Ni är några som har undrat då jag tidigare nämnt att jag och J har känt varandra tidigare & ja det stämmer. Första gången jag och J träffades var vi 15 år och gick i sista klass på högstadiet. Vi träffades om jag inte minns fel genom att vi hade gemensamma vänner & en kväll så träffades vi på ett ställe i Kungsbacka som heter Elektronen.. Något som är lite sött är att J kommer ihåg denna tiden mycket bättre än vad jag gör, vilket är lite skämmigt. Men antar att jag gjorde lite större intryck på honom än han gjorde på mig? HAHA nej, jag bara skoja, tror han har bättre minne bara! Vilket fall som helst så var det då vi träffades, 15 år gamla, unga & dumma och som ni alla förstår så höll det inte särskilt länge & vi kanske dejtade 2-3 månader högst.. Jag har dock några minnen som jag verkligen inte har glömt från J och min tid när vi var 15 år såsom J köpte blommor & choklad till mig när jag fyllde år. Han var supernervös första gången han skulle hem till mig och träffa mina föräldrar (något som kanske inte ändrade sig direkt till denna gången).

Vi har alltid oavsett om vi dejtat eller ej fortfarande varit bra vänner. Vi har hållit kontakten hyfsat genom åren & träffats lite då och då som vänner och umgåtts, något som jag verkligen har vart glad över för nu nästan åtta år senare så är han min pojkvän & vår relation har aldrig varit bättre. Så hur träffades vi denna gången? Ja ni alla har kanske hört om tinder? Nej jag skojjar inte, vi återupptog faktiskt kontakten när vi matchade på tinder, såhär hände allt.

Det var en vanlig lördag och jag och mina tjejkompisar Lina & Tova skulle åka in till Göteborg en regnig dyster dag för att ta en fika & gå på stan. På tåget in till Göteborg så kom vi in på samtalet tinder & försökte komma fram till om vilken typ av kille är vår kille, vi alla hade uppe tinder på telefonerna & när vi står i Lisebergstunneln med tåget så kommer en bild på J upp & jag skrattar lite och säger att detta är mitt ex från när jag gick i 9an. Tova & Lina utbrister men han ser ju as bra ut, swipa höger?! Jag sitter och kollar igenom hans bilder & tillslut så blir det skipat höger på J & vi matchar direkt. Jag tänker inte så mycket mer på det men när jag ska stoppa ner telefonen & hoppa av tåget så plingar tinder till med ett meddelande från J -Hej, det var inte igår, står det & sedan så skrev vi under hela tiden jag var inne i stan med tjejerna. J skriver att han jätte gärna skulle vilja ses någon dag & jag tänker varför inte & skriver att det kan vi självklart göra. Jag och tjejerna ska snart skiljas åt så jag tänker -varför inte träffa J idag? Är ju inne i Göteborgs och han sa att han inte gör något speciellt, slänger iväg ett meddelande - ska vi ses idag? Kanske ta en fika eller något är as hungrig? J svarar direkt, -Ja visst, vi kan laga middag hos mig?

I ett ruskigt Göteborg tar jag vagnen från kungsportsplatsen till Avenyn för att möta upp J.. Trots att vi känner varandra sen tidigare så pirrar det lite i magen trots allt, tankarna gå runt i huvudet och jag försöker komma ihåg när jag sist träffade J. Det måste varit något år sedan när vi såg American History X hemma hos honom, gick en promenad i ett kallt Göteborg, satt på en parkbänk i Haga & pratade om livet. Han skulle åka till USA med familjen några veckor och jag gick nog gymnasiet & det skulle bli sommarlov.. Han lovade att höra av sig när han kom hem igen, men uppenbarligen så hände det aldrig. Nu skulle vi ses igen, något år senare, lite mer vuxna & med rätt mycket händelser som hänt oss båda. Ses vi för vi vill vara vänner eller ses vi för något mer? Jag hann inte tänka så mycket mer för det var dags att hoppa av spårvagnen & där stod han. En snabb kram sedan går vi hem till honom & på vägen de gånger han inte märker så kollar jag in honom från topp till tå och tänker, Shit he turned out good! Haha!

Än en gång är vi hemma hos J i hans kök, denna gången står han & lagar middag till mig & vi sitter och pratar i evigheter om allt och ingenting. Jag kan ju bara prata för mig själv men jag tror jag blev kär redan då.. Inte nog med att han lagade en riktigt god middag, att vi hade as bra konversationer och att han ser sjukt bra ut utan det liksom pirrar i magen igen.. På det sättet man liksom inte vet hur man ska dölja hur man känner, det kändes som jag satt där i hans kök, rosig om kinderna, med ett stort leende på läpparna och med ögon som glittrade emot honom. Han måste ha kunnat se rakt igenom mig.. Kvällen drog vidare med att vi drog förbi och tog ett glas på Humm där hans bror jobbar & han kom visst ihåg mig, sedan drog vi till biljardpalatset & spelade biljard (vi båda var svindåliga).

Han lyckades stjäla en puss när vi gick från biljardpalatset till kungsportsplatsen vid hållplatsen där en gatumusikant spelade gitarr & sjöng där & då vågade han äntligen kyssa mig. Som jag gått och kollat på hans läppar hela kvällen men that took him long enough.. Vi åkte faktiskt hem till mig i Kungsbacka båda två & där vi låg i sängen och prata halva natten innan vi somnade bredvid varann.. Han var en gentleman faktiskt hela kvällen men vad han inte visste var att han var fast redan då. Jag blev faktiskt kär i J från första blicken.. & antar att han blev kär han med för here we are again, tillsamman och sådär äckligt kära så det pirrar i magen, för det gör det verkligen. Får fjärilar i magen varje gång jag ser honom.. <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra veckan så var det äntligen dags för mig och J att gå på Göteborgs Operan och se Carmen. J fick biljetterna av sin mormor & morfar i julklapp och bjöd med mig som sin date! Ingen av oss har tidigare varit och sett en opera så vi båda var förväntansfulla över kvällen. J bjöd på överraskningsmiddag på Pinchos, ett ställe jag aldrig käkat på & det var verkligen supergott!
Att gå på opera är något helt nytt för oss båda och det var 4 timmars opera med 2 pauser på ca 25 minuter vardera. Carmen var faktiskt bra och som tur var så fanns det subtiles då hela föreställningen var på franska... Men vilken kväll! Vi hade det verkligen supermysig! Efter operan gick vi och firade 2 av J och mina vänner på Sticky fingers och efter det så drog vi hem & sov.. 4 timmar på operan tog faktiskt på krafterna! Men vilken kväll, så himla mysigt & har verkligen världens finaste pojkvän<3


Likes

Comments

Jag valde ett yrke som lätt går många förbi men som samtidigt tas för givet.
Det är jobbet som måste göras men när det väl är gjort så är det oftast osynligt eller en självklarhet.
Det är vi som tar hand om era nära & kära. Det är vi som kollar till er & "passar upp er" och försöker finnas till så gott vi kan för er när ni ligger sjuka på sjukhus. Det är vi som gör allt det som bara ska göras & vi gör det, så gott vi bara kan. Oftast så skyndar vi oss för vi har sällan några marginaler. Det är vi som vissa dagar älskar våra jobb och andra dagar går hem & undrar varför vi valde detta yrket. Vi har underbara dagar & vi har helt bedrövliga dagar, precis som alla andra jobb. När våra kollegor blir sjuka och sjukluckor uppstår vet vi redan att dagen kommer bli stressig. Det finns ingen personal att ringa in. Vi är redan kort om folk i vår dagliga bemanning så den som är sjuk får banne-mig vara redigt sjuk för att inte komma till jobbet. Till skillnad från andra jobb & yrken så går det inte att skjuta upp vissa saker, vi kan inte lägga våra patienter & vårdtagare på en hög på skrivbordet för att sedan ta tag i det när vi är friska igen.

Vi jobbar med er alla, och vi behövs alltid, oavsett tid på dygnet, oavsett om vi är för lite folk.. Det är vi som får skiten från er för att ni väntat i flera timmar på ett besked om vad som hända skall när ni ligger på sjukhus. Det är vi som får skit för att Arvid inte fick sin dusch som han brukar varje onsdag, varför Inga inte fick sin tvätt eller varför Göte inte fick sin städning & Lisa inte fick sin promenad hon sett mycket fram emot. Detta eftersom det är sjukluckor för dagen så schemat trycks ihop på oss resterande personal så det mest relevanta blir gjort. För tydligen går det att prioritera vad som är viktigast för människor när det krisar. Självklart kan en dusch, en städning, en tvätt eller någons aktiveringstid vänta tills det åter är fullt bemannat. Vi får prioritera vilka patienter som behöver ha hjälp först & vilka som får stå ut med att vänta lite längre. Självklart går akuta fall före de som faktiskt klarar att vänta ytterligare någon timme. Samtidigt är det vi som får en korg av Asta på Julaftons morgon för hon vill tacka för året som varit. Det är vi som får det där extra tacket för att vi hade tid att sitta och prata med Bertil när han kände sig lite ensam, det var vi som kunde ge den tröstande kramen till Maria som fått ett jobbigt besked av läkaren och Linus som äntligen fick ta bort sitt gips går hem med ett leende på läpparna. Det är vi som får stå ut med saker men även vi som får uppleva de mest fina saker. Vi får uppleva och höra så mycket som gör att vi både skrattar & gråter. Att lyssna på folks livsöden & historier, få höra om ungdomskärlek, kärlek som levt i över 50 år men även krossade hjärtan som än idag önskar de gjort saker annorlunda. Vi får höra folk som säger det levt ett underbart liv & vi får höra folk som önskar det hade gjort annorlunda.

Vi får springa mellan patienter för att stötta upp och hjälpa till där det behövs. Ibland behövs vi på flera ställen samtidigt och hur mycket man än vill kunna dela sig i 10 delar så går det inte. Ibland vet man att man kommer göra folk besvikna oavsett hur mycket man än försöker. Det är ett jobb med högt tempo, stress & man måste ha förmågan att kunna prioritera och bara få saker gjorda, även när man bara känner för att sätta sig ner och bryta ihop en stund då det ibland blir för mycket. Vi är bara människor precis som du, men ibland så krävs det att vi ska vara något slags övernaturligt väsen som bara ska få allting att funka. Tolka mig inte fel, trots allt det dåliga och jobbiga emellanåt så älskar de flesta av oss vårt jobb. Känslan av att hjälpa andra, kunna ta tiden att sitta och prata med någon som har ont & är rädd,finnas till för någon, att känna att man faktiskt hjälper någon. Det är anledningen till att de flesta av oss väljer att fortsätta. Trots dåliga arbetsvillkor, arbetstider & låga löner så biter vi ihop de jobbiga dagarna och njuter de bra dagarna. Tänk om bara fler visste om hur otroligt fint och roligt vårt yrke kan vara de dagar där allting bara fungerar? Hade inte fler valt att jobba med oss då? Om de som bestämmer lockar med högre löner, bättre OB, bättre villkor. Kanske skulle bättre arbetstider locka fler att jobba med oss?

Kanske hade vi då inte haft lika många sjukluckor för att vi som jobbar inte längre behöver slita så hårt & på så sätt spara på våra kroppar så vi håller oss friska och hela längre. Kanske hade bemanningen inte varit på minimum utan faktiskt såpass bra att när det blir en sjuklucka så ställer det inte till hela dagen om vi inte får in någon, för vi klarar oss en man kort?

Tänk om bara fler visste vilket underbart fantastiskt yrke det är att vara Undersköterska? Iallafall de dagar som bara flyter på och man känner att man knappt vill gå hem för att den där känslan av att vara viktigt, kunna finnas till och hjälpa andra fylls på och man känner sig tillräcklig på jobbet. Tänk om fler ungdomar vågade sig på att jobba inom vården? Hade de då kanske sett det vi ser, vi som jobbar varje dag? Att yrket är inte så bedrövligt som det sägs. Yrket är helt fantastiskt & jag själv verkligen älskar mitt jobb som undersköterska. Trots allt det dåliga. Jag önskar bara att lite saker var lite bättre, att våra förutsättningar var lite bättre vissa dagar. För dagarna då vi är fullt bemannade, har marginaler och allting bara flyter på, det är de dagar som vi undersköterskor valde yrket för. Det är de dagar som påminner oss om varför vi valde att utbilda oss till undersköterskor och välja att arbeta inom vården. Vi är så måna om de vi tar hand om och de dagar vi har full personalstyrka och goda marginaler är dagar vi önskar vi hade varje dag. För det är de dagar vi har den extra tiden för att prata med Arvid innan duschen för att välja ut lite extra fina kläder, vi hinner stryka & mangla Ingas tvätt, Göte fick både en städning samt fick äntligen bjuda på kaffe & choklad innan vi gick därifrån och Lisa fick äntligen sin promenad. Asta blev glad när hon fick tackkort för julklappen, Bertil kände sig tacksam för att han fick lätta på sitt hjärta och fråga de frågor han undrade efter läkaren varit inne och pratat med han. Linus som äntligen fick av sitt gips kunde sitta och berätta om hur han äntligen kunde klia sig på armen igen efter 6 veckor med gipsad arm.
Tänk om fler kunde se vårt yrke som vi gör? Se tjusningen i det vi gör men även den uppgivenhet vi känner när förutsättningarna inte är på vår sida.

Om våra förutsättningar hade vart bättre, såsom bättre löner, ob, arbetstider och bemanning var bättre -då tror jag fler hade gett sig in i yrket utan att ens blinka. Även fler av oss Undersköterskor hade kanske stannat & inte valt ett annat, enklare yrke, för tro inte att det vi gör är enkelt alla dagar.

I slutet av dagen så kan det vara vem som helst av oss som ligger där på akuten på sjukhuset eller på en vårdavdelning. Kanske är det din familjemedlem eller släkting som ska få hemtjänst eller bo på boende? Är vi inte alla i kontakt med vården på ett eller annat sätt, så borde inte vi alla vara måna om att den fungerar? Detta är något vi alla Undersköterskor vill dagligen, så tro oss när vi säger att vi gör vårt bästa!
Vi är ju trots allt "bara" Undersköterskor, men hur hade vården sett ut utan oss?

Likes

Comments

I lördagskväll var jag och J på Gatsby inspirerad tillställning i Alingsås. Vi båda hade klätt upp oss i Gatsby anda och alltså.. Hur glad är jag inte över att ha en kille som för det mesta klär sig snyggare än vad jag gör? Det är både sjukt irriterande men ändå rätt sexigt.. Killar som kan klä sig snyggt och stiligt, alltså, ja tack!
Vi hade en super trevlig kväll med mingel & dans. J överraskade mig rejält när efter mycket tjat om att jag ville ha med han på dansgolvet så hängda han helt plötsligt bara på. Inte nog med att han ställde upp och dansa, utan killen kan ju banne-mig dansa.. Där buggade vi, snurrade vi och dansade (I TAKT) till musiken runt och hade sjukt mysigt. Blev jag mer kär i min pojkvän? Eh.. JA! Han imponerade BIG TIME!! Vilken kille jag har! Sammanfattningsvis så hade vi en riktigt mysig kväll & på vägen hem från Alingsås lämnade jag av J i Göteborg så han kunde hänga med grabbarna ut och sedan körde jag vidare hem för att sova. Det är ju min jobbhelg på nya jobbet, som tur var så jobbade jag söndag kväll, så hann sova ut lite innan det var dags för ännu en dag på jobbet..

Här kommer lite bilder från Gatsby partyt!

Likes

Comments

Idag är det första dagen på mitt nya jobb. Ett jobb jag länge gått och suktat efter & som jag tror kommer passa mig väldigt bra. Efter flertal intervjuer på Sahlgrenska så är det nu bestämt, idag börjar jag jobba på Akuten i Mölndal!
Att jobba inom akutsjukvård och i det första steget inom akutsjukvård på akuten ska bli så extremt spännande. Jag vill ha ett jobb där det är fart och fläkt, man träffar mycket människor, det är snabba beslut & man får ha lite jävlar anama liksom så saker blir gjorda. Jag har ju tidigare jobbat på kardiologen i Varberg vilket jag tror ger mig en extremt bra fördel nu när jag kommer börja på akuten i Mölndal. Det kommer bli bredvidgång 2 veckor så jag får lära mig alla rutiner osv. Så idag klockan 12.00 börjar jag min anställning på Mölndals akut!
Wish me luck! :D

Likes

Comments

Denna vecka har Aron varit rätt mycket hemma hos mig och det har varit så mysigt.. saknar verkligen att ha honom hemma på heltid men som "ensamstående" hundmatte är det svårt att få det gå ihop. Detta gör att varje gång Aron väl är hemma så njuter jag av tiden fullt ut. Denna vecka har han klippt sig hos hundfrisören & vi har myst, vart på lek date och en massa.
Här kommer några bilder!

Likes

Comments

Häromkvällen bjöd J ut mig på en överrasknings date. Det enda jag fick veta var att vi skulle gå och äta & det var det.. Jag är ju tjejen som gillar att ha koll på läget så att låta J bestämma allt och bara släppa kontrollen var faktiskt rätt skönt & sjukt spännande att se vad han hade planerat. Jag har aldrig varit med någon tidigare som J.. Alltså seriöst, han är verkligen bäst.. Han kom hem till mig på kvällen & när han kommer in genom dörren står han med en bukett rosa rosor & choklad.. Alltså tjejer, jag hade gett upp hoppet på att romantiska killar & gentlemen, att de inte existerade i verkliga livet utan finns endast i en Jane Austen roman, men här står min pojkvän, i min hall, med blommor & choklad. Jag bara dog inombords lite.. Innan vi skulle åka in till den hemliga restaurangen så skulle jag gå och vaxa mig, jag gör brasiliansk & benen när jag vaxar. Så jag lämnade J och min vovve Aron hemma under tiden jag stack till salongen för att göra mig lite fin. Sedan hem och fixa mig & under tiden jag sminkar mig så har J tagit fram 2 stycken olika outfits som jag kan välja emellan & girls, ännu en gång.. Denna kille har även koll på kläder.. Var har han varit hela mitt liv?

Vi lämnar Aron på vägen in till Göteborg, åker hem till J en snabbis för att lämna min väska och ta en liten drink innan vi beger oss till restaurangen för att äta där vi hade fått bord till klockan 22.30. Framme vid restaurangen som är THE BARN i Göteborg så inser jag. J vet precis vad jag gillar för typ av mat och middagen var riktigt god. En mysig resturang helt i min smak och mat som var väldigt god. Tog en burgare och även lite Side orders. Gentleman som J är så bjuder han på hela kalaset, för på date så är det väl alltid killen som pröjsar? Eller? 

Efter drog vi till humm för en cocktail och sitter och pratar om allt mellan himmel & jord. För mig så är det så viktigt att ha någon man kan prata med om allting & som faktiskt är smart & vet hur man för en konversation framåt & ja, detta kan såklart även J göra.. När humm sedan stängde så drog vi till flygarns & tog en sista dricka innan vi sätter oss på vagnen & åker hem till J. Väl hemma igen så är det dags att sminka av sig, sno J's Star Wars t-shirt & krypa ner i sängen och mysa.. Att somna bredvid killen med stort K är det bästa som finns & att sedan vakna bredvid honom på morgonen är den bästa känslan någonsin. Och denna kvällen var perfekt från början till slut & alla hjärtans dag är inte förrän om 2 veckor så frågan är, hur bra kommer inte det bli då? ...

Här kommer några bilder från kvällen, jag måste dock bli bättre på att dokumentera våra äventyr..

Likes

Comments

En utflykt till Varberg blev äntligen av! Jag & J åkte ner till Varberg och åt lunch med hans farfar på ett mysigt ställe ute på Getterön, otrolig god mat & mysig utsikt. Efter det åkte jag och J till Varbergs fästning där vi tog oss en tur på museet och såg bland annat Bockstensmannen samt målade var sin fin teckning, vilken tycker ni är snyggast? (Se bild längre ner).
Vi tänkte gå en promenad runt fästningen men som ni alla västkustbor vet, när det blåser på vintern så blir det helt plötsligt -20 grader kallare än vad det egentligen är. Så huttrande gick vi tillbaka till bilen, satte på rumpvärmen & åkte till röda korset & Second hand. J hittade en snygg kostym & resväska medan jag hitta en tröja & ett spel.
Därefter bar det av till Mio för att sedan åka hem till J's farfar på middag.. Jag har säkert sagt det tidigare men J är helt bloody fantastisk i köket! Oavsett vad den killen lagar så blir det så gott! Nu sitter vi och slappar i soffan, båda i total matkoma efter en riktigt god middag med trevligt sällskap!

Här kommer några bilder jag tog under dagen!

Likes

Comments

Idag har det varit en sådan dag som man bara längtar efter att gå och lägga sig och sova.. Jag har varit så otroligt trött hela dagen & vilken otroligt oproduktiv dag har varit. Jag och J gick upp imorse runt klockan 12 efter knappt sovit något inatt, vette tusan om det var fullmåne eller något men jag låg och vred & vände på mig hela natten & så fort en av oss somna så låg säkerligen den andra och ryckte för den nästa sov och då vakna man. Så när vi väl var tvungna att gå upp så kändes det inte som vi ens hade sovit. Detta resulterade i en av de segaste dagarna på länge.
J skulle egentligen kommit hit ikväll så vi kunde fortsätta skriva i vår ''bucket-book'', men han liksom jag orkar inte röra sig idag. Så vi får spara det till imorgon kväll. Någon som har tips på saker man kan göra på en regnig dag typ?

Imorgon kommer J på förmiddagen så ska vi åka till Varberg och äta lunch med hans farfar, sedan blir det kanske en promenad längst havsslingan vid Varbergs fästning. Kanske även ett besök till museet? Vem vet! Så länge jag umgås med J så är jag rätt så nöjd. PÅ vägen hem får vi stanna förbi mina föräldrar för det är dags att ta spruta i benet igen & kvällen lär spenderas hos mig. Blir att fortsätta skriva i vår bucket bok & sen bara mysa och prata om livet.. Nu ska jag krypa ner under täcket, vänta på att J ringer & säger godnatt och sen förhoppningsvis sova som en prinsessa inatt! Sov gott vänner!

Likes

Comments

Godförmiddag mina vänner, nu är det andra dagen i rad som jag sitter vid bloggen & ska vara duktig nog att uppdatera den. Passar väl på nu för J står i duschen och vem vet hur lång tid det tar så förmodligen så hinner jag skriva ett inlägg medans han är en sengångare.

Vår plan för dagen var att gå på museum och bara ha det mysigt. Jag ville gå och köpa en anteckningsbok där vi kan skriva en liten ''bucketlist'' på saker vi vill göra här hemma i Sverige men även på platser vi vill resa till. Något jag absolut älskar med J är att han är lika res-glad som jag är, det enda som är segt (eller ja roligt för honom) är att han redan är otroligt berest & flera av ställena som jag vill åka till har han redan vart på... MEN vi ska nog lösa det på något sätt. Högt upp på min lista just nu står Rom men även ställen som Paris, Berlin, Island, USA, Filippinerna.. Haha hade kunnat räkna upp 1000 olika ställen jag vill se. Så jag är så otroligt glad över att jag har en pojkvän som tycker att uppleva saker är livet liksom. Drömmen har väl alltid vart att hitta någon som man kan se världen med? Låter klyschigt visst, men är det inte så?

Så vår plan för dagen är väl att (förhoppningsvis) kolla ett avsnitt Prison break & äta lite, sedan ge oss ut på stan, hitta en fin anteckningsbok & få ner på papper saker vi vill göra här i Sverige men även ställen vi vill resa till. Igår kväll låg vi i sängen och kollade på resor till Grekland & jag tror jag sålde in det rätt så bra faktiskt. Om allt går i lås så hoppas jag att vi kommer iväg till Rom till min födelsedag & Grekland i maj månad kanske. Det hade vart något!

Nu är sengångaren J klar i duschen vilket betyder att när det inte är en bastu där inne längre så kan jag hoppa in i duschen och göra mig redo för dagen! Jag är så taggad på att sitta med J på nått mysigt Café i Göteborg & bara prata om allt mellan himmel & jord.. Ni vet när man är sådär galen i någon så spelar det ingen roll riktigt vad man pratar om, utan så länge man faktiskt pratar och känner sig delaktig i den andras liv så är man rätt nöjd. Har ni tur så kanske jag tar kort på våran bok & lista sedan så kanske även ni får lite inspiration till att göra något liknande? Jag brukar ha ''goals böcker'' istället för nyårslöften som jag tidigare pratat om, så kan ge lite tips senare på hur man hittar motivation och ork till att ta tag i de där sakerna man önskat man redan åstadkommit eller i framtiden vill åstadkomma.. Men nu är mitt nästa mål att bli klar för dagen & jag måste nog ändå säga jag är rätt så nöjd med livet just nu.. :)

Likes

Comments