Dagens låt: "We are family" med Sister Sledge: https://open.spotify.com/track/5IKLwqBQG6KU6MP2zP80Nu

Vet ni vad? Efter att ha varit här i USA ett par veckor, fick jag ett mystiskt brev från Beloit (en stad i södra Wisconsin). Jag öppnade brevet, och det visade sig (tro det eller ej!) att jag har släktingar här i Wisconsin! "Hemliga" släktingar som jag nästan inte hade ens hört om innan jag kom hit!

Tack vare min mormor och morfar, som har haft kontakt med dessa släktingar, så lyckades vi träffas IDAG. Nedanför kan ni se ett litet släktträd som illustrerar hur vi är sammankopplade.

Min morfars-farfar, Karl Axel Karlsson, hade tre fruar, varav med den första frun han fick Gösta - min morfars-far. Flera år senare fick Karl en ny och därefter ännu en, och det var med den tredje frugan som Karl fick sig en dotter vid namn Ulla. Karl var vid denna tidpunkt 63 år gammal. Hur som helst så är det denna dotter, Ulla, och hennes man Mike och två döttrar, Michele och Annelie, som jag idag har fått den äran att lära känna. Annelie och Michele är alltså min morfars kusiner.

Mina Ulla och Mike med barn flyttade hit som unga eftersom Mike fick en anställning här i Wisconsin och de har sedan dess bott kvar.

Karen och Gary var så otroligt snälla och bjöd mig och mina kära släktingar på en lyxig hemlagad middag. Vi har nu förhört varandra på ditten och datten, visat varandra fotografier och haft det otroligt trevligt och roligt ihop.

But wait there's more! The best is here to come! Om en månad är jag, Karen och Gary inbjudna till mina släktingars julfirande i Beloit! Över 100 släktingar från hela USA och Sverige kommer! Jag är såååå taggad!

PS. Grattis på Farsdag pappa! Älskar dig med hela mitt hjärta och är så tacksam över att ha en fån fantastisk pappa som du. ❤

Från vänster: Ulla, Annelie, jag, Michele och Mike

På bilden ovan: min morfars-farfar Karl Axel Karlsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här är en video med innehållet: en vanlig skoldag. Eller ja... faktum är att det är klipp från två olika dagar eftersom de ser liiiiite olika ut. Varje måndag drar jag iväg till Rotary för att äta lunch och på onsdagar har vi en håltimma från 8-9 och därefter lite kortare lektioner under dagen. Annars ser varje dag likadan ut som dagen innan, och dessförinnan, och dessförinnan... OBS! Jag glömde heeelt bort att nämna att jag läser en avancerad spanskakurs (😎😅) innan ”Kreativt skrivande”! 

Nästan varje dag så händer det någonting speciellt (idag plöjde jag majsfällt och spelade inomhusfotboll efter plugget t.ex.), men om det inte gör det så ser min dag ut som denna (ish):

Ha en awesome dag alla!

Likes

Comments

Denna veckan har jag haft en del plugg att göra, så gissa vad jag har gjort? Inte pluggat någonting alls (nästan)! Istället har jag roat mig med määängder av saker + kollat på två säsonger av Gray's Anatomy (jag upptäckte i veckan att min kärra familj har börjat betala för Netfilx igen, så nu har jag den amerikanska Netflix - den äger). Och vet ni vad det bästa är med att jag inte har pluggat något särskillt? Jo, att det inte gör någonting över huvud taget! Mina betyg räknas inte! Och även om jag inte anstränger mig så mycket så har jag A i alla klasser ändå 😝

Hur som helst. Några av de roliga sakerna jag gjort denna veckan är:

Måndag: Den franska utbytesstudenten Clea flyttade in hos oss. Hon bodde hos oss hela veckan då hennes familj var bortresta. Vi gymmade efter plugget.

Tisdag: Backstage Crew! Varje höst anordnar min skola en musikal och en pjäs. Just nu repas det för fullt med pjäsen och jag är med backstage. Vilket betyder att jag fixar med kläder, rekvesita, kulliser mm. Därefter va det dags för en sista middag med mitt tennislag. Vi åt pizza och delade ut medaljer, diplom och höll tal. Flera av tjejerna grät... Det var mycket röraned 😚

Onsdag: Jag målade pumpor med FBLA. FBLA (Future Buisness Leaders of America) är en klubb jag är med i.

Torsdag: Gym med Clea och därefter resturangbesök! Vi åt mongolisk mat och kocken lagade maten mitt framför ögonen samtidigt som har gjorde massor av coola trix!

Fredag: Ripon High School anordnade en Halloween Bash för alla barn i Ripon. Barn i alla åldrar kom utklädda till skolan. Flera klubbar annordnade aktiviterter för barnen och så delade vi ut godis.

Lördag: Jag hjälpte Rotary att informera ev. framtida utbytesstudenter från USA om hur det är att vara en utbytesstudent. Därefter hjälpte jag till att servera mat i en av Ripons kyrkor under deras Turkey Dinner. Sammanlagt mättade vi 800-900 munnar! Kyrkan har lagat mat hela veckan! 45 st kalkoner á 20 pounds! Sedan fick jag äta också - mycket gott 😌

Söndag: Jag och Karen åkte till kyrkan i morse. Det var riktigt mysig. Vi sjöng psalmer och bedde till Gud. Vi sjöng inte så vackert, men vi sjöng, och det är tanken som räknas. Därefter var det kaffe på Mugs. Sedan bakade jag kakor till min klubbs, FBLA's, Bake Sale på tisdag och därefter gick vi ut för att kolla på alla barn (och vuxna) som gick Trick or Treat. Sååå amerikanskt och så entusiastiskt alla klädde ut sig! 😁

Nu måste jag kila! som sagt så har jag blivit en liten lat student... istället för o plugga så gjorde jag detta och nu måste jag göra mig iordning för att äta middag med familjen Zeith och Clea. Ha det!

Likes

Comments

Då va jag hemma igeeeen! Hemma i Wisconsin alltså 😉 Hem till Sverige åker jag inte förrän runt den 23 juli... så det är 9 månader kvar. Oj va tiden kommer flyga iväg... Så markera detta datum i era kalendrar (eller nått)!

Det 2 av min Coloradoresa fick sig en kanonstart. Karen tog med mig till Strawberry Park Hot Springs. Hennes son, Adam, jobbar där så vi kom in gratis. Som ni kan se på bilderna nedan så är Strawberry Park en plats där du kan finna heta källor. Det va helt magiskt. Bassängernas temperatur regleras genom att Adam ökar/minskar på inflödet från den kalla bäcken som rann bredvid den varma källan - 100% naturligt 😌👌

Utöver chillat i den heta källan så har Karen och jag utforskat Steamboat Springs gator och torg, restauranger, natur och en hel del extremt exklusiva hus. Steamboat Springs kryllar av vääääldigt rika människor. Nedanför kan ni se lite bilder från hus i staden.

Iaf. Jag är mycket nöjd med min Coloradoresa. Jag har fått träffa väldigt härliga människor, sett en otroligt vacker natur och varit med om en riktig älgjakt! Dessutom har vi hart toppenväder! 😍 Dock ledde det till att älgarna gömde sig extra mycket i skogen, så det blev inget skjutet i år. Men om en månad är det dags för rådjur-/hjortsäsongen så då ska vi ut och jaga igen!

Nu väntar några veckor av skoj med mina kompisar. Wohoo! Ha det riktigt fint där hemma. ♥

Likes

Comments

Gissa var jag ääääär!!!! I Colorado!!! WAAA! Eller mer specifikt så är jag i Steamboat Spring - en stad uppe i Klippiga Bergen. Det va såååå värt den 18 h långa bilresan hit! Det går inte att beskriva hur vackert det är här... och det blir bara mer och mer magiskt vackert ju fler dagar som passerar... och jag har bara varit här fyra utav 10 dagar...

Jag kommer att skriva publicera flera inlägg från min tid här, men nu idag avslutade jag del 1 av min vistelse här, därav dagens inlägg.

Del 1 = Camping i Klippiga Bergen

Jag, som aldrig förut har campat, har de senaste tre dygnen campat uppe i Klippiga Bergen. Jag har aaaldigt varit så skitig i hela mitt liv... Men lite (host, host mycket**) skit rensar magen - som jag brukar säga 😝 Iaf. Innan vi lämnade ranchen för att gå upp i bergen, packade vi all vår packning, fångade in fyra lamor (min värdfamiljs son som bor här i Colorade har lamor) och fäste packningen på lamornas ryggar. Därefter klättrade vi och slog slutligen läger på över 2500 meters höjd. Det är inga nybörjar-campare jag handskas med här inte. Kolla bara här nedanför vilket lyxigt tält vi hade. Första natten var kall som attan - men trotts alla odds överlevde jag. Dag två besteg vi Rocky Peak - 2771 meters höjd! Tro inte att det va någon fin stig upp dit. NÄ DU! Vi faktiskt klättrade upp. Utsikten däruppe var helt makalös. Vi åt lunch och tog en liten tupplur där uppe innan vi klånglade oss ner igen.

Idag drog jaktsäsongen igång! Vi har licens för tre amerikanska älgar. Vi lämnade vårt läger runt 6:30 och gick runt i skogen till klockan 11 ish. Vi hade enorm tur - precis när vi kom tillbaka till vårt läger slog en snöstorm till! tyvärr såg vi inga älgar denna morgon... men mångder av spår och rådjur. Det var spännande att smyga runt i skogen och leta amerikansk älg - dessutom så höll vi utkik efter björnar och vildkatter! 😲 Det va denna snöstorm som fick mig att slutligen återvända hem igen. Missuppfatta mig inte! Det har varit underbart att kampa och jaga, men jag är lite för kall av mig... plus den höga altituden ger mig världens huvudvärk när jag ska sova... hur som helst så är jag tillbaka på ranchen igen.

Nu börjar Del 2 av min Colorado vistelse!😍


Likes

Comments

Dagens låt: Purle Rain med Prince eftersom vi va i hans hemmastad + vi kollade på hans hurs utifrån (det va inte vackert... det såg ut som en fabrik...): https://open.spotify.com/track/54X78diSLoUDI3joC2bjMz

Tre stycken målmedvetna, nyfikna och koffein-drivna töser (Teleane, Clea och jag) spatserade i fredags in i Mall Of America. MOA är det största shoppingcentrumet i USA med fler än 500 affärer, jätteakvarium, mini-legoland och ett nöjesfält. Men faktum är att det inte kändes så stort eller så coolt som jag trodde det skulle göra... Hur som helst så va det bra shopping! Dessutom låg IKEA precis bredvid centrumet - så fin utsikt hade vi allt 😉 (men nej... jag va inte inne i IKEA). Ni vill inte veta hur mycket pengar som kan spenderas på 8 h när jag har lite flyt - men ni allt kostade inte pengar! Jag fick t.ex. gratis kaffe hos Nespresso 😍 Och genom att ljuga lite och berätta om min påhittade Nespressomaskin där hemma så lyckades jag få lite extra kaffedoser (jag har alltså inte någon Nespresso, jag ba sa så för att få gratis lyxkaffe).

Mall Of America ligger i Minneapolis som i sin tur ligger i Minnesota. Vi hade tänkt att se oss omkring i Minneapolis (jag trodde iaf det), men så blev det inte. Jag får helt enkel åka tillbaka någon annan gång för att se den staden. Dock så är det en fem timmars bilresa dit så det lär ta ett tag innan jag åker dit igen...

Idag har jag pluggat, pluggat, pluggat och faktiskt, för första gången sedan jag kom hit så har jag FaceTimat med min familj. Vi snackade en timme om ditten och datten. Det verkar som om min familj än så länge klarar sig bra utan mig. Dock önskar Elina att jag kunde hjälpa henne med hennes spanskläxor. Elina, jag önskar också att jag kunde hjälpa dig med dem - jag lover dig att nästa år ska vi plugga spanska så att det slår gnistor om det! Haha 😜

Nu är det snart dags för mig att sova. Imorgon (måndag) är det Columbus Day vilket betyder att vi är lediga från skolan, men helt ledig är jag inte. Jag spelar saxofon i skolans musikkår och imorgon har vi en föreställning! Vi kommer att klä oss i våra speciella dräkter med våra speciella skor och speciella hattar! WAAA! Tagga! Tre andra skolor kommer också att framträda så morgondagens förmiddag kommer bli riktigt intressant. Dock kommer jag inte att ladda upp någon video här... så bra är vi inte, haha. 😂

Likes

Comments

Dagens låt: Jump Around med House of Pain https://open.spotify.com/track/2oTDOIAdsxPTE7yAp4YOcv Eftersom alla i publiken i 3e kvarten hoppade i takt till denna sång - en tradition som Badgers-fan är kända för.

Amerikansk fotboll är en VÄLDIGT stor grej här i Wisconsin och ALLA här håller på samma två lag: 1) The Green Bay Packer = de stora killarna. 2) The Badgers = University of Wisconsins footbolls team som spelar på collage nivå.

Det var en fantastisk upplevelse! Publiken är igång till tusen, så du behöver inte fatta själva spelet för att ha roligt. Men tack vare Rita, som tålmodigt förklarade alla regler för mig, så FATTAR JAG ÄNTLIGEN AMERIKANSK FOTBOLL! Och tro det eller ej, men det är inte så svårt! Man måste bara fatta det först 😉

Innan, efter och i halvtidspausen spelade musikkåren och det mina damer och herrar var supercool! Jag filmade en hel del, men sedan tog mitt kameraminne slut... så... om ni vill se mer än det jag filma så är det bara att söka runt på Youtube - eller kom hit.

Likes

Comments

Homecoming week was AMAZING! Dagens låt är: "The Time of My Life" från Durty Dancing

https://open.spotify.com/track/5UqqOfFa9DYXALpCCF8VwB

Hela veckan har vi gjort olika aktiviteter så som: armbrytnings-turneringar, talangshow, lekar, BUBBLE SOCCER (bild på min insta), tävlingar, klädkoder, musik i bamba etc. I fredags var det bara lek och tävlingar hela dagen, och sedan en parad (jag kommer att lägga ut en video på paraden i ett senare inlägg) på eftermiddagen och slutligen den stora, uppblåsta, roliga amerikanska fotbollsmatchen! Natten till i fredags gick alla senior tjejer ut och dekorerade skolan och staden i skolans färger (svart och orange). Dessutom går många ungdomar ut på nätterna och "vandaliserar" varandras trädgårdar med toalettpapper. Flera hus i stan har toalettpapper i hängandes från alla träd och buskar, haha.

Igår var det lördag och då var det dags för Homecoming festen! Det var den bäääästa dagen i mitt liv typ! Först åkte jag hem till Melanie för sminkning, hårstyling och klädsel - jag har aaaaaldrig varit så snyggt sminkad i mitt liv som igår! Sedan tog jag och mina vänner foton vid Green Lake. Därefter år vi pizza på Road House och sedan drog vi iväg till festen som tog plats i skolans matsal. Efter dansen drog vi vidare hem till Connor för ännu mer skoj.

Vi har dessutom haft bästa vädret för hela homecoming veckan! Det har varit över 90 grader Fahrenheit, vilket motsvarar över 32 grader Celsius, varje dag och strålande solsken! Jag ba njuuuuuter!

Slutsats: Vi borde ha Homecoming i Sverige.

Likes

Comments

Idag är det den 15e september vilket betyder att jag har varit här i en månad! Wow! Men gissa vad? Det är bara en elftedel av hela den tiden jag ska bo här.... hehe. Denna veckan har iaf varit underbar! Det har hänt mycket - någonting speciellt varje dag + massor av plugg på det. I USA har man samma schema varje dag, så vi har alltid läxor i alla ämnen till dagen efter... men mer om skolan i ett annat inlägg.

Iaf! Jag har åkt vattenskidor två kvällar denna veckan! JIIISES VA KUL! Och det är ju inte alls så svårt som det ser ut! Precis som vanliga skidor (nästan). Den fina solnedgången i bakgrunder gjorde ju inte upplevelsen mindre magisk heller. Efter vattenskidåkningen tog jag och Clea (en fransk utbytesstudent) ett långbad i hennes värdfamiljs tunna och därefter blev det trerätters. Ja, en lite bättre vardag helt enkelt.😉

Jag har också varit på en knytis där flera av gästerna flög in med sina privatplan. Vi bjöds på fantastiska flygshower. Mitt favvotrick var det då piloten stängde av motorn, föll med fritt fall i flera sekunder och sedan startade motorn igen för att hinna fånga sig själv bara några sekunder innan det hade varit försent! SÅÅ COOLT! och livsfarligt!

Sedan var det dags för volleyboll. Våra voleyboll-tjejer var jätteduktiga!😍

Idag firade jag min jubileumsdag med att spela med pepp-bandet på den amerikanska fotbollsmatchen! Dagens publiktema var: USA! 🇺🇸 Vi spelar alla möjliga sorters låtar och alla arr låter faktiskt riktigt bra och de är jätteroliga att spela.

Nu är jag heeeelt slut... Jag har ännu en lång och intensiv helg framför mig, så jag gör nog bäst i att gå ut och lägga mig i hängmattan nu...

Likes

Comments

Dagens låt: Mi gente av J Balvin som en liten hyllning till alla latinamerikanare som tog del av helgen! Jag fick faktiskt riktigt bra användning av min spanska denna helg, då deras engelska inte räkte till.

Nu har jag varit på min första Rotaryhelg och jiiises va underbara människor det finns! Vi är elva st utbytesstudenter i mitt distrikt i år och denna helgen träffades vi allihop på Pilgrim Center i Green Lake. Alla utbytesstudenter är sååå goa! Utbytesstudenter är en speciell grupp av människor...

Under helgen som gått har vi talat mycket om alla de regler som vi måste följa, men vi har också lekt roliga lekar och åkt iväg på utflykter. Jag är helt slut... Men jag måste göra mina läxor, så ingen vila här inte...

Kom ihåg att om du klickar på bilderna nedan så får du upp dem i större format!

Likes

Comments