Uppdateringen har bara blivit sämre och sämre här på bloggen. Har egentligen 0 motivation till att skriva ett blogginlägg men tänkte att jag kanske behöver uppdatera er lite om hur läget är med tanke på mitt förra inlägg samt att jag inte varit aktiv på Instagram den senaste tiden heller.

De senaste två-tre veckorna har varit fantastiska och då menar jag verkligen FANTASTISKA. Allting har ärligt talat varit perfekt. Barnen har varit hur gulliga som helst! P har från stunden jag kommit hit inte kunnat erkänna att han älskar mig (vilket är väldigt obviously att han gör) men nu på senaste har han verkligen visat det - han pratar om hur han vill komma och hälsa på mig i Sverige och han vill hela tiden vara nära. Tidigare när värdmamman kom hem burkade han vanligtvis ignorera att jag är där men nu kommer han in flera ggr i mitt rum för att ha min hjälp trots att hon är hemma. Jag har verkligen en week spot för den där ungen. T har som vanlig varit go förutom att hon blev lite smått ''bratty'' efter första veckan tillbaka i skolan - men jag blev lite mer hård med reglerna, så nu har det ordnat sig.

Min fritid har även varit amazing, har verkligen tänkt och sagt att mitt liv just nu är perfekt (minus att alla nära och kära inte är med). Men ärligt, vi har så himla kul!! Dock måste jag erkänna att väldigt mycket alkohol är inblandat. Vi dricker frozen margaritas, pratar om allt och ingenting, träffar nya människor, sjunger karaoke och bara allmänt njuter. Jag känner att jag är lyckligast i världen och jag är verkligen glad att jag lämnade lilla Kalix för att göra någonting helt nytt.

Däremot har jag dom senaste tre dagarna haft lite smått ångest, framför allt pengaångest. Jag är egentligen inte så fattig, men jag känner att jag bränt rätt mycket pengar på onödiga saker. Men försöker att inte tänka på det allt för mycket utan istället fokusera på helgens roadtrip med Alice och Emilie - taggad!!

(om ni vill se lite mer av min fritid kan ni lägga till mig på snapchat - matildasvanberg - för här blir det inte allt för mycket av det alldagliga)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har varit lite smått nere senaste dagarna - börjat få lite hemlängtan faktiskt. Tror det mest beror på att jag kommit in i alla rutiner och det är inte speciellt mycket som är nytt nu. Barnen har börjat skolan, jag vet hur jag jobbar, jag vet hur ungarna fungerar, jag har mina vänner, jag känner igen alla gator (nej, det gör jag inte) och allt runt om kring. Jag har kommit över min ''honeymoon'' med min kärlek (Manhattan) - Jag älskar såklart ännu New York men nu är det mer som hemma än som en resedestination. Jag har även jobbat väldigt mycket på senaste tiden, långa ''pass'' och många dagar vilket inte gjort det hela lättare.

När jag kom till USA bestämde jag mig för att ta varje dag som det kommer, vara kvar tills jag inte känner att det ger mig nått mer och inte tänka så mycket på att jag MÅSTE vara här i ett år. Nu är första gången jag känner att åka hem till Sverige känns lockande - jag längtar verkligen till att komma hem, börja mitt liv, skaffa lägenhet och kanske börja studera. MEN jag har inte tänkt ge upp så lätt. Jag har inte ännu känt att jag behöver öppna det där dokumentet jag skrivit om i tidigare inlägg - mitt ''hemlängtan'' brev till mig själv. Jag tror jag bara behöver komma över this little bump och sen kommer det bli bra - för även fast jag har hemlängtan så känner jag mig absolut inte klar med NYC. Jag ska bara hitta lite nya utmaningar att ta mig an så ska det nog bli bra. Sen har jag även mycket att se fram emot - Thanksgiving, Halloween, Jul, Nyår och förhoppningsvis besök i November.

(ska bli bättre på att uppdatera - men det kommer snart ett inlägg om de senaste veckorna)


Likes

Comments

Har varit super dålig på att uppdatera på senaste tiden - jag vet. Anledningen till det är egentligen att jag varit väldigt trött, lite sjuk och allmänt haft dålig inspiration till att skriva. Men nu när jag slutar i hyfsad tid så kände jag att jag kan slänga in ett inlägg här. Vad har hänt dom senaste veckorna?

Vecka 31 jobbade jag rätt mycket, fick även extra betalt vilket var väldigt uppskattat. Fredag firade jag 60 dagar i NY med vin tillsammans med Alice, Emma & Matilda. Dagen efter gick vi smått bakis omkring i Greenwich Village, åt lunch och for sedan hem till Alice för lite film mys.

Vecka 32 jobbade jag som vanligt. Helgen bestod av en lugn Fredag, Lördagen var det 40-års fest för Alice värdmamma, super mysigt och kul! Det var även Sandras sista utgång i NYC innan hon åkte hem, kommer sakna henne. Åt Pokébowl med Emma O & Jennifer till lunch, så himla gott och mättande - ni som inte testat det måste göra det!! Söndag blev det pool-häng hos Emma på Long Island med vårt lilla gäng.

Vecka 33 var jag ledig hela veckan - verkligen behövligt. Måndagen var jag med Emma O & Jennifer, vi gick förbi the 9/11 memorial vilket kändes väldigt overkligt - fick en verkligen att stanna upp lite. Resten av veckan gjorde ingenting speciellt vilken vissa kanske tycker låter helt sjukt, att jag bara tog det lugnt när jag kunde åkt iväg någonstans. Men jag kände att jag behövde få ta det lugn och göra alla små saker som jag aldrig hinner göra. Fredagen klippte jag av 1 dm av håret, kortare än jag haft dom senaste åren. Senare på kvällen åt jag, Emma O, Miranda och Jennifer middag på Gemma - en italiensk restaurang som hade super god mat. Lördagen mötte jag upp E & J igen, vi åt poké i Williamsburg och sedan for vi in till manhattan och gjorde mani- & pedikyr. Hade feber hela den dagen vilket inte var det roligaste, vi skulle även fira Emma D på kvällen som fyllde 21 men jag kunde trist nog inte komma med då jag låg hemma.

Vecka 34 var ännu en vecka då jag jobbade mycket - så jag gjorde ingenting speciellt på veckodagarna. Fredag jobbade jag hela dagen - klämde dock in en playdate med Alice och hennes ena värdbarn vilket gav en lite mer energi för att orka med hela dagen. Lördag träffade jag Alice och Rebecca nere i Greenwich (standard häng, verkligen super mysigt där). Vi åt lunch gick om kring och sedan satt vi oss på en uteservering, tog en drink och åt lite guacamole, chips och delade på en maträtt. Vi alla var smått förkylda så vi var inte ute allt för länge vilket var skönt med tanke på formen. Söndag gick jag och Alice till lotusgarden och åt en deli-sallad, pratade om allt möjligt och bestämde oss för att se en bio. Så senare på kvällen så vi ''the big sick'' vilket var förvånansvärt bra, många skratt blev det.

PS! har äntligen börjat ta mig tid till att läsa, så nu har jag bockat av ''me before you'' och påbörjat fortsättningen, bästa som finns när man sitter på tåget flera timmar om dagen.

Likes

Comments

Fredagen spenderades med finaste Alice i Brooklyn tillsammans med Joachim som är en kompis till henne från Sverige som var och hälsade på. Vi åt middag och såg ''The Nanny Diaries'' som vi verkligen kunde relatera till nu när vi tar hand om barn, bor hos en annan familj och går på New Yorks gator till vardags. Joachim kände nog inte direkt igen sig så det var nog inte lika intressant för han, haha.

Lördagen var det party som stod på schemat. Men innan det så passade jag på att stor städa hemma vilket var rätt skönt att få bort gjort det. På kvällen samlades vi ett gäng svenskar och åt tacos (!!), vi drack vin och sjung oss hesa till gamla grymma låtar och sen testade lite barer. Det var verkligen super mysigt och det kändes verkligen som en typisk svensk hemma fest.

Söndagen kände man av att man hade haft kul dagen innan. Jag var inte allt för bakis vilket var väldigt skönt man jag hade inte fått speciellt mycket sömn. Jag, Alice och Matilda vaknade tidigast så vi gick och åt en liten frukost i det sköna vädret. När vi kom tillbaka slog vi på en film tills resten av huset vaknade till liv (vi alla crash:ade hos Alice). Kring lunch for jag, Alice och Joachim till en park i Brooklyn och åt en super god sallad. Sedan tog vi färjan till Dumbo där vi fikade/åt lite grann. När jag skulle hem var jag sjuuuukt trött, var nästan hundra på att jag skulle somna och åka förbi mitt stopp - men jag klarade det.

Idag är det Måndag och det innebar nya rutiner då båda barnen har börjat på nya Summer Camp's. Femåringen går numera på ett som ligger på Upper East Side och sjuåringen på ett som ligger i Lower Manhattan. Det gick super bra trots att jag var lite nojig över hur det skulle gå ihop. Dock känns det lite som att jag kommer jobba 24/7 denna vecka förutom på söndag men det gör mig faktiskt ingenting. Nu är klockan 10 på kvällen och jag tänker lägga bort datorn då jag börjar 5:45 imorgon. Godnatt.

Likes

Comments

Filmade den här i maj (innan jag åkte), hade tänkt spela in en ny men bestämde mig nu för att lägga ut den som den är.

Likes

Comments

Jag har bott i New York i snart två månader - alltså 1/6 del av mitt år som jag ska spendera här. Jag har inte ännu upplevt allt för mycket hemlängtan, men den finns ändå där med jämna mellanrum. De första två veckorna när jag kom hit kändes mest som en resa där jag fick sitta barnvakt lite då och då. Jag fick uppleva en ny stad, träffa nya kompisar etc. Veckorna efter det var det lite mer allvar. Jag jobbade mer, försökte lära mig allt jag behövde lära mig - små saker som var alla saker har sin plats till lite mer viktigare saker. Då blev det lite jobbigare, började fundera mer på om det var det härjag ville göra och varför jag gör det.

Första gången jag gjorde fel kändes det som att jorden skulle gå under på grund av att jag ville att allting skulle fungera fläckfritt, vilket det aldrig gör. Let's be honest - det är inte ofta man har en perfekt dag. Ni vet en sån dag som barnen inte är jobbiga/sura/trötta/tjatiga/irriterade eller en sån dag då man inte får en liten påminnelse från sin värdmamma att man inte slängt den där salladen som man tänkte att man skulle slänga dagen innan. Jag försöker att ta distans och inte ta åt mig när jag får kommentarer från värdmamman, för jag vet att hon inte menar någonting illa utan bara att hon vill tala om för mig hur hon vill ha det - men det kan verkligen vara svårt, speciellt när barnen varit jobbiga och du har mensvärk. Nu svävade jag iväg lite. Men hur som helst - dom dagarna som inte är perfekta, det är på dom dagarna man får hemlängtan.


Jag har ett dokument på datorn som jag skrev någon vecka innan jag åkte iväg hit. Där skrev jag ett ''brev'' till mig själv som jag ska läsa när jag får hemlängtan - ni vet en sån där hemlängtan som gör att du vill ta en taxi till flygplatsen och sätta dig på första planet till Sverige och hem till allt de säkra. Jag har inte ännu läst det, inte ens öppnat det - vilket jag faktiskt trodde att jag skulle gjort vid det här laget. Men jag har lyckats komma över min hemlängtan utan att behöva det, det har jag mest av allt att tacka min mamma för, hon har fått stå ut med mina skype-samtal där jag försökt utröna hur jag ska lösa mitt lilla problem med att jag inte vet vad jag ska äta för att det inte ser likadant ut i matvaruaffären här som det gör där hemma.

Går hela tiden ifrån min ''point'' i det här inlägget - prata och skriva har jag då inga problem med, haha. I alla fall så är det jag vill komma fram till är att jag tar en dag i taget. Jag vet inte exakt vem det är som läser det här men förmodligen är mesta del (förutom alla jag känner då) någon som är au pair eller som har funderingar på att bli det. Vem du än är, så kommer du förmodligen att uppleva hemlängtan (eller längtan över huvudtaget) någon gång i ditt liv och mitt tips till dig är: ta en dag i taget. Efter lite mindre än en månad bestämde jag mig för att inte tänka på hur lång tid jag kommer vara här - för att tänka du har 12 månader kvar är inte speciellt lugnande för en person som känner sig lost är inte direkt det bästa. Jag bestämde mig istället för att ta det som det kommer, njuta till det yttersta så om jag skulle känna att jag vill åka hem så kommer jag inte åka hem tomhänt.

För så känner jag just nu. Jag är absolut inte redo att lämna New York - jag har precis blivit kär i staden. Men om jag nu verkligen skulle vela åka hem så skulle jag känna mig nöjd över dom här två månaderna jag varit här. Det blev rätt mycket text och jag är alldeles för trött för att läsa igenom det så vet inte riktigt vad jag fick med och inte - men nu ska jag lägga mig i min sköna säng och somna av ljudet av att någon i parken eller lägenhetshuset spelar piano. Good night.


Likes

Comments

I går fyllde lilla jag 21 år vilket (tillskillnad från Sverige) är en rätt stor födelsedag här i USA - nu kan man gå ut på krogen, barer och köpa alkohol. Känns ändå bra, dock känns det inte som att man har fyllt år då man inte har haft det typiska kalaset med släkten som man brukar. Jag började dagen med att träffa Emma och äta middag med henne på The Meatball shop i Greenwich village - älskar de området. Sen promenerade vi lite överallt, gick in på Starbucks och Urban Outfitters. Sedan vid 6:30 åt jag middag med min värdfamilj på the sugar factory vilket var mysigt, vi beställde in två gigantiska drinkar till mig och barnen, dom var inte sådär super goda men barnen tyckte det var super kul att fiska upp godiset som var i botten.

Likes

Comments

Har gjort en New York bucket list där jag skrivit upp allt möjligt som jag vill göra undertiden jag bor här. Det är allt ifrån standard saker som att stå på times square till att ta en drink på en hidden bar. I fredags bockade jag och Alice av en hel del saker från listan. Vi gick på Brooklyn Bridge, åkte färja, åt glass på -321° Ice Cream Shop och fotade den typiska bilden på Manhattan Bridge.


Det var super mysig kväll och vi pratade om allt möjligt - dock måste jag testa detta på dagen/morgonen också har jag tänkt. Men det var super härlig kväll trots att jag inte är speciellt imponerad av alla turist ställen - jag vill hellre hitta ställen där lokalbefolkningen hänger. Men såklart måste man testa att turista lite.


På lördagen träffade jag Emma för första gången som är en super härlig tjej som också är Au Pair. Vi åt på by CHLOE och gick the high line (ännu en sak att bocka av från listan). Sen samlades vi ett gäng tjejer och åt middag på Obicá. Efter det gick vi till Bounce ett tag, drog vidare till Up & Down men det slutade med att jag och Alice inte kände för att stå i kö så vi hittade en liten mysig bar (Cooked Knife, tror jag den hette) och tog en malibu sunrice med pinapplejuice - så gott!


Likes

Comments

Tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg om hur min vardag och mitt schema ser ut just nu. Mina värdbarn är på Summer Camp varje dag från 9-15, under den tiden är jag off (dock måste jag åka tåg ca 40 minuter dit och tillbaka vilket gör att jag sitter på tåget nästan 1,5h av min lediga tid). Jag har räknat ihop att jag har barnen ungefär 15 timmar varje vecka - vilket är hur chill som helst. Dock tvättar jag, förbereder mat, lånar/lämnar böcker, städar etc också - vilket inte tar allt för lång tid. Förra veckan jobbade jag natt och denna vecka dagtid så jag har skrivit hur mitt schema ser ut beroende på hur jag jobbar. Detta schema är dock just dom här veckorna, eftersom min värdmamma jobbar väldigt olika gör det att jag också måste göra det. När barnen byter camp (tror det är i augusti) kommer jag jobba mer då dom inte kommer vara på samma camp utan på olika ställen och därför ta upp med av min tid.

Förra veckan, natt:

Måndag: Börjar klockan 19:00. Badar barnen och gör dom färdig för sängen. Ungefär 20:30 ligger dom i sängen. Då förbereder jag lunchen till dagen efter samt plockar fram kläder etc.

Tisdag: Vaknar kring 07:00 - gör barnen klar för Camp, frukost, stoppar solkräm etc. 07:45 börjar vi gå mot tåget. Tåget tar ungefär 40 minuter och barnen sitter och läser böcker hela vägen vilket är super skönt. Vi brukar vara framme på camp ungefär 08:45. Då är jag ledig resten av dagen och natten.

Onsdag: Börjar klockan 15:00 med att jag hämtar dom från Camp (då har jag även förberett deras snack innan jag hämtat dom). Vi brukar sätta oss vid några bord i närheten av deras Camp och sen tar vi tåget hem. 16:30-19:00 har värdmamman dom. Sen är det dags för läggdag (samma som måndag).

Torsdag: Då lämnar jag dom klockan 09:00 - Hämtar dom klockan 15:00 - Ledig från 16:30-19:00 - Sen har jag dom natten.

Fredag: Lämnar dom klockan 09:00 - Sen tog jag helg fram till Måndag.

Har barnen ca 14 timmar + natt vilket sammanlagt blir ca 20h. Så cirka 34h + städning och tvätt.


Denna veckan, dag:

Måndag: Börjar 07:45 - Lämnar på camp klockan 09:00 - Hämtar klockan 15:00 - Lagar mat, badar dom etc - Slutar Klockan 18:45.

Tisdag: Börjar 07:45 - Lämnar på camp klockan 09:00 - Slutar

Onsdag: Börjar 14:00 - Hämtar på camp klockan 15:00 - Lagar mat, Badar - Slutar 18:45.

Torsdag: Börjar 07:45 - Lämnar på camp klockan 09:00 - Hämtar klockan 15:00 - Lagar mat - Slutar 18:45

Fredag: Börjar 07:45 - Lämnar på camp klockan 09:00 - Sen tar jag helg till på Måndag.

Har barnen ca 15 timmar totalt + städning, tvätt samt andra behövliga saker.

Inser nu i efterhand när jag skrivit upp alla timmar hur extremt bra schema jag har. Att jobba 15 timmar i veckan och bo på Manhattan med Central Park bara något block ifrån - hur sjukt är inte det?? Så himla glad att jag gjorde det här.

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag tagit det väldigt lugnt - vilket har varit väldigt skönt. Min första månad bestod av mycket festande, många saker som behövde fixas och egentligen bara allmänt försöka komma sig till rätta och känna sig hemma. Nu känner jag att jag landat lite mer. Jag känner att jag har de flesta saker jag behöver (dock behöver jag shoppa lite mer kläder, men det behöver man väl alltid?). Nu kan jag fundera mer över vad jag tycker om och vad jag vill göra.

Förra lördagen var en riktigt bra dag. Jag bestämde mig för att stanna hemma och ha en ''me-day''. Jag köpte ett par Nike skor som jag trånat efter länge men inte tagit mig tid att köpa, dom var även nedsatt i pris så det klagade jag inte över. Sen gick jag in på Macy's och fick hjälp med hudvårdsprodukter då jag haft väldigt mycket problem med hyn de senaste månaderna - så jag köpte en hel del produkter vilket än så länge verkar fungera bra. Köpte även en present till F som fyllde 7 år, fick bli en målarbok med stickers vilket uppskattades. På kvällen satt jag och värdmamman i vardagsrummet och pratade om allt möjligt - kändes super bra att få lära känna henne lite mer.

Efter det har jag varit på bio med Alice, vi såg Spiderman: Homecoming vilket var bra. Första gången jag lyckades komma lite sent till en bio. Jag var helt inställd på att vi skulle på en annan biograf som var cirka 15 blocks längre bort, men tror inte vi missade allt för mycket. Har också varit till Target som stod på min ''To do list'', dock köpte jag inte så mycket då jag mest kollade läget. I måndags åt jag frukost på Bluestone Lane och läste lite av min bok ''Jag är inte perfekt, tyvärr'' - vilket var super mysigt, definitivt inte sista gången. Har haft rätt mycket tid att göra saker eftersom jag jobbat natt de senaste två veckorna vilket innebär att jag varit ledigt på dagarna väldigt mycket - super skönt. Så nu fick jag äntligen bocka av att fixa mitt social security number som jag skjutit upp alldeles för länge.

Igår for jag och Alice förbi Bluestone Lane för att jag inte ätit frukost (klockan kan ha varit kring 4 men jag ville ha frukost, haha). Efter det for vi till Brooklyn och handlade för att sen laga middag. Det blev en riktigt somrig kyckling sallad med jordgubbar, svamp, mango, avokado etc. Vi blev ett härligt gäng tjejer som satt och surra och drack vin, kändes verkligen som en typsik svensk middag vilket var super mysigt.


Likes

Comments