtar till 2016, året då jag sätter mig själv i fokus och lever ut min dröm!
Våga vara sann mot dig själv!

Likes

Comments

En dag kanske du har turen att möta en sann, ärlig och öppen person. Redan från första gången du träffar dem så är dom mysiga & du kan inte sluta le i deras närhet. Känslan av lycka täcker dig från topp till tå. Tiden går alldeles för fort när du umgås med mysiga människor, helt plötsligt så har du druckit flera koppar te, pratat om en massa olika saker och allting verkar bara flyta på. Allt är så enkelt med mysiga människor. Trots att du kanske träffade personen för bara några få dagar sedan så inser du att denna personen är så mysig och är redan en av dina bästa vänner. Det är bara du och dem som existerar, tiden blir bortglömd.

När ni väl ska säga hejdå så vill du bara krama om den mysiga personen så hårt du bara kan, eftersom endast med dem känner du att du verkligen vågar och kan vara dig själv, fullt ut. Dem kan förstå saker som du aldrig berättat för någon annan innan och att prata om dem sakerna känns naturligt. Dina murar kanske rivs ner lite snabbare och du vågar låta denna mysiga människa komma dig närmare inpå än flera andra goda vänner du har. Du känner dig trygg, trots att du kanske inte känt personen särkilt länge alls. Du är redo att utforska det okända, erövra hav, simma oceaner, men bara tillsammans, för du trivs så bra i personens sällskap.

En dag kommer du att drömma om att vara som dem, dem mysiga människorna. Du vill ge din värme, ge andra glädje och styrka som de gav dig. Helt plötsligt så hittar du en lucka i ditt fullspäckade schema för att göra en trevlig middag för dina föräldrar, som kommer hem utmattad efter arbetet. Du skriver till dina vänner som du inte har talat med på ett tag. Det är när du upptäcker dolda, goda delarna av din själ, som redan finns inuti dig. Det är då du kan börja leva livet fullt ut, det är då du hittar modet att våga leva fullt ut!

Det är ett otroligt nöje att träffa en mysig person. De ändrar dig, Kanske är du själv redan en av dessa mysiga människor? Och om inte, varför inte bli en? Det kan dock vara ett hårt arbete, för nuförtiden har de flesta människor är vana vid att ta emot mer än att ge. Men livet handlar inte alltid om att få saker utan om att ge! För glädjen av att vara en mysig människa för någon annan är så värt det!

Visst är det värt ett försök?

Likes

Comments

Är det något jag värderat mycket enda sedan barnsben så har det varit mina vänner. Vänskap är något så otroligt viktigt men som gärna oftast tas för givet eller är ''utbytbart'', men vissa vänskaper man har kommer följa en genom hela sitt liv, och dom vännerna är jag så tacksamma att jag har!

Jag har sedan jag vart liten haft lätt för mig att träffa nytt folk och snabbt lära känna människor och ''få vänner och bekanta''. Något som jag är så glad över att jag har lätt för, då jag älskar att prata med människor och lyssna på dom och deras liv. Jag älskar djupa långa konversationer som man har sent på kvällarna när ens murar inte är lika höga och man ser förbi fasaden på någon och får en inblick i deras själ. Det finns så många vackra själar i denna världen och jag är lyckligt skattat att ha så många runt omkring mig vänner som familj.
Men vänskap är som jag skrev innan något som man lätt kan ta för givet eller ''byta ut''. Det är så enkelt att idag nå ut till vännner och bekanta via sociala medier att man tyvärr kanske inte tar tiden att träffas och ses lika ofta som man hade önskat man gjort. Jag kan själv erkänna att jag varit lite dålig på det den senaste tiden. Det kanske inte är så konstigt men jag inser hur mycket man faktiskt behöver träffa sina vänner i person och kunna ha dom därå sena samtalen på kvällarna, när man kan sitta och prata i timtals om allt och ingenting, ta ner sina murar lite och faktiskt vara ärlig om hur man mår och vara närvarande i sin vänskap.

Ikväll var en sån kväll! Två utav min allra närmsta vänner var här ikväll, Lina & Tova, vad som skulle bli en Harry Potter filmkväll resulterade i konversationer om allt man inte pratat om sedan sist man sågs. Vilket för oss var rätt längesedan men samtidigt känns det inte som vi vart ifrån varandra, är man bra vänner då eller?
Det var så skönt att kunna ta ner sina murar, slippa hålla upp en fasad och faktiskt kunna prata om hur man känner och varför man känner som man gör och faktiskt sitta med vänner som lyssnar, förstår mig och som ger mig styrka! Mina vänner är mina hjältar!

Det är så viktigt att uppskatta sina vänskaper och värna om dom, vissa vänner kommer följa en genom hela livet i vått och torrt, det är dom som blir ens utökade familj. Det är dom finaste och vackraste vännerna man kan ha. Vänskapen i sig kanske inte alltid är så vacker och fin då dessa vänner oftast är med en i vått och torrt men stannar oavsett vad, riktiga hjältar! Sedan finns det dem vänskaperna som är ''tillfälliga''. Vänner som man kanske är goda vänner med under vissa perioder av sitt liv men sedan ''växer ifrån' eller tappar kontakten med vilket självklart är jätte synd men dem vännerna är också hjältar för dom fanns där under den perioden av en anledning, kanske man kan kalla dom för tillfälliga hjältar? Det är oftast dom man drar nya erfarenheter och lärdomar av som man kanske inte hade fått annars? Förstår ni hur jag tänker? 

Men den absolut viktigaste vänskap man kan ha i sitt liv är till ens närmsta familj och släktingar och där har jag så tur! Jag vet att jag kanske inte alltid visar uppskattning och tar dessa för givet ibland men dem vet att jag älskar dom oavsett vad och jag alltid finns där för dom så som dom alltid finns där för mig. Dessa vänskaper får man värna extra mycket om då man faktiskt aldrig kan ''byta'' ut en syster, bror, mamma, pappa eller liknande. Dom kommer alltid finnas i ens liv oavsett om man vill eller inte och min familj hade jag inte bytt ut för något i denna värld. 

Vad jag villl säga med allt detta är att värna om era vänskaper, när hörde du av dig sist till din bästa vän, gamla barndomsvän eller kanske en familjemedlem? Nu i jultiderna är det perfekt att räcka ut en hand och finnas där för någon och bara låta era vänner och nära och kära veta hur speciella dom är för er. Vi alla älskar att få uppskattning och känna oss älskade. Så nu i juletids, sprid glädje, uppskattning och kärlek till era nära och kära. Vilka är era hjältar? Låt dom veta vilka dom är. Likes

Comments

​Julen närmar sig med stormsteg och något som jag sett fram emot så länge kommer inte riktigt ske såsom jag hade önskat och hoppat. Jag hade tänkte mig en lägenhet full med juldekorationer, julgran och att tillsammans dekorera vårt hem för första gången som ett gift par.. Men ibland blir det inte som man tänkt. Istället så ekar lägenheten tom efter både mannen och julen och kvar är jag och hunden. Tack och lov att man har hunden iallafall så man inte blir helt ensam. Det verkligen suger när man får se sanningen i vitögat och inse att nej, denna gången blev det inte som det kanske borde vart, denna gången gick det rakt åt skogen.. 

Det är så lätt att vara efterklok, att se saker i efterhand som man borde sett tidigare, gjort saker man borde gjort för längesedan men det går inte att leva i vad som kunde ha varit. För det kommer äta upp en inifrån och det kommer sluta med att man står där bitter och ledsen, nej tack sån är inte jag och planerar inte heller på att bli. Däremot så är det okej att sörja något man aldrig fick.. 

Ibland så handlar inte allting om det lyckliga slutet utan ibland så handlar det om historien som leder fram tills det ''lyckliga slutet'', jag måste bara inse att min bok kanske inte bara är en bok, det kan hände att det är en serie? Vad vet jag vad livet har att erbjuda? Ibland så handlar det om historien och de erfarenheter man plockar på sig på vägen, för det är så många erfarenheter jag har blivit rikare på detta året, gott som ont. Fast egentligen så är nog alla erfarenheter goda att ha men kanske inte alltid goda att uppleva. 

Julen kommer inte bli så som jag sett fram emot och hoppats på men det är ok! För det är okej när saker inte går som man tänkt.. Det är okej att snubbla eller rent av falla pladask på huvudet, så länge man ställer sig upp och fortsätter framåt med erfarenheter istället för tungt bagage. ''What dosen't kill you makes you stronger''? 

Denna julen kommer bli annorlunda och kanske inte den bästa julen jag kommer vara med om.. Den kommer bli en tung, jobbig och lite ensam/tom julafton, men det finns alltid ett nästa år, en nästa julafton och jag kan inte vänta tills den kommer för att se vart i min bok jag befinner mig då. Jag vill inte leva i det förflutna, jag vill lära mig utav det och sedan leva i nuet där jag själv kan påverka historien istället för att se tillbaka på något som redan inträffat jag ändå inte kan göra någonting åt. Jag traskar vidare med erfarenheter inte tungt bagage! 

Likes

Comments

Häromdagen när jag scrollade på Facebook så såg jag ett av Ashton Kutchers inlägg som fånga min uppmärksamhet. 

Jag insåg hur mycket sanning det låg i dessa två korta, enkla meningar men samtidigt så betydelsefulla.
Kanske har jag gått runt dem senaste veckorna och tänkt i helt fel banor? Eller rättare sagt, jag har gått runt de senaste veckorna och tänkt i fel banor. Man brukar ju alltid få höra att ''allting händer av en mening.'' Men ibland har jag svårt att inse vad den meningen är. Vissa dagar sitter man och undrar hur kunde det gått så här jäkla fel? Varför såg jag inte detta innan? Hur naiv har jag kunnat vara? Jag borde veta så mycket bättre. Och ja, i efterhand när man har alla korten framför sig så är det självklart att det är enkelt att vara efterklok. Du har ju då helt plötsligt alla korten framför dig och det är inte förrän dess du ser hela bilden.. Det är okej att göra misstag, det är okej att misslyckas, för alla dom misstagen och misslyckandens har tagit dig och mig dit vi är idag. Dina misstag definierar inte vem du är som person, du är inte dina misstag! Det som definierar dig är vad du gör efter du ser alla korten framför dig och hur du väljer att gå vidare från dem.

Ibland önskar jag att man kunde gå igen livet med facit i handen! Hur skönt hade det inte varit att vetat vem ens soulmate är, vem man är menad att vara med. Vad man är menad att göra med sitt liv, vilket jobb man skulle vara grym på. Vilka saker man älskar och är duktig på att göra. Veta vilka vänner som alltid kommer stå bredvid dig oavsett vad. Eller veta hur du undviker att få ditt hjärta krossat, slippa göra tusentals misstag innan du inser en enkel sak. Tänk vad skönt det hade varit att bara veta vad som hända skall och slippa ramla, få skrapsår och ärr efter de misstag vi gjort eller kanske kommer göra? Visst hade det vart skönt?
Men är det inte det som är meningen med livet? Att bli kär i helt fel kille? Göra samma misstag kanske inte bara en gång utan tio gånger innan man inser att det är fel? Bråka med sin bästa vän över något otroligt dumt och korkat för att sedan inse att man faktiskt är bästa vänner i vått och torrt. Man måste ramla, man måste få skrapsår man måste få göra misstag och känna sig misslyckad ibland. För det är en del av livet. För hade vi inte dem jobbiga, svåra stunderna i våra liv, hur skulle vi kunna uppskatta dem lyckliga, vackra och ljusa stunderna i vårt liv?

Jag kommer inte låta mig bli definierad av de misstag och misslyckandes jag gjort i mitt liv och jag kommer inte heller välja bort de misstag och misslyckandes jag gjort för dom är en del av vem jag är. Från dom kommer jag ur starkare, från dom får jag mina erfarenheter och från dom tar jag lärdom. För gör jag det då kommer jag ständigt att utveckla mig som person, jag kommer se vilka kort som kan komma i förväg och kan undvika dom. Jag kommer ha lättare att välja mina framtida kort då jag vet vilka kort som kan komma och vet vilka jag ska välja bort. Jag kommer veta när jag är som lyckligast för jag kommer att veta hur det känns att vara olycklig. Jag kommer att veta hur framgång kan nås då jag vet hur misslyckanden kan vara. Jag vet vilka mina bästa vänner är för dom kommer ha vart med mig i min resa och stöttat mig när jag behövt det som mest. 

Jag kommer bli definierad utav vad jag gör utav det jag har och inte utav det som vart. Styrka är något som kommer inifrån och för att kunna vara stark så måste man kunna vara svag. Man måste kunna vara med om motsatserna mellan saker för att veta vad man har i sitt liv.. 
Jag vill inte leva mitt liv med facit på vad som ska ske i mitt liv utan facit på vad som har skett i mitt liv och sedan följa de drömmar och förhoppningar jag har på framtiden. Jag skapar min egen lycka, mitt eget liv utifrån vad jag har och jag är tacksam för allt jag varit med om i mitt liv, gott som ont. För det har gjort mig till den människan jag är idag och det kommer fortsätta göra mig till den människan jag kommer att bli, varje dag under resten av mitt liv. Jag kommer vara tacksam för allt jag har i mitt liv, för det kommer göra mig lycklig. 
Kommer det göra dig lycklig? 

Likes

Comments

​Denna månaden har kommit med många oväntade ändringar i mitt liv.. 
Till att börja med så är man ''singel'' & nu väntar ett nytt läskigt kapitel i mitt liv. Det är dags att jag står på helt egna ben utan någon bredvid mig (förutom vovven Aron såklart). I februari månad så flyttar jag och hunden in till torget i Kungsbacka och börjar vårt nya liv.. Jag kan knappt bärga mig, det kommer bli ett äventyr och jag känner nu att allting kommer att lösa sig, en sån otrolig skön känsla. Jag vet inte vad framtiden bär med sig med vad jag däremot vet är att man får lära sig av sin egna historia och se till att använda det på ett bra sätt så man kan fortsätta framåt med en positiv inställning, för det vill jag verkligen ha! 


Likes

Comments