7 april.

10 dagar sedan terrordådet hemma i Sverige, en dag som Sverige aldrig kommer glömma, som inte kommer slutas pratas om. En dag av totalmörker men också fylld med kärlek och omtanke. Jag stod på jobbet och serverade hejvilt, pratade med kunder och plojade runt bakom baren med mina kollegor, det var som vilken fredagskväll som helst. Ringde mamma under min rast, bara för att höra hur hon mådde och vad hon gjorde som vanligt. Men mitt under rusningstiden så hade jag en liten rast, tog och mobilen och möttes av "Elin Michaj Engelin och 26 andra vänner har markerats som säkra under terrorattacken i Stockholm" och mitt hjärta bara sjönk. Jag ringer mamma igen, ett helt annat samtal än det innan. Ett samtal för att försäkra att alla mådde bra, att ingen var i nörheten av det som hände. Ett samtal över hur detta kan hända i vår hemstad, på gatan vi alla har gått på så många gånger, i vårt lilla land där ingenting någonsin händer enligt oss själva. Det var vår tur att få se mörker och terror, det är hemskt att vissa människor är kapabla till sådant.

Vårt vackra Stockholm.

Men det togs fram så mycket fint också från Stockholm, Openstockholm taggen spred och alla de människorna som öppnade upp sina hem, hjälpte till på gatorna, tog sina bilar och började hjälpa folk att ta sig hem. Det var otroligt fint hur svenskarna reagerade gentemot varandra, hjälpte och stöttade varandra genom allt detta. Det gjorde ont att inte kunna vara hemma då, krama om nära och kära lite extra dagar som de, att inte kunna vara där och hjälpa och stötta. Men fick tag på alla hemma fort och lyckades prata med alla och såg till att de mådde bra.

Det var fint hur uppskattade poliserna, sjukvårdarna, räddningstjänsten och även civila som hjälpte till blev uppskattade under allt detta. Och mina tankar gick direkt till mina föräldrar som båda jobbar som poliser. Och hur stolt jag är över dom.. Det är inte ofta svenska poliserna får uppskattning. Men alla polisbilarna fyllda med blommor, kramarna som delas ut och folk som visar sin uppskattning gör mig lite varm i hjärtat och stolt över mina föräldrra, Jag önskar jag hade kunnat vara hemma nu och krama om de båda lite extra.

Annars här borta så görs det inte så mycket, mycket jobb och hänga antigen hemma eller på jobbet. Livet rullar på helt enkelt som vanligt. Nu i veckan är det lite småplaner så hoppas allt blir av!

Vi hörs people

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förmodligen ingen som läser denna blogg längre då mitt senaste inlägg var för över ett halvår sen men tänkte ge det ett försök igen, även om mina enda läsare nu för tiden består av min far och Sanna..

Men i alla fall, så vad har egentligen hänt under det här halvåret? Jag och Vendela gjorde klart vårt farmwork, åkte en sväng till Sydney igen innan vi tog ett flyg till Bali och mötte upp andra Vendela, vi reste runt i Asien i ungefär två månader innan det var dags att bege sig hemåt till Sverige i december! Men nu är jag tillbaka där allting starta, kom tillbaka till Sydney för snart 3 månader sen och allt har gått lite fastforward känns det som, allting har gått väldigt fort och varit väldigt intensivt. Jag har inte hunnit stanna upp och uppskattat dom sakerna jag faktiskt har gjort här än utan bara varit lite stressad för att jag inte har gjort saker men när jag tänker tillbaka så har jag faktiskt hunnit med mycket, Men jag känner att jag har knappt hunnit med mina egna tankar och känt mig mer kluven än någonsin, förvirrad över vad jag vill göra och vad mina planer för det här året är men mer om det senare.
Tänkte beskriva lite hur det är den här gången, vad jag gör i Sydney den här gången så blir några frågor,

- Vart bor jag?

I en av de mysigaste suburbsen i Sydney som heter Newtown, ungefär 20 minuter från centrrala Sydney med tåg. Hela Newtown är fullt med mysiga barer och caféer, secondhand butiker och bra restauranger. Så bor i ett stort hus med Gavin (som jag jobbade med förra året), Vendela, sen Philip som är en av Gavs bästa vänner, Raffaela från Brasilien och hennes vovve Ella som är världens bästa hund! Det är ett väldigt annorlunda hushåll från hur jag bott tidigare i Australien då alla nu är faktiskt vuxna och inte ett gäng backpackers som delar fyra pers på ett sovrum liksom utan nu är det faktiskt ett riktigt boende mer där man har sitt space och lever ett mer vanligt liv än backpacker livet. Vilket är superskönt! Trivs verkligen med att bo här, både med de jag bor med och självaste Newtown.

- Vart jobbar jag?

Gav erbjöd oss båda jobb på den nya baren han jobbar på nu som heter O´malleys och ligger i Kings Cross. För tillfället är det bara jag som jobbar där då Vendela har fått jobb på en annan bar som heter Argyle där hon nu jobbar heltid! Min tanke var väl inte att stanna på O´malleys egentligen men har blivit bekväm vilket jag på ett sätt hatar men samtidigt så trivs jag där, ibland. Det är en välkänd backpacker bar som är packad från måndag till söndag nästan då vi har olika temakvällar varje kväll, allt från "Karaoke Mondays" till "Topless Thursdays", det är alltid något som händer känns det som. Det kan vara påfrestande men även skönt på ett sätt, kvällarna går oftast fortare när man väl jobbar om det är mycket folk. Jobbar 5-6 pass i veckan och kommer nästan upp i fulltidstimmar, lönen är inte den bästa men funkar definitivt och lyckas spara ihop några slantar för framtida resor, vilket är skönt.

- Vad gör jag om dagarna?

Varierar självklart men känns som jag har börjat bli bättre på att hitta på saker om dagarna nu, hamnade i något av dötid för några veckor sen, alla våra kompisar från förra året hade lämnat, vädret var regn regn och regn, jag tappade min ork till att hitta på saker, min ork till att uppskatta Sydney och allt som finns här. Men känner att jag börjar komma ut det mer och mer! Men dagarna består mest av småutflykter, upptäcka Newtowns smågator under en promenad, dricka kaffe, gå på bio, gå ut på middag, barhäng och jobba.

- Vad är mina planer för iår?

Hahah, ja ni. Svaret på denna fråga ändras ungefär var femte sekund, jag känner mig mer kluven nu än någonsin. Sedan alla som jag träffade här från förra året har lämnat så känns Sydney väldigt tomt, det känns inte som hemma som det gjorde förut. Jag känner mig ensam och förvirrad. Jag går upp och ner konstant, jag älskar det sen hatar jag det. Jag vill stanna och nästa sekund att jag påväg att ta min väska och dra härifrån. Vill till Melbourne, vill till Noosa, vill till Byron och vill göra massa saker som jag inte hann med förra året. Mina tankar går på högvarv konstant, i jakten på ett svar, på en plan och någon slags uppenbarelse av vad jag faktiskt villl göra, och vart. Bollar mina idéer med Vendela och familj och vänner hemma konstant, försöker komma fram till ett beslut och något av en plan. Även om jag inte tycker om att ha för strukturerade planer så vill jag ha något att se fram emot, något nytt men känner att jag måste ha något av en slags plan för att kunna klara av det. Men börjar sakta men säkert komma fram till en plan känns det som, så min preliminära plan just nu är:

Stanna och jobba i Sydney i ungefär en månad till.
Jag och Vendela åker till Adelaid i slutet av den här månaden för en festival.
Efter det vill jag försöka lämna, resa antigen uppåt i landet till till exempel Noosa eller ta mitt pick och pack till Melbourne, frågan är vill jag ha kyla eller värme och sedan även vart det finns tillgång till jobb.
I juni är planen att återvända till Sverige ett tag, få lite av den svenska sommarn som jag missade förra året. Det kanske är ovärt, de pengarna och den flygtiden det tar för att åka hem men känner att det skulle vara skönt å komma hem lite, få träffa vänner och familj igen, även om jag var hemma bara 5 månader tidigare så är det verkligen en helt annan sak att vara hemma under sommarn i jämförelse med vintern.
Åker tillbaka någon gång i juli blir det, antigen tillbaka till Sydney eller Melbourne tror jag.
I augusti påbörjas något nytt, Mathilda ansluter sig!! Hon bokade en biljett för 2 månader sen ungefär och kör ett halvår med mig i Australien! Vad planen är är fortfarande lite oklar, vi tar det när vi kommer men vill göra lite utflykter å så, Ska ta med Mathilda och göra Great ocean road, kanske åka någonstans upp kusten, antigen bo i Sydney eller Melbourne och jobba.
I september kommer andra Vendela hit! Om allting går som vi vill så kör jag, Vendela, Vendela och Mathilda Västkusten av Australien under några veckor i september och ser vad som händer. Känns otroligt roligt att ha lite planer, men som sagt mina planer och tankar ändras stup i kvarten men känns ändå som det mesta av det här kommer kunna gå igenom! Önskar verkligen det här året blir lika bra som förra.
Sist men inte minst, i januari 2018 så går mitt visum ut men är extremt otaggad på att åka direkt hem så planen är att åka till Nya Zealand och resa runt där. Drömmen är ju att få ihop ett gäng, hyra en bil och bara köra. Inte ha någon specifik plan utan köra och stanna där man känner för det, köpa ett tält och bara sätta upp ett camp när man blir trött.

Likes

Comments

Okej så det blev ett litet uppehåll efter Bali med bloggandet.. Hade varken motivationen eller engagemanget för att sätta mig ner och skriva helt ärligt. Så vet inte om det finns någon som fortfarande går in och läser här längre men kan ändå uppdatera lite vad som har hänt. Kom tillbaka till Sydney efter Bali, kom tillbaka till jobbet på The Observer och till lägenheten på Haymarket. Tog det ganska lungt, jobbade och hängde med mina roomies samt Sanna och Pernilla. Fyllde 20 år, vilket var annorlunda att fira utan familj och vänner men hade en underbar födelsedag med mina fina vänner här.

Fick svensk kladdkaka på min födelsedag av bästa Jacob, blev så jäkla glad. Vi fikade lite på dagen och hängde sen på kvällen blev det utgång, kunde inte blivit en bättre födelsedag.

Efter 2 månader ungefär var det dags för mig att lämna igen, jobbat på Observer i ett halvår så mina dagar där var över samt att alla skulle lämna så det hade inte varit detsamma att jobba där längre ändå. Så jag skulle åka upp till Cairns för att möta upp tjejerna. Elin flyttade upp dit med Sara och Mayo för ett tag sen och Vendela och Vendela bodde hos dom efter deras Östkust resa. Så jag flög dit, och Gud vilken omställning det blev. Jag tror jag insåg att Sydney var över, stället som hade blivit mitt hem med vänner och människor som hade blivit som min familj det senaste halvåret var avklarat. Så det var svårt att smälta men efter ett samtal med mamma kändes allting lite bättre och även att få träffa tjejerna igen. Hade varit ifrån Vendela och Vendela i nästan 4 månader och Elin nästan 2 månader så det var härligt att få träffa dom igen.

Men nu var det dags för nya saker, nämligen dags att farma för mig och Vendela! Vi letade, och letade i Cairns området men alla farmer var fulla eller hade inge arbete. Så vi gav upp, eller inte gav upp utan vi bestämde oss för att njuta av våra sista månader innan vi skulle behöva åka hem och göra istället för att stressa efter å hitta en farm så skulle vi göra något vi verkligen ville göra. Men samma kväll får vi ett meddelande från en man som heter Ray och han hade en farm där han behöver folk. Så det löste sig, men det var en vecka framöver och ungefär 40 h ifrån Cairns kanske. Så vi tog flyget tillbaka (ja, jag flög till Cairns och spenderade 4 dagar där men det var värt det! Få träffa Elin och tjejerna en sista gång) vi sov på soffan i min gamla lägenhet och förbereder oss för farmandet! Överraskad alla på jobbet, även om det bara var en vecka efter jag lämnade men var några månader sen de hade träffat Vendela så det var härligt att träffa dom igen och ha ett hejdå med alla.

Underbara människor man sagt hejdå till, men veckan i Sydney var verkligen det bästa både jag och Vendela kunde gjort innan vi åkte hit. Få träffa alla fina människor en gång till.

En vecka senare satte vi oss på en buss med slutdestination: Ouyen. En liten håla mitt i ingenstans, ungefär 5 h ifrån Melbourne där vi nu bor hos Ray och arbetar på hans kolfarm! Det var läskigt i början, vi visste ingenting om Ray, farmen eller staden. Men det har varit bra! Vi jobbar, vi äter, sover och gör inte så mycket mer. Men i alla fall, anledningen till varför vi är i Ouyen nu och arbetar med kol är för att om man arbetar ett antal dagar på en farm i Australien, närmare bestämt 88 dagar (ungefär 3 månader) så kan man få sitt andra års visum. Så genom att vi gör detta så kan vi komma tillbaka ett till år och arbeta/resa/leva. Så det känns oroligt skönt, för jag tror verkligen att om jag inte tar möjligheten att faktiskt få ett till år här i framtiden så skulle jag ångra mig. Jag skulle komma hem och faktiskt inte kunna komma tillbaka och arbeta/leva så som jag har gjort här de senaste 8 månaderna och jag skulle ångra det. För den här upplevelsen här, alltså wow. Det finns inga ord. Så som jag har levt här med människorna jag har mött, arbetat med, bott med och allt jag har fått uppleva. Jag vill bara göra det igen och igen. Så planen nu är att jobba här våra 88 dagar, sedan åka till Asien för lite rehabilitering efter farmandet för det är tungt jobb ska jag säga. Sedan kunna åka hem för ett tag och sen när jag nu känner för det, åka tillbaka hit.

Ska försöka uppdatera lite mer nu men internetmottagningen är inte den bästa.

Ouyen är faktiskt ganska fint ändå!
Ja, jag och Vendela är sådär fina ungefär varje dag efter jobbet. Att producera kol är riktigt smutsigt jobb.

Likes

Comments

Okej så Bali resan gick inte riktigt lika bra som jag trodde, senast jag skrev satt jag på Melbournes flygplats ganska nöjd med mig själv över att jag tagit mig dit utan problem meeen så bra gick det inte.. Vi alla fick boarda klockan åtta på kvällen men längre än så kom vi inte. Vi fick sitta på planet i nästan tre timmar tills dom informerar oss att alla måste gå av för att de behövde stänga av elen på planet, sagt och gjort. Sedan fick alla sitta på flygplatsen i två timmar tills vi får informationen att planet inte kommer lyfta på kvällen utan vi skulle få boende över natten och sedan ett nytt flyg morgonen efter. Men det tar tid att fixa boende och sedan skjutsa iväg nästan femhundra människor så jag kom till mitt hotell klockan två på natten och skulle sedan bli upphämtad på morgonen klockan halv fem.. Så blev inte många timmars sömn men hotellrummet var helt otroligt!

En natt på ett fem stjärnigthotell satt ganska fint efter många nätter på hostel och även om de blev några få timmar där så var det några riktigt bra timmar, jag tog en kopp te och lyssnade på musik och sov sedan en timme ungefär och sedan var det dags att försöka igen. Den här gången kom planet igång och hela planet applåderade när vi landade sex timmar senare på Bali!

Jag mötte upp Malin och Karl på hotellet i Kuta efter jag landade så vi gick och åt lite lunch. På kvällen blev det utgång! Jag, Malin, Lina och deras två kompisar Evelina och Pauline hamnade på Skygarden och det blev en riktigt rolig kväll och så skönt att kunna slappna av efter den flygresan.

Dagen efter bar det av till Ubud, vi tog en taxi hela vägen och blev avsläppta en bit ifrån hotellet. Och det var ett riktigt bra hotell, jättemysigt hotellrum och sen fanns det en pool där vi hängde lite.

Dagen efter så hyrde vi en taxi och chaufför över dagen så vi började med att åka till de kända risfälten i Ubud, och det var otroligt häftigt att se! Bilderna gör inte rättvisa av hur det var i verkligheten.

Sedan var det dags för kaffeplantaget, min favoritdel av dagen! Vi fick en liten rundtur där vår chaufför visade oss olika plantor och va de olika växterna var. Sedan fick vi även se djuren som skapar det kända "bajs-kaffet", det är alltså ett slags mårddjur som äter kaffebönorna och sedan bajsar ut dom hela och ifrån deras avföring så blir bönorna bortsorterade och rostade. Det kaffet som görs ifrån dom djuren är det dyraste i världen. I slutet av rundturen så fick vi smaka 12 olika kaffesmaker samt tesorter. Det var hur gott som helst, och sedan smakade vi också bajs-kaffet. Och herregud, det var så oroligt gott!! Det hade sån stark och god smak. Som den kaffeälskare jag är så åkte jag därifrån väldigt nöjd.

Det var vaniljkaffe, chokladkaffe, cocoskaffe, citrongräste, ingefärste och massa mer. Alla var ganska söta men tror att cocoskaffet var en stark favorit.

Bajs-kaffe!!

Sedan besökte vi också två olika tempel efter det, och det var Blessingday den dagen vi var där så det var mycket folk som var där för att bada i templet och få sin välsignelse. Väldigt häftigt att se.

Jag och Lina gick vilse i regnskogen.. Tog ett tag och även lite klättring men vi tog oss tillbaka tillslut

När vi kom tillbaka till Ubud så åt middag och gick vidare till Monkeyforest, som är exakt vad det låter som. En skog full med apor! Hur mysigt som helst, aporna var supergulliga även om de var lite väl på till exempel så hoppade dom på Lina när de skulle hoppa mellan staketen hahah.

Dagen efter bar det av till Gili Trawanga!

Likes

Comments

Och sista stoppet på hela resan CAIRNS:
Så vi kom till slut till Cairns, vilket var en mysig men ganska liten stad. Trodde faktiskt den skulle vara större dock, i alla fall första dagen där så gjorde vi inte så mycket. Träffa Sara och Mayo igen som bor där uppe nu, dom som Elin har åkt till Cairns för att möta upp. Sedan var även Sanna,Pernilla och Axel där som vi hängde på Magnetic med sedan var även våra danskar från Fraser där samtidigt!

Andra dagen var det dags för Barriärrevet, och än en gång snorkling! Lika ballt den här gången. Tyvärr så spöregnande det på morgonen när vi kom dit och då vart man lite otaggad men sedan sprack det upp. Inte jättefint väder men det blev lite sol då och då åtminstone, den här snorklingen var definitivt annorlunda inte alls lika många fiskar men hur mycket koraller som helst. Verkligen hur vacker som helst, speciellt när solen lyste upp alla färgerna då var det så otroligt fint under vattnet. Var ganska svårt att snorkla här i jämförelse med innan för nu var det öppet hav och man fick simma en bit ifrån båten till revet. Vi snorklade på två olika ställen, fick lunch på båten och kom sen tillbaka till Cairns på eftermiddagen.

På kvällen blev det en rejäl utgång med allihopa, vilket var hur roligt som helst!

Dagen efter det var det dags för Cape tribulation, vilket var sådär.. Det var en lång bussresa, sedan var guiden lite för mycket nästan och vi åkte bara runt till lite olika ställen och var där väldigt korta stunder. Men vi stannade vid en flod som hette Mossmount George som var väldigt häftig i början men vattnet var iskallt så det vart inget bad för oss. Sen fortsatte dagen, en väldigt lång och seg dag..

Dagen efter det blev det en lugn dag i Cairns som slutade med lunch på Fika med Sanna och Pernilla som är ett svenskt fik där dom har massa svensk mat och godis! Var så sugen på att äta köttbullar med potatismos men har hållit att vara vegetarian hela resan så blev våfflor istället, klagade inte precis på det heller.

Sedan dagen efter blev det hemresa till Sydney, vilket var ganska skönt. Gud vad jag hade saknar Sydney, är helt kär i den staden.

Så nu är hela östkusten över, och den var hur bra som helst! Nu är jag som sagt tillbaka i Sydney och tillbaka till rutiner med jobb och ny lägenhet. Dock i detta tillfälle så sitter jag på Melbournes flygplats och väntar på mitt flyg till Bali, kom tillbaka till jobbet och bad om lite ledighet igen hahah. Så nu blir det en vecka på Bali med Malin och Lina som är två kompisar hemifrån och det ska bli så himla härligt! Första gången jag reser helt själv och var lite nojig idag när jag skulle hitta på flygplatsen men det gick bra. Så nu ska planet lämna om ungefär 1 h och sedan blir det lite semester! 😍

Likes

Comments

Efter Airlie Beach blev det dags för Townsville, där vi egentligen bara vara i någon minut innan vi åkte över till Magnetic Island! Också en riktigt grym del av resan. Själva Magnetic Island är inte så pass stort och det fanns inte så mycket att göra förutom att hyra en bil och köra runt på ön, så som tur träffade vi Axel som var 21 så vi fick hyra en av de små cabbilarna, dom var så söta! Glömde dock att ta bild på vår..

Så vi fick en heldag med att bara köra runt och kolla på olika saker, riktigt häftigt var det. Vi fick även se vilda koalor påvägen upp till en slags minnesplats från andra världskriget, vilket var väldigt ballt. Trodde faktiskt inte att Australien var så iblandat i andra världskriget så det var intressant att få veta lite mer om och det var riktiga häftig utsikt högst upp från kullarna där dom hade sitt camp.

En sovande bebis koala 😍

Lite hängmattehäng hann man även med här!

På Magnetic träffade vi även på Sanna och Pernilla! Mathilda och Pernilla kände varandra lite från innan och vi gick på samma skola. Så vi umgicks även mycket med dom, och nu har även dom flyttat till Sydney vilket är helt perfekt 😍

Lite tillbaka i Sydney-häng vid Operahuset förra veckan

Likes

Comments

Nästa stopp på resan var AIRLIE BEACH:

Vi kom fram till Airlie Beach dagen efter, smått deppiga efter farvälet och en låååång bussresa på 14 timmar. I alla fall, det blev incheckning och lite chillhäng vid lagoonen. Dagen efter var det dags för Ride to Paradise på Whitsundays. Vi var ett stort gäng i ganska blandade åldrar som skulle ha en motorbåt och sedan bo på ett resort i två nätter. Det vi gjorde var att besöka Whitehaven Beach, snorkla massor, chilla i hängmattorna vid huset, äta riktigt god mat och bara allmänt hängde. Allt var väldigt fint och vi hade riktigt bra guider som gjorde turen väldigt bra, tyvärr så var gruppen kanske inte den bästa. Det var lite par många par och folk som var lite äldre än oss så vi hittade inte riktigt några att hänga med.. Men resan går verkligen inte att klaga på, huset vi bodde i var ägt av en miljonär som helt enkelt tröttnat på huset och hyrde nu ut det för den här turen.

En av de bästa sakerna av denna resan var lätt snorklingen som var så ball! Fiskarna simmade så nära att de simmade på en, det var så himla många också och vi fick även sen en del av Barriärrevet där borta men det var mycket mer fokus på fiskarna här. Det är verkligen en annan värld under vattnet, jag har inte snorklat så mycket i mitt liv några gånger nere på
Öland och en gång när vi var i Spanien men det här, det här var något helt annat. Det var så jäkla häftigt och så fin, jag är väldigt taggad på att dykcertifikat nu men förmodligen i Asien någonstans. Har aldrig varit sådär jätteförtjust i havet, det skrämmer mig helt ärligt en hel del för det är så himla stort men när vi snorklat så mycket här så har jag insett att det finns inte så mycket att vara rädd för och man måste komma över det bara för det är verkligen en helt annan värld under vattnet, är verkligen taggad på dykcertifikat nu men får nog vänta lite med det!

Whitehaven Beach kunde man inte riktigt klaga på

Likes

Comments

Absolut bästa delen av resan! Åh herregud Fraser var så jäkla bra och vet inte ens riktigt hur jag ska kunna förklara för att göra denna del av resan rättvisa..

I alla fall så började med att vi först så kom vi fram till Rainbow, vilket var en väldig liten stad och inte så mycket att hänga i granen. Vi var ganska besvikna och Mathilda och Elin vart brutalt uttråkade och visste inte riktigt vad dom skulle göra med sig själva för det var så dött hahah. Men hostlet var ganska najs, fanns en bar och pool. Lite sköna hängmattor så mig gick det ingen nöd på. Vi gick ner till stranden första dagen i hopp om att det skulle vara en riktigt ball strand med tanken på namnet men det var en ganska stor besvikelse..

På kvällen i alla fall var det safety briefing inför Fraser. Vi fick träffa vår grupp, älskade bil nummer 5 ❤️ i vår bil blev det jag, Mathilda, Elin, Emil, Danne, danske-Emil och Esben. Två svenska och två danskar killar, alla var lika gamla och vi fick även guiden Micko som vår chaufför då ingen av oss var över 21 och fick köra så allt vi behövde göra var att ta hand om musiken och ta det lungt.

Dagen efter så var det samling vid bilarna, vår bil hade alltså 10 lådor med goon (billigt australienskt vin) med oss..

Hahaha dessa bilder beskriver vår resa ganska bra!

Vi började köra och tog färjan över till Fraser. Första stoppet sedan på Fraser blev Lake Mackenzie, kom ner från parkeringen så gick man på en liten stig sen kunde man se hela stranden och det var verkligen Wow faktor. Bilderna går inte beskriva hur fint det var! Stranden var helt vit och havet så jäkla blått. Vi stannade där ett tag och spelade lite volleyboll, solade, badade, tog bilderna och bara njöt.

Vårt boende under 2 nätter

Sedan bar det av till campet, vi tältade på en campingplats och det var så mysigt! All mat fick vi laga själva och kvällarna innehöll bra umgänge, lite goon, kortspel och strandhäng. Det var helt fantastisk, blir glad bara jag tänker tillbaka på resan. Vi hade verkligen helt fantastiska 3 dagar på Fraser och vår grupp hade så jäkla roligt ihop, vi blev verkligen tajta på denna korta tid. Lite ocharmiga, halvt blurriga bilder från kvällarna men vad gör det.

Andra dagen på Fraser åkte vi till en bäck som kallades Hangover Creek, vilket var ganska passande denna morgon för de flesta. Vi chillade där ett tag, bara hängde och tog lite bilder. Sen efter det blev Skeppsvraket och tror vi även gjorde Lookout pointen eller champagnepools men minns inte riktigt vilken ordning vi gjorde allt.

Champagnepools

Sista dagen blev det Teatree sjö, en sjö som färgas brun av teträ bladen så det smaker lite sött nästan. Sen var sanden där så ren så man kunde skrubba hela kroppen och göra hårinpackning med sanden. Man kunde till och med borsta tänder med sanden så blev dom vitare dock så undvek jag det hahah. Så vi hade lite minispa där innan tillbakaresan.

Det var liten jobbig omställning att komma tillbaka till Rainbow, vi hade verkligen det hur bra som helst på Fraser så ingen kände sig riktigt redo att säga hejdå. Vi alla fick i alla fall en sista heldag ihop i Rainbow ihop så vi drog ihop en barbeque och bara umgicks. Det tog emot att sätta sig på bussen till Airlie Beach på kvällen och vinka av pojkarna, det blev sån separationsångest då vi umgåtts konstant nästan fyra dagar.. Men som tur så har vi träffat på allihopa efter Fraser!

Resan skulle inte varit densamma utan er ❤️❤️

Från sista barbequen ihop i Rainbow, innan vi alla behövde säga hejdå.

Likes

Comments

Nästa stopp var NOOSA:

Jag älskade Noosa! En liten liten stad där vi bodde på ett hostel mitt i regnskogen! Hur mysigt som helst, jag älskade hur staden verkade vara. Alla verkade känna alla och det var hur fint som helst, har lite lust att åka tillbaka dit och jobba på något av hostelena någon gång!

Det fanns en jättefin nationalpark där också som jag gick lite i en dag, så skulle vi gå dit dagen efter och tänkte gå leden genom regnskogen där det fanns vilda koalor men det började spöregna när vi kom fram så vi fick gå en mini led på 2 km som bara hade massa träd medan det spöregna och åskade som tusan så till slut fick vi vända tillbaka tyvärr..

I Noosa så har dom en av världens två Everglades, den andra ligger i USA. Everglades var det enda vi hade inplanerat i Noosa. Så andra dagen blev vi upphämtade och åkte sedan båt igenom en del Everglades. Väl framme vid första stoppet så stannade vi på en kort kaffepaus och fick kolla runt i skogen lite. Sedan åkte vi vidare en liten bit med båten för att stanna vid en liten campingplats ungefär för lunch och sedan paddla kanot tillbaka. Det var hur vackert som helst att paddla igenom Evergladen, det var en ganska lång paddling så det tog sin lilla tid men det var verkligen skillnad från Byron, nu var det helt vindstilla och lungt vatten.

Dagen efter bar det av till Rainbow Beach!

Likes

Comments

Så första stoppet, BYRON BAY:

Byron var kanske inte min favorit del av resan. Jag var lite nere och även sjuk, kroppen fick slappna av efter jobbat ett tag så alla vi drog på oss lite förkylning. Sen tyckte jag också att Byron var lite väl turistig faktiskt. Men kan tänka mig om man bor där, har ett liv där och en vardag kan det nog vara väldigt mysig stad. För oss kändes den mest bara turistig, man skulle lika gärna gått på huvudgatan på Gran Canaria kändes det som när man gick inne i självaste Byron. Vilket vi mest gjorde också, man borde kanske borde tagit sig lite längre bort och se lite annat men men.

I alla fall, första heldagen där var det dags för Dolphinkayak! Vilket är precis vad det låter som, paddla kajak i havet och kolla på delfiner. Vi fick se några i alla fall, eller aa jag såg två men tror Mathilda och Elin såg några fler! Det var i alla fall väldig roligt, och även lite svårt. Det var några riktigt stora vågor där ett tag så man fick kämpa på men det gick riktigt bra, jag fick dela kajak men en tysk tjej och det var lite svårt att kommunicera ibland, vissa ord som man inte visste på engelska och samt att jag glömde hennes namn.. men vi välte inte i alla fall inte!

Nästa dag var det dags för en dagstur till Nimbin! En stad/by lite utanför Byron, tog ungefär 1 timme dit skulle jag tro. Vi åkte med samma buss som Tilde och Emma så det var roligt! Nimbin är lite som Kristiania, ett litet mysigt hippie ställe där droger har blivit lagligt. Vi hade en väldigt rolig guide som berättade massa roliga historier och visade oss runt. Vi fick gå runt i Nimbin i en och en halvtimme och kollade lite butiker, köpte en kaffe och bara kollade runt. På tillbaka vägen åkte vi igenom en regnskog, stannade och kollade på vattenfall och åt lunch i en park. Det var en lång dag men det var även en väldigt rolig dag, Nimbin var också definitiv en värd utflykt!

Vår ride under dagen😍

Sen dagen efter var det dags att åka vidare igen, denna gången till Noosa.

Likes

Comments