Hej, idag vaknade jag sju tiden. Steg upp och gjorde mig i ordning för skolan. Åkte till skolan med mamma tjugo över åtta. Kom till skolan halv åtta, då så läste jag på geografi och gjorde matteläxan. Två första lektionerna var vi på en föreläsning om Närpes. Tredje lektionen hade vi engelska var vi i datasalen. Fjärde lektionen hade vi modersmål och då tog vi cyklarna till biblioteket. Två sista hade vi religion och geografi. Hemma har jag bara övat på prov.

jag och Milla♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fredag den 17.11

Jag vaknade mig och fixade mig för skolan. Åkte med mamma till skolan så kom dit till åtta ungefär. Milla var redan där så satt och pratade med henne en stund innan alla andra kom. Första lektionen hade vi håltimme och då så satt vi bara i sofforna och kollade youtube och pratade. Andra lektionen hade vi geografi och då så fixade vi en film som vi ska visa för klassen. Tredje och fjärde lektionen hade vi fysik och då så gjorde vi några små experiment. Till lunch fick vi köttsoppa. Efter maten hade vi finska och två sista så hade vi gymnastik och då skrinnade. Hemma var jag halv fyra tiden och då åt jag en skinkpaj och bytte kläder till fotbollsavslutningen. Åkte till Näsby till halv sju och avslutningen började åtta. Fick en pokal för bästa fotbollskompis. Hemma så kollade jag på film och sedan somnade jag.

Lördag den 18.11

Vaknade halv nio och kollade tv. Gjorde frukost och tittade på en till film. Efter det gjorde jag mig i ordning för Roberts kalas. Åkte till mormor och morfar till två tiden. Där bjöd de på kalops och tårta. Åkte därifrån femtiden och då så började jag kolla på en ny film. Tappade upp ett bad och gick i badet. Hade i silver schampoo medan och fick lite ljusare hår. Efter det kollade jag lite youtube och somnade

Söndag den 19.11

Idag vaknade jag sent halv 11 (?!). Steg upp och gjorde frukost till mig. Kokade ägg och samtidigt medan de kokade så lockade jag håret. Efter det så åt jag min frukost och fixade mig till mormors kalas. Åkte dit till två tiden. Kvart över två så kom kusinerna och de berättade om Marcus och Martinus konserten de var på igår. De tyckte den var jättebra och Willy tyckte det var världens bästa födelsedagspresent. Sedan drack vi `kaffe´ och åt tårta (inte jag men de andra). Fixade sedan mormors polar klocka som vi gav till henne. Kom just hem från mormor och morfar och har bara hunnit göra läxorna.

Ganska rörigt inlägg. Har inte tagit några bilder så det får bli en throwback från sommaren

Likes

Comments

Hej!

Idag vaknade jag av att alarmet ringde klockan sju men steg först upp kvart över sju. Steg upp och gjorde flätor, tog ganska länge att göra dem eftersom att dem blev så fula. Efter det sminkade jag mig lite, klädde på mig kläder och åt frukost. Gick till bussen och åkte den till skolan som jag inte har gjort på väldigt länge. Idag var det inte en vanlig dag utan några av de som har tillval i huslig ekonomi skulle vara servitörer på Lågstadiernas 100-års fest. Det var väldigt roligt men också stressigt. De hade två fester först för förskolan till tvåan och den andra festen var trean till sexan. På första festen så var jag i gruppen extra och du fyllde vi tillexempel på vattenkannorna till borden, hjälpte de andra att duka av och sånt. Andra festen hade jag ansvar för ett bord och då så gick jag ut med maten, efterrätten och städa undan. Det tog hela dagen att fixa allt och vi var klara tills bussarna gick tjugo över tre. Hemma var jag halv fyra och då så kollade jag på Desperate housewives, fixade läxorna och åt mat. Nu så håller jag på att DH och skall väl bara göra det tills jag går och sover.


En bild på RosanGossan och en bild på mig och Laura <3

Likes

Comments

Hej! Idag vaknade jag halv sju eftersom jag hade innebandy halv åtta. Tyckte det var jäätte jobbigt att stiga upp eftersom annars så brukar jag stiga upp klockan åtta. Skoldagen gick snabbt två första hade vi Huslig Ekonomi och då gjorde vi tex-mex sallad med jordgubbskvarg. Tredje och fjärde hade vi samhällskunskap och du satte vi och lyssnade på när läraren talare. Gick inte och åt något eftersom vi hade haft huslig så istället så översatte jag en text från engelska till svenska och övade på engelska orden. Efter det hade vi engelska och då så presenterade jag, Elin och Miranda om Kilkenny och så hade vi ordförhör. På långrasten så var jag i kiosken. Sjätte lektionen hade vi matematik och då så fortsatte vi att räkna framåt. Sista lektionen så fixade vi lite till Lågstadiets 100 års fest som är imorgon. Då ska jag och några andra servera till dem.

Likes

Comments


5 SAKER

Du gjorde igår kväll:
- var sjuk
-tittade tv
-gjorde läxorna
- kollade film
- sov

Du kan höra just nu:
- tv
- musik
- rosa som sover
- någon som går
- kommer inte på något mer

Du inte kan leva utan (matriella):
- min telefon
- min laddare till telefonen
- min familj
- mina vänner
- kläder

Du ska göra nästa vecka:
- på kalas
- på hockeymatch
- skriva prov
- sova :)
- skolan

Du helst äter:
- gröt
-purjolökssoppa
- tacos
-pizza
- malet kött sås och potatismos

5 PERSONER
Du kan berätta allt för:
- Mandy
- Elin
- Milla
- mamma och pappa
- Julina
Du smsar mest med:
- Mandy
- Elin
- Milla
- Pada
- Adam
Du tycker om:
- vet inte riktift

Du träffar varje dag:
- Elin
- Mandy
- Milla
- min familj
- Pada
5 NEJ TACK

När det gäller klädesplagg:
- vet inte riktigt
I matväg:
- allt med tomat
- ärtsoppa
- chilicon carne (vet inte hur man stavar det)
- pasta eftersom min mage inte tål det
- skolmat

Till drycker:
- fanta
- sodavatten MED fruktsocker
- lingonsoppa
- saft
- apelsinjucie

Likes

Comments

Hej! Längesen sist men har inte haft ork eller tid. Men under tiden jag har varit borta har jag varit till Spanien, fyllt femton och tagit moppekortet.

Idag när jag vaknade kände jag att jag inte mådde såbra. Mätte feber och hade 38,4 graders feber så det blev att stanna hemma. Hemma har jag bara tagit det lugnt. Gjort läxorna, tittat tv och sovt. Nu så har febern gått ner och jag har bara lite feber. Imorgon så har vi halloween i skolan och då ska jag och Milla klä ut oss till Mimmi Pigg. De som klär ut sig får ett litet ”pris”. Sedan på kvällen ska jag till @Elinsnickars och vi ska bara ta det lugnt. Hoppas bara jag blir bättre.

Igår så var jag och skrev moppekortet och jag klarade det så nu får jag köra. Dock är det lite för kallt men. Var jättenervös för att köra upp men det gick jättebra. Igår när jag skulle ut och köra så startade inte vespa typiskt.

Har också färgat håret förra veckan

Likes

Comments

Hej! Idag vaknade jag tjugo över sju. Steg upp och borstade tänderna och klädde på mig. Hann också göra utbakade flätor. Åkte till skolan med mamma eftersom jag skulle på festkommitemöte 8.15 diskuterade om balen osv. Efter det så började skolan. Skoldagen gick snabbt tyckte jag. Två första lektionerna hade vi huslig ekonomi och då så gjorde jag en tacopaj. Tredje lektionen hade vi samhällslära och där så gjorde vi typ ingenting. Fjärde lektionen så var det menat att vi skulle ha elevhandledning men Stefan var i H-fors och hade inte sagt till så vi satt och väntade på att han skulle komma. På maten så gick vi till Pika-Tukku och köpte godis till kiosken. När vi kom tillbaka så gick vi till kiosken och fixade lite där. Efter maten hade vi engelska prov som jag tror gick bra hoppas iallafall det. Efter det så hade vi matematik och sista hade vi finska. Slutade lite tidigare från finska eftersom jag skulle och skriva teoriprovet till moppe. Åkte till k-stad och när jag kom dit så hade jag tagit fel tid så vi åkte dit till 15.30 men jag hade tiden först 16.30. Men kvinnan som var där var snäll och lät mig skriva det iallafall. Och jag klarade teoriprovet yeey, så nu är det bara att vänta tills jag fyller så jag får börja övningsköra. När jag kom hem så har jag gjort läxorna och nu håller jag på att läsa på prov.
Kram

Fick godis av mamma eftersom jag klarade teoriprovet <3

Likes

Comments

Söndag
Hej! Idag vaknade jag 10 (?!) så sent, men somnade ganska sent. När jag vaknade så kollade jag på en serie. Elva tiden steg jag upp och gjorde en toast till mig. Sen fortsatte jag att kolla på serien till klockan ett. Ett tiden så började jag läsa på engelska prov och läste enda till tre tiden. Efter det så åt vi kyckling lasagne tyckte det var jättegott. Resten av kvällen så övade jag på prov, kollade serien och så övade jag på moped teoriprovet. Nu så håller jag på att titta på Svenska hollywood fruarna.

Lördag
Vaknade klockan åtta, gick i duschen borstade tänderna och fixade mig. Klockan nio var jag och pappa påväg till Vasa. Vi åkte först till XXL och där köpte jag ett par fotbollsskor. Efter det så åkte vi in i några andra butiker. Åt på burger king. Hemma var vi igen 15-tiden. Väntade på att mamma skulle komma hem. När hon kom hem så fixade hon sig och så for vi till Mandy på Z&Zs kalas. Stannade hos Mandy efter. Pratade bara. Hemma var jag igen klockan 11.

Kanske inte så roligt inlägg men...
Denna vecka så har jag varit på prao och tänkte göra ett skilt inlägg om hur det var där.

Jag och Zeona <3

Likes

Comments

När går du upp?

- Jag går upp mellan halv åtta och åtta tiden. Beror på om jag åker med mamma eller buss

Vad är det första du gör varje morgon?

- Det första jag gör på morgonen är att lägga av alarmet. Efter det kollar jag på min telefon igenom allt vad som har hänt under natten

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

- Ungefär 10 min eller mindre. Enda jag gör är att borsta tänderna och fixa håret.

Är frukost viktig?

- Det är det viktigaste målet om dagen, även fast jag inte är så bra på det. Äter frukost högst två gånger i veckan.

Vad äter du till frukost?

- När jag äter frukost äter jag en smörgås med ost, skinka och paprika på :)

Är du morgontrött?

- Ibland beror lite på

Vad har du för alarm?

- Jag har en gammal digital klocka så den surrar typ

Hur ser en perfekt morgon ut?

- Vakna tidigt, gå i en varm och skön dusch och äta frukost med familjen <3

Vad är det bästa med morgonen?

- Det bästa med morgonen är att det är en ny dag med nya möjligheter

Hur går du helt klädd på morgonen?

- I en tröja med shorts eller byxor

Likes

Comments

Idag är det 4 oktober som betyder kanelbullensdag. Har aldrig firat det tidigare men i år tänkte jag att jag skulle baka. Hade Julina att köpa ingredienserna så att jag kunde börja baka meddetsamma när jag kom hem från prao. Men det blev inte riktigt som tänkt. Började baka bullarna som vanligt och hade dem att jäsa i 30min men när det hade gått så var de fortfarande kladdiga. Hällde i mera mjöl, rörde om det och lät de fortsätta jäsa. Sedan när det hade gått en 1h så tog jag ut degen och skulle kavla ut den men det gick inte. Pappa kom och försökte hjälpa mig men det slutade med att vi kastade den. Blev arg för att det inte lyckades så slutade med att pappa och jag for och köpte nya ingredienser. Tog ett nytt recept och resultet får ni se på bilderna. Tyckte de var väldigt goda efter flera om och men. Tänkte att jag skulle vara klara med bullorna sex tiden så jag kunde städa mitt rum men blev som sagt inte som jag hade tänkt mig så var klar först nio-tiden

Likes

Comments